Olasz gombás rizottó

2010. június 11.

Hozzávalók:
60g vaj,
1 finomra vágott hagyma,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
250g felszeletelt gomba,
1 ek paradicsompüré,
1 ¼ liter forró marha vagy csirke erőleves,
30g vaj,
2 ek parmezán sajt,
440g arborio rizs,
125 ml száraz fehérbor (vagy használjunk még erőlevest)

Olasz gombás rizottóTegyük a vajat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk meg. Tegyük bele a gombát, és alacsony hőmérsékleten pirítsuk 2 percig. Tegyük bele a rizst, keverjük össze, és pirítsuk néhány percig. Adjuk hozzá a bort, paradicsompürét és az erőleves felét. Addig keverjük, amíg felforr. Ezután alacsony hőmérsékleten lassan főzzük kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a maradék erőlevest. Folytassuk a főzést még 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a vajat, és a sajtot, és egy villával keverjük össze.
Pezsgős, korianderes rizottó

Pezsgős, korianderes rizottó

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano), 90g forgácsolt parmezán sajt, 60g vaj, 750 ml forró zöldségalaplé, 180 ml pezsgő vagy száraz fehér habzóbor, 1 finomra vágott hagyma, 2 ek finomra vágott koriander, só,...
Rizottó zsenge spenóttal és gorgonzolával

Rizottó zsenge spenóttal és gorgonzolával

Hozzávalók: 1 l csirke erőleves, 2 ek olivaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 finomra vágott hagyma, 440g arborio rizs, 125 ml fehérbor, 200g gorgonzola sajt kis darabokra...
Póréhagymás rizssaláta

Póréhagymás rizssaláta

Hozzávalók: 80g rizs, 500g póréhagyma, 200g paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, 1 db húsleveskocka, só, bors, ecet A teljes adag 611,2 kcal/101,5g szénhidrát
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: