A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőkupakokat helyezünk a muffinsütők mélyedéseibe. A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, a levét félrerakjuk. Félreteszünk belőle1,5 dl-t, és a meggyel felforraljuk. Belekeverjük a sütőport, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és a masszát habosra verjük. Beledolgozzuk a lisztet, és egyenletes beleforgatjuk a meggyet a levével. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük, és 15-20 percig sütjük. A tésztának a pudinghoz hasonlóan nedvesnek kell lennie. A sütiket 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd rácson hagyjuk hűlni.
Hozzávalók:
250g gyümölcs, ami friss, mirelit, vagy konzerv,
260g liszt,
2 ½ tk sütőpor,
½ tk szódabikarbóna,
1 tojás,
120g cukor,
80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin,
260g tej, joghurt, vagy tejszín
1,5 dl befőttlével kell felforralni a meggyet, az kerül a tésztába. Kicsit habzani fog, de attól még a tészta fel fog jönni sütés közben. A maradék léből, porcukor hozzáadásával, mázat is készíthetünk a muffinra.