Almás töltött fánk

Almás töltött fánk

2014 január 29.

Hozzávalók kb. 30 fánkhoz: A tésztához: - 2 dl zsíros tej - 50 g porcukor - 30 g élesztő - 50 dkg búzaliszt - 6 db tojássárgája - 1 csipet só - 10 dkg vaj - 1 evőkanál rum - olaj a sütéshez - porcukor a tálaláshoz A töltelékhez: - 2 db alma -...
Fánk sonkahabbal

Fánk sonkahabbal

2013 január 30.

Hozzávalók: A tésztához: - 1/3 csésze búzaliszt, - 2 teáskanál étkezési keményítő, - 1 evőkanál vaj, - 2 db tojás, - 10 dkg reszelt sajt, - 1/2 csésze víz, - ízlés szerint só A töltelékhez: - 10 dkg sonka, - 15 dkg majonéz, - 20 dkg...
Kávéfagyi fánkkal

Kávéfagyi fánkkal

2012 augusztus 23.

Hozzávalók: 3 szikkadt fánk, 235 ml hosszúkávé, 100g cukor, 475 ml habtejszín, 400g cukrozott sűrített tej, 120 ml tej, 1 tk vanília kivonat
Cidermázas fánk

Cidermázas fánk

2012 február 16.

Hozzávalók: 400g liszt, 50g élesztő, 2 ek cukor, 1 tk só, 1 tk fahéj, 235 + 30 ml tej, 55g vaj, 3 tojássárgája, olaj a sütéshez Hozzávalók a cidermázhoz: 235 ml cider, 250g porcukor, 1 ek méz
Túrófánk

Túrófánk

2012 február 11.

Hozzávalók: ½ kg túró, 3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, csipet só, a panírozáshoz morzsa, a sütéshez olaj
Almaropogós

Almaropogós

2012 január 22.

Hozzávalók: 500g liszt, 500 ml joghurt, 125 ml tej, 4 ek cukor, 4 ek méz, 250g hámozott, durvára vágott alma, 2 ek száraz élesztő, 500 ml olaj, csipetnyi só
Loukoumades

Loukoumades

2011 szeptember 8.

Hozzávalók: 15g élesztő, 235 ml meleg víz, 120 ml meleg tej, 50g cukor, 1 csipet só, 75g vaj, 3 tojás, 5g őrölt fahéj, 500g liszt, olaj a sütéshez; Hozzávalók a sziruphoz: 120 ml méz, 120 ml víz
Csokoládés-fahéjas fánkok

Csokoládés-fahéjas fánkok

2011 július 13.

Hozzávalók: 550g liszt, 2 ek kakaó, ½ tk só, 1 csomag élesztőpor, 280 ml szobahőmérsékletű tej, 3 ek olvasztott vaj, 1 tojás felverve, 110g étcsokoládé 16 db-ra vágva, olaj a sütéshez; Hozzávalók a szóráshoz: 3 ek cukor,...
Grillezett fánk

Grillezett fánk

2011 február 9.

Hozzávalók: 6 fahéjas, vagy sima fánk, 150g cukor, 250 ml hideg kávé, 2 ek kávélikőr, 1 tk vanília kivonat, vaníliafagylalt a tálaláshoz
Berliner

Berliner

2011 február 8.

Hozzávalók a fánkhoz: 125 ml langyos tej, 100g szobahőmérsékletű vaj, 500g liszt, 1 csomag élesztőpor, 30g cukor, 1 tk rumaroma, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 1 tojássárgája, zsiradék a sütéshez, porcukor a szóráshoz; Hozzávalók...
Beignett

Beignett

2011 február 7.

Hozzávalók: 2 dl tej, 300g pohár kefír, 40g élesztő, 2 1/2 ek cukor, 45 dk liszt, 1/2 tk szódabikarbóna, csipet só, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz
Hagyományos fánk

Hagyományos fánk

2011 január 27.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 2,5 dl langyos tej, 5 dkg porcukor, 2 ek olaj, 4 tojássárgája, 2 cl rum, 20 mk sárgabaracklekvár, 2 ek porcukor, olaj a sütéshez
Ischli fánk

Ischli fánk

2010 december 24.

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, 3 dkg kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárgája, késhegynyi őrölt fahéj; Hozzávalók a töltelékhez: meggy- és málnaíz; Hozzávalók a tetejére:...
Túrós puffancs

Túrós puffancs

2010 november 13.

Hozzávalók: 45 dkg túró, 3 nagy tojás, 2 ek cukor, 2 ek ánizs- vagy narancslikőr, 1 csésze liszt, sütőpor, ¼ tk só, extra szűz olíva olaj, ¼ csésze porcukor
Mézes alma

Mézes alma

2010 október 13.

Hozzávalók: 3 savanykás alma, 6 dkg liszt, 3 ek étkezési keményítő, 1 tojásfehérje, 12 dkg méz, 1 ek citromlé, 1 ek pirított szezámmag, 1 l olaj a sütéshez
Cukormázas donut

Cukormázas donut

2010 február 8.

Hozzávalók: 3 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, ¼ tk só, ¼ tk szerecsendió, ¼ tk fahéj, 1 tojás, 4 dkg vaj, 27,5 dkg liszt, zsíradék a sütéshez, 15 dkg porcukor, 3 ek citromlé, szórócukor

Farsangi süti

2010 február 6.

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 ek rum, 1 csipet szerecsendió-virág, 5 dkg darált mandula, 22 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 3 ek cukor

Minifánk

2010 február 6.

Hozzávalók: 1/2 kocka élesztő, 1/8 l langyos tej, 40 dkg liszt, 6 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 tojás, 10 dkg dzsem, porcukor
Mandulás fánkocskák

Mandulás fánkocskák

2010 február 6.

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor; Hozzávalók a tetejére: 5 dkg vaj, 10 dkg őrölt mandula

Pöttöm fánk

2010 február 6.

Hozzávalók a tésztához: 1,2 dl tej, 1,2 dl víz, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 14 dkg rétesliszt, 5 tojás, c sipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 20 dkg vaj, 3-4 ek kakaó, 3 ek rum, 10 dkg porcukor, 1 csomagvaníliás cukor, 5...
Gesztenyefánk

Gesztenyefánk

2010 február 6.

Hozzávalók a tésztához: 1,2 dl tej, 1,2 dl víz, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 14 dkg rétesliszt, 5 tojás, csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, 4 dl tejszín, 1 ek porcukor, ½ citrom héja; Hozzávalók...

Francia fánk

2010 február 6.

Hozzávalók a tésztához: 1,2 dl tej, 1,2 dl víz, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 14 dkg rétesliszt, 5 tojás, csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 4 tojássárgája, 1 tojás, 7 dl tej, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 ek...
Csónakfánk

Csónakfánk

2010 február 6.

Hozzávalók a tésztához: 1,2 dl tej, 1,2 dl víz, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 14 dkg rétesliszt, 5 tojás, csipetnyi só; 1. variáció - Hozzávalók a vaníliás töltelékhez: 2 tojás, 1 ek liszt, 2 ek cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4...
Képviselőfánk

Képviselőfánk

2010 február 6.

Hozzávalók a tésztához: 1,2 dl tej, 1,2 dl víz, 5 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 14 dkg rétesliszt, 5 tojás, csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 4 tojássárgája, 1 tojás, 7 dl tej, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 ek...
Apácafánk

Apácafánk

2010 január 6.

Hozzávalók: 3 ek vaj, 2 ek cukor, 10 dkg liszt, 2 tojás, ½ csomag sütőpor, só, olaj a sütéshez, porcukor