Pulyka tikka

2012. április 17.

Hozzávalók:
1 tk kardamom,
1 tk kömény,
2 tk korriander,
150 ml natúr joghurt,
1 fej hagyma durvára vágva,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 keserűcitrom kifacsart leve,
só,
25 mm hosszú friss gyömbér lereszelve,
½ tk őrölt kurkuma,
600g pulykamell a bőre nélkül, 25 mm-es kockákra vágva

Pulyka tikkaKeverjük össze a pulyka kivételével az összes hozzávalót kézimixerrel vagy háztartási robotgéppel, vagy a fűszereket mozsárban mozsártörővel zúzzuk össze, és adjuk a többi előkészített hozzávalóhoz. Négy lapos fémnyársra fűzzük fel a pulykakockákat, és fektessük egy lapos tálba. Locsoljuk meg a pulykát a páclével. Fedjük le és éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Sütés előtt harminc perccel vegyük ki a nyársakat a pácléből. Közepes-erős tűzön mindkét oldalát 4-6 percig süssük, időnként kenegessük meg a maradék páclével.
Souvlaki

Souvlaki

Hozzávalók: 1 citrom, 60 ml olívaolaj, 60 ml szója szósz, 1 tk oregánó, 3 gerezd passzírozott fokhagyma, 1,8 kg sertés szűzpecsenye, 220g hagyma, 2 zöld paprika, nyárs
Grillezett csirke fokhagymával és citrommal

Grillezett csirke fokhagymával és citrommal

Hozzávalók: 3 kicsontozott, hosszában kettévágott csirkemell, 250g rukkola saláta, 4 cikkekre vágott paradicsom, 1 citrom leve és finomra reszelt héja, 2 gerezd finomra vágott...
Rostonsült mártással

Rostonsült mártással

Hozzávalók: fejenként 2-3 szelet hús (ízlés szerint), 1 ek olaj, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 ek ketchup, 1 tk mustár, 1 tk borecet, 1 tk méz, ½ dl bor, só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: