Mexikói aranchini

2018. január 4.

Hozzávalók a rizottó alaphoz:
1 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana
1 fej vöröshagyma
15 dkg rizottó rizs
1,5 dl száraz fehérbor
kb. 5 dl forró zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
Hozzávalók az aranchini sütéséhez:
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
1 zacskó mini mozzarella golyó
olaj a sütéshez

Mexikói aranchini

A finomra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát megpároljuk egy kevés olívaolajon és hozzáadjuk a rizst. Amikor a rizsszemek már kissé áttetszőek, hozzáadjuk a fehérbort és hagyjuk, hogy magába szívja. Ekkor folyamatos kevergetés mellett elkezdjük adagolni az alaplét kb. 3 részletben, mindig akkor adva hozzá a következőt, amikor már majdnem teljesen magukba szívták a folyadékot a rizsszemek. Amikor a harmadik adagot is magukba szívták, hozzákeverjük a Mexicana szószos bab felét. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Kóstoljuk meg, és ha a rizst túl keménynek érezzük, egy utolsó adag alaplével főzzük még egy kicsit.

Ha az elkészült rizottó kihűlt, tegyük 1-2 órára a hűtőbe pihenni. A hűtőben összeállt rizottóból 5-6 cm átmérőjű golyókat formázunk, és mindegyik közepébe 1-1 mini mozzarellát rejtünk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük és Bon menu Mexicana szószos babbal tálaljuk.

A Bonduelle receptje

Fűszeres kukoricafasírt

Fűszeres kukoricafasírt

Hozzávalók 20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró 1 kisebb póréhagyma, vékonyan szeletelve 1 kisebb piros chilipaprika, vékonyan szeletelve 2 teáskanál friss reszelt gyömbér 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma 1 teáskanál őrölt római kömény 1 tojás só 2...
Diós-petrezselymes pesto

Diós-petrezselymes pesto

Hozzávalók: 20 dkg petrezselyem 12 dkg dió 3 dkg durvára reszelt parmezán 2 gerezd fokhagyma 2 dl olívaolaj só, bors
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: