Provence-i articsóka

2012. május 30.

Hozzávalók:
6 articsóka,
250 ml száraz fehérbor,
1 citrom,
2 finomra vágott hagyma,
2 gerezd finomra vágott fokhagyma,
1 babérlevél,
1 ek finomra vágott kakukkfű,
4 ek extraszűz olívaolaj,
só, bors

Provence-i articsóka Az articsóka öreg, fás külső leveleit eltávolítjuk, a felső harmadát eltávolítjuk. Félbevágjuk. A már elhalt belső leveleket is kiszedjük, majd citrommal bedörzsöljük. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk az articsókát, a bort ráöntjük. Gyakori kevergetés mellett 7-10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kakukkfüvet és a babérlevelet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 40-50 percig főzzük, amíg az articsóka megpuhul. Tálalóedényre rakjuk. Forrón tálaljuk.
Spárga dijoni módra

Spárga dijoni módra

Hozzávalók: 700g zöld spárga, só, 4 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 k szárított tárkony, 2 ek tejföl, bors, 2 ek apróra vágott lilahagyma
Fokhagymás gomba

Fokhagymás gomba

Hozzávalók: 1,5 ek olívaolaj, 2 gerezd összezúzott fokhagyma, 20 dkg apró gomba, 2 ek fehérbor, 1 kk paradicsompüré, ½ kk friss kakukkfűlevél, és még külön egy kevés a díszítéshez, só, bors
Fetasaláta korpás bagettel

Fetasaláta korpás bagettel

Hozzávalók: 1 paradicsom, 10 dkg uborka, ½ zöldpaprika, ½ lilahagyma, 5 olívabogyó, oregánó, 40g feta sajt, 2 tk olívaolaj, 60g korpás bagett (350 kcal, 14,6g zsír)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: