Póréhagymás tepsis csirke

2017. április 28.

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
1 kg burgonya
25 dkg bacon
1 póréhagyma
1 cs fűszersó
2 paprika
2,5 dl tejföl
3 dl főzőtejszín
1 tojás
10 dkg sajt
6 gerezd fokhagyma
1 tk szerecsendió
bors, ízlés szerint

Póréhagymás tepsis csirke

A csirkét csíkozzuk fel, a kruplit hámozzuk meg, és karikázzuk. Vajazzunk ki egy tepsit, tegyünk az aljára bacont, rá a krumlit, arra pedig a hússzeleteket. Fűszerezzük be. A póréhagymát és a paprikát karikázzuk fel, és tegyük a húsra.

A tejszínt keverjük el a tejföllel, keverjük hozzá a tojást, az összezúzott fokhagymát, a szerecsendiót és ízlés szerint a borst. Öntsük az előkészített telre, majd reszeljük a tetejére a sajtot. Letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 40-45 percig, amíg minden megpuhul. Takarjuk ki, és pirítsuk meg a tetejét!

Csirkés burrito falatok

Csirkés burrito falatok

Hozzávalók: A burritóhoz: 10 dkg sajt 1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix 1 db csirkemell filé 2 közepes db vöröshagyma 3 teáskanál oregánó 1 teáskanál fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 20 dkg sűrített paradicsom só, bors ízlés szerint 5...
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Gombás csirke burgonyaágyon

Gombás csirke burgonyaágyon

Hozzávalók: 40 dkg csirmecomb filé 30 dkg krumpli 25 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma só, bors rozmaring, ételízesítő
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: