Narancsos csók

2010. június 17.

Hozzávalók:
13 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
8 dkg átszitált liszt,
6 dkg rétesliszt;

Hozzávalók a töltelékhez:
2 dkg vaj,
9 dkg porcukor,
1 narancs reszelt héja,
2 kk narancslé

Narancsos csókA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle lisztet evőkanalanként beledolgozzuk.  Kiskanállal halmokat rakunk a masszából egy kizsírozott tepsire, és mindegyiket villával kissé lenyomjuk. 180 fokra bemelegített sütőben 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve a tepsin még 2-3 percig pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára átszedjük, és teljesen kihűtjük. A töltelékhez a vajat a porcukorral meg a narancshéjjal habosra keverjük, a narancslevet beledolgozzuk. Két-két kis csókot a lapos felükkel a krém segítségével összeragasztunk. Jól záródó fémdobozban tároljuk.
Narancsos csokis keksz

Narancsos csokis keksz

Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 2,5 ek cukor, ½ narancs finomra reszelt héja, 12,5 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor, 10 dkg darabokra tört étcsokoládé, 250g narancslekvár
Fehér csokoládés-málnás sütemény

Fehér csokoládés-málnás sütemény

Hozzávalók: 16 dkg liszt, 3 kk sütőpor, 6 dkg barnacukor, 6 dkg porcukor, 1 tojás, 2 csepp vaníliaeszencia, 3 ek olaj, 10 dkg fehér csokoládé, durvára vágva, 10 dkg friss málna, 2 ek rózsavíz vagy narancslé
Kompóttal töltött sütemény

Kompóttal töltött sütemény

Hozzávalók: 250g liszt + egy kevés a kelesztéshez, 60g darált mandula, 75g porcukor, 175g hideg, földarabolt vaj, 2 közepes tojás sárgája, 820g kompót, 2 citrom reszelt héja, 2 ek Amaretto (mandula) likőr, 1 ek porcukor a kelesztéshez,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: