Moussaka

2011. július 10.

Hozzávalók:
450g sovány darált bárányhús,
1 apróra vágott kis fej hagyma,
1 nagy fokhagymagerezd apróra vágva,
1/4 tk őrölt fahéj,
100g kukorica,
400g konzerv paradicsomkocka,
1 ek paradicsompüré,
só, bors,
2 ek friss petrezselyemzöld felaprítva,
450g padlizsán hosszában vékonyan felszeletelve,
200g görög joghurt,
1 felvert tojás,
25g reszelt parmezán sajt

MoussakaForrósítsunk fel egy nagy teflonedényt és süssük a húst, hagymát és fokhagymát 5-7 percig. Adjuk hozzá a fahéjat, csemegekukoricát, paradicsompürét és fűszerezzük. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a petrezselymet. Fektessük egy tűzálló tál aljába a padlizsán csíkok felét, borítsuk be a darált hús keverék felével, majd ismételjük meg a műveletet. Egy tálba keverjük össze a joghurtot a tojással, fűszerezzük, és hozzáadjuk a fele parmezánt. Oszlassuk el a hús tetején, szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük 40 percig 180 fokon, vagy amíg megpirul. Fokhagymás kenyérrel és zöldsalátával tálaljuk.
Forrás: Good to know
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Fűszeres csirkés tortilla

Fűszeres csirkés tortilla

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1-1 nagy piros, illetve zöld húsú paprika felaprítva, 2 zöld chilipaprika kimagozva és apróra vágva, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ½ mk római kömény, 2 főtt csirkemell filé apróra vágva, 220g reszelt cheddar...
Tárkonyos csirke

Tárkonyos csirke

Hozzávalók: 4 csirkecomb, bőr nélkül, kettévágva, 1 mk só, bors, 3 ek olívaolaj, 1 póréhagyma, 1 zellerszár, felvágva, 120g felszeletelt gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, 4,5 dl csirkealaplé, 1 kk tárkony, 1 babérlevél, 250g mélyhűtött...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: