Cukkinis palacsinta

Cukkinis palacsinta

2017 augusztus 18.

Hozzávalók: 2 tojás 20 dkg liszt 2 dl tej 40 dkg cukkini só, bors 4,5 dl tejföl 15 dkg trappista sajt 15 dkg füstölt sajt
Zöldbab görögösen

Zöldbab görögösen

2017 augusztus 17.

Hozzávalók: 1 kg zöldbab 2 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma só, pirospaprika olívaolaj
Provence-i krumpli

Provence-i krumpli

2017 augusztus 16.

Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőség szerint újkrumpli) 1 tk só (nagyszemű) 1 tk bors 1 ek méz 5-6 szál kakukkfű 1 kk levendulavirág 2 ek olívaolaj
Joghurtos ázsiai grillpác

Joghurtos ázsiai grillpác

2017 augusztus 15.

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 1 dl joghurt 1 dl szójaszósz 0,5 dl citromlé 2 gerezd fokhagyma (préselve) bors ízlés szerint csili
Tejszínes-mustáros uborkasaláta

Tejszínes-mustáros uborkasaláta

2017 augusztus 14.

Hozzávalók: 4 db uborka 1 db mogyoróhagyma 2 dl zöldség- vagy húsleves (lehet kockából) 1 dl főzőtejszín 2 tk mustár 1 ek olívaolaj 2 tk burgonyakeményítő 0,5 citrom leve friss kapor só, bors
Lecsó nokedlivel

Lecsó nokedlivel

2017 augusztus 11.

Hozzávalók: 1 fej hagyma 3 paradicsom 4 paprika egy szál kolbász 10 dkg húsos szalonna só, bors, pirospaprika, esetleg ételízesítő olaj - a nokedlihez: 1 tojás csipetnyi só liszt
Paradicsomos-fetás padlizsán

Paradicsomos-fetás padlizsán

2017 augusztus 10.

Hozzávalók: 2 (közepes) padlizsán 2 ek olívaolaj 2 paradicsom 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg feta só, bors metélőhagyma
Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

2017 augusztus 9.

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Marokkói sárgarépakrém

Marokkói sárgarépakrém

2017 augusztus 8.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika méz, ízlés szerint citromlé
Fűszeres tagliatelle

Fűszeres tagliatelle

2017 augusztus 7.

Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle (szélesmetélt) 2 ek olívaolaj 2 csirkemellfilé 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl tejszín 3 ek bazsalikom 1 ek kakukkfű 1 ek oregánó
Pikáns pácos csirkemell

Pikáns pácos csirkemell

2017 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé (esetleg csontozott comb filé) 4 ek olaj 2 ek szójaszósz 1 tk csípős mustár 1 tk curry pici koriander, szegfűszeg 1 ek gyömbér, reszelve 3 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 ek mogyoróvaj
Édesburgonya csipsz

Édesburgonya csipsz

2017 augusztus 3.

Hozzávalók: 1 kg édesburgonya 4 gerezd fokhagyma só, bors rozmaring 2-3 ek olívaolaj
Cukkinikrém joghurttal

Cukkinikrém joghurttal

2017 augusztus 2.

Hozzávalók: 1 cukkini 1 ek olívaolaj 2,5 dl joghurt 1-2 gerezd fokhagyma chili menta fél citrom leve só, bors
Fokhagymás keszeg

Fokhagymás keszeg

2017 augusztus 1.

Hozzávalók: keszeg só, bors, pirospaprika olaj fokhagyma citrom
Sárgadinnye leves, főzés nélkül

Sárgadinnye leves, főzés nélkül

2017 július 31.

Hozzávalók: 2 sárgadinnye 1 l tej 1 dl tejszín porcukor fahéj vaníliás cukor citromlé 2 ek mandula, durvára törve
Diós erdei gombasaláta

Diós erdei gombasaláta

2017 július 28.

Hozzávalók: 45 dkg friss erdei gomba, 10 dkg dió, 8 dkg parmezán sajt, 1 citrom leve, 4 ek olívaolaj, só, bors
Kapros fokhagymás szósz

Kapros fokhagymás szósz

2017 július 27.

Hozzávalók: 5-6 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor olaj 1 ek liszt ételízesítő 2 dl tejszín
Fehérboros feketekagyló

Fehérboros feketekagyló

2017 július 26.

Hozzávalók: 1 kg friss feketekagyló 3 dl fehérbor 3 ek citromlé 3 gerezd fokhagyma fél leveskocka olívaolaj petrezselyem citrom
Tejfölös málnatorta - sütés nélkül

Tejfölös málnatorta - sütés nélkül

2017 július 25.

Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta 9 dl tejföl 20 dkg porcukor 80 dkg málna
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2017 július 24.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kk fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg ízlés szerint 1 ek finomliszt