Lazacos pite spenóttal

Lazacos pite spenóttal

2018 május 17.

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 60 dkg lazacfilé, só, bors, 30 dkg friss vagy fagyaszott spenót, 1 fej hagyma, 1 ek vaj, 1 dl tejszín, szerecsendió, tojássárgája
Szalonnás gnocchi

Szalonnás gnocchi

2018 május 16.

Hozzávalók: 1 dl extra szűz olívaolaj 1 fej vöröshagyma 30 dkg bacon 2 csomag gnocchi
Kapros újkrumpli

Kapros újkrumpli

2018 május 15.

Hozzávalók: 1 kg kis szemű újkrumpli 5-6 dkg vaj só, bors friss kapor
Sváb krumplisaláta

Sváb krumplisaláta

2018 május 14.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl húsleves, 5 ek olaj, 3 ek ecet, só, bors
Fokhagymás-szalonnás süllő

Fokhagymás-szalonnás süllő

2018 május 11.

Hozzávalók: 1 kg süllő 12 dkg füstölt szalonna 5 dkg vaj 5 gerezd fokhagyma 1 db citrom só, bors petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
Sajttal sült spárga

Sajttal sült spárga

2018 május 10.

Hozzávalók: 1 cs fehér spárga 1 cs zöldspárga 3 dkg vaj 1 ek só 1 ek cukor fél citrom leve A szószhoz: 3 dl tej 2 ek liszt 2 gerezd fokhagyma só, szerecsendió kevés vaj 30 dkg sajt
Negyedórás spárgaleves

Negyedórás spárgaleves

2018 május 9.

Hozzávalók: 1 csomag spárga 5 dl víz 1 húsleveskocka 1 közepes vöröshagyma só, bors, cukor 1 ek citomlé 1 kanálnyi vaj 1 kanálnyi étolaj pirított kenyérkocka a tálaláshoz
Fokhagymás baconös csavart

Fokhagymás baconös csavart

2018 május 8.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dkg élesztő 1 dl tej 2 dl víz 5 ek olívaolaj 20 dkg bacon 3 gerezd fokhagyma 1 tk só szezámmag
Pestós minipizza

Pestós minipizza

2018 május 7.

Hozzávalók: 400g kész pizza tészta, 5 ek pesto, 20 szelet paradicsom, 200g reszelt mozzarella sajt
Csípős-paradicsomos grillpác

Csípős-paradicsomos grillpác

2018 május 4.

Hozzávalók: 1 dl balzsamecet 3 ek ketchup 2 ek cukor 1 ek csiliszósz só, bors
Rakott csirke almával és krumplival

Rakott csirke almával és krumplival

2018 május 3.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 80 dkg burgonya 50 dkg alma 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj só, bors, ételízesítő
Töltött tök kaporral

Töltött tök kaporral

2018 május 2.

Hozzávalók: 1 kisebb tök 15 dkg darált hús 15 dkg félig főtt rizs 1 tojás 1 vöröshagyma 2 csokor kapor 2 ek tejföl liszt só, bors
Almás melegszendvics

Almás melegszendvics

2018 április 27.

Hozzávalók: 12 szelet zsúrkenyér, 25 dkg gépsonka, 4 alma, 10 dkg vaj
Zöld spenótos palacsinta

Zöld spenótos palacsinta

2018 április 26.

Hozzávalók: 2 tojás 10 ek liszt 1 tk cukor tej (amennyit felvesz) olaj (kicsit kevesebb, mint egy deci) 22 dkg spenótpüré 3-4 gerezd fokhagyma 20 dkg füstölt sajt 30 dkg sonka 2 dl tejföl só, bors
Spárgakrémleves fokhagymával

Spárgakrémleves fokhagymával

2018 április 25.

Hozzávalók: 50 dkg zöldspárga 1 gerezd fokhagyma vegeta, bors 1 csipet szerecsendió 1,5 dl tejföl 2 ek zabkorpa
Pácolt camembert (nakladany hermelin)

Pácolt camembert (nakladany hermelin)

2018 április 24.

Hozzávalók: 3 kör camambert sajt (vagy eredeti cseh/szlovák hermelin) 5 szem fekete bors 2 fej vöröshagyma 1 tk bazsalikom 1 tk majoranna 3 db babérlevél 1 gerezd fokhagyma 5 dl napraforgó olaj 1 tk pirospaprika 1 tk kakukkfű
Vajas csók

Vajas csók

2018 április 23.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 8 tojássárgája, 2 tojásfehérje, ½ citrom reszelt héja
Tócsni tökkel

Tócsni tökkel

2018 április 20.

Hozzávalók: 3 burgonya fél tök tök 3 db tojás só, bors 5 ek liszt 2-3 gerezd fokhagyma olaj a sütéshez
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

2018 április 19.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

2018 április 18.

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag