Pirozski

2010. január 16.

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt,
½ tk só,
18 dkg vaj,
1 tojássárgája,
½ dl tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:
15 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 fej hagyma,
9 dkg gömbölyű szemű főtt rizs,
1 keményre főzött tojás,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor kapor,
1 tojás

Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadva a gombát, megpirítjuk. Belekeverjük a rizst, kihűtjük, majd az apróra vágott főtt tojással és zöldfűszerekkel elkeverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval 20 korongot szúrunk ki belőle. Mindegyikre 1-1 ek tölteléket teszünk, a széleket megkenjük tojással. A tésztát félbehajtva a szélüket villával összenyomkodjuk. Tepsire téve 30 percre hűtőbe rakjuk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A kis tésztákat a maradék tojással megkenjük, és a sütőbe téve 15 per alatt pirosra sütjük.
Zöldségnyárs grillhez

Zöldségnyárs grillhez

Hozzávalók: krumpli cukkini gomba hagyma zöldfűszer-keverék olaj nyárs vagy hurkapálcika
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Hozzávalók: 8 nagyobb gombafej 3 szelet toast kenyér 1 kaliforniai paprika 1 hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 tojás reszelt sajt só, bors, ételízesítő olaj vagy vaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: