Muszaka

2017. október 18.

Hozzávalók:
3 + 1 ek olaj,
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
1 kk só, ½ kk bors,
50-60 dkg darált bárányhús (lehet sertés is),
1 gerezd fokhagyma apróra vágva,
2 dl paradicsompüré,
1 csipet szerecsendió,
15 dkg liszt,
2 db padlizsán hámozva és hosszában felvágva (kb. 1,5 cm vastag szeletekre),
5 dkg reszelt sajt

Muszaka
3 evőkanál olajban aranysárgára pároljuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. Kb. 10-15 percig pároljuk, majd beleöntjük a paradicsompürét és a szerecsendiót. További kb. 15-20 percig főzzük. Begyújtjuk a sütőt. Lábosban megforrósítjuk a maradék olajat. A padlizsánszeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk, és az olajban kisütjük. A hús egyik felét tepsibe vagy nagyobb tűzálló edénybe tesszük, középre rakjuk a kisült padlizsánokat, a tetejére a hús másik felét, végül reszelt sajtot hintünk rá. Kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Hússal sült rizs

Hússal sült rizs

Hozzávalók: 90 dkg sovány sertéshús darabokra vágva, 2 ek extra szűz olívaolaj, 2 hagyma darabolva, 1 ek pirospaprika, víz, 2 piros csemegepaprika, 1 ½ csésze rizs, 10-12 dkg chorizo (kolbász) darabolva, 4 érett paradicsom, héj...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: