Pikáns csirkesaláta

Pikáns csirkesaláta

2017 január 19.

Hozzávalók: - 1 fejes saláta - 1 tölgysaláta-levél - 1 evőkanál mustár - 1 evőkanál spanyol borecet - 1 evőkanál olívaolaj - 2 paradicsom - 200 g extra vékony zöldbab - 4 sült csirkemell - só, bors
Mustáros tepertőkrém

Mustáros tepertőkrém

2017 január 18.

Hozzávalók: 50 dkg tepertő 10 ek mustár só, bors
Fokhagymaleves sajttal

Fokhagymaleves sajttal

2017 január 17.

Hozzávalók: 10 gerezd fokhagyma 40 dkg vaj 10 dkg sajt 1 hagyma 2 ek liszt 9 dl alaplé (lehet kockából) 1,25 dl főzőtejszín rozmaring, kakukkfű, babérlevél só, bors
Jénaiban sült burgonya saláta

Jénaiban sült burgonya saláta

2017 január 16.

Hozzávalók 2-3 fő részére: - fél kg burgonya - 1kisebb fej vöröshagyma, - 2 db tojás, - 1 pár virsli, - 1 nagy poharas tejföl, - 15 dkg sajt, - 1 ek majonéz, - 1 ek mustár, - 1 ek liszt, - 1 mokkáskanál pirospaprika, - ízlés szerint só, -...
Gyors melegszendvics krém

Gyors melegszendvics krém

2017 január 13.

Hozzávalók: 10 deka májkrém 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma petrezselyem só, bors, esetleg csili
Teapuncs forrón

Teapuncs forrón

2017 január 12.

Hozzávalók: - 1l víz - 2 filter fekete tea - 4 dl piros szőlőlé - 4 dl narancslé - 75 g barna kandiscukor - 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csapott teáskanál őrölt fahéj - 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Csirkemáj resztelve

Csirkemáj resztelve

2017 január 11.

1 kg csirkemáj 2 vöröshagyma olaj vagy zsiradék só, bors, pirospaprika, majoranna
Citromos-fokhagymás halpác

Citromos-fokhagymás halpác

2017 január 10.

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 2ek mustár 2 gerezd fokhagyma só, bors petrezselyem fél citrom leve
Rizssaláta hagymával

Rizssaláta hagymával

2017 január 9.

Hozzávalók: 80g rizs, 500g póréhagyma, 200g paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, 1 db húsleveskocka, só, bors, ecet
Sajtos tallér

Sajtos tallér

2017 január 6.

Hozzávalók: kb 20 dkg különböző sajt (lehet, trapista, pannónia, pamezán, stb) reszelve 2 tojás 3 ek liszt só, bors
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

2017 január 5.

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Pesto bazsalikommal

Pesto bazsalikommal

2017 január 4.

Hozzávalók: 2 csokor bazsalikom, 5 dkg fenyőmag, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt parmezán, 0,75 dl olivaolaj, só, bors
Túrós virsli

Túrós virsli

2017 január 3.

Hozzávalók: 5 pár virsli 25 dkg túró 2 ek tejföl 1 lila hagyma 10 dkg reszelt sajt só, bors, pirospaprika
Fokhagymaleves

Fokhagymaleves

2017 január 2.

Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 4 ek füstölt sajt, 5 gerezd fokhagyma, 3 húsleves-kocka, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem 1 ek liszt só, bors, ízlés szerint
Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

2016 december 23.

Hozzávalók: 1 l száraz vörösbor 1 l narancslé 25 dkg cukor 8 tojássárgája 0.5 dl rum 1 tk fahéj 1 tk szegfűszeg csillagánizs
Illatos almaleves

Illatos almaleves

2016 december 22.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Fehérboros pulykasült

Fehérboros pulykasült

2016 december 21.

Hozzávalók: 1,5 kg pulyka felsőcomb 5 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 ek koriandermag 1 ek rozmaring 1 ek szárított zsálya 1 ek tárkony 1 ek kakukkfű olaj, só, bors 2 dl száraz fehérbor
Egyszerű piskóta

Egyszerű piskóta

2016 december 20.

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 4 tojás, 1 citrom héja és leve, 20 dkg liszt, 4 ek forró víz, 1 csomag sütőpor
Mandarinos kacsa

Mandarinos kacsa

2016 december 19.

Hozzávalók: - 2 db kacsamell - 1 evőkanál olívaolaj - 1,2 dl mandarinlé - 5 db mandarin - 5 dl csirkealaplé - 1 kis csokor kakukkfű - 3 gerezd fokhagyma - fél fej kelkáposzta - só
Cukkini lepény

Cukkini lepény

2016 december 16.

Hozzávalók: 3 cukkini 1 hagyma 5 gerezd fokhagyma 2 tojás só, bors, pirospaprika petrezselyem liszt olaj