Negyedórás spárgaleves

2018. május 9.

Hozzávalók:
1 csomag spárga
5 dl víz
1 húsleveskocka
1 közepes vöröshagyma
só, bors, cukor
1 ek citomlé
1 kanálnyi vaj
1 kanálnyi étolaj
pirított kenyérkocka a tálaláshoz

Negyedórás spárgaleves

A spárgát meghámozzuk, kb 1 cm-es nagyságúra daraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk. Üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk a spárgát.

Felengedjük egy kevés vízzel, beletesszük a leveskockát, sót és cukrot, 1 ek citromlevet, kevés borsot vagy fehérborsot, és nagyjából 10 percig forraljuk.

Ha puha, összeturmixoljuk, teszük hozzá még vizet, és összefőzzük. Ha szükséges, ízlés szerint még ízesítjük. Ha valaki még krémesebbet szeretne, turmixolás után át lehet passzírozni. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Spárgakrémleves fokhagymával

Spárgakrémleves fokhagymával

Hozzávalók: 50 dkg zöldspárga 1 gerezd fokhagyma vegeta, bors 1 csipet szerecsendió 1,5 dl tejföl 2 ek zabkorpa
Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 1 száll póréhagyma 1 krumpli só, bors, szerecsendió 1 zöldségleveskocka 1 ek margarin 2 ek olívaolaj 2 dl tejszín
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: