Almás bögrés

Almás bögrés

2017 november 24.

Hozzávalók: 50 dkg alma fél bögre magozott meggy fél bögre apróra tört dió háromnegyed bögre cukor 2 bögre liszt 1,25 dl napraforgó olaj 4 db tojás 1 kk fahéj 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna csipet só
Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

2017 szeptember 4.

Hozzávalók: 50 dkg szilva 5 ek cukor 5 dl tej 2 rúd fahéj 1 cs vaníliás cukor 1 cs vaníliás pudingpor
Szilvás piskóta

Szilvás piskóta

2017 szeptember 1.

Hozzávalók: 20 dkg kristálycukor 15 dkg vaj 30 dkg liszt 5 tojás fél csomag sütőpor - a tetejére: kb. 60 dkg szilva kb. 4 ek cukor fahéj
Marokkói sárgarépakrém

Marokkói sárgarépakrém

2017 augusztus 8.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika méz, ízlés szerint citromlé
Sárgadinnye leves, főzés nélkül

Sárgadinnye leves, főzés nélkül

2017 július 31.

Hozzávalók: 2 sárgadinnye 1 l tej 1 dl tejszín porcukor fahéj vaníliás cukor citromlé 2 ek mandula, durvára törve
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2017 július 24.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kk fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg ízlés szerint 1 ek finomliszt
Gyors meggyleves

Gyors meggyleves

2017 június 15.

Hozzávalók: 60 dkg meggy 8 dl víz 1 dl tejföl 1 ek liszt 3 ek cukor fahéj szegfűszeg 1 citrom héja reszelve csipetnyi só
Grillezett banán

Grillezett banán

2017 június 9.

Hozzávalók: 2 db banán 4 tk méz 1 ek rum fahéj
Likőrös meggyleves

Likőrös meggyleves

2017 május 30.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Almás tejbegríz

Almás tejbegríz

2017 május 11.

Hozzávalók: 3 dl tej 4 tk búzadara 2 tk vaníliás pudingpor 4 tk cukor 1 ek tejföl 1-2 alma fahéj
Körteleves pudinggal

Körteleves pudinggal

2017 május 9.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Répás-diós sütemény

Répás-diós sütemény

2017 február 6.

Hozzávalók: 3 tojás, ¼ l olaj, 23 dkg barna cukor, 20 dkg rétesliszt, ½ csomag sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, csipetnyi só, 2 kk őrölt fahéj, 10 dkg összevagdalt dió, 25 dkg reszelt sárgarépa Hozzávalók a túrómázhoz:...
Teapuncs forrón

Teapuncs forrón

2017 január 12.

Hozzávalók: - 1l víz - 2 filter fekete tea - 4 dl piros szőlőlé - 4 dl narancslé - 75 g barna kandiscukor - 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csapott teáskanál őrölt fahéj - 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

2016 december 23.

Hozzávalók: 1 l száraz vörösbor 1 l narancslé 25 dkg cukor 8 tojássárgája 0.5 dl rum 1 tk fahéj 1 tk szegfűszeg csillagánizs
Ünnepi bólé

Ünnepi bólé

2016 december 9.

Hozzávalók: - ízlés szerint: gyümölcskonzerv befőtt narancs száraz vörösbor pezsgő vanília aroma rumaroma méz fahéj puncs fűszerkeverék
Keleti zöldségragu

Keleti zöldségragu

2016 november 22.

Hozzávalók: 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 padlizsán 15 dkg gomba 1 cukkini 2 dl tej 1 ek liszt só, bors, ételízesítő, kömény curry, fahéj olaj
Pikáns, fahéjas oldalas

Pikáns, fahéjas oldalas

2016 november 17.

Hozzávalók: 1 kg oldalas 2 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma só, bors, curry, fahéj 2 ek méz egy citrom leve
Fűszeres narancslekvár

Fűszeres narancslekvár

2016 október 10.

Hozzávalók: - 85 dkg narancsgerezd (kb. 9 narancs) - 4 dl narancslé (4 nagyobb narancs kifacsart leve, vagy 100%-os, cukrozatlan narancslé) - 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor - fél-fél teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg - 3,5 dkg cukor - 1 tasak...
Muskotályos körtelekvár

Muskotályos körtelekvár

2016 október 3.

Hozzávalók: - 2 kg körte, - 3 dl édes, muskotályos bor, - 3 szem szegfűszeg, - 70 dkg kristálycukor, - 1 kávéskanál őrölt fahéj
Francia szilváslepény

Francia szilváslepény

2016 szeptember 5.

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 1 db tojás só A töltelékhez: 1 kg szilva 6 dkg barnacukor 1 kk fahéj 2 db tojás 1,5 dl tejszín 2 dkg cukor ReceptHozzászólok
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2016 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél tasak vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kávéskanál fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg 1 ek liszt
Meggyes palacsintatorta

Meggyes palacsintatorta

2016 július 14.

Hozzávalók: 90 g liszt 2,5 dl tej 3 tojás 450 g magozott meggy 60 g vaj 1 kk fahéj 4 ek cukor 1 csipetnyi só
Zabkorpás zabkása

Zabkorpás zabkása

2016 június 29.

Hozzávalók: 6 dkg zabkorpa 2 dl tej pici víz 1 csipet só 1 teáskanál cukor vagy édesítő 1 tk fahéj gyümölcs - tetszés szerint
Epres muffin

Epres muffin

2016 május 18.

Hozzávalók (12 db): 25 dkg eper 12 dkg finomliszt fél csomag sütőpor 20 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg kristálycukor 2 db tojás csipetnyi só fahéj
Bárányfasírt

Bárányfasírt

2016 március 29.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj só, bors 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg darált bárányhús 1db tojás 2 ek zsemlemorzsa 1 tk édeskömény 0,5 tk fahéj csipetnyi paprika 2 ek mazsola
Mennyei erdei gyümölcsös süti

Mennyei erdei gyümölcsös süti

2016 március 16.

Hozzávalók: 45 dkg vegyes gyümölcs (lehet mirelitt) 2 ek vaj 4 ek barnacukor 1 kk fahéj 3 db tojás 2,3 dl tej csipet só 10 dkg liszt
Bögrés körtés

Bögrés körtés

2016 február 19.

Hozzávalók: 2 bögre liszt 1 bögre cukor 5 dkg vaj 3 db tojás 4 nagy db körte 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 2 kk fahéj fél dl tej szódabikarbóna
Francia muffin

Francia muffin

2016 február 18.

Hozzávalók: 25 dkg liszt 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 1,5 dl tej 1 tojás 2 tk sütőpor szerecsendió csipetnyi só - a tetejére: porcukor fahéj
Téli gyümölcssaláta

Téli gyümölcssaláta

2016 január 25.

Hozzávalók: - 2 alma, - 3 narancs, - 4 banán, - 1 pohár joghurt, - 2 evőkanál méz, - 2 kávéskanál őrölt fahéj, - 20 szem mogyoró
Banánpalacsinta

Banánpalacsinta

2016 január 12.

Hozzávalók adagonként: 1 banán 1 alma 1 tojás porcukor, fahéj
Forró kakaó chilivel

Forró kakaó chilivel

2016 január 11.

hozzávalók - 2 dl tej - 2 tk cukrozatlan kakaópor - 2 tk cukor (esetleg méz) - 1 db chili - csipetnyi fahéj - ízlés szerint vanília
Karácsonyi almás bögrés

Karácsonyi almás bögrés

2015 december 23.

Hozzávalók: 3 alma 3 tojás 1 bögre rétesliszt 1 bögre barna cukor 1 csomag sütőpor 1 teáskanál fahéj csipetnyi só
Narancsos forralt bor

Narancsos forralt bor

2015 december 17.

Hozzávalók: 0,5 l vörösbor 0,5 l piros szőlőlé 3 szegfűszeg 1 rúd fahéj 2 narancs (leve és héja) cukor vagy méz
Borleves

Borleves

2015 december 15.

Hozzávalók: 1 l fehér bór, 0,5 l víz, 10 ek cukor, 2 tk liszt 7 tojás sárgája 1 citrom leve és hámozott héja, fahéj, szegfűszeg
Sütőtökös pite

Sütőtökös pite

2015 november 26.

Hozzávalók: a tésztához 34 dkg finomliszt 20 dkg vaj vagy margarin 1 dl víz 1 csipet só 1 ek cukor a tökös töltelékhez 8,5 dkg sütőtök 3,5 dl habtejszín barna cukor 1 csipet só 3 db tojás 1 db tojássárgája 0.5 tk szerecsendió 0.5 teáskanál...
Őszi gyümölcsleves

Őszi gyümölcsleves

2015 szeptember 22.

Hozzávalók: ízlés szerint: birs, körte, alma, szilva 4 ek cukor 1 ek méz 1 db citrom 1 cs vaníliás cukor 1 ek finomliszt 2 dl főzőtejszín fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint só
Bulgur saláta mentával

Bulgur saláta mentával

2015 július 16.

Hozzávalók: - 40 dkg bulgur - kb 8 dkg mentalevél - 1 csokor petrezselyem - 2 citrom - 1 vöröshagyma - 1 dl extra szűz olívaolaj - 4 paradicsom - 3 dl víz - 3 tk (tengeri) só - 1 tk fahéj
Hamis indiai csirke

Hamis indiai csirke

2015 június 23.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 2 dl főzőtejszín 4-5 gerezd fokhagyma olaj currypor só, bors fahéj, szerecsendió
Cseresznye krémleves

Cseresznye krémleves

2015 június 19.

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye ízlés szerint cukor 2 cs vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 3 db szegfűszeg 1 mk gyömbér szerecsendió fél citrom (leve és reszelt héja) 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín
Gyümölcsös, fahéjas csirke

Gyümölcsös, fahéjas csirke

2015 február 26.

Hozzávalók: - 8 vékony szelet csirkemellből - őrölt fahéj - 20 dkg bacon - 15 dg füstölt sajt, - 10 dkg emmentáli vagy trappista sajt, - tetszés szerint gyümölcsök kockára vágva: alma, ananász, barackbefőtt, narancs, mandarin, körte - 3 dl tejföl -...
Bögrés-mákos süti

Bögrés-mákos süti

2015 január 6.

Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1,5 csomag sütőpor, 1 bögre darált mák, 1 bögre cukor, 10 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs reszelt héja, 1 bögre tej, lekvár, 10 dkg tortabevonó 1 tk fahéj, pici só
Birsalmás bögrés muffin

Birsalmás bögrés muffin

2014 november 18.

Hozzávalók: 2 bögre liszt 1 cs sütőpor 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék 1 tk fahéj 0,5 tk szódabikrabóna 1 cs vaníliás cukor 2 tojás 0,5 bögre cukor 0,5 bögre olvasztott vaj 1 bögre tej 4 birsalma
Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

2014 november 17.

Hozzávalók: - 50 dkg (mag nélküli) aszaltszilva - 2 dl vörösbor - 2 dl tejföl - 4 dkg liszt - 5 dkg cukor - 1 kk vaj - 2 db egész fahéj - 4 db szegfűszeg - 1 csipet szerecsendió - só
Pudingos körteleves

Pudingos körteleves

2014 október 27.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Szilvaleves

Szilvaleves

2014 szeptember 1.

Hozzávalók: 0,5 kg szilva 0,5 cs. vaníliás pudingpor 2 dl tejföl fahéj, szegfűszeg cukor só citromhéj
Édes padlizsánkrém

Édes padlizsánkrém

2014 augusztus 18.

Hozzávalók: 1 kg padlizsán 60 dkg cukor 8 dl víz 1 kk fahéj 1 kk gyömbér 1 rúd vanília 1 citrom (a leve és a héja kell) 10 dkg összetört dió 3 kanál méz 1 cs zselésítő
Görög fügelekvár

Görög fügelekvár

2014 augusztus 14.

Hozzávalók: 1 kg (már megtisztított) füge 1/2 kg cukor hozzávetőlegesen (attól függően, mennyire édes a gyümölcs) 1/3 csésze víz 2 darabka fahéj (3-4 cm hosszúságú) 5-6 darabka szegfűszeg 2 ek citromlé
Meggyszósz

Meggyszósz

2014 június 24.

Hozzávalók: 40 dkg meggy 10 dkg porcukor kevés fahéj, 1 szegfűszeg fél citrom leve 2 ek liszt 2 dl tejföl só
Eperkrémleves

Eperkrémleves

2014 április 30.

Hozzávalók: - 40 dkg eper - 7 dl tej - 5 ek cukor - 3 dl tejszín - kicsi liszt - fahéj
Almás töltött fánk

Almás töltött fánk

2014 január 29.

Hozzávalók kb. 30 fánkhoz: A tésztához: - 2 dl zsíros tej - 50 g porcukor - 30 g élesztő - 50 dkg búzaliszt - 6 db tojássárgája - 1 csipet só - 10 dkg vaj - 1 evőkanál rum - olaj a sütéshez - porcukor a tálaláshoz A töltelékhez: - 2 db alma -...
Almás-fahéjas muffin

Almás-fahéjas muffin

2013 december 17.

Hozzávalók: 20 dkg liszt 3/4 cs sütőpor 20 dkg cukor 15 dkg margarin 2 db tojás 1 cs vaníliás cukor 3 db alma (mérettől függően) 1 dl tej fahéj vanília aroma
Gyümölcskenyér almával

Gyümölcskenyér almával

2013 december 16.

Hozzávalók: 70 dkg alma 15 dkg kristálycukor 1 tojás 25 dkg finomliszt 1 tk sütőpor 1 kk fahéj 0,5 kk szegfűszeg só 2 ek mazsola 5 ek aszalt gyümölcs ízlés szerint 5-5 dkg dióbél és mandula (durvára darálva) A kikenéshez: 2 dkg vaj 1 ek...
Almás diós vöröskáposzta

Almás diós vöröskáposzta

2013 december 9.

Hozzávalók: - 1 kis fej vörös káposzta - 10 dkg bacon, - 1 alma, - 2 ek gyümölcsecet, - 5 dkg dió, - 2 ek olaj, - 0,5 kk fahéj, - 1 kk majoránna, - só, bors
Hagymaleves almával

Hagymaleves almával

2013 november 19.

Hozzávalók: - 4 fej vöröshagyma - 4 db alma - 5 dkg vaj - 1 ek olívaolaj - 1 ek étkezési keményítő - 1,3 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1,75 l tejföl - 1 tk kakukkfű - 1 tk oregánó - só, bors - 1 ek barna cukor - 1 kk fahéj - 1 szelet...
Forró cider

Forró cider

2013 november 8.

Hozzávalók: - 1 l cider - 1 l almalé - 4 szegfűszeg - 4 szegfűbors - 4 egész kardamom - 1 rúd fahéj - 2 dl almalikőr vagy almapálinka
Sütőtök-süti

Sütőtök-süti

2013 október 31.

Hozzávalók: - 25 dkg liszt - 1 és negyed tk sütőpor - 1 tk szódabikarbóna - 1 tk őrölt fahéj - negyed tk őrölt gyömbér - egész kevés őrölt szegfűszeg - fél tk só - 2 tojás - 20 dkg cukor - 1,2 dl olaj - 1 tk vanília aroma - 22 dkg sütőtökpüré -...
Pikáns forralt bor

Pikáns forralt bor

2013 október 4.

Hozzávalók: - 1 l vörösbor, - 8 dkg cukor vagy méz, - 1 rúd fahéj, - 5 szem szegfűszeg, - 1 teáskanál Erős Pista vagy csili - 2 szem citrom
Forralt almabor

Forralt almabor

2013 szeptember 13.

Hozzávalók: 1/4 csésze cukor 1 l almabor 1/2 kiskanál reszelt narancshéj 1/4 csésze narancslé 5 szegfűszeg 2 szegfűbors 1 fahéj 1 kanál citromlé 1 csipetnyi szerecsendió
Indonéz csirke mandulával

Indonéz csirke mandulával

2013 július 3.

Hozzávalók (4 főre): - 1 kg csirkemell - 0,5 liter joghurt - 10 dkg tisztított mandula - 10 dkg mazsola - egy fél citrom leve - 3 gerezd fokhagyma - só, bors - 3 kk friss gyömbér - fél tk őrölt kardamom - 1 tk fahéj - olívaolaj a sütéshez ...
Gyümölcsleves - főzés nélkül

Gyümölcsleves - főzés nélkül

2013 június 25.

Hozzávalók: - kb 80-90 dkg gyümölcs (lehet vegyesen, idény szerint), - 8 dl narancslé, - 2 dl tejszín, - méz, - fahéj, szegfűszeg
Mézes pogácsa

Mézes pogácsa

2013 április 30.

Hozzávalók: - 25 dkg méz, - 1 evőkanál rum, - 3 db tojás, - 25 dkg porcukor, - fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, - 5 dkg szalalkáli, - 70 dkg liszt, só, - 1 tojás a kenéshez, - olaj, a tojáslazúrhoz: - 15 dkg porcukor, - 4 tojásfehérje
Húsvéti kalács mogyórókrémel

Húsvéti kalács mogyórókrémel

2013 március 26.

Hozzávalók: - 50 dkg finomliszt, - 8 dkg cukor, - 10 dkg vaj, - só, - 1 narancs reszelt héja, - 1 kávéskanál ánizsmag, - 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér, - 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, - 1 cs vaníliás cukor, - 1 cs élesztő, - 3 dl tej, - 5 dkg...
Szalámis sárgarépa mazsolával

Szalámis sárgarépa mazsolával

2013 február 6.

Hozzávalók 4-6 főre: - 6 szál közepes méretű, darabolt sárgarépa - 10 szelet csíkokra vágott szalámi - ½ csésze mazsola - ½ teáskanál őrölt fahéj - ½ teáskanál őrölt köménymag - 1,5 dkg vaj - 4 szál karikára vágott újhagyma...
Forró teapuncs

Forró teapuncs

2013 január 18.

Hozzávalók: - 1l víz - 2 filter fekete tea - 4 dl piros szőlőlé - 4 dl narancslé - 75 g barna kandiscukor - 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csapott teáskanál őrölt fahéj - 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Fahéjas sült zöldségek fetával

Fahéjas sült zöldségek fetával

2012 november 29.

Hozzávalók: - 2 közepes cukkini - 3 db sárgarépa - 2 db kápia paprika - 1 csomag újhagyma - 20 dkg feta sajt Öntet: - 4 ek olívaolaj - 2 tk citromlé - 2 tk őrölt fahéj - só és bors
Fahéjas-mézes almalekvár

Fahéjas-mézes almalekvár

2012 szeptember 27.

Hozzávalók: - 3 kg alma - méz, ízlés szerint (ne túl sok, mert folyós lesz) - cukor, ízlés szerint - 1 ek fahéj
Csirkebirijani

Csirkebirijani

2012 augusztus 30.

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 50 dkg rizs, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 nagy paradicsom, 7,5 dl tyúkhúsleves, 5 dkg aranymazsola, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt kurkuma, 1 tk frissen reszelt gyömbér,...
Fahéjas fagylalt

Fahéjas fagylalt

2012 augusztus 7.

Hozzávalók: 200g cukor, 355 ml tejszín, 2 tojás, 235 ml habtejszín, 1 tk vanília kivonat, 2 tk fahéj
Csokoládés spagetti

Csokoládés spagetti

2012 augusztus 2.

Hozzávalók: 250g spagetti, 4 ek olívaolaj, 3 ek paradicsompüré, 1Og keserű csokoládé, 3OOg darált disznó hús, 1 fej hagyma, 2 dl vörös bor, 1 csipet őrölt fahéj, 1 ek cukor, só, bors
Gyümölcssaláta vermuttal

Gyümölcssaláta vermuttal

2012 július 20.

Hozzávalók: 2 vékonyra szeletelt banán, 2 vékonyra szeletelt kivi, 2 narancs, 1 piros belű grépfrut, tejszínhab, 100 ml édes fehér vermut, ½ citrom, 2-4 ek cukor, csipetnyi őrölt fahéj
Rácsos linzer

Rácsos linzer

2012 február 27.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg dió vagy mogyoró, 2 tojássárgája, reszelt citromhéj, fahéj, 20 dkg barack-, málna-vagy meggylekvár, csipet só
Cidermázas fánk

Cidermázas fánk

2012 február 16.

Hozzávalók: 400g liszt, 50g élesztő, 2 ek cukor, 1 tk só, 1 tk fahéj, 235 + 30 ml tej, 55g vaj, 3 tojássárgája, olaj a sütéshez Hozzávalók a cidermázhoz: 235 ml cider, 250g porcukor, 1 ek méz
Klasszikus stollen

Klasszikus stollen

2011 december 9.

Hozzávalók: 225 ml tej, 175g vaj, 500g liszt, 1 kocka élesztő, 125g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 tk citromaroma, 1 mk vaníliaaroma, pár csepp keserűmandula aroma, 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg,...
Szilvás stollen

Szilvás stollen

2011 december 2.

Hozzávalók: 200g meleg tejszín, 450g liszt, 1 cs szárított élesztő, 80g cukor, 1 cs vaníliás cukor, ½ tk koriander, 1 csipet só, 2 tojás, 1 tojásfehérje; Hozzávalók a töltelékhez: 450g szilvalekvár, 150g apróra vágott dió,...
Mazsolás csiga

Mazsolás csiga

2011 november 22.

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 1 zacskó szárított élesztő, 2 dkg vaj kis darabokban, 1 tojás elhabarva, 1,2 dl meleg tej, 2 ek juharszirup, ½ tk só; Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg puha vaj, 2 tk őrölt fahéj, 5 dkg barnacukor,...
Paradicsomos borscs

Paradicsomos borscs

2011 november 12.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 1 kis hagyma felkockázva, 1 fokhagymagerezd felaprítva, 225g reszelt nyers cékla, 1tk frissen őrölt köménymag, ¼ t körölt fahéj, 225g érett friss paradicsom, lehúzva a héja és finomra kockázva, 250 ml...
Forró csokoládé

Forró csokoládé

2011 november 10.

Hozzávalók: 1 l tej, 2,5 dl tejszín, 12 dkg darabokra tört étcsokoládé, 1 tk fahéj, 1 egész fekete bors, 3 ek cukor
Banános – szilvás – fahéjas turmix

Banános – szilvás – fahéjas turmix

2011 november 5.

Hozzávalók: 1 banán, 2 szilva, fahéj, joghurt, tej, juharszirup
Vöröskáposzta

Vöröskáposzta

2011 október 26.

Hozzávalók: 180 ml víz, 1 kis fej vöröskáposzta apróra vágva, 3 alma, 55g barnacukor, 2,3 dl ecet, 1 csipet fahéj, 1 tk só, 1 gerezd fokhagyma, 30g vaj
Részeges mazsolás csók

Részeges mazsolás csók

2011 szeptember 18.

Hozzávalók: 15 dkg mazsola, 4 ek konyak, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt szerecsendió, 1 kk őrölt fahéj, 30 dkg rétesliszt
Loukoumades

Loukoumades

2011 szeptember 8.

Hozzávalók: 15g élesztő, 235 ml meleg víz, 120 ml meleg tej, 50g cukor, 1 csipet só, 75g vaj, 3 tojás, 5g őrölt fahéj, 500g liszt, olaj a sütéshez; Hozzávalók a sziruphoz: 120 ml méz, 120 ml víz
Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

2011 szeptember 6.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25 dkg liszt, egy csipet só, 1 kg szilva, 2 + 4 ek cukor, 1 tk fahéj, fél dl olaj, 20 dkg zsemlemorzsa
Csokival töltött muffinok

Csokival töltött muffinok

2011 szeptember 1.

Hozzávalók: 2 ½ bögre liszt, 4 tk sütőpor, ¼ bögre kakaó, 1 tk fahéj, 100 g vaj, 1 bögre barnacukor, 1 ½ bögre tej, 1 tojás, 100 g csokoládé, 15 db mogyorókrémmel töltött apró csoki tojás
Baklava

Baklava

2011 augusztus 27.

Hozzávalók: 450g rétes lap, 450g darált dió, 1 tk fahéj, 225g vaj, 235 ml víz, 200g cukor, 5 ml vanília kivonat, 120 ml méz
Szalagtészta diószósszal

Szalagtészta diószósszal

2011 augusztus 24.

Hozzávalók: 500g tagliatelle (szalagtészta), 125g dió + a díszítéshez, 60g frissen reszelt parmezán sajt, 60g zsemlemorzsa, 180 ml tejszín, 1 gerezd fokhagyma, ½ tk őrölt fahéj, 3 ek extraszűz olívaolaj, só, bors
Finikia

Finikia

2011 augusztus 18.

Hozzávalók: 115g vaj, 100g porcukor, 1 narancs reszelt héja, 120 ml kukorica olaj, 310g liszt, 250g búzadara, 15g sütőpor, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt szegfűszeg, 120 ml narancslé; Hozzávalók a sziruphoz: 235 ml víz, 200g cukor,...
Csokoládés-fahéjas fánkok

Csokoládés-fahéjas fánkok

2011 július 13.

Hozzávalók: 550g liszt, 2 ek kakaó, ½ tk só, 1 csomag élesztőpor, 280 ml szobahőmérsékletű tej, 3 ek olvasztott vaj, 1 tojás felverve, 110g étcsokoládé 16 db-ra vágva, olaj a sütéshez; Hozzávalók a szóráshoz: 3 ek cukor,...
Moussaka

Moussaka

2011 július 10.

Hozzávalók: 450g sovány darált bárányhús, 1 apróra vágott kis fej hagyma, 1 nagy fokhagymagerezd apróra vágva, 1/4 tk őrölt fahéj, 100g kukorica, 400g konzerv paradicsomkocka, 1 ek paradicsompüré, só, bors, 2 ek friss petrezselyemzöld...
Almás gombóc

Almás gombóc

2011 június 4.

Hozzávalók: 1 kg reszelt alma, ½ kg liszt, porcukor, őrölt fahéj, pirított zsemlemorzsa
Gyömbéres-fahéjas sörleves

Gyömbéres-fahéjas sörleves

2011 május 4.

Hozzávalók: 1 l világos sör, 1 citrom, 1 dl tejszín, 1 ek liszt, 2 dkg vaj, 2 tojássárgája, 4 szelet barna kenyér, 1 ek rum, őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, só
Töltött pulyka karamellizált almadarabokkal

Töltött pulyka karamellizált almadarabokkal

2011 április 11.

Hozzávalók: 1 alma, 5 szikkadt zsemle, 200g aszalt sárgabarack, 4 ek narancslikőr, 125 ml narancslé, 2 közepes méretű tojás, 150g tejföl, só, bors, oregánó, curry, őrölt fahéj, 1 konyhakész pulyka (kb. 5 kg); Hozzávalók a szószhoz:...
Borleves

Borleves

2011 április 2.

Hozzávalók: 6 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 ek reszelt citromhéj, szegfűszeg, egész fahéj
Tojáskrémleves

Tojáskrémleves

2011 március 27.

Hozzávalók: 4 tojássárgája, ½ l tyúkhúsalaplé, 50 ml pohár portói bor, só, ½ tk cukor, 3-4 késhegynyi fahéj, reszelt szerecsendió, 2 késhegynyi sáfrány, 2 ek tejföl, 2 ek összevágott pisztácia
Sárgabarackos szelet

Sárgabarackos szelet

2011 március 24.

Hozzávalók: 22 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg darált mandula, 10 dkg vaj, kis darabokban, 4 ek víz, tej a megkenéshez; Hozzávalók a töltelékhez: 22 dkg aszalt sárgabarack, 1 narancs reszelt héja, 3 dl almalé, 1 tk őrölt fahéj, 5...
Fűszeres magok

Fűszeres magok

2011 március 14.

Hozzávalók: 300g sós magkeverék, 1 ek olvasztott vaj, 2 tk chili por, ½ tk fokhagymapor, ½ tk hagymapor, ¼ tk őrölt fahéj, ¼ tk őrölt cayenne bor, 2 ek cukor
Csokoládés kétszersült

Csokoládés kétszersült

2011 március 12.

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 tojás, 5 csepp vaníliaaroma, 5 dkg keserű csokoládé durvára tördelve, 5 dkg pörkölt mandulaforgács, 5 dkg fenyőmag, ½ tk sütőpor, 1 tk őrölt fahéj
Fűszeres almás koszorú

Fűszeres almás koszorú

2011 március 5.

Hozzávalók: 17 dkg liszt, 17 dkg cukor, 17 dkg puha vaj, 3 tojás elhabarva, 2 alma meghámozva, lereszelve, 2 ek almalé, 2 dkg mandulaforgács, 2 tk sütőpor, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk szegfűbors
Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

2011 február 1.

Hozzávalók: 150g mogyoró, 100g tisztított, natúr pisztácia, 250g aszalt füge, 250g kimagozott aszalt szilva, 250g aszalt sárgabarack, 75-75g kandírozott citrom- és narancshéj, 250g mazsola, ½ dl rum, 2 ek méz, 4 tojás, 125g...
Rakott kifli

Rakott kifli

2011 január 15.

Hozzávalók: 10 kifli, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 12 dkg dió, 1 kk őrölt fahéj, mazsola, 1 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 6 dkg darált mák, 1 citrom
Diókrémes mézes-szelet

Diókrémes mézes-szelet

2010 december 26.

Hozzávalók a tésztához: 70g vaj, 140g méz, 500g liszt, 100g porcukor, 1 ek mézeskalácsfűszer, ½ kk őrölt fahéj, 20g szalakáli, ½ dl tej, 3 tojás; Hozzávalók a diókrémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 80g...
Ischli fánk

Ischli fánk

2010 december 24.

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, 3 dkg kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, késhegynyi őrölt fahéj; Hozzávalók a töltelékhez: meggy- és málnaíz; Hozzávalók a tetejére:...
Dominó

Dominó

2010 december 5.

Hozzávalók: 20 dkg méz, 10 dkg barnacukor, 5 dkg vaj, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, ½ tk fahéj, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 tojás, vaj a tepsihez; Hozzávalók a töltelékhez: 20 dkg ribizlilekvár, 20 dkg nyers marcipánmassza,...
Diótorta gyümölcscukorral

Diótorta gyümölcscukorral

2010 december 4.

Hozzávalók: 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 8 dkg gyümölcscukor, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 1 tojás, ½ dl tejszín, 3 ek rum, 1 csipet fahéj, 10 dkg durvára vágott dió A teljes adag kb. 2640 kcal/180g sz...
Aacheni mézeskalács

Aacheni mézeskalács

2010 november 30.

Hozzávalók: 15 dkg barna kandiscukor, 1 dkg sütőpor, 60 dkg liszt, 1 ek rum, 50 dkg répaszirup, 10 dkg barnacukor, 6 dkg aprított cukrozott narancshéj, 1-1 tk őrölt fahéj, ánizs és koriander, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 3 ek tej
Fahéjas szelet

Fahéjas szelet

2010 november 30.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 3 tojás, 1 ek őrölt fahéj, 1,5 dl tejföl, 10 dkg napraforgómag, ½ tk szódabikarbóna, 1 ½ tk sütőpor
Mézes puszedli

Mézes puszedli

2010 november 29.

Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg barna cukor, 7,5 dkg aprított mandula, 20 dkg darált mogyoró, 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott narancshéj, 7,5 dkg kockákra vágott cukrozott citromhéj, 1 tk fahéj, ½ csomag sütőpor, késhegynyi...
Csicseriborsóleves

Csicseriborsóleves

2010 november 27.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó (éjszakára vagy néhány órára beáztatva), 45 dkg sovány bárányhús, 1 nagy hagyma feldarabolva, ¼ csésze extra szűz olívaolaj, 1 tk bors, só, 1 tk őrölt gyömbér, 1 rúd fahéj, csipetnyi sáfrány, 1...
Almás rácsos

Almás rácsos

2010 november 18.

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, késhegynyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 1,5 kg alma, 12 dkg cukor, 2–3 ek kekszmorzsa, 1 citrom, 10 dkg mazsola, 1...
Tökös sütemény

Tökös sütemény

2010 november 12.

Hozzávalók: 1 tök (hámozatlanul 80-100 dkg), 1 db diónyi friss gyömbér, ½ l narancslé, 20 dkg barna cukor, só, 1 kh őrölt szegfűszeg, frissen reszelt szerecsendió, 5 tojás, ½ tk fahéj, 15 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 20...
Gríztallér meggykompóttal

Gríztallér meggykompóttal

2010 november 7.

Hozzávalók a gríztallérhoz: 2 dl tej, 1 kk vaj, 1 ek cukor, 4 ek búzadara, 2 ek felaprított mandula; Hozzávalók a meggykompóthoz: 18 dkg kimagozott meggy, ½ rúd fahéj, 2 kk étkezési keményítő; Hozzávalók a sütéshez: 1 ek...
Amerikai almás lepény

Amerikai almás lepény

2010 november 5.

Hozzávalók tésztához: 40 dkg liszt, 1 tk só, 2 ek cukor, 10 ek vaj, 7 ek jéghideg víz, 1 ek ecet; Hozzávalók a töltelékhez: 1,25 kg sütésre alkalmas alma meghámozva, negyedelve, magháza nélkül hosszában kb. 1 cm vastagra szeletelve,...
Boszorkánypuncs

Boszorkánypuncs

2010 október 31.

Hozzávalók: 1l almalé, 1 citrom, 2 alma, néhány rúd fahéj, 1 l Ginger Ale (szénsavas gyömbér üdítő)
Édes halloween figurák

Édes halloween figurák

2010 október 28.

Hozzávalók: 100g puha vaj, 50g cukor, 150g liszt, ½ tk édes fűszerkeverék (pl, fahéj, szegfűszeg) Hozzávalók a dekoráláshoz: cukormáz, csokimáz
Szellemes körte

Szellemes körte

2010 október 27.

Hozzávalók: 2 meghámozott körte, 300 ml almalé, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg, 4 szem mazsola, napraforgómag, tejszínhab, piros színű gyümölcslé
Répás muffin

Répás muffin

2010 október 25.

Hozzávalók a tésztához: 200g barna cukor, 200 ml olaj, 2 tojás, 200g liszt, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk sütőpor, csipet só, 1 tk fahéj, 200g sárgarépa, 50g dió, 1 tk vanília kivonat Hozzávalók a krémhez: 225g porcukor,...
Raffaello muffin

Raffaello muffin

2010 október 14.

Hozzávalók: 28 dkg liszt, 2 ½ tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk fahéj, 3 ek kakaópor, 1 tojás, 13 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 80 ml olaj, 2,5 dl író, 12 db Raffaello, 12 db sütőpapír form...
Körtés muffin

Körtés muffin

2010 október 5.

Hozzávalók: 24 dkg körte, 9 dkg teljes kiőrlésű liszt, 14 dkg finomliszt, 2 ½ tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, 1 ½ tk fahéj, ¼ tk szegfűszeg, 1 tojás, 14 dkg barna cukor, 0,8 dl olaj, 2 ek rum vagy whisky,...
Szőlős-marcipános muffin

Szőlős-marcipános muffin

2010 szeptember 24.

Hozzávalók: 25 dkg mag nélküli szőlő, 10 dkg natúr marcipánmassza, 20 dkg liszt, 2 tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk fahéj, 1 tojás, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl olaj, 2,5 dl tejföl, 12 db sütőpapírforma; Hozzávalók...
Kubai kókuszos

Kubai kókuszos

2010 szeptember 17.

Hozzávalók: 40 dkg cukor, 4 tojássárgája villával felverve, 5 ek bonbonmeggy-likőr, ½ kk őrölt fahéj, 20 dkg kókuszreszelék
Almás-mézes rétes

Almás-mézes rétes

2010 szeptember 9.

Hozzávalók: 10 dkg mézespuszedli, 1 dl tejszín, 4 alma, ¼ tk fahéj, 1 csipet szegfűszeg, 1 ek barna rum, 1 csomag négyszögletesre nyújtott réteslap, 5 dkg vaj, 2 ek porcukor a megszóráshoz
Kakaós gofri csokoládémártással

Kakaós gofri csokoládémártással

2010 szeptember 8.

Hozzávalók a gofrihoz: 15 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 3 ek kakaó, 12,5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, só, 3 tojás, 2 dl tej, zsiradék a gofrisütőhöz; Hozzávalók a csokoládémártáshoz: 15 dkg étcsokoládé...
Tökös muffin

Tökös muffin

2010 szeptember 3.

Hozzávalók: 25 dkg sütőtök, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 tk fahéj, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, zsiradék vagy papír sütőforma Hozzávalók a díszítéshez: 30 dkg porcukor, 8 ek citromlé, sárga és piros ételfesté...
Ripsz-Ropsz keksz

Ripsz-Ropsz keksz

2010 augusztus 30.

Hozzávalók: 15 dkg gyalult mogyoró, 8 dkg cukor, 1 késhegynyi fahéj, 4 ek méz, 1 ek vaj, 1,25 dl tejszín, 2 ek liszt
Túrós zabpehely szilvapürével

Túrós zabpehely szilvapürével

2010 augusztus 9.

Hozzávalók: 10 dkg szilva, 2 kk citromlé, reszelt citromhéj, csipet szegfűszeg és fahéj, 8 dkg túró, 4 ek kefír, 3 ek zabpehely
Gyümölcsös tejbedara

Gyümölcsös tejbedara

2010 augusztus 8.

Hozzávalók: 250 ml tej, 50g búzadara, 30g mazsola vagy aszalt szilva, csipet fahéj, 10g méz
Mogyorós-almás müzli

Mogyorós-almás müzli

2010 augusztus 6.

Hozzávalók: 1 alma, 2 kk citromlé, csipetnyi fahéj, 10 dkg sűrített tej, 3 ek vegyes gabonapehely, 1 ek mazsola, 1 ek durvára vágott mogyoró
Egres-leves

Egres-leves

2010 július 23.

Hozzávalók: 60 dkg egres, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Almaleves

Almaleves

2010 július 19.

Hozzávalók: 60 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Csokoládés túrótorta

Csokoládés túrótorta

2010 július 9.

Hozzávalók a tésztához: 12 dkg olvasztott vaj, 25 dkg darált csokoládés keksz, csipetnyi őrölt fahéj, ½ tk neszkávé; Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg áttört tehéntúró, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 ek...
Almás trifle

Almás trifle

2010 július 6.

Hozzávalók: 1 kg megtisztított, felszeletelt alma, 2 ek víz, 12 dkg cukor, ½ tk reszelt szerecsendió, 1 tk reszelt citromhéj, 12 babapiskóta, 1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 2...
Hideg meggyleves meggylikőrrel

Hideg meggyleves meggylikőrrel

2010 június 27.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Mexikói kifli

Mexikói kifli

2010 június 18.

Hozzávalók: 13 dkg vaj, 6 dkg átszitált porcukor, 1 tojássárgája, 1 ek konyak, ½ kk őrölt fahéj, 25 dkg liszt, a tálaláshoz porcukor
Meggylikőr

Meggylikőr

2010 június 13.

Hozzávalók: 1 kg érett meggy, 5 dkg tört meggymag, 1 liter pálinka, ½ kg + 30 dkg cukor, ¼ liter cukorszirup, fahéj, ¼ rúd vanília
Cseresznye-, meggyleves

Cseresznye-, meggyleves

2010 június 13.

Hozzávalók: 60 dkg cseresznye vagy meggy, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 4-5 dkg cukor, 1 csík citromhéj, 1 rúd fahéj, só
Fahéjas bodzavirág bundában

Fahéjas bodzavirág bundában

2010 május 25.

Hozzávalók: 15-20 szép, nagy bodzavirág, 10 dkg liszt, 6 ek porcukor, 3 tojás, tej, olaj a sütéshez, őrölt fahéj, só
Tésztában sült eper forró öntettel

Tésztában sült eper forró öntettel

2010 május 9.

Hozzávalók: 10 dkg eper, 10 dkg liszt, 4 ek porcukor, 3 tojás, tej, olaj a sütéshez, őrölt fahéj, friss mentalevél, só Hozzávalók az öntethez: 30 dkg eper, 5 dkg eperlekvár, 5 cl cointreau, 1 ek margarin
Cukormázas donut

Cukormázas donut

2010 február 8.

Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, ¼ tk só, ¼ tk szerecsendió, ¼ tk fahéj, 1 tojás, 4 dkg vaj, 27,5 dkg liszt, zsíradék a sütéshez, 15 dkg porcukor, 3 ek citromlé, szórócukor
Sziléziai sörleves

Sziléziai sörleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 100 g mazsola, 100 g szeletelt fehér kenyér, ½ l víz, 35 g cukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 l világos sör, ½ tk fahéj, ½ tk őrölt vanília, 2 tojássárgája
Tejszínes almatorta

Tejszínes almatorta

2010 január 6.

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg vaj, 1 ek cukor, só Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg mazsola, 2 ek rum, 1 citrom, 1 kg alma, 1 tk fahéj, 1 ek cukor, 5 dkg szeletelt mandula Hozzávalók a krémhez: 3 tojás,...
Almásrétes

Almásrétes

2010 január 2.

Hozzávalók: 1 csomag fagyaszott leveles tészta, 6 ek mazsola, 2-3 ek rum, 80 dkg alma, 1 citrom, 6 ek cukor, ½ tk fahéj, 6 ek apróra vágott dió, 6 ek tejszín, 1-2 tojássárgája

Mandulafalatkák

2009 december 22.

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg darált mandula, 4 tojássárgája, 4 ek sűrített tej, csipetnyi őrölt fahéj, 50 db kis, kerek ostya, 50 db hámozott, felezett mandula, baracklekvár a megkenéshez
Mézes-ropogós csülök

Mézes-ropogós csülök

2009 december 20.

Hozzávalók: 2 kisebb csülök, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 hagyma, 2 szegfűszeg, 1 csokor petrezselyem, 2 dl fehérbor, 1 kis darab fahéj, 2 babérlevél, 2 narancs, 1 ek borecet, 2 ek méz

Mézeskalács

2009 december 16.

Hozzávalók: 250 g méz, 100 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 ek fahéj, 1 késhegynyi szegfűszeg, 1 késhegynyi őrölt szerecsendióvirág, 3 csepp citrom aroma, 1/2 üvegcse rumaroma, 500g liszt, 1 csomag sütőpor

Forralt Bor

2009 december 16.

Hozzávalók: 7,5 dl vörösbor, 8 szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 4 ek cukor

Karácsonyi ünnepre hangolva

2009 december 15.

Tegyük helyre a dolgokat! Nálunk, a főként keresztény hagyományokat követő Magyarországon, december 24-én szenteste, egyes családoknál 25-én karácsony első napján, a Jézuska hozza az ajándékot. Ezt az ünnepet, és azon belül is legfőképpen a közös családi...