Meggypudingos muffin

2010. június 13.

Hozzávalók:
350g lecsöpögtetett meggy befőtt,
1 tk sütőpor,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
csipet só,
2 tojás,
20 dkg liszt

Meggypudingos muffinA sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőkupakokat helyezünk a muffinsütők mélyedéseibe. A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, a levét félrerakjuk. Félreteszünk belőle1,5 dl-t, és a meggyel felforraljuk. Belekeverjük a sütőport, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és a masszát habosra verjük. Beledolgozzuk a lisztet, és egyenletes beleforgatjuk a meggyet a levével. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük, és 15-20 percig sütjük. A tésztának a pudinghoz hasonlóan nedvesnek kell lennie. A sütiket 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd rácson hagyjuk hűlni.
Margherita-muffin

Margherita-muffin

Hozzávalók: 10 dkg kandírozott cseresznye, 8 dkg pisztácia, 10 dkg fehér csokoládé, 20 dkg liszt, 2 tk sütőpor, 10 dkg cukor, 20 dkg tejföl, 8 dkg vaj, csipet só, 2 tojás
Gyümölcsös muffin

Gyümölcsös muffin

Hozzávalók: 250g gyümölcs, ami friss, mirelit, vagy konzerv, 260g liszt, 2 ½ tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, 1 tojás, 120g cukor, 80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin, 260g tej, joghurt, vagy tejszín
Répás-mézes muffin

Répás-mézes muffin

Hozzávalók: 1 darab 2 deciliteres bögre a mérésekhez, 2 bögre liszt, 2 tk szódabikarbóna, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék, ½ bögre cukor, ½ bögre méz, 2 ½ bögre reszelt sárgarépa, ½ bögre mazsola, 3 tojás, 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
Barbi 2010-12-15 19:22:07
1,5 dl befőttlével kell felforralni a meggyet, az kerül a tésztába. Kicsit habzani fog, de attól még a tészta fel fog jönni sütés közben. A maradék léből, porcukor hozzáadásával, mázat is készíthetünk a muffinra.
kukuc 2010-12-15 08:28:56
Sajnos nem igazán értem a recipét: a 1,5 dl-ben kell felforralni meggyet, vagy a maradékban? A forróba tett sütőpor nem lesz hatástalan?