Rakott húsos tészta

2013. január 22.

Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg darált hús
- 3 dl főzőtejszín
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg spagetti
- 3 dl paradicsomlé
- 30 dkg trapista sajt
- kakukkfű, bazsalikom, oregano, bors, só

Rakott húsos tészta

A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, belerakjuk a húst, a paradicsomlevet és a fűszereket, majd összefőzzük. A tésztát is  kifőzzük.

Egy tál aljára rakjuk a tészta egyik felét, rá a hús felét, megszórjuk sajttal. A rétegezést megismételjük, a tetejét tejszínnel meglocsoljuk, és szerecsendióval megszórjuk. 30 percig sütjük a sütőben.

Sonkás-zöldborsós lasagne

Sonkás-zöldborsós lasagne

Hozzávalók: 25 dkg friss lasagnetészta, 10 dkg nyers füstölt sonka, csíkokra vágva, 35 dkg főtt zöldborsó, 1 kis fej hagyma kockára vágva, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 2,5 dl tejszín, 1 csokor friss bazsalikom, 7 dkg vaj, só, bors
Gombás lasagne

Gombás lasagne

Hozzávalók: 35 dkg lasagne tészta, 25 dkg darált marhahús, 7 dkg főtt sonka, 50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej sonkahagyma, 40 dkg paradicsom, 20 dkg Fontina vagy más olvadós sajt, 15 dkg parmezán sajt, 4 ek olaj, só, bors
Sztrapacska

Sztrapacska

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tojás, 3 ek olaj, 40-50 dkg liszt, 15 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: