Bodzatea

Bodzatea

2010 június 5.

Hozzávalók: 1 liter víz, 300g cukor, 1 el bodza virág, ½ citrom leve
Bögrés bodzás pite

Bögrés bodzás pite

2010 június 5.

Hozzávalók a tésztához: 2 bögre liszt, 1 tk só, 2/3 bögre vaj, 6 ek hideg víz Hozzávalók a töltelékhez: 4 bögre bodza bogyó, 1 bögre cukor, 3 ek kukoricakeményítő, 1 ek citromlé
Bodza-muffin

Bodza-muffin

2010 június 5.

Hozzávalók: 400g bodzabogyó, 300g puha vaj, 120g cukor, 1 tk vaníliás cukor, ½ citrom leve, 5 tojás, 100g csokoládé, 50 ml tej, csipet őrölt gyömbér, 50g mandula, 2 tk sütőpor, 300g teljes kiőrlésű liszt
Bodzás bólé

Bodzás bólé

2010 június 5.

Hozzávalók: 16 bodza virág, 1 üveg félszára fehérbor, 1 üveg száraz pezsgő
Őzgerinc bodzás almaszósszal

Őzgerinc bodzás almaszósszal

2010 június 5.

Hozzávalók: 30g szárított vargányagomba, 4 dl húslé, 6 szikadt zsemle, 3 dl tej, 3 hagyma, 2 ek vaj, 2 ek petrezselyem, 3 tojás, só, bors, 2 kg őzgerinc, 2 ek olaj, 1 alma, 300g bodza bogyó, 1 ek cukor
Bodzás kompót

Bodzás kompót

2010 június 5.

Hozzávalók: 8 körte, 1 liter víz, 1 citrom, 1,5 kg szilva, 1 kg bodza bogyó, 50 dkg cukor
Bodzaleves

Bodzaleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 150g bodza bogyó, 1 liter víz, 1,5 tk kukoricakeményítő, 1 meghámozott és kockára vágott alma, 1 citromhéj, ízlés szerint cukor