Rakott zöldbab paradicsommal

2015. július 6.

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 0,5 kg paradicsom
- vaj
- só, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, snidling
- 5 dkg reszelt sajt

Rakott zöldbab paradicsommal

A zöldbabot megtisztítjuk, de egészben hagyjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. Kivajazunk egy tepsit, alulra tesszük a zöldbab felét, rá a paradicsom felét, majd ezt a két sort megismételjük. A tetejére vajforgácsokat teszünk, és meghintjük a fűszerekkel és a snidlinggel.

Aláöntünk kb. egy dl vizet, és lefedve a sütőben megpároljuk, Ha puha, megszórjuk a reszelt sajttal, és picit megpirítjuk a tetejét.

Bulgur saláta mentával

Bulgur saláta mentával

Hozzávalók: - 40 dkg bulgur - kb 8 dkg mentalevél - 1 csokor petrezselyem - 2 citrom - 1 vöröshagyma - 1 dl extra szűz olívaolaj - 4 paradicsom - 3 dl víz - 3 tk (tengeri) só - 1 tk fahéj
Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

Hozzávalók: - 12,5 dkg rizs - 1 zöldpaprika - 20 dkg padlizsán - 12 dkg paradicsom - 1 fej vöröshagyma - 3 evőkanál olívaolaj - 1 evőkanál balzsamecet - 2 evőkanál olaj - fél kávéskanál mustár - só, bors - fokhagyma
Vegetáriánus kebab mozzarellával

Vegetáriánus kebab mozzarellával

Hozzávalók: 2 vékonyra szeletelt cukkíni, 1 közepes, vékonyra szeletelt padlizsán, 16 koktélparadicsom, 8 minimozzarella, 8 friss bazsalikomlevél, 1 ek olívaolaj, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: