Paradicsomos-fetás padlizsán

2017. augusztus 10.

Hozzávalók:
2 (közepes) padlizsán
2 ek olívaolaj
2 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg feta
só, bors
metélőhagyma

Paradicsomos-fetás padlizsán

A padlizsánt mossuk meg, vágjuk félbe hosszában. Permetezzük meg olajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben süssük elő kb 20 perc alatt. Vegyük ki, óvatosan kanalazzuk ki a húsát úgy, hogy kb egy centi maradjon a héjában. A húst pépesítsük, keverjük össze az apróra vágott paradicsomot és zúzzuk bele a fokhagymát, majd forgassuk össze a fetával. Sózzuk, borsozzuk, vágjunk bele metélőhagymát. A tölteléket kanalazzuk vissza a padlizsánokba, és a sütőbe visszatéve, kb. 15 perc alatt süssük készre.

Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Brokkolis ricottatorta

Brokkolis ricottatorta

Hozzávalók 3 dkg zsemlemorzsa 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró) 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére 3 dkg parmezán sajt, reszelve só, bors 2 evőkanál vaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva 30 dkg Bonduelle...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: