Körtés sajtsaláta

Körtés sajtsaláta

2017 június 23.

Hozzávalók: 20 dkg brie sajt, 3 szem körte, 1 kis fej saláta, 3 ek olaj, 1 ek tárkonyecet, 5 dkg összevagdalt földimogyoró
Körözött

Körözött

2017 június 22.

Hozzávalók: 15 dkg tehéntúró 10 dkg juhtúró 1,75 dl tejföl pirospaprika, só, bors köménymag snidling vagy újhagyma
Langalló - házilag

Langalló - házilag

2017 június 21.

Hozzávalók (4 adaghoz) A tésztához: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 0,5 teáskanál cukor 2 ek olaj 8 dl tej 2 tk só A feltét: 4 dl tejföl 4 gerezd fokhagyma 10 dkg füstölt szalonna 2 lilahagyma 20 dkg sajt (reszelve)
Pite spenóttal

Pite spenóttal

2017 június 20.

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Erős padlizsánkrém

Erős padlizsánkrém

2017 június 19.

Hozzávalók: - 2 kisebb padlizsán, - 2 gerezd fokhagyma - 1,5 dl natúr joghurt, - pár mentalevél - 0,5 dl olívaolaj, - 1-2 friss chili paprika
Bellini koktél

Bellini koktél

2017 június 16.

Hozzávalók 2 italhoz: 1 őszibarack pár csepp grenadin szirup jéghideg száraz pezsgő
Gyors meggyleves

Gyors meggyleves

2017 június 15.

Hozzávalók: 60 dkg meggy 8 dl víz 1 dl tejföl 1 ek liszt 3 ek cukor fahéj szegfűszeg 1 citrom héja reszelve csipetnyi só
Kapros-lazacos metélt

Kapros-lazacos metélt

2017 június 14.

Hozzávalók: 10 dkg füstölt lazac 1 ek olaj 2 dl tejszín 1 ek liszt 5 dkg márvány sajt 1 csomag kapor 4-5 gerezd fokhagyma széles metélt tészta reszelt parmezán bors
Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

2017 június 13.

Hozzávalók: 1 kg újburonya 2 dl tejföl 1-2 csomag kapor 3 ek liszt olaj só, bors, ételízesítő
Grillezett gyümölcsnyárs

Grillezett gyümölcsnyárs

2017 június 12.

Hozzávalók: 6 nagyobb eper 1/4 ananász 1/2 mangó hurkapálcika vagy nyárs
Grillezett banán

Grillezett banán

2017 június 9.

Hozzávalók: 2 db banán 4 tk méz 1 ek rum fahéj
Indiai joghurtos grillpác

Indiai joghurtos grillpác

2017 június 8.

Hozzávalók: 2 dl natúr joghurt Fűszerek ízlés szerint: kurkuma, csili, római kömény 1 tk reszelt gyömbér 2- gerezd fokhagyma összenyomva
Majonéz almával

Majonéz almával

2017 június 7.

Hozzávalók: 4 savanykás alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1kh szegfűszeg, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk csípős mustár, só, bors
Fűszeres lencse spenóttal

Fűszeres lencse spenóttal

2017 június 6.

Hozzávalók: 200g lencse, 125g zsenge spenót, 125 ml csirkealaplé, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 3 ek citromlé, 2 ek finomra vágott menta, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 tk köménymag, 1...
Kelkáposzta rántva

Kelkáposzta rántva

2017 június 2.

Hozzávalók: - 8 nagyobb kelkáposztalevél, - 2 tojás, - 2 gerezd fokhagyma, - 1 ek só, - kevés liszt és zsemlemorzsa a panírhoz - olaj a sütéshez
Hússal sült rizs

Hússal sült rizs

2017 június 1.

Hozzávalók: 90 dkg sovány sertéshús darabokra vágva, 2 ek extra szűz olívaolaj, 2 hagyma darabolva, 1 ek pirospaprika, víz, 2 piros csemegepaprika, 1 ½ csésze rizs, 10-12 dkg chorizo (kolbász) darabolva, 4 érett paradicsom, héj...
Egyszerű meggyszósz

Egyszerű meggyszósz

2017 május 31.

Hozzávalók: 20 dkg meggy 3 ek liszt 1 ek cukor 2,5 dl víz 0,5 l tej szegfűszeg
Likőrös meggyleves

Likőrös meggyleves

2017 május 30.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Penne borsókrémmel

Penne borsókrémmel

2017 május 29.

Hozzávalók: - 35 dkg penne tészta, - 20 dkg zöldborsó, - 6 dkg reszelt parmezán, - 4 ek olívaolaj, - kevés mogyoróhagyma, - só, esetleg bors, ízlés szerint
Tonhalas fasirt

Tonhalas fasirt

2017 május 26.

Hozzávalók: - 2 szelet bacon - 1 fej vöröshagyma - 1 db tojás - 7 ek majonéz - 2 tk mustár - 0,5 tk cukor - 1 citrom reszelt héja - 40 dkg tonhal konzerv - 1 nagy héjában főtt krumpli - 0,5 tk só - 1 cs petrezselyem A panírozáshoz: - 5 dkg...