Medvehagymás pogácsa

2017. április 25.

Hozzávalók:
- 10 dkg medvehagyma
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 + 1 (a kenéshez) tojássárgája
- 1 ek cukor
- só

Medvehagymás pogácsa

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet és a vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, 2 tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és alaposan összedolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük.

A medvehagyma leveleket megmossuk, keskeny csíkokra vágjuk. A tésztát ennyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, rászórjuk a levelek felét, feltekerjük a tésztát és a két végét egymásra hajtjuk. Ismét félretesszük pihentetni 20 percre.

Újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék levelet, és ismét felcsavarjuk a tésztát. Ezután kb 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. Lkenjük tojással, tepsiben még újabb 10 percig pihentetjük, majd 180 ºC-os sütőben 25 percig sütjük.

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 50 dkg liszt 2 db tojás 25 dkg margarin 2 dl tejföl 2 dkg élesztő 1 dl tej 2 tk cukor só 10 dkg reszelt sajt
Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg margarin - 25 dkg juhtúró - 3 dkg élesztő - 2 tojás sárgája - 1,5 dl tejföl - 2 tk só - 1 tk cukor - 1 dl tej - 1 tojás (a kenéshez)
Tökmagos pogácsa

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók: - 50 dkg finomliszt - 3 dkg élesztő - 1 ek. só - 25 dkg áttört főtt burgonya - 20 dkg tökmag (tisztítva, megpirítva) - 20 dkg margarin - 1 dl tejföl - 1 dl tej, kevés cukor - 1 tojás A kenéshez: 1 tojás sárgája, a tepsihez margarin
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
horvatheva 2013-04-23 10:12:40
Nem tudom, ki sütötte ezt a pogácsát, cseppet sem étvágygerjesztő, én biztosan nem ezt csinálom meg, van sok más recept, amit már meg is sütöttem és nagyon szép és finom lett.