Kéksajtos-lazacos kapros penne

Kéksajtos-lazacos kapros penne

2017 április 21.

Hozzávalók: 15 dkg füstölt lazac 10 dkg kéksajt 1 dl tejszín 3 gerezd fokhagyma só, bors kapor olívaolaj penne tészta
Francia rakott spárga

Francia rakott spárga

2017 április 20.

Hozzávalók (4 személyre): - 1 kg fehér spárga - 50 dkg tészta (tagliatelles) - 2 dl tejföl - 3 evõkanál vaj - 20 dkg fõtt sonka - 20 dkg ementáli sajt - só, bors, snidling
Zöldségkoktél

Zöldségkoktél

2017 április 19.

Hozzávalók: - répalé - zellerlé - 1 tk. citromlé - 1 tk. méz - aludttej - só, bors - néhány zellerlevél
Kínai zöldséges tészta

Kínai zöldséges tészta

2017 április 18.

Hozzávalók: - 20 dkg káposzta - 10 dkg zöldborsó - 1 nagy fej hagyma - 1 sárgarépa - 1 csomag spagetti tészta - 1 kávéskanál gyömbér - 2 kávéskanál őrölt bors - 6 evőkanál szója szósz - 6 evőkanál olaj - 1 tojás - só
Csirkemell sajtos panírban

Csirkemell sajtos panírban

2017 április 13.

Hozzávalók: 1 csirkemellfilé 2 ek liszt 1 tojás fél dl tej 10 dkg sajt 2 gerezd fokhagyma só, bors olaj a sütéshez
Tavaszi leves csirkével

Tavaszi leves csirkével

2017 április 12.

Hozzávalók: - fél csirkemell - 5-6 szál vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa) - só, őrölt bors - kis pohár rizs - 1 kis doboz tejföl - petrezselyem - olaj - zöldségleves kocka
Sertéscomb egybesütve

Sertéscomb egybesütve

2017 április 11.

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb 2 ek zsír 4 vöröshagyma 8 paradicsom 4 gerezd fokhagyma só, bors, babérlevél
Indiai currys tojás

Indiai currys tojás

2017 április 10.

Hozzávalók: - 1 ek olaj - 1 fej hagyma - 1 tk curry - 1 paradicsom - 3-4 db tojás - 15-20 dkg zöldborsó - 4-6 ek joghurt - só
Kakaós sült karfiol

Kakaós sült karfiol

2017 április 7.

Hozzávalók: - 2 fej karfiol - 2 ek olívaolaj - só, bors - kevéske chili - 2 ek cukrozatlan, keserű kakaópor
Joghurtos csirke

Joghurtos csirke

2017 április 6.

Hozzávalók: fél kg csirkemell vagy comb filé 3 dl joghurt 3 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika olívaolaj
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

2017 április 5.

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

2017 április 4.

Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma 2 ek liszt 1 l alaplé (lehet kockából) 2 ek tejföl 1 ek napraforgó olaj só, bors reszelt sajt, tortilla chipsz
Epres madártej

Epres madártej

2017 április 3.

Hozzávalók: - 40 dkg eper, - 1 liter tej, - 15 dkg cukor, - 1 cs vaníliás cukor, - só, - 1 evőkanál liszt
Májas kenyérfasírt

Májas kenyérfasírt

2017 március 31.

Hozzávalók: 10 dkg májkrém fél kg kenyér 2-3 tojás (amennyit felvesz majd a kenyér) só, bors, ételízesítő petrezselyem zsemlemorzsa olaj a sütéshez
Mákkrém

Mákkrém

2017 március 30.

Hozzávalók: 7 dkg darált mák 1 dl habtejszín 12 dkg porcukor 2 ek citromlé 1 citrom reszelt héja 10 dkg mascarpone fél dl víz
Édesburgonyás püré

Édesburgonyás püré

2017 március 29.

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 50 dkg burgonya só, ételízesítő szerecsendió vaj tej
Kapormártás

Kapormártás

2017 március 28.

Hozzávalók: 2 csokor kapor 2 ek olaj 2 ek liszt 1 dl tejföl 1 tk cukor só, bors, ételízesítő
Knédli

Knédli

2017 március 27.

Hozzávalók: - 2 db zsemle, - 2 evőkanál zsiradék, - 1/2 liter tej, - néhány evőkanál liszt, - egy kávéskanál só
Mandulás-mákos tészta

Mandulás-mákos tészta

2017 március 24.

Hozzávalók: 300g széles metélt, 1 ek mák, 30g tisztított mandula, 40g vaj, só, bors
Csicseriborsós ragu

Csicseriborsós ragu

2017 március 23.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó, néhány órára (vagy éjszakára) beáztatva, forró víz, 1 hagyma, meghámozva, 1 hagyma darabolva, 3 babérlevél, maroknyi petrezselyem, só, bors 4 ek extra szűz olívaolaj, 45 dkg friss spenót, megtisztítva...