Aki bújt, aki hal

Aki bújt, aki hal

Még a gyakorlottabb háziasszonyok is elbizonytalanodnak, ha a balatoni nyaralóba becsenget a szomszéd, aki történetesen horgász, és az éjszakai zsákmányával próbálja erősíteni a jószomszédi viszonyt... De mi legyen a halból?
Csirkés ételek

Csirkés ételek

A legtöbb fogy belőle a világon, rengeteg módon felhasználható és még történelme is van. Ez a csirke!
Répa testünknek, lelkünknek!

Répa testünknek, lelkünknek!

Tele van vitaminnal, jót tesz szervezetünknek, szépségünknek és még finom is. Nem beszélve a fütyülésről...
Kímélő - böjti - ételek

Kímélő - böjti - ételek

Kímélő üzemmód testnek és léleknek. Nagy zabálások, dús időszakok utánra ajánljuk!
Csupa csoki

Csupa csoki

Mert ugye lehet kerek, lyukas, töltött és kemény, tejes vagy teljes... A lényeg, hogy csoki, csoki, csoki legyen!
Valentin vacsora

Valentin vacsora

Az este, ami csak kettőtökről szól, amely a szerelmet ünnepli. Lehet, hogy kicsit giccses, cukorszírupos - de szép alkalom egy szép estére...
Levesek, minden alkalomra

Levesek, minden alkalomra

Lehet krémes, zöldséges vagy húsos, forró vagy hidegen tálalt, néha-néha nincs jobb egy nagy tányér finom levesnél...
Padlizsán, a gyümölcstojás

Padlizsán, a gyümölcstojás

Az Indiából származó zöldség, nekünk török csemegének számít. A mediterrán konyha alapja, de a padlizsán nálunk is egyre gyakrabban kerül felhasználásra.
Borsó

Borsó

Rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megőrzéséhez, mégis az íze, élénk színe miatt fogyasztjuk lelkesen.
Tex-Mex konyha

Tex-Mex konyha

A tex-mex kicsit mexikói, nagyon amerikai. Fűszeres húsok európai szemmel bolondosa körettel, sok zöldséggel.
Rakottasok és csőben sültek

Rakottasok és csőben sültek

A titok? Kölünböző alapanyagok tűzálló edénybe szépen elrendezett, rétegezett összesütése szósszal, vagy anélkül.
Hagyma

Hagyma

Magyaroknak már csak a gasztronómiai hagyományok miatt is kötelező: nyersen, sütve, főzve.
Muffin: az apró tortacsoda

Muffin: az apró tortacsoda

Külsőre annyira hercigek, tésztájának összeállítása annyira könnyen és gyorsan megy, hogy még a legfélősebb konyhatündérek is elboldogulnak vele.
Zeller

Zeller

A zeller gumója és szára egyaránt felhasználható. Kiváló alkotóeleme lehet nyersen saláták alapanyagaként, de a gumó megfőzve, megsütve is ízletes. Készíthetünk belőle főzeléket, leveseket, mártásokat.
Alkoholos étkek

Alkoholos étkek

Az alkohol hozzáadásával készített valamennyi ételnek sajátos bukéja van. Fűszerekkel kiegészülve ínyenc falatokká varázsolhatja ételeinket, miközben maga a szesz a hőkezelésnek köszönhetően elpárolog belőle.
Szendvics

Szendvics

A szendvics bármilyen kenyérféle között bármilyen tölteléket elvisel, a legvariálhatóbb, legsokoldalúbb és legötletesebb ételeink egyike.
Szőlő

Szőlő

A szőlő rendet tesz az emberben, és az egészség megőrzésében is szerepe lehet. Na meg nagyon fimon.
Szilva

Szilva

Savanykásan édes ízének köszönhetően készíthetünk belőle és vele édes vagy sós ételt, átváltoztathatjuk folyékony, vagy szilárd halmazállapotúvá.
Temperamentumos olasz ételek

Temperamentumos olasz ételek

Fenséges előételek, saláták és levesek, pizzák, paradicsomos tészták, sültek. Fogyasztásával értelem és érzékek egyaránt örömre lelnek.
Kukoricázzunk

Kukoricázzunk

Lehet csöves, morzsolt, bébi, hívhatjuk tengerinek, málénak, törökbúzának és kukoricának, bearanyozza ételünket.