Rakott karfiol

2018. április 16.

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1/2 kg darált hús
- 1 dl rizs
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tojásfehérje
- só, bors, vaj vagy olaj

Rakott karfiol

A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsíradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.

Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a karfiol tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Forrás

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók: 1 fej karfiol 30 dkg darált sertéshús 1 fej vöröshagyma 10 dkg rizs só, bors 175 g tejföl 1 db tojás 5 dkg sajt 2 ek olaj
Mindentbele tepsis fogás

Mindentbele tepsis fogás

Hozzávalók: darált hús csirkemell filé krumpli gomba fokhagyma tejszín sajt só, bors
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
gonosz maci 2012-10-17 09:40:08
Szerintem rizs helyett gerslivel még jobb