Csicseriborsós ragu

Csicseriborsós ragu

2017 március 23.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó, néhány órára (vagy éjszakára) beáztatva, forró víz, 1 hagyma, meghámozva, 1 hagyma darabolva, 3 babérlevél, maroknyi petrezselyem, só, bors 4 ek extra szűz olívaolaj, 45 dkg friss spenót, megtisztítva...
Tőkehal paradicsommal

Tőkehal paradicsommal

2017 március 22.

Hozzávalók: 5-6 paradicsom 4-5 tőkehalfilé fokhagyma só, bors, vegeta olívaolaj
Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

2017 március 21.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa fél vöröshagyma 0,5 liter zöldség alaplé (lehet kockából) 1 dl kókusztej 1 kk curry fűszrkeverék lime-lé só, bors olívaolaj csilipehely
Kalácsban sült sonka

Kalácsban sült sonka

2017 március 20.

Hozzávalók: 2 dkg élesztő 3 dkg cukor 1,5 dl tej 40 dkg liszt 2 db tojás sárgája 5 dkg vaj 30 dkg főtt füstöltsonka só
Corn dog

Corn dog

2017 március 17.

Hozzávalók: 1 kg visrsli 20 dkg kukoricadara 10 dkg liszt 1 tojás 2,5 dl tej 1 tk cukor fél tk sütőpor só, bors, pirospaprika olaj a sütéshez
Mexikói salsa

Mexikói salsa

2017 március 16.

Hozzávalók: 4 érett, kemény paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma finomra vágva, 1 zöld chilipaprika kimagozva és kockára vágva, 1-3 tk keserűcitromlé, 3 ek koriander, só
Sajtos-köményes muffin

Sajtos-köményes muffin

2017 március 14.

Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 ek sütőpor 10 dkg reszelt sajt 1,7 dl tej 1 tojás 1 ek mustár 1 kk dijoni mustár 50 g vaj (megolvasztva) só, egész köménymag
Fokhagymás-spenótos harcsa

Fokhagymás-spenótos harcsa

2017 március 13.

Hozzávalók: - 70 dkg harcsafilé - 4 gerezd fokhagyma - 60 dkg spenót - 5 dkg vaj - 1 dl olaj - 2 dl tejszín - 15 dkg sárga- és fehérrépa - só, bors, liszt - 1 citrom
Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

2017 március 10.

Hozzávalók: 20 dkg medvehagyma 3 újhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 krumpli 1.5 l alaplé (lehet kockából is) 1.5 dl tejszín 1 ek liszt 5 dkg vaj só, bors
Sajtos rágcsa

Sajtos rágcsa

2017 március 9.

Hozzávalók: 20 dkg liszt 20 dkg margarin 20 dkg reszelt füstölt sajt 3 tojássárgája só szezámmag köménymag
Túrógombóc petrezselyemmel

Túrógombóc petrezselyemmel

2017 március 8.

Hozzávalók: - fél kiló túró - 5 dkg búzadara - 2 tojás - fél mk só - fél csomag petrezselyem
Sárgarépás túrókrém

Sárgarépás túrókrém

2017 március 7.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró 2 ek tejföl 1 sárgarépa só, bors, szerecsendió 1 kávéskanál őrölt kömény
Narancsos mangós pezsgőkoktél

Narancsos mangós pezsgőkoktél

2017 március 6.

Hozzávalók: 1 üveg száraz pezsgő 4,5 dl vodka 3 dl narancslé 3 dl mangólé
Sajtos-sült gombafejek

Sajtos-sült gombafejek

2017 március 3.

Hozzávalók: 8 nagyobb gombafej vaj sajt - lehet több féle is petrezselyem 4 gerezd fokhagyma só, bors
Sajtos-almás csirke

Sajtos-almás csirke

2017 március 2.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 alma 15 dkg sajt (ínyenceknek kéksajt is lehet) olívaolaj vaj só, bors
Reszelt sajt - rántva

Reszelt sajt - rántva

2017 március 1.

Hozzávalók: 40 dkg sajt 4 db tojás zsemlemorzsa olaj a sütéshez
Csirkemell kukoricapehelyben

Csirkemell kukoricapehelyben

2017 február 28.

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell filé 15 dkg összetört kukoricapehely 2 ek kukoricaliszt 2 db tojás olaj, vaj só, bors, pirospaprika 1 gerezd fokhagyma 1 ek olívaolaj
Tökmagolajos saláta

Tökmagolajos saláta

2017 február 27.

Hozzávalók: fél fejes saláta, fél tépő saláta, ízlés szerint endivia saláta, ízlés szerint kínai kelsaláta, tökmagolaj ecet só ízlés szerint tisztított tökmag, fokhagyma
Májgaluska levesbe

Májgaluska levesbe

2017 február 24.

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj kb. 5 ek liszt 1 db tojás 1 hagyma só, bors, majoranna petrezselyem
Rák petrezselyemmel és fokhagymával

Rák petrezselyemmel és fokhagymával

2017 február 23.

Hozzávalók: 35 dkg garnélarák 2 gerezd fokhagyma 2 ek petrezselyem 6 dkg vaj 4 ek citromlé 2 ek olívaolaj só, bors