Póréhagyma krémleves

2017. április 4.

Hozzávalók:
50 dkg póréhagyma
2 ek liszt
1 l alaplé (lehet kockából)
2 ek tejföl
1 ek napraforgó olaj
só, bors
reszelt sajt, tortilla chipsz

Póréhagyma krémleves

A hagymát karikázzuk fel, és fonnyasszuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a lisztet, jól dolgozzuk össze, és engedjük fel az alaplével. Fűszerezzük ízlés szerint, majd kb 15-20 perc alatt főzzük puhára. Vegyük le a tűzről, a tejfölt keverjük el egy pici lével, majd keverjük a levesbe. Turmixoljuk össze, hagyjuk, hogy összeforrjon - és kész is. Reszelt sajttal, tortilla chipsszel tálaljuk.


 

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Körteleves pudinggal

Körteleves pudinggal

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 1 száll póréhagyma 1 krumpli só, bors, szerecsendió 1 zöldségleveskocka 1 ek margarin 2 ek olívaolaj 2 dl tejszín
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: