Sült krumpli bundában

Sült krumpli bundában

2017 szeptember 13.

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg liszt, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 púpozott mk só és törött fekete bors, olaj a sütéshez
Provence-i krumpli

Provence-i krumpli

2017 augusztus 16.

Hozzávalók: 1 kg krumpli (lehetőség szerint újkrumpli) 1 tk só (nagyszemű) 1 tk bors 1 ek méz 5-6 szál kakukkfű 1 kk levendulavirág 2 ek olívaolaj
Tepsis-répás csirkecomb

Tepsis-répás csirkecomb

2017 június 27.

Hozzávalók: - 6 csirkefelsőcomb - 80 dkg burgonya - 3 répa - 3 lilahagyma - 1 fej fokhagyma - 10 dkg bacon - kakukkfű, rozmaring, só, bors - fél citrom - olívaolaj
Serpenyős krumpli

Serpenyős krumpli

2017 június 26.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 3 sárgarépa 1 vöröshagyma 2 tk kakukkfű 3 ek vaj 20 dkg márványsajt só, bors
Tonhalas fasirt

Tonhalas fasirt

2017 május 26.

Hozzávalók: - 2 szelet bacon - 1 fej vöröshagyma - 1 db tojás - 7 ek majonéz - 2 tk mustár - 0,5 tk cukor - 1 citrom reszelt héja - 40 dkg tonhal konzerv - 1 nagy héjában főtt krumpli - 0,5 tk só - 1 cs petrezselyem A panírozáshoz: - 5 dkg...
Egyszerű citromos csirke

Egyszerű citromos csirke

2017 május 2.

Hozzávalók: - 6 db csirkecomb - 1,5 kg burgonya - 1 fej fokhagyma - kb. 1,5 dl olaj - 1 dl citromlé - só, bors, esetleg vegeta
Póréhagymás tepsis csirke

Póréhagymás tepsis csirke

2017 április 28.

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé 1 kg burgonya 25 dkg bacon 1 póréhagyma 1 cs fűszersó 2 paprika 2,5 dl tejföl 3 dl főzőtejszín 1 tojás 10 dkg sajt 6 gerezd fokhagyma 1 tk szerecsendió bors, ízlés szerint
Édesburgonyás püré

Édesburgonyás püré

2017 március 29.

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 50 dkg burgonya só, ételízesítő szerecsendió vaj tej
Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

2017 március 10.

Hozzávalók: 20 dkg medvehagyma 3 újhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 krumpli 1.5 l alaplé (lehet kockából is) 1.5 dl tejszín 1 ek liszt 5 dkg vaj só, bors
Egyszerű pásztorpite

Egyszerű pásztorpite

2017 február 20.

Hozzávalók: - 50 dkg darált hús - 1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény - 0,5 l csirke alaplé - 25 dkg zöldborsó - 50 dkg burgonya - 1 dl tej - 12 dkg vaj - 2 tojássárgája - 6 db mogyoróhagyma - 1 sárgarépa - 50 g vaj - 2-3 babérlevél - kakukkfű,...
Krumplipüré baconben

Krumplipüré baconben

2017 február 16.

Hozzávalók: 75 dkg krumpli 2 tojássárgája 1 ek liszt 1 ek mustár 1 ek majonéz só, bors 10 dkg bacon olaj a sütéshez
Jénaiban sült burgonya saláta

Jénaiban sült burgonya saláta

2017 január 16.

Hozzávalók 2-3 fő részére: - fél kg burgonya - 1kisebb fej vöröshagyma, - 2 db tojás, - 1 pár virsli, - 1 nagy poharas tejföl, - 15 dkg sajt, - 1 ek majonéz, - 1 ek mustár, - 1 ek liszt, - 1 mokkáskanál pirospaprika, - ízlés szerint só, -...
Májjal töltött burgonya

Májjal töltött burgonya

2016 december 5.

Hozzávalók: - 1kg máj - 1nagy fej hagyma - só, örőlt bors - fél pohár tejfől - 30dkg sajt - személyemként kettő burgonya
Krumplirózsa bacönnel

Krumplirózsa bacönnel

2016 december 2.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 25 dkg krumpli 6 szelet bacon 1 ek vaj só, bors, pirospaprika
Betyárburgonya

Betyárburgonya

2016 december 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 3 vöröshagyma 20 dkg parasztkolbász 10 dkg szalonna só, bors, csípős paprika olaj
Krumplis palacsinta

Krumplis palacsinta

2016 november 29.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 25 dkg liszt 2 ek zsíradék vagy vaj só olaj a sütéshez
Bakonyi vagdalt

Bakonyi vagdalt

2016 november 7.

Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 zsemle, tej az áztatáshoz, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kiskanálnyi ételízesítő, 2 evőkanál olaj, só, törött bors A körethez: 60 dkg burgonya, 2...
Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

2016 november 3.

Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 sárgarépa 1 krumpli 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5 liter alaplé (lehet kockából is) só, bors 1,5 dl főzőtejszín 15 dkg reszelt füstölt sajt olaj vagy zsiradék
Édes, mézes krumplis ropogós

Édes, mézes krumplis ropogós

2016 október 24.

Hozzávalók: - 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, - 1 evőkanál sütőpor, - 1/2 teáskanál só, - 1/2 dl főzőmargarin, - 1 evőkanál reszelt narancshéj, - 1 evőkanál reszelt citromhéj, - 1,5 dl puhára főtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), - 1/2 dl...
Mézes-szójás sült krumpli

Mézes-szójás sült krumpli

2016 október 20.

Hozzávalók: - krumpli - a kívánt mennyiségben - méz - szójaszósz - olaj a sütéshez
Tésztában sült krumpli

Tésztában sült krumpli

2016 október 18.

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 1 kg burgonya, 25 dkg húsos szalonna, 3 ek metélőhagyma, 1 ek majoránna, só, bors, 15 dkg tejszín, 4 tojás, szerecsendió, fűszerpaprika, 1 ek tej
Kéregben sült krumpli

Kéregben sült krumpli

2016 október 14.

Hozzávalók: 4 db burgonya 2 ek kukoricadara 1 tk szezámmag 1 kk paprika (őrölt) 2 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring, ételízesítő 2 ek olívaolaj
Sajtos krokett

Sajtos krokett

2016 október 13.

Hozzávalók: - a kroketthez: 3 burgonya 8 dkg reszelt sajt 5 ek liszt 1 tojás só, bors, szerecsendió petrezselyem - a panírozáshoz liszt 2 tojás zsemlemorzsa - a sütéshez olaj
Gombás krumplis tészta

Gombás krumplis tészta

2016 szeptember 28.

Hozzávalók: fél kg krumpli 20 dkg gomba 2 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma ízlés szerint bacon nagykocka tészta só, bors, ételízesítő zsiradék 3 ek vaj
Rozmaringos sült krumpli

Rozmaringos sült krumpli

2016 szeptember 20.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 ek olívaolaj só, bors, rozmaring
Tojásos krumpli

Tojásos krumpli

2016 augusztus 24.

Hozzávalók: - 60 dkg újburgonya - 2 fej hagyma - 1 paprika - 2 paradicsom - 5 ek olaj - 1 ek vegeta - 4 tojás - 1 dl tej - kevés őrölt szerecsendió - só, bors
Görög zöldséges egytál (briami)

Görög zöldséges egytál (briami)

2016 augusztus 22.

Hozzávalók: 2 db cukkini 1 db padlizsán 2 db krumpli 3 db paradicsom petrezselyemzöld 5 gerezd fokhagyma 3 db lilahagyma 1,5 dl olívaolaj só, bors, oregano 10 dkg feta sajt
Nizzai saláta

Nizzai saláta

2016 augusztus 10.

Hozzávalók: 50 dkg újkrumpli 12 dkg olajos hal 4 db tojás 20 dkg zöldbab (főtt) fekete olajbogyó ek kapribogyó fél fej fejessaláta 5 db koktélparadicsom olívaolaj A mártáshoz: 2 gerezd fokhagyma 1 tk dijoni mustár 2 ek fehérborecet 1 ek...
Gombás csirke burgonyaágyon

Gombás csirke burgonyaágyon

2016 július 19.

Hozzávalók: 40 dkg csirmecomb filé 30 dkg krumpli 25 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma só, bors rozmaring, ételízesítő
Baconös tepsis krumpli

Baconös tepsis krumpli

2016 július 12.

Hozzávalók: 50 dkg krumpli 15 dkg bacon 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín olaj só, bors
Krumplis panír

Krumplis panír

2016 július 7.

Hozzávalók: liszt tojás zsemlemorzsa krumpli só, bors
Zöldségnyárs grillhez

Zöldségnyárs grillhez

2016 július 6.

Hozzávalók: krumpli cukkini gomba hagyma zöldfűszer-keverék olaj nyárs vagy hurkapálcika
Reggeli burrito

Reggeli burrito

2016 június 22.

Hozzávalók: 800 g burgonya, 60 g vaj, 1 ek olaj, 4 búzalisztből készült tortilla, 4 szál tavaszihagyma, 8 enyhén felvert tojás, 125 g reszelt sajt, 250-250 ml piros és zöld chili-szósz
Kapros-túrós csuszaburgonya

Kapros-túrós csuszaburgonya

2016 június 20.

Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor friss kapor, só
Gombás-krumplis tepsis

Gombás-krumplis tepsis

2016 május 25.

Hozzávalók: 30 dkg burgonya 20 dkg gomba 1 fej lilahagyma 4 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín só, bors 15 dkg reszelt sajt
Sváb krumplisaláta

Sváb krumplisaláta

2016 május 13.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl húsleves, 5 ek olaj, 3 ek ecet, só, bors
Rakott csirke almával és krumplival

Rakott csirke almával és krumplival

2016 május 3.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 80 dkg burgonya 50 dkg alma 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj só, bors, ételízesítő
Mindentbele tepsis fogás

Mindentbele tepsis fogás

2016 április 26.

Hozzávalók: darált hús csirkemell filé krumpli gomba fokhagyma tejszín sajt só, bors
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

2016 április 19.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Kapros-túrós rakott krumpli

Kapros-túrós rakott krumpli

2016 március 31.

Hozzávalók: 6 db krumpli 10 dkg húsos szalonna 3 tojás 25 dkg túró 2 dl tejföl 10 dkg trappista sajt só, bors, kapor
Svéd húsgolyók

Svéd húsgolyók

2016 március 22.

Hozzávalók: - a húsgolyóhoz 25 dkg kétszer darált marhahús 25 dkg kétszer darált sertéshús 1 db tojás 2 dl ml habtejszín 3 ek apróra vágott vöröshagyma 1 kétszersült (ledarálva) 2 db burgonya 5 ek vaj só, bors 1 dl víz - a szószhoz 1,25...
Burgonyapizza

Burgonyapizza

2016 március 11.

Hozzávalók: 2 közepes krumpli parmezán olívaolaj 2 ek paradicsompüré 2-3 szelet sonka vagy bacon 1 mozarella 1 tojás só, bors
Mustáros krumpli

Mustáros krumpli

2016 március 10.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 ek mustár 6 ek olaj 4 gerezd fokhagyma só, bors 5 szem dió 2 ek szezámmag
Indiai krumpli

Indiai krumpli

2016 március 2.

Hozzávalók: 70 dkg burgonya 2 paradicsom 4 ek vaj 1 tk mustármag 1 csipet római kömény 1 tk kurkuma 1 tk őrölt koriander 1 tk garam masala 1 tk csili 1 ek friss gyömbér só
Sajtos-hagymás tepsis csirke

Sajtos-hagymás tepsis csirke

2016 február 23.

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 40 dkg burgonya 1 fej hagyma fél rúd kolbász 1 motarella (10 dkg) 1,5 dl főzőtejszín 4 gerezd fokhagyma só, bors, kakukkfű parmezán
Különleges zöldségleves

Különleges zöldségleves

2016 február 22.

Hozzávalók 4 személyre: - 4 ek olívaolaj, - 10 dkg hagyma, - 10 dkg sárgarépa, - 30 dkg pasztinák, - 20 dkg burgonya, - 1-2 gerezd fokhagyma, - 2 alma, - 1 l zöldségleves (lehet kockából), - 2 dl főzőtejszín, - 1 tk reszelt citromhéj, - só,...
Almás csirkesült

Almás csirkesült

2016 február 4.

Hozzávalók: 6 db csirke alsó vagy felsőcomb 2 db alma 1 kg burgonya 2 gerezd fokhagyma só, bors 10 dkg bacon 3 ek napraforgó olaj
Bajor rakott krumpli

Bajor rakott krumpli

2016 január 5.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 20 dkg sonka 4 dl tejföl 4 db tojás só , bors 5 dkg vaj zsemlemorzsa 20 dkg reszelt füstölt sajt
Fűszeres sült burgonya chorizóval

Fűszeres sült burgonya chorizóval

2015 december 18.

Hozzávalók: 45 dkg újburgonya, 3 ek olívaolaj, 20 dkg chorizo, darabokra vágva, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva, ½ kk szárított, darált chili, friss petrezselyem apróra vágva, só
Halfasírt

Halfasírt

2015 december 11.

Hozzávalók: 30 dkg burgonya 1 ek mustár 3 ek majonéz 3 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 15 dkg tonhalkonzerv 1 citrom héja só, bors A panírhoz: 1 db tojás 10 dkg liszt 10 dkg zsemlemorzsa olaj
Burgonya-krémleves

Burgonya-krémleves

2015 december 8.

Hozzávalók: 6 db burgonya 3 ek olívaolaj 5 szelet bacon 1,5 l alaplé (lehet kockából) 2 db babérlevél 1 kk majoranna só, bors
Krumplin sült disznótoros

Krumplin sült disznótoros

2015 december 1.

Hozzávalók: 1 véreshurka 1 májas hurka 1 kolbász 1 kg krumpli 1 fej lilahagyma só, bors víz
Burgonya rizottó

Burgonya rizottó

2015 november 27.

Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 db vöröshagyma 2 ek olívaolaj 15 dkg gomba 1 dl fehérbor 2,5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) 8 dkg reszelt parmezán 1 ek vaj só, bors petrezselyem
Szalonnás krumplipüré

Szalonnás krumplipüré

2015 november 23.

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 15 dkg húsos szalonna - olaj vagy zsiradék - só, esetleg bors
Sörben sült krumplis húsgombóc

Sörben sült krumplis húsgombóc

2015 október 5.

Hozzávalók: - 6 burgonya - 50 dkg darált hús - 2 tojás - 2 ek mustár - 1 csokor petrezselyem - 1 kk vaj - 2 ek liszt - 5 dl sör - 2 dl tejföl - só, bors
Kapros-túrós burgonya

Kapros-túrós burgonya

2015 szeptember 30.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 10 dkg húsos szalonna 3 db tojás 25 dkg túró 0,5 dl tejföl 10 dkg sajt só, bors kapor
Rakott krumpli kaporral

Rakott krumpli kaporral

2015 szeptember 15.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 10 dkg húsos szalonna 3 db tojás 25 dkg túró 5 dl tejföl 10 dkg sajt só, bors kapor olaj
Orosz sóskaleves

Orosz sóskaleves

2015 szeptember 7.

Hozzávalók: - 50 dkg csontos marhahús, - 3 db burgonya, - 50 dkg sóska, - 1 db hagyma - 1 csokor petrezselyem, - személyenként 1 főtt tojás, - 2 dl tejföl, - só, esetleg bors
Andalúziai burgonya

Andalúziai burgonya

2015 augusztus 27.

Hozzávalók: 3 dl tejföl 1 kg burgonya só, bors 3 gerezd fokhagyma metélőhagyma majonéz citromlé
Sajtos-spenótos burgonya

Sajtos-spenótos burgonya

2015 május 6.

Hozzávalók: 2 dkg vaj, 2 ek durvára vágott földimogyoró, 8 nagy összevagdalt parajlevél, frissen őrölt bors, 6 dkg összevagdalt feta vagy gomolya sajt, 2 nagy sült burgonya
Tepsis hús franciásan

Tepsis hús franciásan

2015 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg sertéskaraj - 10 dkg sárgarépa - 1 alma - 10 dkg zöldborsó - 2 krumpli - 1 tejföl - 1 kávéskanál liszt - 2 tojássárgája - 1 tojásfehérje - mustár - reszelt füstölt sajt
Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

2015 április 1.

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 1 száll póréhagyma 1 krumpli só, bors, szerecsendió 1 zöldségleveskocka 1 ek margarin 2 ek olívaolaj 2 dl tejszín
Krumplipüré sonkával és tojással

Krumplipüré sonkával és tojással

2015 március 23.

Hozzávalók: - 80 dkg krumpli - 10 dkg füstölt sonka - 2 tojás - 1 teáskanál torma - só
Burgonyakrémes hasé

Burgonyakrémes hasé

2015 január 28.

Hozzávalók (18 darabhoz): - 1 csomag leveles tészta, - 15 dkg burgonyapüré (vagy tört burgonya) - lehet maradék is, - 1 mk frissen reszelt szerecsendió, - 1-2 ek tejszín, - só, - 1+1 tojás sárgája
Francia krumpli

Francia krumpli

2015 január 19.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2.5 dl főzőtejszín 5 dkg vaj só, bors, szerecsendió 10 dkg trappista sajt
Bécsi krumplisaláta

Bécsi krumplisaláta

2014 december 4.

Hozzávalók: A salátához - 70 dkg burgonya - 5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) - 2 fej lilahagyma Az öntethez - 6 ek ecet - 6 ek olívaolaj - 2 ek mustár - só, bors - 1 tk cukor
Tócsni

Tócsni

2014 november 20.

Hozzávalók: - 1 kg krumpli - 5 gerezd fokhagyma - 3 ek. liszt - olaj vagy zsír - só, bors
Pikáns burgonyamártás

Pikáns burgonyamártás

2014 november 11.

Hozzávalók: - 2 burgonya - 25 dkg vegyes leveszöldség - 3 ek. olaj - 2 gerezd fokhagyma - 1 ek. tormás mustár - 1 ek. kristálycukor - fél citrom leve és héja - 1 vöröshagyma - 1 púpozott tk. pikáns, savanykás lekvár - 1 teáskanák só - 1 mokkáskanál...
Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

2014 november 5.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 dl tejföl 2 tojás 25 dkg brokkoli 20 dkb spenótlevél só, bors, fokhagyma, szerecsendió vaj, olaj
Belga rakottkrumpli

Belga rakottkrumpli

2014 november 4.

Hozzávalók: - 1 kg krumpli - 30 dkg sajt - 10 dkg vaj
Szüreti köleskása

Szüreti köleskása

2014 szeptember 29.

Hozzávalók: 25 dkg köles 1 ek zsír 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 2 szál zellerzöld 2 csokor petrezselyem 2 db fehér paprika 2 db paradicsom 3 db burgonya só, bors, ételízesítő
Kiadós paprikás krumpli tojással

Kiadós paprikás krumpli tojással

2014 szeptember 17.

Hozzávalók: - 2 kg krumpli - 3 dl víz - olaj - 2 tojás - 1 szál kolbász - 1 fej vöröshagyma - 1 zöldpaprika - 1 paradicsom - pirospaprika, só, vegeta
Orosz sóskaleves

Orosz sóskaleves

2014 szeptember 15.

Hozzávalók: - 50 dkg csontosabb marhahús, - 3 db burgonya, - 50 dkg sóska, - 1 csokor petrezselyem, - személyenként számolva 1 db főtt tojás - 1 fej hagyma, - 2 dl tejföl, - só, esetleg bors
Tejes borjúragu

Tejes borjúragu

2014 szeptember 4.

Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúcomb, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tej, 1,2 dl marhahúsleves, 4 ek olívaolaj, néhány szál petrezselyem, só, bors
Töltött burgonya

Töltött burgonya

2014 július 29.

Hozzávalók: 10 nagy burgonya, 250 ml víz, 500g reszelt parmezán vagy Cheddar sajt, 60g zsemlemorzsa, 1 finomra vágott hagyma, 3 ek finomra vágott petrezselyem, 2 ek olvasztott vaj, 125 ml olívaolaj, só, bors
Burgonyás kenyér

Burgonyás kenyér

2014 július 3.

Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 25g friss élesztő, kevés olaj, víz, só, cukor
Tojásos krumplileves

Tojásos krumplileves

2014 június 4.

Hozzávalók: 40 dkg tisztított krumpli, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 ek vegeta, 1 csokor kapor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, ízlés szerint kevés ecet, 1-2 tk cukor, 1-1 mk koriandermag és mustármag
Spanyol bátor krumpli

Spanyol bátor krumpli

2014 június 2.

Hozzávalók: 1,5 kg újkrumpli 40 dkg paradicsomkonzerv 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 tk kakukkfű 1 csiptenyi csili 1 ek rozmaring só, bors
Majonézes krumpli hagymával és zöldborsóval

Majonézes krumpli hagymával és zöldborsóval

2014 május 21.

Hozzávalók: - 10 közepes burgonya, - 1 nagy doboz tejföl, - 5 evőkanál mustár, - 1 evőkanál citromlé, - 5 evőkanál majonéz, - 3 db lilahagyma, - 25 dkg zöldborsó, -só, bors, cukor
Káposztás lángos

Káposztás lángos

2014 május 6.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, pirított káposzta, bors, olaj, zsír a sütéshez
Svéd sült burgonya

Svéd sült burgonya

2014 február 24.

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 10 dkg vaj - só, pirospaprika
Tonhalfasirt

Tonhalfasirt

2014 január 22.

Hozzávalók: - 2 szelet bacon - 1 fej vöröshagyma - 1 db tojás - 7 ek majonéz - 2 tk mustár - 0,5 tk cukor - 1 citrom reszelt héja - 40 dkg tonhal konzerv - 1 nagy héjában főtt krumpli - 0,5 tk só - 1 cs petrezselyem A panírozáshoz: - 5 dkg...
Krumplifánk

Krumplifánk

2014 január 20.

Hozzávalók: - 30 dkg burgonya - 20 dkg liszt - 2 dkg friss élesztő - 1 tojás - só - kb 1 dl olaj a sütéshez
Krumplipüré baconben sütve

Krumplipüré baconben sütve

2014 január 14.

Hozzávalók: 75 dkg krumpli 2 tojássárgája 1 ek liszt 1 ek mustár 1 ek majonéz só, bors 10 dkg bacon olaj a sütéshez
Burgonyás muffin

Burgonyás muffin

2014 január 9.

Hozzávalók: 18 dkg Ella burgonya, 8 dkg liszt, 4 tojás, 12 dkg mazsola, 2 ek barnacukor, 2 tk sütőpor, só
Brokkolifőzelék

Brokkolifőzelék

2013 december 10.

Hozzávalók: - 1 fej brokkoli - 1 db burgonya - szerecsendió, só, bors - 1.5 dl natur joghurt - 1 ek rizsliszt
Héjában sült krumpli tonhallal és hagymával

Héjában sült krumpli tonhallal és hagymával

2013 november 25.

Hozzávalók: 2 közepes sütnivaló burgonya, 10 dkg konzerv tonhal lecsöpögtetve, 5 cm –es uborkadarab apró kockákra vágva, ½ kis hagyma apró kockákra vágva, 5 dkg túró, só, bors
Bostoni burgonya

Bostoni burgonya

2013 november 13.

Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült krumplipüré, 1/2 fej hagyma, 2 tojás, 5 dkg vaj, pirospaprika
Krumplifasirt

Krumplifasirt

2013 október 29.

Hozzávalók: -1,5 kg krumpli -1 tojás -zsemlemorzsa -4 gerezd fokhagyma -só, bors, pirospaprika, kömény - olaj
Pikáns currys csirke

Pikáns currys csirke

2013 október 21.

Hozzávalók: fél kg filézett csirkemell 3 db sárgarépa 1 db alma 3 db krumpli curry só, bors, ételízesítő kb 10 dkg liszt olaj
Sörös marharagu

Sörös marharagu

2013 október 18.

Hozzávalók: 90 dkg puha hátszín lezsírozva és kockára vágva, 1 mk só, frissen őrölt fekete bors, 2 ek olaj, 2 fej hagyma vastagon felszeletelve, 1 kk cukor, 3 dl barna sör, 4,5 dl marhahúsalaplé, 3 mk szárított kakukkfű, 1 babérlevél,...
Zöldségleves tejjel

Zöldségleves tejjel

2013 október 1.

Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 1 leveskocka - 2 ek olaj - 2 sárgarépa - 3 gerezd fokhagyma - 4 krumpli - 20 dkg zöldborsó - fél karfiol - 2 rózsa brokkoli - só, bors, petrezselyem - 2 ek rizs - 3 dl tej
Zöldségfasírt

Zöldségfasírt

2013 szeptember 25.

Hozzávalók: - 1 répa - 1 szem burgonya - 1 cukkini - 1 zsemle - 1 db tojás - kb 8 gerezd fokhagyma - vegeta, só, bors - zsemlemorzsa - olaj a sütéshez
Egyszerű tojásos krumpli

Egyszerű tojásos krumpli

2013 szeptember 23.

Hozzávalók: - 60 dkg újburgonya - 2 fej hagyma - 1 paprika - 2 paradicsom - 5 ek olaj - 1 ek vegeta - 4 tojás - 1 dl tej - kevés őrölt szerecsendió - só, bors
Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

2013 július 29.

Hozzávalók a leveshez: 2 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 3 piros húsú paprika, 400 g konzervparadicsom, 3 csík narancshéj, 1 mk őrölt gyömbér, 3 dl víz, 3 narancs leve, 1 mk só, bors; Hozzávalók...
Tepsiben sült fűszeres krumpli

Tepsiben sült fűszeres krumpli

2013 június 20.

Hozzávalók: - fejenként 2-3 burgonya - vaj - só, bors, rozmaring - további fűszerek ízlés szerint
Sárgarépafelfújt

Sárgarépafelfújt

2013 január 8.

Hozzávalók: - 1 kg sárgarépa - 80 dkg burgonya - 20 dkg főtt sonka - 15 dkg szalonna - 1 ek. olaj - 20 dkg ementáli sajt (reszelve) - 3 ek. vaj - 4 ek. liszt - 2,5 dl tej - 2,5 dl húsleves - só, bors, ételízesítő - 2 csomó snidling - 2 ek....
Tökmagos pogácsa

Tökmagos pogácsa

2013 január 2.

Hozzávalók: - 50 dkg finomliszt - 3 dkg élesztő - 1 ek. só - 25 dkg áttört főtt burgonya - 20 dkg tökmag (tisztítva, megpirítva) - 20 dkg margarin - 1 dl tejföl - 1 dl tej, kevés cukor - 1 tojás A kenéshez: 1 tojás sárgája, a tepsihez marga...
Kelbimbófőzelék gombával

Kelbimbófőzelék gombával

2012 december 10.

Hozzávalók: - 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, - 3 szemburgonya, - 20 dkg gomba - 1 csokor petrezselyemzöld, - 1 pohár tejföl, - 2 evőkanál liszt, - 1 teáskanál só, - 1 kávéskanál olaj, - 1 kávéskanál curry, - ételízesítő
Házi gnocchi

Házi gnocchi

2012 november 26.

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 1 tojás - 25-35 dkg liszt - só, szerecsendió
Bableves mogyoróval

Bableves mogyoróval

2012 szeptember 13.

Hozzávalók: 500 g kidney bab, 150 g földimogyoró, 1 csomó zöldhagyma, 200g metélőzeller, 2 burgonya, 1 ek földimogyoróolaj, 500 g paradicsompüré, zöldségleves, 3 szál borsikafű, 3 ek kakukkfű, só, bors, 5 csepp Tabasco, ½...
Falafel

Falafel

2012 szeptember 5.

Hozzávalók: 50 dkg csicseriborsó, 1 burgonya, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek liszt, 2 tk sütőpor, 1 cs petrezselyem, só, bors, őrölt koriander, őrölt római kömény, szárított oregánó, olaj a sütéshez
Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

2012 május 24.

Hozzávalók: 250 ml zöldségleves, 1 ek liszt, 180 ml tej, 4 ek tejföl, 300g kockákra vágott sárgarépa, 125g kockákra vágott burgonya, 1 finomra vágott póréhagyma, 1 ek finomra aprított petrezselyem, 2 ek extraszűz olívaolaj, só
Tejleves

Tejleves

2012 május 17.

Hozzávalók: 400g burgonya, 100g hagyma, 8 dl tej, 10g vaj, só
Sztrapacska

Sztrapacska

2012 május 4.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tojás, 3 ek olaj, 40-50 dkg liszt, 15 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna
Sertéscsülök „pékné” módra

Sertéscsülök „pékné” módra

2012 március 26.

Hozzávalók: 3 kisebb nyers csülök, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 6 dkg füstölt szalonna, só, köménymag
Sonkás saláta citrommajonézzel

Sonkás saláta citrommajonézzel

2012 március 22.

Hozzávalók: 50 dkg Gül Baba burgonya, 17 dkg főtt, füstölt sonka, 1 szál sárgarépa, 17 dkg zöldhüvelyű bab, 22 dkg karfiol, 22 dkg bébikukorica (konzerv), 5 dkg aprószemű csiperkegomba, só, bors; Hozzávalók az öntethez: 1,5 dl majonéz,...
Húsos batyu

Húsos batyu

2012 március 21.

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 13 dkg darált marhahús, 25 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 1 zöldpaprika, 13 dkg csiperkegomba, 1 ek liszt, 1 ek paradicsompüré, 0,8 dl marhahúsleves, 0,8 dl vörösbor, 2 ek olvasztott vaj, 1 ek olaj,...
Burgonyás omlett fetával és spenóttal

Burgonyás omlett fetával és spenóttal

2012 március 16.

Hozzávalók: 6 burgonya, 12 tojás, 2 paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 7 dkg vaj, 1 tk pirospaprika, só, bors; Hozzávalók a töltelékhez: 22 dkg zsenge parajlevél, 12 dkg feta sajt, 4 ek joghurt, csipetnyi édeskömény
Óvári sajtos szelet

Óvári sajtos szelet

2012 március 13.

Hozzávalók: 4 sertésborda vagy combszelet, 20 dkg óvári sajt, 5 dkg nyári szalámi, 8 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 1/2 dl olaj, 30 dkg rizs, 10 dkg zöldborsó, 40 dkg tisztított burgonya, só, bors, 1 csokor petrezselyem, olaj a süt...
Töltött burgonyakrokett

Töltött burgonyakrokett

2012 március 10.

Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya, 5 dkg főtt füstölt sonka, 1 tojás, 7 dkg gouda vagy cheddar sajt, 4 szál zöldhagyma, 5 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors; Hozzávalók a panírozáshoz: 2 tojás, 12 dkg zsemlemorzsa; Hozzávalók a sütéshez:...
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

2012 március 1.

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Savanykás céklaleves

Savanykás céklaleves

2012 február 19.

Hozzávalók: 30 dkg friss savanyú káposzta, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 35 dkg friss cékla, 15 dkg zeller, 50 dkg sertés- vagy marhahús, 1 db zöldpaprika, 5 dkg közepes méretű hagyma, 15 dkg burgonya, 1 db citrom, 0,75 l paradicsomlé,...
Krumpli salátás szendvics

Krumpli salátás szendvics

2012 február 12.

Hozzávalók: 1 hamburger zsemle, 1,5 ek majonéz, 2 salátalevél, 2 szelet paradicsom, 1/3 cup krumplisaláta
Kelbimbóleves

Kelbimbóleves

2012 január 21.

Hozzávalók: 1 tk olaj, 1 fej hagyma, 1 csomó zellerlvél, 1 közepes méretű burgonya apró kockára vágva, 1 tk curry-krém, 1,2 l zöldségleves, 550g kelbimbó felaprítva, tejföl a tálaláshoz
Zellerkrémleves kolbásszal

Zellerkrémleves kolbásszal

2011 november 1.

Hozzávalók: 25g vaj, 1 hagyma meghámozva és kockákra vágva, 1 burgonya meghámozva és felkockázva, 1 zellergumó (kb. 750g) meghámozva és felkockázva, 600 ml forró csirke- vagy zöldséglé, só, bors, 600 ml tej, 300g spanyol chorizo kolbász...
Kolbászos krumpli

Kolbászos krumpli

2011 október 16.

Hozzávalók: 1 ek olaj, 500g újburgonya felezve, 450g kolbász, 1 hagyma szeletelve, 1 zöldpaprika felkockázva, 340g üveges paradicsomos tésztaszósz
Almás burgonyalepény

Almás burgonyalepény

2011 október 12.

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott burgonya, 1 nagy meghámozott, kimagozott alma, 1 kis fej megreszelt hagyma, só, bors, késhegynyi szárított rozmaring, 2 tört fokhagymagerezd, 2 simára kevert tojás, 2 ek olívaolaj
Sütőtökös burgonyasaláta

Sütőtökös burgonyasaláta

2011 október 8.

Hozzávalók: ½ kg meghámozott, kockákra vágott sütőtök, ½ kg meghámozott, feldarabolt burgonya, 6 felszeletelt újhagyma, 5 dkg sós földimogyoró, 1 kis meghámozott, legyalult zeller, só, bors, 1 csokor összevagdalt petrezselyem,...
Burgonyás hagymaleves

Burgonyás hagymaleves

2011 október 4.

Hozzávalók: 160g apróra vágott hagyma, 115g vaj, 90g póréhagyma, 8 kockára vágott krumpli, 1,4 liter húsleves, kakukkfű, 2,3 ml tejszín, só, bors
Taramasala

Taramasala

2011 október 1.

Hozzávalók: 70 dkg meghámozott, kockákra vágott burgonya, só, 2 összevagdalt hagyma, 2 ek olívaolaj, 4 ek citromlé, 2 ek fehér borecet, ½ l víz, 10 dkg tarama (füstölt tőkehalikra)
Német krumplisaláta

Német krumplisaláta

2011 szeptember 26.

Hozzávalók: 1,3 kg felszeletelt krumpli, 80g apróra vágott hagyma, 2 tk só, 120 ml majonéz, 60 ml olaj, 120 ml ecet, 25g cukor, petrezselyem, bors
Burgonyagombóc

Burgonyagombóc

2011 szeptember 25.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg búzadara, 5 dl tej, petrezselyem, só, bors, szerecsendió
Sárgarépa–krémleves

Sárgarépa–krémleves

2011 szeptember 23.

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 60 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 l tyúkhúsleves, 1,2 dl tejszín, 3 dkg vaj, só, bors, ½ csokor petrezselyem
Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

2011 szeptember 21.

Hozzávalók: 6 dkg vaj, 2 kg meghámozott, kockákra vágott burgonya, 2 tört fokhagymagerezd, 5 dkg reszelt ementáli vagy edámi sajt, 2 ek reszelt parmezán sajt, 1 ek összevagdalt friss rozmaringlevél, só
Krumplis-tejfölös muffin

Krumplis-tejfölös muffin

2011 szeptember 19.

Hozzávalók: 250 g tört burgonya, 2 lágyan felvert tojás, 1 bögre tej, ¾ bögre tejföl, 60 g olvasztott vaj, 1 ½ tk sütőpor, 2 ½ bögre liszt, 3 ek frissen aprított metélőhagyma
Burgonyás rakott csirke

Burgonyás rakott csirke

2011 szeptember 15.

Hozzávalók: 1 kg meghámozott, vastagra szeletelt burgonya, 3 lebőrözött, kicsontozott csirkemell, ¼ l víz, 1 ¼ száraz fehérbor, 2 babérlevél, 1 darabka citromhéj, 6 dkg vaj, 3 ek liszt, 2 dl tej, 2 ek majonéz, 2 kk...
Csípős zöldséges burgonyasaláta

Csípős zöldséges burgonyasaláta

2011 szeptember 13.

Hozzávalók: 1 ½ kg apró szemű burgonya meghámozva, kockákra vágva, 1 kis fej összevagdalt hagyma, 15 dkg csípős paprikás szalámi, 1 kis üveg leszűrt konzerv finomfőzelék, maréknyi kimagozott, félbevágott olívabogyó, 1 kis tubus majonéz,...
Hagymás-paradicsomos rakott krumpli

Hagymás-paradicsomos rakott krumpli

2011 szeptember 9.

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott, vékony karikákra vágott burgonya, 2 kicsi meghámozott vékonyra szeletel paradicsom, 1 fej hagyma, vékonyra szeletelve, só, bors, 6-8 dkg vaj, 1 ¼ dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 kk vegeta,...
Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

2011 szeptember 6.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25 dkg liszt, egy csipet só, 1 kg szilva, 2 + 4 ek cukor, 1 tk fahéj, fél dl olaj, 20 dkg zsemlemorzsa
Fűszeres sült burgonya

Fűszeres sült burgonya

2011 augusztus 11.

Hozzávalók: 4 nagy cikkekre vágott burgonya, 60 ml tejföl, 60 ml thai édes csiliszósz, 2 ek extraszűz olívaolaj, 1 ek fehér liszt, 1 ek fűszerkeverék (só, bors, hagymapor, fokhagymapor, csili, kakukkfű, tört babér)
Grillezett burgonya padlizsánnal

Grillezett burgonya padlizsánnal

2011 július 9.

Hozzávalók: 800g kis újburgonya, 2 kis padlizsán, 125 ml olívaolaj, 1 csomó friss kakukkfű, 2 szál rozmaring, durva szemcséjű só, bors
Burgonyás szendvics

Burgonyás szendvics

2011 június 28.

Hozzávalók: 19 szelet szendvicskenyér, 2 közepes nagyságú burgonya, 5 dkg vaj, 4 ek tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, 1 kh bors, 1 mk őrölt szerecsendió, 1 mk só
Fűszeres borjúkotlett

Fűszeres borjúkotlett

2011 június 16.

Hozzávalók: 4 szelet csontos borjú vagy sertéskotlett, 600g felezett, apró szemű burgonya, 1 citrom leve és finomra reszelt héja, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors
Töltött karalábé

Töltött karalábé

2011 május 28.

Hozzávalók: 10 db karalábé, 4 db burgonya, 2 db tojás, 4 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa
Vesepecsenye Béarnaise mártással

Vesepecsenye Béarnaise mártással

2011 május 15.

Hozzávalók: 4 szelet vastag vesepecsenye, 750g burgonya, héjával, vékony szeletekre vágva, 125g olvasztott vaj, 4 tojássárgája, 2 ek fehérborecet, 2 ek víz, 1 ek finomra vágott tárkony, 2 ek olívaolaj, só bors, zsenge spenótlevél a...
Tárkonyos burgonya

Tárkonyos burgonya

2011 április 20.

Hozzávalók: ½ kg félbevágott újburgonya, vagy karikára vágott burgonya, 2 simára kevert tojássárgája, 2 ek tejföl, 2 dl olívaolaj, 2 ek enyhe ecet, ½ tk cukor, 1 tk friss, összevagdalt tárkony vagy snidling, só, bors, 2...
Sült krumpli

Sült krumpli

2011 április 7.

Hozzávalók: 2 kg meghámozott burgonya, a sütéshez bőven olaj
Pekándiós édesburgonya-batyu

Pekándiós édesburgonya-batyu

2011 április 4.

Hozzávalók: 20 dkg édesburgonya, 2 ek cukor, 1 ek víz, ¼ tk cayenne bors, 75g durvára vágott pekándió, 1 ek olívaolaj, ½ fej vékonyra szeletelt hagyma, 250g mirelit leveles tészta, 75g kéksajt
Sajtos rakott burgonya

Sajtos rakott burgonya

2011 március 25.

Hozzávalók: 1 ¼ kg közepes nagyságú, felszeletelt burgonya, 1 tk olaj, 4 szál összevagdalt újhagyma, 3 dl tejszín, 2 dl víz, 1 csirkeleveskocka, 10 dkg reszelt ementáli vagy edámi sajt, 1 csokor összevagdalt snidling
Csirkemell almakarikákkal

Csirkemell almakarikákkal

2011 március 19.

Hozzávalók: 700g kicsontozott csirkemell, só, bors, 2 alma, 2 ek vaj, 1 ek olaj, ¼ l tyúkhúsalaplé, 4 ek főzőtejszín, ½ tk kakukkfű, ½ l almalé, 1 tk étkezési keményítő
Krumplis marha-curry

Krumplis marha-curry

2011 március 18.

Hozzávalók: ¾ kg fehérpecsenye vagy felsál, 1 ek olívaolaj, 3 nagy fej összevagdalt hagyma, 4 tört fokhagymagerezd, 1 ek gyömbérpor, 1 kk chilipor, 2 kk őrölt kardamon, 1 kk kurkuma, 3 ½ dl víz, 2 marhahúsleves-kocka,...
Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

2011 március 17.

Hozzávalók: 2 dkg vaj, 1 fej összevagdalt hagyma, 1 tört fokhagymagerezd, ½ kg felszeletelt paradicsom, 45 dkg meghámozott, felszeletelt burgonya, 2 ek összevagdalt snidling vagy újhagyma, 1 ek paradicsompüré, 1 összemorzsolt csirkeleveskocka,...
Almás burgonyasaláta

Almás burgonyasaláta

2011 március 13.

Hozzávalók: 1 ½ kg burgonya, 4 ek citromlé, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 kis tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 ek sűrített tej, 1 kicsi összevágott kígyóuborka, 1 csokor összevagdalt snidling, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem, a...
Régimódi sertésragu Brain Jones módra

Régimódi sertésragu Brain Jones módra

2011 február 24.

Hozzávalók: 1,5 kg sertéslapocka, 5 dkg zsír, 15 dkg póréhagyma, 5 dkg liszt, 2 dl barna sör a raguba + 18 dl a szakácsba, kevés tabasco-mártás, 7 dkg gomba, 1 szelet citromhéj, fűszercsomag (petrezselyem, kakukkfű, 1 babérlevél gézbe...
Hagymás szelet

Hagymás szelet

2011 február 14.

Hozzávalók: 4 hagyma, 4 szelet sertéshús (125g/db), só, bors, 1 ek olaj, 125 g tejföl, curry
Téli minestrone

Téli minestrone

2011 február 6.

Hozzávalók: 220g árpagyöngy (gersli), 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, póréhagyma, 1 cukkíni, 1 nagy burgonya, ½ kis zellergumó, 7 dkg füstölt húsos szalonna, néhány spenótlevél, ½ csokor petrezselyem, 1,5 l marhahúsleves,...
Borzas vadszelet tejfölös mártással

Borzas vadszelet tejfölös mártással

2011 február 3.

Hozzávalók: 8 szelet vaddisznókaraj, só, 8 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt; Hozzávalók a palacsintához: 2 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 2 nagyobb burgonya lereszelve, só, bors, reszelt szerecsendió; Hozzávalók a mártáshoz:...
Jávai saláta gado-gado mártással

Jávai saláta gado-gado mártással

2011 január 29.

Hozzávalók a salátához: 2 nagy főtt burgonya, 2 tojás, 3 keményre főtt tojás, 20 dkg ropogós salátalevél, 20 dkg fejes káposzta, 20 dkg főtt ceruzabab, 3 szelet friss ananász, 15 dkg friss szójababcsíra, 15 dkg koktélparadicsom, 1...
Kacsamell zöldségkörettel és burgonyával

Kacsamell zöldségkörettel és burgonyával

2011 január 24.

Hozzávalók a húshoz: 2 kacsamell filé (300g/db), 2 ek olaj, bors, 2 ek cukor, 125 ml portói bor, 2 tk ételízesítő (pl. vegeta); Hozzávalók a burgonyához: 500g burgonya, só, 2 tojássárgája, 25g vaj, szerecsendió, 2 ek tej; Hozzávalók...
Mézes-burgonya

Mézes-burgonya

2011 január 6.

Hozzávalók: 500g apró burgonya, 250g tejföl, 2 ek méz, 1 ek felaprított bazsalikom, 1 ek metélőhagyma karika, 1 ek fűszerecet, só, 2 ek olaj
Póréhagymás krumplileves

Póréhagymás krumplileves

2010 december 20.

Hozzávalók: 4 apróra vágott póréhagyma, 4 nagy, felkockázott krumpli, 1 ek olaj, 800 ml csirke- vagy zöldségalap-lé, 300 ml tejföl, csipetnyi reszelt szerecsendió; Hozzávalók a tálaláshoz: pirított zsemlekocka (croutons), reszelt szerecsendió,...
Libasült

Libasült

2010 december 17.

Hozzávalók: 1 friss, konyhakész liba (kb. 5kg), só, bors, 1 csomó szárított üröm, 6 kis alma, 2 nagy fej hagyma, 1 tk étkezési keményítő vagy liszt
Fűszeres halleves

Fűszeres halleves

2010 december 12.

Hozzávalók: 800 g halfilé (pl. vörös sügér és foltos tőkehal), ½ citrom, só, bors, 1 kg burgonya, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 póréhagyma, 5 ek olívaolaj, ¼ l száraz fehérbor, 1 ¼ l halalaplé vagy víz,...
Parmezános burgonyaszuflé

Parmezános burgonyaszuflé

2010 december 9.

Hozzávalók: 300g burgonya, só, 150g tejföl, 1 tojássárgája, 50g reszelt parmezán, 1 tojásfehérje, 3 ek vegyes felaprított zöldfűszer (pl. rozmaring, kakukkfű), 12 szelet pármai sonka
Mozzarellás burgonyapüré

Mozzarellás burgonyapüré

2010 december 6.

Hozzávalók: 1 kg közepes nagyságú, lisztes burgonya, ½ l víz, ¼ l tej, 1 ek vaj, só, bors, 1 csokor metélőhagyma, 2 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, 200g mozzarella sajt, vaj a sütőformához
Algíri krumpli

Algíri krumpli

2010 november 25.

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 6 tojás, 60 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, liszt, só
Hagymás-szalonnás krumpli

Hagymás-szalonnás krumpli

2010 november 23.

Hozzávalók: 800g apró szemű krumpli, 50g szeletelt szalonna (bacon), 2 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor újhagyma, só, bors
Burgonyafánk

Burgonyafánk

2010 november 20.

Hozzávalók: 10 dkg burgonya, 70 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek olaj, 1-2 csapott tk só, 2 dl + 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 kk cukor
Lebbencsleves

Lebbencsleves

2010 november 6.

Hozzávalók: 15 dkg lebbencstészta, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, hagyma, petrezselyem, só, paprika
Rákkal és parajjal töltött héjában sült burgonya mikróban készítve

Rákkal és parajjal töltött héjában sült burgonya mikróban készítve

2010 október 24.

Hozzávalók: 4 burgonya kb. 220 g /db, 180g friss, konzerv vagy mélyhűtött és kiolvasztott rákhús, összetörve, 220g mélyhűtött paraj, kiolvasztva, leszűrve és kinyomkodva, 2-3 ek natúr joghurt, 2-3 tejföl, 3 kk tárkonyos mustár, 1 csipet...
Ráckrumpli

Ráckrumpli

2010 október 21.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 paradicsom, 5 zöldpaprika, 1 dl tejföl, só
Hortobágyi húsos gombóc

Hortobágyi húsos gombóc

2010 október 16.

Hozzávalók: 30 dkg pörkölt sertéshúsból, 1 dl tejföl, só, bors, 1 kg burgonya, 1 tojás, liszt
Salsás héjában sült krumpli

Salsás héjában sült krumpli

2010 október 14.

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, kb. 700g darált hús, 3-4 ek chili szósz; Hozzávalók a salsához: 1 kis hagyma finomra aprítva, 2 paradicsom apróra vágva, 2 zellerszár finomra aprítva, ¼ uborka finomra aprítva, 2 ek aprított...
Borsófasírt paprikaszószban

Borsófasírt paprikaszószban

2010 október 11.

Hozzávalók: 150g sárgaborsó, 1 közepes burgonya, 5 ek vaj, 3/8 l húsleves, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek kukoricaliszt, 2 tojássárgája, só, bors, 1 tk oregáno, 350g pirospaprika, ½ tk fűszerpaprika, 150g tejföl
Vegyes káposztasaláta

Vegyes káposztasaláta

2010 október 9.

Hozzávalók: 250g burgonya, 300g gomba, 250g hagyma, 300g savanyú káposzta, 3 ek olaj, ecet, folyékony édesítőszer A teljes adag 793,4 kcal/90,8g szénhidrát
Mexikói steak babpürével

Mexikói steak babpürével

2010 október 7.

Hozzávalók: 500g kidney bab, 2 chilipaprika, 2 ek olaj, só, bors, csipetnyi őrölt kömény, 4 marhasteak, 4 nagy burgonya, l zöldségleves, 2 fokhagymagerezd, 2 ek paradicsompüré, 2 ek tejföl, 2 ek apróra vagdalt metélőhagyma
Kaviárral töltött burgonya

Kaviárral töltött burgonya

2010 október 3.

Hozzávalók: 2 nagy sült burgonya, 6 dkg leszűrt füstölt lazac darabokra vágva, 1 félbevágott citromkarika, 2 ek tejföl, 2 kk fekete kaviár
Vagdalt hússal és babbal töltött héjában sült krumpli

Vagdalt hússal és babbal töltött héjában sült krumpli

2010 október 3.

Hozzávalók: 4 közepes méretű sütnivaló burgonya megszurkálva, 1 ek olívaolaj, 1 piros paprika szeletelve, 300g bárány- vagy marhahús darálva, 300g kész paradicsomszósz, 400g konzerv átmosott és lecsöpögtetett kidney bab, 4 ek friss sajt,...
Füstölt makrélás héjában sült krumpli

Füstölt makrélás héjában sült krumpli

2010 október 2.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya (175g-225g/ db), 300g kész füstölt makréla, 4 tavaszi hagyma finomra vágva, 4 ek sovány tejföl, vizitorma kockák, 1 citrom
Garnélával és lazaccal töltött héjában sült krumpli

Garnélával és lazaccal töltött héjában sült krumpli

2010 október 2.

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, 3 ek apróra vágott snidling, 4 db 175g-os bőrös lazacfilé, 2 ek majonéz, 2 ek túrós sajt, fekete bors, 100g megfőzött, megtisztított garnélarák
Szardellás töltött burgonya

Szardellás töltött burgonya

2010 október 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 közepes nagyságú összevagdalt paradicsom, késhegynyi oregáno, bors, 2 nagy sült burgonya, 4 félbevágott szardella, 2 kimagozott olívabogyó
Lime-os héjában sült krumpli tonhallal

Lime-os héjában sült krumpli tonhallal

2010 október 1.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya,(175g-225g/db), 2 konzerv tonhal sós lében, 1 lime, maroknyi friss koriander, 1 piros paprika, bors
Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával

Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával

2010 szeptember 30.

Hozzávalók: 4 nagy legalább 20 dkg-os burgonya, 1 fej friss saláta, a díszítéshez korianderzöld; Hozzávalók a guacamoléhoz: 1 nagy érett avokádó, 1 kis fej hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsom, 1 ek tejszínes krémsajt,...
Svájciasan töltött burgonya

Svájciasan töltött burgonya

2010 szeptember 30.

Hozzávalók: 3 dkg összevagdalt puha sajt, 2 szelet sonka csíkokra vágva, 3 szál összevagdalt újhagyma, 2 nagy sült burgonya
Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

2010 szeptember 29.

Hozzávalók: 4 sütnivaló burgonya, 1 ek olaj, 2 csirkemell csíkokra vágva, 200g sárgarépa apró csíkokra vágva, 150g bébi kukorica háromfelé vágva, 1 csomó újhagyma 3 cm-es darabokra vágva, 2 ek szójaszósz, 2 ek édes chili szósz, 3 ek...
Paradicsomsalátás héjában sült krumpli

Paradicsomsalátás héjában sült krumpli

2010 szeptember 29.

Hozzávalók: 4 burgonya (225g/db), 4 csirkemell, szárított oregánó, rozmaring vagy bazsalikom, 8 érett paradicsom, 150g sovány görög joghurt, 4 tavaszi hagyma
Lecsós héjában sült krumpli chilivel

Lecsós héjában sült krumpli chilivel

2010 szeptember 28.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya (175g-225g/db), 400g kész lecsó, ½ tk paprika, 2 csepp Tabasco szósz, maroknyi friss koriander, ízlés szerint tejföl, 1 konzerv kidney bab
Fokhagymás-gombás héjában sült krumpli

Fokhagymás-gombás héjában sült krumpli

2010 szeptember 28.

Hozzávalók: 225g burgonya, 15 g vaj, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 175g gomba felszeletelve, 2 ek krémsajt, 2 ek frissen aprított zöldfűszer, só, bors
Héjában sült krumpli

Héjában sült krumpli

2010 szeptember 27.

Hozzávalók: 2 nagy burgonya
Kolumbiai sajtos burgonya

Kolumbiai sajtos burgonya

2010 szeptember 19.

Hozzávalók: 4 db hámozott burgonya, 3 dkg zsiradék, 1 ek liszt, 1 kk só, 1 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve, 1 db paradicsom szeletelve, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt
Kanadai húsos pite

Kanadai húsos pite

2010 szeptember 16.

Hozzávalók: 13 dkg liszt, só, bors, ½ kk mustár, 60 dkg marhahús 2 cm-es kockákra vágva, 10 dkg zsiradék, 2 db marhahúsleves kocka, 1 db közepes sárgarépa 2 cm-es kockákra vágva, 1 db közepes nagyságú hagyma szeletelve, 1 db közepes...
Iráni burgonyasaláta

Iráni burgonyasaláta

2010 szeptember 14.

Hozzávalók: 4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa reszelve, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk összevágott tárkony, 1 doboz mirelit borsó (vagy 25 dkg friss), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek olaj, 1 ek majonéz
Finn nyári leves

Finn nyári leves

2010 szeptember 13.

Hozzávalók: 2 ½ dl-nyi szeletelt, hámozott nyers sárgarépa, 2 ½ dl-nyi kockára vágott nyers burgonya, 2 ½ dl-nyi nyers, rózsájára szétszedett karfiol, 20 dkg apróra vágott nyers spenót, 40 dkg tisztított nyers zöldborsó,...
Mézes-mustáros grillcsirke párolt zöldséggel

Mézes-mustáros grillcsirke párolt zöldséggel

2010 szeptember 10.

Hozzávalók: 125g csirkemellfilé, 20g méz, 1g olívaolaj, 1 tk szójaszósz, 50 ml narancslé, 1 tk mustár, 200g főtt burgonya, 160g zöldbab (370 kcal, 6g zsír)
Samosa sajttal

Samosa sajttal

2010 szeptember 8.

Hozzávalók a tésztához: 250g teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 ek olaj, 150 ml hideg víz, ½ tk só, 1 tk olaj a tészta megkenéséhez; Hozzávalók a töltelékhez: 200g keményre fővő burgonya, 200g hagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 ek olaj,...
Hússal rakott burgonyapüré

Hússal rakott burgonyapüré

2010 szeptember 3.

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 70 dkg Ella burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál szárzeller, 1 ek liszt, 1 doboz paradicsompüré, 3 dl marhahúsleves, 3 ek tej, 1 ek Worcestershire mártás, 2 dkg...
Spanyol burgonya

Spanyol burgonya

2010 szeptember 2.

Hozzávalók: 50 dkg apró szemű újburgonya, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 3 dl passzírozott paradicsom, 3 dl zöldségerőleves, 1 tk mustár, 1 mk csípős pirospaprika, 2 ek olívaolaj, só, bors, a díszítéshez petrezselyem
Paprikás chips

Paprikás chips

2010 augusztus 29.

Hozzávalók: 2 nagy burgonya, 3 ek olaj, só, ½ tk pirospaprika
Hallabdacsok paradicsommártással

Hallabdacsok paradicsommártással

2010 augusztus 29.

Hozzávalók: 20 dkg füstölt halfilé, 50 dkg Ella burgonya, 2 tojás, 4 dkg vaj, 2 szál kapor, cayenne-bors, só, bors, a sütéshez olaj; Hozzávalók a mártáshoz: 3 dl passzírozott paradicsom, 1,5 dl húsleves, 1 szál kapor
Burgonyasaláta kecskesajttal

Burgonyasaláta kecskesajttal

2010 augusztus 23.

Hozzávalók: 2 nagy burgonya, 2 zöldalma, 12 dkg kecskesajt, 15 dkg rukola, 2 dkg dióbél; Hozzávalók az öntethez: 1 tk akácméz, 2 ek olívaolaj, 1 ek vörösborecet, 1 tk édesköménymag
Rakott krumpli

Rakott krumpli

2010 augusztus 21.

Hozzávalók: 1 kg burgonya héjában megfőzve, 4 főtt tojás, 20 dkg kolbász, 1 ek olaj, 8 + 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 ek fehér mártás (1 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejjel készítve), 4 dkg zsemlemorzsa
Gulyásleves

Gulyásleves

2010 augusztus 18.

Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 15 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 fej hagyma, só, pirospaprika, köménymag, babérlevél, 2 ek olaj
Mazsolás zsemle

Mazsolás zsemle

2010 augusztus 16.

Hozzávalók: 22 dkg főtt burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg mazsola, 0,5 dl tejszín, 2 tk barnacukor, 1 ½ tk sütőpor, só, reszelt szerecsendió
Bajor kolbász vele sült körettel

Bajor kolbász vele sült körettel

2010 augusztus 13.

Hozzávalók: 8 sütni való bajor (fehér) kolbász, 4 szelet speck (nyers, füstölt húsos szalonna), 70 dkg burgonya, 1 cukkíni, 1 fej hagyma, 1,5 dl zöldségerőleves, 1 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, 1 tk Worcestershire mártás,...
Almás burgonyaleves

Almás burgonyaleves

2010 augusztus 9.

Hozzávalók: 90 dkg Gül Baba burgonya, 3 jonatán alma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg rukola, 1 l tyúkhúsleves, 1 ek citromlé, 4 ek vaj, só, bors, csipetnyi őrölt szegfűbors; Hozzávalók a díszítéshez: szeletekre vágott alma, rukola
Paradicsomos burgonyafőzelék

Paradicsomos burgonyafőzelék

2010 július 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 kg nyers vagy ½ liter eltett paradicsom, cukor, só
Burgonyafőzelék

Burgonyafőzelék

2010 július 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, babérlevél, ecet, só
Sonkás lángos

Sonkás lángos

2010 június 9.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, 20 dkg sonka, vagy tarja, 2-3 ek tejföl, olaj zsír a sütéshez
Tojásos lángos

Tojásos lángos

2010 június 8.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, 3 keményre főtt tojás, metélőhagyma, 2-3 tk tejföl, olaj a sütéshez
Túrós lángos

Túrós lángos

2010 június 8.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, 25 dkg kaporral elkevert túró, olaj a kisütéshez
Kapros lángos

Kapros lángos

2010 június 7.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, kapor, olaj a sütéshez
Lángos

Lángos

2010 június 7.

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 ek olaj, ½ dkg só, langyos tej, olaj a sütéshez
Virsli krumpliágyon

Virsli krumpliágyon

2010 június 4.

Hozzávalók: 2 pár virsli, 30 dkg burgonya, 2 dl tej, 3 ek olaj, 1 kis fej hagyma, paprika, só
Bundás sült krumpli

Bundás sült krumpli

2010 május 29.

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg liszt, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 púpozott mk só és törött fekete bors, olaj a sütéshez
Ropogós karfiol

Ropogós karfiol

2010 május 29.

Hozzávalók: 60 dkg karfiol, 25 dkg burgonya, 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 ek liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 tk piros fűszerpaprika...
Szalonnás-káposztás rakott burgonya

Szalonnás-káposztás rakott burgonya

2010 május 27.

Hozzávalók: 80 dkg héjában főtt burgonya, 50 dkg édes fejeskáposzta, 15 dkg húsos angolszalonna, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy savanykás alma, 1 ek ételízesítő, 1 mk csombor (borsikafű), só

Amerikai bableves

2010 január 30.

Hozzávalók: 500 g kidney bab, 150 g földimogyoró, 1 csomó zöldhagyma, 200g metélőzeller, 2 burgonya, 1 ek földimogyoróolaj, 500 g paradicsompüré, zöldségleves, 3 szál borsikafű, 3 ek kakukkfű, só, bors, 5 csepp Tabasco, ½...
Egyszerű burgonyás halleves

Egyszerű burgonyás halleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 szelet apróra vágott húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 80 dkg meghámozott, főtt felszeletelt burgonya, 3,5 dl víz, 2 csirkeleveskocka, 1 babérlevél, ½ kk tárkony és kakukkfű, bors, 40 dkg...
Tésztában sült burgonya

Tésztában sült burgonya

2010 január 21.

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 1 kg burgonya, 25 dkg húsos szalonna, 3 ek metélőhagyma, 1 ek majoránna, só, bors, 15 dkg tejszín, 4 tojás, szerecsendió, fűszerpaprika, 1 ek tej
Burgonyás pizza

Burgonyás pizza

2010 január 21.

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 15 dkg húsos szalonna, 50 dkg paradicsom, ½ tk oregánó, 1 ek petrezselyem, fokhagymás só, bors, 25 dkg maasdami sajt

Sváb burgonyasaláta

2010 január 6.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl húsleves, 5 ek olaj, 3 ek ecet, só, bors
Sült virsli

Sült virsli

2010 január 6.

Hozzávalók: frankfurti virsli, olaj a sütéshez, mellé ízlés szerint kifli, chips, sült krumpli, ízesítésnek ketchup, mustár, majonéz
Csőben sült burgonya

Csőben sült burgonya

2009 december 30.

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1 dl tejszín, 1 ek finomra vágott metélőhagyma, 3 dkg vaj, szerecsendió, só, bors