Mozzarellás burgonyapüré

2010. december 6.

Hozzávalók:
1 kg közepes nagyságú, lisztes burgonya,
½ l víz,
¼ l tej,
1 ek vaj,
só, bors,
1 csokor metélőhagyma,
2 késhegynyi reszelt szerecsendió,
2 tojássárgája,
200g mozzarella sajt,
vaj a sütőformához

Mozzarellás burgonyapüréAlaposan megmossuk a burgonyát, majd lefedve, sós vízben 12 percig főzzük. A puhára főtt burgonyát meghámozzuk és összenyomjuk. Ezután felforrósítjuk a tejet, beletesszük a vajat, megsózzuk és a burgonyába keverjük. Megmossuk, szárazra töröljük a metélőhagymát, majd felaprítjuk. Habverő segítségével a pürébe keverjük a borsot, szerecsendiót, metélőhagymát és tojássárgáját. Szeletekre vágjuk a mozzarellát. Hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük a krumplipürét, és lefedjük mozzarellával. 200 fokon kb. 10 percig sütjük. Ha a sajt aranysárga színű, készen van. Friss, paradicsomos salátával kínáljuk.
Almás burgonyalepény

Almás burgonyalepény

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott burgonya, 1 nagy meghámozott, kimagozott alma, 1 kis fej megreszelt hagyma, só, bors, késhegynyi szárított rozmaring, 2 tört fokhagymagerezd, 2 simára kevert tojás, 2 ek olívaolaj
Burgonyagombóc

Burgonyagombóc

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg búzadara, 5 dl tej, petrezselyem, só, bors, szerecsendió
Mézes-burgonya

Mézes-burgonya

Hozzávalók: 500g apró burgonya, 250g tejföl, 2 ek méz, 1 ek felaprított bazsalikom, 1 ek metélőhagyma karika, 1 ek fűszerecet, só, 2 ek olaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: