Sajtos rizsgombóc

Sajtos rizsgombóc

2017 november 9.

Hozzávalók: 30 dkg gömbölyű szemű rizs, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg liszt, 2 tojás, 6 dkg gouda sajt, 12 dkg mozzarella sajt, 10 dkg kifejtett zöldborsó, 1 fej hagyma, 12 dkg paradicsom, 40 dkg zsemlemorzsa, 2 ek olivaolaj, só,...
Nyírségi húsgombócleves

Nyírségi húsgombócleves

2017 október 25.

Hozzávalók 25 dkg darált hús 2 ek rizs 1 ek zsemlemorzsa 1 tojás 1 fej hagyma só, bors 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 3 db burgonya 1 marék zöldbab 1 marék zöldborsó 1 paradicsom 1 kápia paprika 1 kk pirospaprika...
Borsópörkölt nokedlivel

Borsópörkölt nokedlivel

2017 október 12.

Hozzávalók: - a borsópörkölthöz: 50 dkg zöldborsó 1 hagyma 2 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 2 ek liszt - a nokedlihez: liszt 2 tojás só
Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

2017 szeptember 14.

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Szójaszószos csirkemell

Szójaszószos csirkemell

2017 augusztus 24.

Hozzávalók: 100 ml világos szójaszósz 1 ek méz 1 ek sűrített paradicsom 1 kk őrölt gyömbér 1 gerezd zúzott fokhagyma (nagy gerezd) 75 dkg csirkemell filé (kis kockákra vágva) 2 ek olívaolaj 200 g zöldborsó (1 doboz, lecsepegtetve) 1 kis db sárgarépa...
Penne borsókrémmel

Penne borsókrémmel

2017 május 29.

Hozzávalók: - 35 dkg penne tészta, - 20 dkg zöldborsó, - 6 dkg reszelt parmezán, - 4 ek olívaolaj, - kevés mogyoróhagyma, - só, esetleg bors, ízlés szerint
Borsókrémleves

Borsókrémleves

2017 május 24.

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín vaj vagy zsiradék fél póréhagyma 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió, gyömbér pirított mandula
Kínai zöldséges tészta

Kínai zöldséges tészta

2017 április 18.

Hozzávalók: - 20 dkg káposzta - 10 dkg zöldborsó - 1 nagy fej hagyma - 1 sárgarépa - 1 csomag spagetti tészta - 1 kávéskanál gyömbér - 2 kávéskanál őrölt bors - 6 evőkanál szója szósz - 6 evőkanál olaj - 1 tojás - só
Indiai currys tojás

Indiai currys tojás

2017 április 10.

Hozzávalók: - 1 ek olaj - 1 fej hagyma - 1 tk curry - 1 paradicsom - 3-4 db tojás - 15-20 dkg zöldborsó - 4-6 ek joghurt - só
Csicseriborsós ragu

Csicseriborsós ragu

2017 március 23.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó, néhány órára (vagy éjszakára) beáztatva, forró víz, 1 hagyma, meghámozva, 1 hagyma darabolva, 3 babérlevél, maroknyi petrezselyem, só, bors 4 ek extra szűz olívaolaj, 45 dkg friss spenót, megtisztítva...
Zöldborsós gombaragu

Zöldborsós gombaragu

2016 június 16.

Hozzávalók: 30 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1-1 fehér és sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma olaj só, bors, ételízesító liszt tejföl petrezselyem
Gyors, joghurtos raguleves

Gyors, joghurtos raguleves

2015 október 26.

Hozzávalók: - 50 dkg pulykamell - 2 fej vöröshagyma - 2 db sárgarépa - 1 db fehérrépa - 1 db karalábé - negyed zeller - 20 dkg zöldborsó - fél fej karfiol - só, bors, kurkuma - 2 dl natúr joghurt - 1 ek étkezési keményítő - olívaolaj ...
Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

2015 október 15.

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

2015 szeptember 29.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg zöldborsó, 2 db sárgarépa, 30 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj
Spárgás tavaszi rizottó

Spárgás tavaszi rizottó

2015 május 27.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej finomra vágott hagyma, 3 finomra vágott fokhagymagerezd, 175 ml fehérbor, 200g rizottó rizs, 600 ml forró csirke- vagy zöldségalaplé, 10 szál spárga feldarabolva, 80g zöldborsó, 80g friss vagy fagyasztott...
Tepsis hús franciásan

Tepsis hús franciásan

2015 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg sertéskaraj - 10 dkg sárgarépa - 1 alma - 10 dkg zöldborsó - 2 krumpli - 1 tejföl - 1 kávéskanál liszt - 2 tojássárgája - 1 tojásfehérje - mustár - reszelt füstölt sajt
Gyors borsókrém-leves

Gyors borsókrém-leves

2015 március 12.

Hozzávalók 4 személyre: - 30 dkg mirelit zöldborsó, - 20 dkg főtt füstölt sonka, - 10 dkg vékonyra szelt húsos füstölt szalonna, - 3 közepes fej vöröshagyma, - 1 dl tejszín, - 7,5 dl húsleveslé (leveskockából is készülhet), - 1 evőkanál vaj vagy...
Garganelli húsmártással

Garganelli húsmártással

2014 augusztus 28.

Hozzávalók: 50 dkg garganelli tészta, 12 dkg darált sertéshús, 25 dkg darált marhahús, 6 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 40 dkg hámozott paradicsom, 2,5 dl száraz vörösbor, 3 dl marhahúsleves,...
Majonézes krumpli hagymával és zöldborsóval

Majonézes krumpli hagymával és zöldborsóval

2014 május 21.

Hozzávalók: - 10 közepes burgonya, - 1 nagy doboz tejföl, - 5 evőkanál mustár, - 1 evőkanál citromlé, - 5 evőkanál majonéz, - 3 db lilahagyma, - 25 dkg zöldborsó, -só, bors, cukor
Ludaskása

Ludaskása

2014 február 12.

Hozzávalók: 80 dkg libahús (libaaprólék, szárny, zúza, nyak, szív) 4 db sárgarépa 3 db fehérrépa 10 dkg zeller 15 dkg gomba 15 dkg zöldborsó 10 dkg zeller 2 fej vöröshagyma 5 dkg libazsír 25 dkg rizs 1 csokor petrezselyem 5 gerezd fokhagyma só,...
Humusz egyszerűen

Humusz egyszerűen

2014 január 28.

Hozzávalók: 1 doboz konzerv csicseriborsó 2 ek szezámolaj 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve só, bors 1,5 ek sűrű tejszín
Zöldborsókrémleves csirkegombóccal

Zöldborsókrémleves csirkegombóccal

2013 szeptember 9.

- 1,5 l alaplé (lehet leveskockából is) - 70 dkg zöldborsó - 25 dkg darált csirkemell só, bors - 1 csipet őrölt gyömbér - 1 ek apróra vágott friss petrezselyem - 1 tojás - 1 ek zabkorpa vagy rizsliszt
Színes zöldségfasírt

Színes zöldségfasírt

2013 június 12.

Recept - 1 csicseriborsó konzerv - 2 nagy sárgarépa - 1 csomag újhagyma - 1 csokor petrezselyem - 10 dkg zöldborsó - 5 ek kukoricaliszt - 1 tojás - 2 gerezd fokhagyma - 1 tk koriander mag - 1/2 tk cayenne bors - 1 tk őrölt római kömény -...
Tavaszi csirkemáj zöldborsóval

Tavaszi csirkemáj zöldborsóval

2013 június 10.

Hozzávalók (4 személyre): - 20 dkg csirkemáj - 20 dkg rizs - 20 dkg zöldborsó - 3-4 szelet bacon - 2 paradicsom - 1 zöldpaprika - 1 nagyobb fej vöröshagyma - kb 5 dkg margarin - só, bors, majoranna
Citromos csicseriborsó leves

Citromos csicseriborsó leves

2013 február 11.

Hozzávalók 3 főre: - 10 dkg száraz csicseriborsó, - 1 ek extra szűz olíva olaj, - 6 dkg vöröshagyma, - 20 dkg sárgarépa, - diónyi friss gyömbér, - 1 gerezd fokhagyma, - ½ mk chili pehely, - 1 l víz, - só, - fl citrom - 1 dl tejszín, -...
Falafel

Falafel

2012 szeptember 5.

Hozzávalók: 50 dkg csicseriborsó, 1 burgonya, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek liszt, 2 tk sütőpor, 1 cs petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, őrölt római kömény, szárított oregánó, olaj a sütéshez
Csicseriborsókrém

Csicseriborsókrém

2012 augusztus 13.

Hozzávalók: 500g éjszakára beáztatott száraz csicseriborsó, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 1 citrom leve, friss bazsalikom, 1 tk őrölt kömény, ½ tk chilipor, 2 ek extraszűz olívaolaj, só
Zöldborsós, cukkínis crostini

Zöldborsós, cukkínis crostini

2012 május 21.

Hozzávalók: 2 kis kockákra vágott cukkíni, 100g zsenge zöldborsó, 2 ek liszt, 250 ml meleg tej, 1 tojássárgája, 60g parmezán sajt, 6 szelet crostini (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet), 2 ek vaj, csipetnyi szerecsendió, só,...
Reform zöldséges rétes

Reform zöldséges rétes

2012 május 7.

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30g vaj, 30g liszt, 1 dl tej, 100g sárgarépa, 100g zöldborsó, 100g petrezselyemgyökér, 100g karfiol, 1 ek olaj, 2 db tojássárgája, só, fehérbors, szerecsendió
Tojáscurry

Tojáscurry

2011 december 15.

Hozzávalók: 400g jázminrizs, 150g mirelit zöldborsó, 60g friss korianderlevél, 375 ml darabolt paradicsom, 150 ml kókusztej, 8 kemény tojás, 1 finomra vágott hagyma, 3 ek thai piros currykrém, 1 ek ázsiai halszósz, 2 tk cukor, 2...
Paradicsomos kolbász

Paradicsomos kolbász

2011 október 11.

Hozzávalók: 750g bolognai szósz, 12 mogyoróhagyma meghámozva és kockákra vágva, 450g sovány kolbász, 2 ek olaj, 2 ½ ek frissen aprított oregánó, 175g mirelit zöldborsó, 1-2 ek Worcestershire szósz, 3 ek száraz vörösbor, díszítéshez...
Tárkonyos csirke

Tárkonyos csirke

2011 október 5.

Hozzávalók: 4 csirkecomb, bőr nélkül, kettévágva, 1 mk só, bors, 3 ek olívaolaj, 1 póréhagyma, 1 zellerszár, felvágva, 120g felszeletelt gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, 4,5 dl csirkealaplé, 1 kk tárkony, 1 babérlevél, 250g mélyhűtött...
Sonkás-zöldborsós lasagne

Sonkás-zöldborsós lasagne

2011 szeptember 17.

Hozzávalók: 25 dkg friss lasagnetészta, 10 dkg nyers füstölt sonka, csíkokra vágva, 35 dkg főtt zöldborsó, 1 kis fej hagyma kockára vágva, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 2,5 dl tejszín, 1 csokor friss bazsalikom, 7 dkg vaj, só, bors
Nyári zöldség baconnel és fetával

Nyári zöldség baconnel és fetával

2011 július 25.

Hozzávalók: 100g zöldbab, 200g zöldborsó és fejtett bab keverék, 150g enyhén füstölt bacon szalonna darabok, 4 ek ecet, 100g bébi szilvaparadicsom felezve, 100g feta sajt, maroknyi friss mentalevél, 4 kisméretű tojás
Farmer ragu

Farmer ragu

2011 június 10.

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg szemes kukorica, 25 dkg gomba, 25 dkg fejtett zöldborsó, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 mk chili, 1 cseresznyepaprika, 1 dl tejszín, só
Barnarizs-saláta

Barnarizs-saláta

2011 május 20.

Hozzávalók: 300g előfőzött barnarizs, 125g fejtett zöldborsó, 110g kukorica, 60 ml világos szójaszósz, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 vékonyra szeletelt zellerszár, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Tortellinis krémleves

Tortellinis krémleves

2011 április 15.

Hozzávalók: 3 ek olívaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 l csirke- vagy zöldségalaplé, 450g frissen készült tortellini, 200g mélyhűtött zöldborsó, 2 ek kukoricakeményítő, 1,5 dl tejföl, 3 ek apróra vágott friss...
Mentás bárányborda borsópürével

Mentás bárányborda borsópürével

2011 március 10.

Hozzávalók: 12 bárányborda szelet, 375g mirelit zöldborsó, 60 ml tejföl, 60 ml extraszűz olívaolaj, 2 ek frissen reszelt parmezán sajt, 2 ek fehérborecet, 2 ek finomra vágott menta, só, bors, párolt bébi sárgarépa a tálaláshoz
Paradicsomos humusz olajbogyóval

Paradicsomos humusz olajbogyóval

2011 március 9.

Hozzávalók: 400g csicseriborsó (konzerv), 30g kimagozott olajbogyó, 90 ml tahini (sós szezámmagkrém), 90 ml frissen facsart citromlé, 2 kockára vágott paradicsom, 1 kockára vágott uborka, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek extraszűz...
Zöldséges tészta fűszeres –tejszínes szószban

Zöldséges tészta fűszeres –tejszínes szószban

2010 december 14.

Hozzávalók: 400g champignon gomba, 200g zöldborsó, 2 ek vaj, só, bors, 100 ml zöldségalaplé; Hozzávalók a tésztához: 2 ½ l víz, 2 ½ ek só, 250g szélesmetélt, 100 ml tejszín, 4 ek aprított vegyes zöldfűszer (oregánó,...
Csicseriborsóleves

Csicseriborsóleves

2010 november 27.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó (éjszakára vagy néhány órára beáztatva), 45 dkg sovány bárányhús, 1 nagy hagyma feldarabolva, ¼ csésze extra szűz olívaolaj, 1 tk bors, só, 1 tk őrölt gyömbér, 1 rúd fahéj, csipetnyi sáfrány, 1...
Rizses csirke

Rizses csirke

2010 november 16.

Hozzávalók: 1 csirke, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 kg zöldborsó, 25 dkg rizs, 2 ek olaj, 5 dkg vaj, só, 1 csokor petrezselyem
Borsófasírt paprikaszószban

Borsófasírt paprikaszószban

2010 október 11.

Hozzávalók: 150g sárgaborsó, 1 közepes burgonya, 5 ek vaj, 3/8 l húsleves, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek kukoricaliszt, 2 tojássárgája, só, bors, 1 tk oregáno, 350g pirospaprika, ½ tk fűszerpaprika, 150g tejföl
Borsó felfújt

Borsó felfújt

2010 szeptember 24.

Hozzávalók: 150g zöldborsó, 150g sárgaborsó, 1 csomó zöldhagyma, 2 ek vaj, 2 ek durvára vágott dió, 150g vörös lencse, 200g reszelt gouda sajt, 250 ml tej, 4 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió
Borsópörkölt

Borsópörkölt

2010 szeptember 23.

Hozzávalók: 50 dkg borsó, 1 pohár tejföl, petrezselyem, só, paprika, 1 fej vörös hagyma, olaj liszt
Iráni burgonyasaláta

Iráni burgonyasaláta

2010 szeptember 14.

Hozzávalók: 4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa reszelve, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk összevágott tárkony, 1 doboz mirelit borsó (vagy 25 dkg friss), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek olaj, 1 ek majonéz
Finn nyári leves

Finn nyári leves

2010 szeptember 13.

Hozzávalók: 2 ½ dl-nyi szeletelt, hámozott nyers sárgarépa, 2 ½ dl-nyi kockára vágott nyers burgonya, 2 ½ dl-nyi nyers, rózsájára szétszedett karfiol, 20 dkg apróra vágott nyers spenót, 40 dkg tisztított nyers zöldborsó,...
Távol-keleti omlett

Távol-keleti omlett

2010 szeptember 1.

Hozzávalók: 3 ek szójaszósz, 1 ek száraz sherry vagy rizsbor, 2 kk szezámolaj, 220g tömör tofu (szójababtúró) kis kockákra vágva, 30g shiitake gomba 2dl forrásban lévő vízben áztatva, 1 kk kukoricakeményítő, 2 ek növényi olaj, 1 piros...
Sonkás tarhonya

Sonkás tarhonya

2010 augusztus 21.

Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz konzerv csemegekukorica, 1 fej hagyma, 3 ek olaj, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors
Zöldborsós-karfiolos paprikás csirke

Zöldborsós-karfiolos paprikás csirke

2010 augusztus 20.

Hozzávalók: 220g sima liszt, 1 kk só, 2 tojás, 3 ek víz, 1,5 kg csirke, bőr nélkül, 8 darabba vágva, frissen őrölt feketebors, 2 ek növényi olaj, 2 nagy fej vöröshagyma felszeletelve, 2 közepes piros húsú paprika, kimagozva és nagyobb...
Sajtos rizibizi

Sajtos rizibizi

2010 augusztus 16.

Hozzávalók: 60 dkg rizs, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg sajt, só, bors, 1 csomó petrezselyemzöld
Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

2010 június 29.

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 3 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, petrezselyem, só
Vegyes tavaszi főzelék

Vegyes tavaszi főzelék

2010 június 28.

Hozzávalók: 40 dkg kifejtett zöldborsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 3 ek olaj, 2 dkg liszt, ¼ l tej, cukor, petrezselyem, só
Töltött rizsgombóc

Töltött rizsgombóc

2010 május 17.

Hozzávalók: 30 dkg gömbölyű szemű rizs, 15 dkg darált sertéshús, 15 dkg liszt, 2 tojás, 6 dkg gouda sajt, 12 dkg mozzarella sajt, 10 dkg kifejtett zöldborsó, 1 fej hagyma, 12 dkg paradicsom, 40 dkg zsemlemorzsa, 2 ek olivaolaj, só,...
Tarka salátástál

Tarka salátástál

2010 május 17.

Hozzávalók: 200 g szalámi, 200 g csiperkegomba, 1 piros húsú paprika, 300 g csicseriborsó (konzerv), 150 g mag nélküli fekete olajbogyó, 150 g articsókaszív (olajban eltéve), 2 ek olívaolaj, 1 ek vörösborecet, ½ tk oregano, só,...
Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

2010 február 8.

Hozzávalók: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 1 l víz, 1 csirkeleveskocka, 6 dkg vaj, 2 ek olívaolaj, 1 lilahagyma, 1 sárgarépa, 3 szál zellerszár, 1 cukkíni, 25 dkg arborio (gömbölyű) rizs, 5 dkg reszelt parmezán sajt
Paella

Paella

2010 február 8.

Hozzávalók: 12 megtisztított kagyló, 1 ¼ dl fehérbor, 2 fej apróra vágott hagyma, 1 kockára vágott csirkemell, 30 dkg megtisztított, felszeletelt garnélarák, 10 dkg felszeletelt tintahal, 10 dkg feldarabolt tengeri hal, 1 szelet...