Rakott krumpli

2010. augusztus 21.

Hozzávalók:
1 kg burgonya héjában megfőzve,
4 főtt tojás,
20 dkg kolbász,
1 ek olaj,
8 + 2 dkg vaj,
2 dl tejföl,
3 ek fehér mártás (1 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejjel készítve),
4 dkg zsemlemorzsa

Rakott krumpliA burgonyát, a kolbászt és a tojásokat karikára vágjuk. A morzsát 2 dkg vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, meghintjük a morzsa felével. A krumplit, a kolbászt és a tojást a tálba rétegezzük. Megsózzuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, a fehérmártással elkevert tejföllel leöntjük. A tetejét meghintjük a maradék morzsával. 15 percre forró sütőbe tesszük.
Sertéscsülök „pékné” módra

Sertéscsülök „pékné” módra

Hozzávalók: 3 kisebb nyers csülök, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 6 dkg füstölt szalonna, só, köménymag
Mindentbele tepsis fogás

Mindentbele tepsis fogás

Hozzávalók: darált hús csirkemell filé krumpli gomba fokhagyma tejszín sajt só, bors
Rakott kel

Rakott kel

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 25 dkg gomba, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 4 ek olaj, 1 fej hagyma, 1 tojás, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 mk törött bors, 1 késhegynyi köménymag, ízlés szerint só; Hozzávalók...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: