Rakott tök

2010. augusztus 2.

Hozzávalók:
1 kg gyenge spárgatök,
10 dkg olaj,
40 dkg sovány sertéshús,
1 fej hagyma,
¼ kg paradicsom,
1 dl tejföl,
só, bors

Rakott tökA tököt megtisztítjuk, belsejét kiszedjük, hosszában négyfelé, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk. Sóban tartjuk kb. fél óráig. A húst ledaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, 3 dkg olajban megfonnyasztjuk, majd a darált húst hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Eleinte addig kavargatjuk, míg a hús kissé megpirul, aztán fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk, majd zsírjára lepirítjuk. Közben a paradicsomot is meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, s mindkét oldalán forró olajban gyorsan átsütjük. Tűzálló tálban a párolt tököt a darált hússal rétegenként összerakjuk, közben egy-egy szelet paradicsomot helyezünk közé. Tetejét paradicsomszeletekkel fedjük be. Meleg sütőben kb. 15 percig sütjük. Tálaláskor tetejét zöldpetrezselyemmel vagy zöld kaporral meghintjük.
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Rakott kel

Rakott kel

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 25 dkg gomba, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 4 ek olaj, 1 fej hagyma, 1 tojás, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 mk törött bors, 1 késhegynyi köménymag, ízlés szerint só; Hozzávalók...
Nápolyi rakott spagetti

Nápolyi rakott spagetti

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 kg marhahús (fartő vagy hátszín), 18 dkg húsos füstölt szalonna, 18 dkg olasz szalámi vagy paprika nélküli kolbász, 40 dkg ricotta vagy tehéntúró, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 kg érett paradicsom,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: