Nizzai saláta

2018. augusztus 10.

Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
12 dkg olajos hal
4 db tojás
20 dkg zöldbab (főtt)
fekete olajbogyó
ek kapribogyó
fél fej fejessaláta
5 db koktélparadicsom
olívaolaj
A mártáshoz:
2 gerezd fokhagyma
1 tk dijoni mustár
2 ek fehérborecet
1 ek citromlé
3 ek olívaolaj
1 ek méz

Nizzai saláta

A tojást és a krumplit főzzük meg, majd pucoljuk meg. A zöldbabot is főzzük meg. A krumplit kockázzuk fel, locsoljuk meg kicsi olívaolajjal, majd sózzuk meg. Keverjük mellé a babot, az olívabogyót és a kapribogyót is. Keverjük ki a mártást (ehhez reszeljük le a fokhagymát). A salátástál aljára tegyük a salátaleveleket, erre jön a krumpli és a bab, mellé a hal, illetve a felcikkezett tojás, végül a félbevágott koktélparadicsom. Locsoljuk meg a mártással - és kész is.

Nizzai saláta

Nizzai saláta

Hozzávalók: 1 fej saláta megmosva és szárazra törölve, 220g apró újburgonya megfőzve, lecsepegtetve, kihűtve és félbevágva, 220g zsenge blansírozott zöldbab, 1 fej hagyma, nagyon vékonyra szeletelve, 3 paradicsom kimagozva és cikkelyekre vágva,...
Tonhalsaláta tojással

Tonhalsaláta tojással

Hozzávalók: jégsaláta fél kígyóuborka 1 db paprika 2 db paradicsom 1 db ilahagyma 2 db tojás tonhalkonzerv só, bors
Kapros lazacsaláta

Kapros lazacsaláta

Hozzávalók: - 2 adag rukkola - 2 adag madársaláta - 2 db paradicsom - 2 szál újhagyma - 2 szelet füstölt lazac - 4 szelet camembert sajt - kapor, olívaolaj - 0,5 lime (esetleg citrom)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: