Fehérboros sült oldalas almával

Fehérboros sült oldalas almával

2018 június 26.

Hozzávalók: - 1 kg oldalas - 3 alma - só, bors, majoránna - 1 dl fehérbor - 1 dl méz
Rakott csirke almával és krumplival

Rakott csirke almával és krumplival

2018 május 3.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 80 dkg burgonya 50 dkg alma 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj só, bors, ételízesítő
Almás melegszendvics

Almás melegszendvics

2018 április 27.

Hozzávalók: 12 szelet zsúrkenyér, 25 dkg gépsonka, 4 alma, 10 dkg vaj
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

2018 április 18.

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Almás csirkesült

Almás csirkesült

2018 február 5.

Hozzávalók: 6 db csirke alsó vagy felsőcomb 2 db alma 1 kg burgonya 2 gerezd fokhagyma só, bors 10 dkg bacon 3 ek napraforgó olaj
Orosz hússaláta

Orosz hússaláta

2018 február 1.

Hozzávalók: 30 dkg főtt csirkemell 3 db csemegeuborka 2 db főtt tojás 4 db újhagyma 1 db alma 1,5 dl g tejföl 3 ek majonéz só, bors 1 ek fehérborecet 1 tk cukor
Téli gyümölcssaláta

Téli gyümölcssaláta

2018 január 31.

Hozzávalók: - 2 alma, - 3 narancs, - 4 banán, - 1 pohár joghurt, - 2 evőkanál méz, - 2 kávéskanál őrölt fahéj, - 20 szem mogyoró
Fehérboros almaszósz

Fehérboros almaszósz

2018 január 29.

Hozzávalók: 40 dkg alma 5 dkg vaj 5 dkg cukor 1 ek liszt 1 dl tejföl 1 dl száraz fehérbor 2 dl víz 2 csipet gyömbér 1 csipet só, bors 1 tk citromlé
Almás bögrés

Almás bögrés

2017 november 24.

Hozzávalók: 50 dkg alma fél bögre magozott meggy fél bögre apróra tört dió háromnegyed bögre cukor 2 bögre liszt 1,25 dl napraforgó olaj 4 db tojás 1 kk fahéj 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna csipet só
Lilakáposzta almával

Lilakáposzta almával

2017 november 15.

Hozzávalók: 2 fej lilahagyma 3 ek vaj 5 ek cukor 1 fej lilakáposzta 1 fahéjrúd 1 csillagánizs 1 narancs héja fél narancs leve 1 dl vörösbor 1.5 dl almaecet 2 db alma só, bors
Almás-sajtos csirkemell

Almás-sajtos csirkemell

2017 október 31.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé 2 fej alma reszelt sajt só, bors, majoranna bacon
Csirkemáj szőlővel és almával

Csirkemáj szőlővel és almával

2017 szeptember 21.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 20 dkg szőlő 1 alma 5 ek olaj 2 dl tejszín 1 tojás sárgája petrezselyem só, bors
Túró pudinggal, sütés nélkül

Túró pudinggal, sütés nélkül

2017 szeptember 18.

Hozzávalók: 1 cs vaníliapuding 5 dl tej 25 dkg túró 5 ek cukor 2 dl tejszín alma, körte, barack - tetszés szerint
Majonéz almával

Majonéz almával

2017 június 7.

Hozzávalók: 4 savanykás alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1kh szegfűszeg, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk csípős mustár, só, bors
Almás tejbegríz

Almás tejbegríz

2017 május 11.

Hozzávalók: 3 dl tej 4 tk búzadara 2 tk vaníliás pudingpor 4 tk cukor 1 ek tejföl 1-2 alma fahéj
Almás tormahab

Almás tormahab

2017 május 3.

Hozzávalók: 1 torma 1 alma 1 dl tejszín 1 tk méz fél citrom leve só, bors
Sajtos-almás csirke

Sajtos-almás csirke

2017 március 2.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 alma 15 dkg sajt (ínyenceknek kéksajt is lehet) olívaolaj vaj só, bors
Hagymás-almás csirkemáj

Hagymás-almás csirkemáj

2017 február 1.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 2 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 alma só, bors, majoranna olaj vagy zsiradék
Illatos almaleves

Illatos almaleves

2016 december 22.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Francia pástétom

Francia pástétom

2016 október 6.

Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 10 dkg zsíros szalonna, 1 ek zöldfűszer (kakukkfű, zsálya, rozmaring, majoránna), tengeri só, fehér bors, 5 ek calvados, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 kis alma, 5 dkg csiperkegomba, 15 dkg sertésmáj, 1 tk...
Majonézes-füstölt sajtos almasaláta

Majonézes-füstölt sajtos almasaláta

2016 szeptember 14.

Hozzávalók: 2 fej alma 15 deka füstölt sajt 5 dkg sima sajt 4 ek főtt kukorica 1 pohár tejföl majonéz cukor só, bors
Alma bundában

Alma bundában

2016 szeptember 6.

Hozzávalók: 500g liszt, 500 ml joghurt, 125 ml tej, 4 ek cukor, 4 ek méz, 250g hámozott, durvára vágott alma, 2 ek száraz élesztő, 500 ml olaj, csipetnyi só
Soksok gyümölcsos muffin

Soksok gyümölcsos muffin

2016 szeptember 2.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 1 kg vegyes gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, szilva), 2 tk étkezési keményítő
Ribizlis limonádé

Ribizlis limonádé

2016 július 22.

Hozzávalók: 1 alma 3 marék ribizli 1 citrom 3 ek méz jégkocka mentalevelek
Curry-s tésztasaláta

Curry-s tésztasaláta

2016 április 28.

Hozzávalók: 20 dkg tészta (orsó, masni, penne, stb.) 1 fej lilahagyma 40 dkg sonka 1 alma 2 pohár kefir vagy tejföl 1 kis tubus majonéz 4 főtt tojás 1/2 doboz kukorica konzerv curry só
Különleges zöldségleves

Különleges zöldségleves

2016 február 22.

Hozzávalók 4 személyre: - 4 ek olívaolaj, - 10 dkg hagyma, - 10 dkg sárgarépa, - 30 dkg pasztinák, - 20 dkg burgonya, - 1-2 gerezd fokhagyma, - 2 alma, - 1 l zöldségleves (lehet kockából), - 2 dl főzőtejszín, - 1 tk reszelt citromhéj, - só,...
Banánpalacsinta

Banánpalacsinta

2016 január 12.

Hozzávalók adagonként: 1 banán 1 alma 1 tojás porcukor, fahéj
Malacsült almával

Malacsült almával

2015 december 30.

Hozzávalók: 50 dkg bőrös malackaraj 36 gerezd fokhagyma 1 ek szójaszósz 4 ek almaecet só, bors, rozmaring 5 db alma 1 ek olaj
Karácsonyi almás bögrés

Karácsonyi almás bögrés

2015 december 23.

Hozzávalók: 3 alma 3 tojás 1 bögre rétesliszt 1 bögre barna cukor 1 csomag sütőpor 1 teáskanál fahéj csipetnyi só
Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

2015 december 21.

Hozzávalók: - 8 bögre almalé - 9 bögre vörösáfonyalé - 2 piros héjú alma - 2 bögre vörös áfonya - 3l citromos- zöldcitromos szódavíz - jégkocka
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

2015 október 7.

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Almás diós zöldsaláta

Almás diós zöldsaláta

2015 szeptember 28.

Hozzávalók: - 1 alma, - 1 sárgarépa, - 2 db retek, - 0,5 kínai kel, - kb 4 levél káposzta, - citromlé, - 3 újhagyma, - 3 ek pirított dió - só
Őszi gyümölcsleves

Őszi gyümölcsleves

2015 szeptember 22.

Hozzávalók: ízlés szerint: birs, körte, alma, szilva 4 ek cukor 1 ek méz 1 db citrom 1 cs vaníliás cukor 1 ek finomliszt 2 dl főzőtejszín fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint só
Kolbásszal és almával töltött csirkemell

Kolbásszal és almával töltött csirkemell

2015 augusztus 24.

Hozzávalók: - 1 kg csirkemell - 1 szál kolbász (lehet füstölt) - 1 alma - 1 fej hagyma - zellerszár - só, zsálya - 2 db. tojás - olivaolaj
Tepsis hús franciásan

Tepsis hús franciásan

2015 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg sertéskaraj - 10 dkg sárgarépa - 1 alma - 10 dkg zöldborsó - 2 krumpli - 1 tejföl - 1 kávéskanál liszt - 2 tojássárgája - 1 tojásfehérje - mustár - reszelt füstölt sajt
Tormás almasaláta

Tormás almasaláta

2015 március 9.

Hozzávalók: - 50 dkg savanyú alma, - 1 doboz ecetes torma, - 2 dl tejföl, - 1 csokor zöldhagyma, esetleg 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, - só, cukor
Gyümölcsös, fahéjas csirke

Gyümölcsös, fahéjas csirke

2015 február 26.

Hozzávalók: - 8 vékony szelet csirkemellből - őrölt fahéj - 20 dkg bacon - 15 dg füstölt sajt, - 10 dkg emmentáli vagy trappista sajt, - tetszés szerint gyümölcsök kockára vágva: alma, ananász, barackbefőtt, narancs, mandarin, körte - 3 dl tejföl -...
Sajtsalátával töltött paprika

Sajtsalátával töltött paprika

2015 február 24.

Hozzávalók 4 személyre: - 4 db zöldpaprika - 1 db színes kaliforniai paprika - 2 db alma - 10 dkg rucola saláta - 1 evőkanál olívaolaj - 1,5 dl majonéz - ízlés szerint só - ízlés szerint őrölt fehérbors - ízlés szerint mustár - 15 dkg trappista...
Almával töltött süllő

Almával töltött süllő

2015 február 5.

Hozzávalók: - 1 kg süllő - 1 ek. dijoni mustár - 2 tk. őrölt gyömbér - 4 gerezd fokhagyma - 1 citrom - 4 db nagy alma - só
Sajtkrém almával és dióval

Sajtkrém almával és dióval

2015 február 4.

Hozzávalók - mennyiségtől függően kell adagolni: apróra tört dió reszelt sajt reszelt alma tejszínes sajtkrém túró
Tofusaláta

Tofusaláta

2015 január 22.

Hozzávalók: 25 dkg natúr tofu, 15 dkg narancs, 8 dkg kivi, 20 dkg banán, 20 dkg szőlő, 15 dkg alma, 2 dl víz, 10 dkg méz, 4 dkg vaníliás cukor, ízlés szerint citromlé vagy citromkarikák
Aszalt szilvás pulyka

Aszalt szilvás pulyka

2014 október 28.

Hozzávalók: - 1 kg pulykamell (egészben) - 20 dkg aszalt szilva - 15 dkg bacon - 1 szál rozmaring - 7 gerezd fokhagyma - 1 db vöröshagyma - 1 db alma - só, bors - olaj
Almachutney

Almachutney

2014 október 8.

Hozzávalók: - 2 alma - fél vöröshagyma - fél marék mazsola - kis mokkáskanál őrölt gyömbér - csipet chilipor - 2 dl almaecet - 1 csipet só - 1 evőkanál (barna) cukor
Almás pizza

Almás pizza

2014 augusztus 27.

Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 dkg élesztő 1 csipet cukor 1 ek konyak 25 dkg gépsonka 2 paradicsom 1 gerezd fokhagyma 2 fej hagyma 4 savanyúbb alma 1 db tojás 10 dkg reszelt sajt só, bors, kakukkfű
Waldorf saláta

Waldorf saláta

2014 július 28.

Hozzávalók: 2 db alma 1 fej jégsaláta 5 szál zeller 10 dkg dió A mártáshoz: 1 tojás sárgája 1,5 dl olaj só, porcukor 2 tk mustár 4 ek tejföl
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

2014 április 28.

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Almás töltött fánk

Almás töltött fánk

2014 január 29.

Hozzávalók kb. 30 fánkhoz: A tésztához: - 2 dl zsíros tej - 50 g porcukor - 30 g élesztő - 50 dkg búzaliszt - 6 db tojássárgája - 1 csipet só - 10 dkg vaj - 1 evőkanál rum - olaj a sütéshez - porcukor a tálaláshoz A töltelékhez: - 2 db alma -...
Almás-fahéjas muffin

Almás-fahéjas muffin

2013 december 17.

Hozzávalók: 20 dkg liszt 3/4 cs sütőpor 20 dkg cukor 15 dkg margarin 2 db tojás 1 cs vaníliás cukor 3 db alma (mérettől függően) 1 dl tej fahéj vanília aroma
Gyümölcskenyér almával

Gyümölcskenyér almával

2013 december 16.

Hozzávalók: 70 dkg alma 15 dkg kristálycukor 1 tojás 25 dkg finomliszt 1 tk sütőpor 1 kk fahéj 0,5 kk szegfűszeg só 2 ek mazsola 5 ek aszalt gyümölcs ízlés szerint 5-5 dkg dióbél és mandula (durvára darálva) A kikenéshez: 2 dkg vaj 1 ek...
Almával sült cékla

Almával sült cékla

2013 december 11.

Hozzávalók: - 1 kg cékla - 2 sárgarépa - 2 alma - 4 ek olívaolaj - só, bors, bazsalikom, oregánó - 4 ek balzsamecet
Almás diós vöröskáposzta

Almás diós vöröskáposzta

2013 december 9.

Hozzávalók: - 1 kis fej vörös káposzta - 10 dkg bacon, - 1 alma, - 2 ek gyümölcsecet, - 5 dkg dió, - 2 ek olaj, - 0,5 kk fahéj, - 1 kk majoránna, - só, bors
Hagymaleves almával

Hagymaleves almával

2013 november 19.

Hozzávalók: - 4 fej vöröshagyma - 4 db alma - 5 dkg vaj - 1 ek olívaolaj - 1 ek étkezési keményítő - 1,3 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1,75 l tejföl - 1 tk kakukkfű - 1 tk oregánó - só, bors - 1 ek barna cukor - 1 kk fahéj - 1 szelet...
Pikáns currys csirke

Pikáns currys csirke

2013 október 21.

Hozzávalók: fél kg filézett csirkemell 3 db sárgarépa 1 db alma 3 db krumpli curry só, bors, ételízesítő kb 10 dkg liszt olaj
Almás müzli

Almás müzli

2013 október 9.

Hozzávalók: 15 dkg reszelt alma, 30 g zabpehely, 10 g búzacsíra, 2 dl gyümölcsjoghurt, negyed citrom, 15 g méz
Sóskasaláta almával

Sóskasaláta almával

2013 július 10.

Hozzávalók: - 20 dkg friss sóskalevél - 2 nagy alma - só, frissen őrölt bors Az öntethez: - 2 ek olívaolaj - 1 ek balzsamecet - 1 ek citromlé
Almás joghurtturmix

Almás joghurtturmix

2012 október 26.

Hozzávalók: - 1 alma - 2 narancs - 1dl natúr joghurt - 10 apróra felaprított mentalevél
Sütőtökös ivólé

Sütőtökös ivólé

2012 október 11.

Hozzávalók: - 1 kg sütőtök, - 1 kg Idared alma, - 1 citrom leve, - méz
Fahéjas-mézes almalekvár

Fahéjas-mézes almalekvár

2012 szeptember 27.

Hozzávalók: - 3 kg alma - méz, ízlés szerint (ne túl sok, mert folyós lesz) - cukor, ízlés szerint - 1 ek fahéj
Pecorinós almás-diós palacsinta

Pecorinós almás-diós palacsinta

2012 július 16.

Hozzávalók: 200g liszt, 150g teljes kiőrlésű liszt, 375 ml tej, 2 felvert tojás, 6 ek langyos méz, 150g Pecorinó sajt, 2 vékony szeletekre vágott alma, 125g enyhén megpirított dió, 1 tk sütőpor, 4 ek olvasztott vaj, só, bors
Túrófelfújt

Túrófelfújt

2012 május 22.

Hozzávalók: 30 dkg túró, 30 dkg hámozott reszelt alma, 4 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg dió, 5 dkg vaj, 6 dkg dara, 15 dkg mazsola, citromhéj vagy 1 csomag vaníliás cukor
Waldorf saláta

Waldorf saláta

2012 április 25.

Hozzávalók: 3 piros alma, 2 zöld vagy sárga alma, 2 felszeletelt zeleri vagy 1 fej reszelt zeller, 6 dkg dió, 3 ek majonéz, 2 ek franciaöntet, 1 ek tejföl, 3-4 salátalevél
Baconnel tekert sajtos-almás kifli

Baconnel tekert sajtos-almás kifli

2012 február 26.

Hozzávalók: 2 alma 16 cikkre vágva, 1 ek barnacukor, 8 szelet cheddar sajt, 16 szelet bacon, 1 csomag leveles tészta
Téli gyümölcssaláta

Téli gyümölcssaláta

2012 február 21.

Hozzávalók: 2 puha alma, 3 narancs, 4 banán, 1 dl tejszín, 1 dl fehérbor, 5 dkg mogyoró
Majonézes csicsókasaláta

Majonézes csicsókasaláta

2012 február 15.

Hozzávalók: 20 dkg csicsóka, 10 dkg alma, 2-3 db főtt tojás, 20 dkg krinolin (szafaládé), 3 dkg mustár, 2 dl tejföl, 2 dl majonéz, só, bors, kakukkfű, citromfű, kevés citromecet, porcukor
Gyümölcsnyárs

Gyümölcsnyárs

2012 február 14.

Hozzávalók: 5 nagy eper, ½ sárgadinnye, 2 banán, 1 alma, 20 nyárs
Téli gyümölcssaláta mákos-citromos öntettel

Téli gyümölcssaláta mákos-citromos öntettel

2012 február 2.

Hozzávalók: 100g cukor, 120 ml citromlé, 1 ek aprított hagyma, 1 tk mustár, ½ tk só, 160 ml olaj, 1 ek mák, 1 fej saláta kisebb darabokra tépve, 115g reszelt sajt, 1 marék kesu dió, 30g szárított áfonya, 1 hámozott alma...
Máglyarakás

Máglyarakás

2012 január 28.

Hozzávalók: 20 dkg vajaskifli vagy kalács, 3 tojás, ½ l tej, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, ½ dl rum, ½ kg alma, 3 ek barackíz
Almaropogós

Almaropogós

2012 január 22.

Hozzávalók: 500g liszt, 500 ml joghurt, 125 ml tej, 4 ek cukor, 4 ek méz, 250g hámozott, durvára vágott alma, 2 ek száraz élesztő, 500 ml olaj, csipetnyi só
Angol karácsonyi lepény

Angol karácsonyi lepény

2011 december 20.

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 2 dkg cukor, 12 dkg vaj, 1 ek víz; Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg vegyes szárított gyümölcskeverék, 3 alma, 1 ek citromlé, 4 dkg világos (juhar-) szirup, 4 dkg vaj
Meleg káposztasaláta

Meleg káposztasaláta

2011 december 14.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 2 nagy mogyoróhagyma felaprítva, 1-1,5 kg vegyes káposzta (fejes, vörös, kínai vagy kelkáposzta), torzsa nélkül 6 mm széles darabokra tépve, ½ tk köménymag, 2 savanykás zöldalma, félbevágva, magháza nélkül...
Almás céklaleves

Almás céklaleves

2011 november 25.

Hozzávalók: 2 tk olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 szál zellerszár, 40 dkg cékla, 1 zöldalma, 5 dl zöldségleves; Hozzávalók a tálaláshoz: tejföl, feta sajt
Vöröskáposzta

Vöröskáposzta

2011 október 26.

Hozzávalók: 180 ml víz, 1 kis fej vöröskáposzta apróra vágva, 3 alma, 55g barnacukor, 2,3 dl ecet, 1 csipet fahéj, 1 tk só, 1 gerezd fokhagyma, 30g vaj
Almás paradicsomleves

Almás paradicsomleves

2011 október 23.

Hozzávalók: 450g meghámozott alma, magháza eltávolítva és felszeletelve, 900g érett piros paradicsom, elfelezve, 2 gerezd fokhagyma, 750 ml olívaolaj, só, bors, 425 ml víz, 1 ek paradicsompüré
Almás burgonyalepény

Almás burgonyalepény

2011 október 12.

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott burgonya, 1 nagy meghámozott, kimagozott alma, 1 kis fej megreszelt hagyma, só, bors, késhegynyi szárított rozmaring, 2 tört fokhagymagerezd, 2 simára kevert tojás, 2 ek olívaolaj
Almával sült kolbász

Almával sült kolbász

2011 október 7.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 6 grill kolbász, 1 hagyma vékonyra szeletelve, 2 alma magház nélkül, meghámozva, felnegyedelve, 6 friss zsályalevél, 100g liszt, 2 tojás felverve, 200 ml félzsíros tej
Almás mogyoróvajas szendvics

Almás mogyoróvajas szendvics

2011 szeptember 5.

Hozzávalók: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 15g mogyoróvaj-krém, 1 kis alma
Grillezett kenyér almával és hagymával

Grillezett kenyér almával és hagymával

2011 augusztus 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 1 fej hagyma vékonyra szeletelve, 1 piros alma kimagvazva és vékonyra szeletelve, ½ tk cukor, néhány csepp balzsamecet, 2 vastag szelet házi- vagy ciabatta kenyér, 100g juhsajt kis darabokra...
Sült alma fagylalttal

Sült alma fagylalttal

2011 július 20.

Hozzávalók: 4-8 gombóc vanília jégkrém, 4 alma, juharszirup, apróra vágott magok (dió, pecan vagy mandula)
Sajtos rukkola

Sajtos rukkola

2011 július 3.

Hozzávalók: 100g rukkola levél, 225g reszelt sajt, 2 piros héjú alma felszeletelve, 10 ml citromlé, 25g dió darabolva, Hozzávalók az öntethez: 3 ek dióolaj, 2 ek olívaolaj, 2 ek vörösbor ecet, csipetnyi mustárpor, 1 tk cukor
Almás gombóc

Almás gombóc

2011 június 4.

Hozzávalók: 1 kg reszelt alma, ½ kg liszt, porcukor, őrölt fahéj, pirított zsemlemorzsa
Fűszeres-paradicsomos chutney

Fűszeres-paradicsomos chutney

2011 június 1.

Hozzávalók: 2 fej hagyma, darabolva, 4-6 nagy gerezd fokhagyma, áttörve, 25 dkg alma, kimagozva, felszeletelve (de nem kell meghámozni), 1 friss piros jalapenopaprika, apróra vágva, 6 ek gyömbér, finomra vágva, 3 ek kömény, 2 ek szárított...
Almás földimogyorókrém

Almás földimogyorókrém

2011 május 11.

Hozzávalók: 150g földimogyorókrém (peanut butter), 1 ek méz, 3 ek pirított búzacsíra, 1 alma felszeletelve
Alma batyuban

Alma batyuban

2011 április 22.

Hozzávalók: 4 lap mélyhűtött levelestészta, 4 alma, 1-2 tk citromlé, 2 tk calvados, 30g marcipánmassza, 2 ek tej, 1 tojássárgája
Almás-sajtos lepény

Almás-sajtos lepény

2011 április 13.

Hozzávalók: 17 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 7 dkg barnacukor, 10 dkg datolya kimagozva, összevagdosva, 50 dkg alma, kimagozva, felszeletelve, 5 dkg dió összeaprítva, 0,5 dl olaj, 2 tojás, 17 dkg kemény sajt reszelve
Töltött pulyka karamellizált almadarabokkal

Töltött pulyka karamellizált almadarabokkal

2011 április 11.

Hozzávalók: 1 alma, 5 szikkadt zsemle, 200g aszalt sárgabarack, 4 ek narancslikőr, 125 ml narancslé, 2 közepes méretű tojás, 150g tejföl, só, bors, oregánó, curry, őrölt fahéj, 1 konyhakész pulyka (kb. 5 kg); Hozzávalók a szószhoz:...
Almás rizottó

Almás rizottó

2011 március 22.

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano), 60g reszelt parmezán sajt, 1 l forró zöldségalaplé, 90 ml száraz fehérbor, 2 hámozott, kis kockákra vágott fanyar alma, 1 finomra vágott hagyma, 1 gerezd finomra vágott...
Csirkemell almakarikákkal

Csirkemell almakarikákkal

2011 március 19.

Hozzávalók: 700g kicsontozott csirkemell, só, bors, 2 alma, 2 ek vaj, 1 ek olaj, ¼ l tyúkhúsalaplé, 4 ek főzőtejszín, ½ tk kakukkfű, ½ l almalé, 1 tk étkezési keményítő
Almás burgonyasaláta

Almás burgonyasaláta

2011 március 13.

Hozzávalók: 1 ½ kg burgonya, 4 ek citromlé, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kis tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 ek sűrített tej, 1 kicsi összevágott kígyóuborka, 1 csokor összevagdalt snidling, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem, a...
Fűszeres almás koszorú

Fűszeres almás koszorú

2011 március 5.

Hozzávalók: 17 dkg liszt, 17 dkg cukor, 17 dkg puha vaj, 3 tojás elhabarva, 2 alma meghámozva, lereszelve, 2 ek almalé, 2 dkg mandulaforgács, 2 tk sütőpor, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szegfűbors
Gyümölcsös libasült

Gyümölcsös libasült

2011 február 20.

Hozzávalók: 1 fiatal liba (kb. 4 kg), só, fehér bors, 1 csomó üröm; Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg alma, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 2 ek cukor, 3-4 ek fekete kenyérből készült morzsa, 5 dkg kockára vágott húsos szalonna; Hozzávalók...
Francia húspástétom

Francia húspástétom

2010 december 22.

Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 10 dkg zsíros szalonna, 1 ek zöldfűszer (kakukkfű, zsálya, rozmaring, majoránna), tengeri só, fehér bors, 5 ek calvados, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 kis alma, 5 dkg csiperkegomba, 15 dkg sertésmáj, 1 tk...
Ünnepi pite

Ünnepi pite

2010 december 19.

Hozzávalók a töltelékhez: 50 g mazsola, 1 alma lereszelve, 50g barnacukor, 50g finomra vágott, vegyes kandírozott gyümölcs, 25g darabolt koktélcseresznye, 1 narancs reszelt héja, 1 citrom reszelt héja és leve, 1/2 ek sütemény-fűszerkeverék,...
Libasült

Libasült

2010 december 17.

Hozzávalók: 1 friss, konyhakész liba (kb. 5kg), só, bors, 1 csomó szárított üröm, 6 kis alma, 2 nagy fej hagyma, 1 tk étkezési keményítő vagy liszt
Almafelfújt

Almafelfújt

2010 december 17.

Hozzávalók: 4 közepes nagyságú alma, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 12 dkg liszt; Hozzávalók a tálaláshoz: jégkrém, tejszínhab
Fűszeres hering

Fűszeres hering

2010 december 11.

Hozzávalók: 8 konyhakész sós hering (kb. 12 dkg/db), 3 fej lilahagyma, 2 sárgarépa, 1 kis tormagyökér, 2 alma, 1 citrom leve, 2,5 dl borecet, 5 dl víz, 3 ek cukor, 10 szem fehér bors, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 csomó...
Almás rácsos

Almás rácsos

2010 november 18.

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, késhegynyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 1,5 kg alma, 12 dkg cukor, 2–3 ek kekszmorzsa, 1 citrom, 10 dkg mazsola, 1...
Amerikai almás lepény

Amerikai almás lepény

2010 november 5.

Hozzávalók tésztához: 40 dkg liszt, 1 tk só, 2 ek cukor, 10 ek vaj, 7 ek jéghideg víz, 1 ek ecet; Hozzávalók a töltelékhez: 1,25 kg sütésre alkalmas alma meghámozva, negyedelve, magháza nélkül hosszában kb. 1 cm vastagra szeletelve,...
Boszorkánypuncs

Boszorkánypuncs

2010 október 31.

Hozzávalók: 1l almalé, 1 citrom, 2 alma, néhány rúd fahéj, 1 l Ginger Ale (szénsavas gyömbér üdítő)
Kirobbanó karamellás alma

Kirobbanó karamellás alma

2010 október 28.

Hozzávalók: 6 Granny Smith alma, 6 fapálcika, 100g apróra vágott étcsokoládé, 400g karamell, 2 ek víz, ½ tk vanília kivonat, 100g aszalt áfonya, 200g mandula forgács
Málnás túróval töltött alma

Málnás túróval töltött alma

2010 október 23.

Hozzávalók: 500g alma, 250g félzsíros tehéntúró, 150g málna, 1 db citrom, folyékony édesítőszer A teljes adag 579,5 kcal/53,4g szénhidrát
Pikáns saláta

Pikáns saláta

2010 október 13.

Hozzávalók: 250g paradicsom, 150g alma, 150g őszibarack, 150g narancs, 100g zöldpaprika, 100g citrom, 1 ek salátaolaj, só, zsálya, bazsalikom, A teljes adag 366,8 kcal/52g szénhidrát
Mézes alma

Mézes alma

2010 október 13.

Hozzávalók: 3 savanykás alma, 6 dkg liszt, 3 ek étkezési keményítő, 1 tojásfehérje, 12 dkg méz, 1 ek citromlé, 1 ek pirított szezámmag, 1 l olaj a sütéshez
Almával töltött hal

Almával töltött hal

2010 október 10.

Hozzávalók: 400g busa, 400g alma, 2 db főtt tojás, 1 tojás, 2 ek olaj, ½ csokor petrezselyem, 2 db citrom, só, fekete bors A teljes adag 896,6 kcal/33,6g szénhidrát
Almás-mézes rétes

Almás-mézes rétes

2010 szeptember 9.

Hozzávalók: 10 dkg mézespuszedli, 1 dl tejszín, 4 alma, ¼ tk fahéj, 1 csipet szegfűszeg, 1 ek barna rum, 1 csomag négyszögletesre nyújtott réteslap, 5 dkg vaj, 2 ek porcukor a megszóráshoz
Argentin almaleves

Argentin almaleves

2010 augusztus 23.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Almás burgonyaleves

Almás burgonyaleves

2010 augusztus 9.

Hozzávalók: 90 dkg Gül Baba burgonya, 3 jonatán alma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg rukola, 1 l tyúkhúsleves, 1 ek citromlé, 4 ek vaj, só, bors, csipetnyi őrölt szegfűbors; Hozzávalók a díszítéshez: szeletekre vágott alma, rukola
Írós gyümölcssaláta

Írós gyümölcssaláta

2010 augusztus 8.

Hozzávalók: 1 ek zabpehely, 1 alma, 1 körte, 1 narancs, 1 szilva, 1 ek citromlé, 1 tk méz, 1 dl író
Mogyorós-almás müzli

Mogyorós-almás müzli

2010 augusztus 6.

Hozzávalók: 1 alma, 2 kk citromlé, csipetnyi fahéj, 10 dkg sűrített tej, 3 ek vegyes gabonapehely, 1 ek mazsola, 1 ek durvára vágott mogyoró
Roston sült töltött hal

Roston sült töltött hal

2010 augusztus 5.

Hozzávalók: 4 ek olívaolaj, 220g póréhagyma megtisztítva és vékonyan felszeletelve, 2 citrom finomra reszelt héja és átszűrt leve, 220g friss zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott friss petrezselyemzöld, 350g alma meghámozva, magház nélkül és...
Almás palacsinta

Almás palacsinta

2010 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor, ½ kg alma, kisütéshez olaj, fahéjas porcukor a szóráshoz
Reggeli gyümölcssaláta

Reggeli gyümölcssaláta

2010 július 26.

Hozzávalók: 50g banán, 30g alma, 30g narancs, 10g dió, 100 ml joghurt, 50g korpás keksz
Almaleves

Almaleves

2010 július 19.

Hozzávalók: 60 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Málnás-mandulás morzsa

Málnás-mandulás morzsa

2010 július 12.

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 dkg darált mandula, 50 dkg barna cukor, 2 nagy savanykás alma, 2 ek frissen facsart citromlé, 10 dkg málna, 1 ek gyalult mandula, vaj a formához
Almás trifle

Almás trifle

2010 július 6.

Hozzávalók: 1 kg megtisztított, felszeletelt alma, 2 ek víz, 12 dkg cukor, ½ tk reszelt szerecsendió, 1 tk reszelt citromhéj, 12 babapiskóta, 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2...
Gyümölcskosár-muffin

Gyümölcskosár-muffin

2010 június 13.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 1 kg vegyes gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, szilva), 2 tk étkezési keményítő
Őzgerinc bodzás almaszósszal

Őzgerinc bodzás almaszósszal

2010 június 5.

Hozzávalók: 30g szárított vargányagomba, 4 dl húslé, 6 szikadt zsemle, 3 dl tej, 3 hagyma, 2 ek vaj, 2 ek petrezselyem, 3 tojás, só, bors, 2 kg őzgerinc, 2 ek olaj, 1 alma, 300g bodza bogyó, 1 ek cukor
Bodzaleves

Bodzaleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 150g bodza bogyó, 1 liter víz, 1,5 tk kukoricakeményítő, 1 meghámozott és kockára vágott alma, 1 citromhéj, ízlés szerint cukor
Szalonnás-káposztás rakott burgonya

Szalonnás-káposztás rakott burgonya

2010 május 27.

Hozzávalók: 80 dkg héjában főtt burgonya, 50 dkg édes fejeskáposzta, 15 dkg húsos angolszalonna, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy savanykás alma, 1 ek ételízesítő, 1 mk csombor (borsikafű), só
Kolbász almapürével

Kolbász almapürével

2010 május 26.

Hozzávalók: 60 dkg sütőkolbász, 6 savanykás alma, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, só, frissen őrölt bors
Carmen saláta

Carmen saláta

2010 május 14.

Hozzávalók: 320 g zellergumó, 2 tk citromlé, só, 2 tojás, 25 g szarvasgomba, 2 alma, 5 ek majonéz, 2 fej cikória

Almás majonéz

2010 január 16.

Hozzávalók: 4 savanykás alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1kh szegfűszeg, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk csípős mustár, só, bors
Tejszínes almatorta

Tejszínes almatorta

2010 január 6.

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg vaj, 1 ek cukor, só Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg mazsola, 2 ek rum, 1 citrom, 1 kg alma, 1 tk fahéj, 1 ek cukor, 5 dkg szeletelt mandula Hozzávalók a krémhez: 3 tojás,...
Almásrétes

Almásrétes

2010 január 2.

Hozzávalók: 1 csomag fagyaszott leveles tészta, 6 ek mazsola, 2-3 ek rum, 80 dkg alma, 1 citrom, 6 ek cukor, ½ tk fahéj, 6 ek apróra vágott dió, 6 ek tejszín, 1-2 tojássárgája
Csirkesaláta

Csirkesaláta

2009 december 28.

Hozzávalók: 25 dkg főtt szarvacskatészta, 2 sült csirkemell, 10 dkg zöldborsó, 1 dl joghurt, 1-2 ek majonéz, só, bors, snidling, petrezselyem, 1 alma

Bigos

2009 december 24.

Hozzávalók: 1,5 kg savanyú káposzta, 5 dkg szárított vargányagomba, 30 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, ¼ kacsa, 30 dkg kolbász, 10 dkg húsos szalonna, 2 fej hagyma, 3 dkg sertészsír, 2 babérlevél, fehér bors, 3 szem szegfűbors,...