Póréhagymás krumplileves

2010. december 20.

Hozzávalók:
4 apróra vágott póréhagyma,
4 nagy, felkockázott krumpli,
1 ek olaj,
800 ml csirke- vagy zöldségalap-lé,
300 ml tejföl,
csipetnyi reszelt szerecsendió;

Hozzávalók a tálaláshoz:
pirított zsemlekocka (croutons),
reszelt szerecsendió,
apróra vágott petrezselyem

Póréhagymás krumplilevesEgy fazékban az olajat felforrósítjuk, kevergetve 10 percig pároljuk benne a póréhagymát és a krumplit. Hozzáadjuk a csirke- vagy zöldségalaplét, és lefedve, lassú tűzön 15 percig főzzük. Ízesítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk. Pürésítjük, visszatesszük a fazékba, belekeverjük a tejszínt és a reszelt szerecsendiót. Óvatosan újraforraljuk. Tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, és croutont kínálunk mellé.

Forrás: droetker.de

Hagymás édesburgonya-leves

Hagymás édesburgonya-leves

Hozzávalók: 90 dkg édesburgonya, 1 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl zöldségerőleves, 3 dl narancslé, 2 dl joghurt, 2 ek olaj, ½ csokor korianderlevél, só, bors, a díszítéshez korianderlevél és reszelt...
Almás burgonyalepény

Almás burgonyalepény

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott burgonya, 1 nagy meghámozott, kimagozott alma, 1 kis fej megreszelt hagyma, só, bors, késhegynyi szárított rozmaring, 2 tört fokhagymagerezd, 2 simára kevert tojás, 2 ek olívaolaj
Almás burgonyasaláta

Almás burgonyasaláta

Hozzávalók: 1 ½ kg burgonya, 4 ek citromlé, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kis tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 ek sűrített tej, 1 kicsi összevágott kígyóuborka, 1 csokor összevagdalt snidling, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem, a...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: