Kapros patiszonfőzelék

Kapros patiszonfőzelék

2017 július 20.

Hozzávalók: 2-3 patiszon 1 vöröshagyma olaj liszt kb. 1,5-2 dl tejföl só, bors, ételízesítő kapor
Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

2017 június 13.

Hozzávalók: 1 kg újburonya 2 dl tejföl 1-2 csomag kapor 3 ek liszt olaj só, bors, ételízesítő
Fűszeres lencse spenóttal

Fűszeres lencse spenóttal

2017 június 6.

Hozzávalók: 200g lencse, 125g zsenge spenót, 125 ml csirkealaplé, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 3 ek citromlé, 2 ek finomra vágott menta, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 tk köménymag, 1...
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

2016 szeptember 22.

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

2016 június 14.

Hozzávalók: 1 kg tök 1 nagyobb fej vöröshagyma liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2-3 dl tejföl 1 ek ecet 2 csomag kapor
Fokhagymás zöldbabfőzelék

Fokhagymás zöldbabfőzelék

2015 november 3.

Hozzávalók: 30 dkg zöldbab 1 db vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 2 dl kefir 2 dl főzőtejszín 1 ek étkezési keményítő 1 csokor petrezselyem só, bors, vegeta ízlés szerint
Spárgafőzelék

Spárgafőzelék

2015 április 29.

Hozzávalók: - 40 dkg zöldspárga - 2 gerezd fokhagyma - 2 dl tejföl - petrezselyem - 1 tk cukor - 2 ek liszt - csipetnyi sáfrány - 4 dkg vaj - só, bors, víz
Sóskapuding

Sóskapuding

2015 március 26.

Hozzávalók: 45 dkg mirelit sóskakrém 2 ek olaj, 2 ek liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 ek tejföl, 3 dl tej, 1 tk citromlé
Tojásos krumplileves

Tojásos krumplileves

2014 június 4.

Hozzávalók: 40 dkg tisztított krumpli, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 ek vegeta, 1 csokor kapor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, ízlés szerint kevés ecet, 1-2 tk cukor, 1-1 mk koriandermag és mustármag
Brokkolifőzelék

Brokkolifőzelék

2014 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg brokkoli - 1 csomag petrezselyem - kevés olaj - só, bors - 1 ek liszt - 1 dl tej
Brokkolifőzelék

Brokkolifőzelék

2013 december 10.

Hozzávalók: - 1 fej brokkoli - 1 db burgonya - szerecsendió, só, bors - 1.5 dl natur joghurt - 1 ek rizsliszt
Gombafőzelék

Gombafőzelék

2013 november 5.

Hozzávalók: - fél kg gomba, - 1 hagyma, - 3 gerezd fokhagyma, - 1 ek liszt, - 1 ek tejföl (a habaráshoz) - olaj - só, bors, vegeta
Pikáns hagymafőzelék

Pikáns hagymafőzelék

2013 január 3.

Hozzávalók 4 személyre: - 1,5 kg hagyma - 1 ek. olaj - 1 ek. liszt - 1,5 dl fehérbor - 1,5 dl erőleves - 1 dl tejföl - 1 kk. majoránna - só, bors - csipetnyi szerecsendió
Kelbimbófőzelék gombával

Kelbimbófőzelék gombával

2012 december 10.

Hozzávalók: - 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, - 3 szemburgonya, - 20 dkg gomba - 1 csokor petrezselyemzöld, - 1 pohár tejföl, - 2 evőkanál liszt, - 1 teáskanál só, - 1 kávéskanál olaj, - 1 kávéskanál curry, - ételízesítő
Fűszeres padlizsán

Fűszeres padlizsán

2012 augusztus 16.

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 1 ek olívaolaj, 1 kk köménymag, 1 kk édesköménymag, 45 dkg paradicsom meghámozva és felvágva, 1 kb. 2,5 cm hosszú friss gyömbér reszelve, 4 gerezd összezúzott fokhagyma, 1 kk őrölt koriander, 1 kk őrölt...
Babragu

Babragu

2012 július 19.

Hozzávalók: 400g érett paradicsom, 300g éjszakára beáztatott szárazbab, 1 l víz, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, bazsalikom, 4 ek olívaolaj, só, bors
Zöldbab olívaolajjal

Zöldbab olívaolajjal

2011 január 3.

Hozzávalók: 200g finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, ½ csésze extra szűz olívaolaj, 1 csésze paradicsom, héj nélkül, apróra vágva, 30 dkg zsenge, fiatal zöldbab, kb. 2 cm-es darabokra vágva, ½ csésze víz,...
Sült bab vörösboros mártással

Sült bab vörösboros mártással

2010 december 25.

Hozzávalók: 1 ½ csésze fehér vagy tarkabab, néhány órára (vagy egy egész éjszakára) beáztatva, 2 babérlevél, 3-4 ág friss kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma szétnyomkodva, só, bors, 1 kis cseresznyepaprika, 20 dkg bacon egy darabban, forró...
Húsgombócos finomfőzelék

Húsgombócos finomfőzelék

2010 november 17.

Hozzávalók: 2,5 dl zöldség- vagy csirkehúsleves, 15 dkg mélyhűtött vegyes zöldség (pl. sárgarépa, cukkini, karfiol és kelbimbó), 10 dkg sütnivaló kolbász, só, bors, őrölt koriander, ½ kk közepesen csípős mustár, 1 ek kukoricagríz,...
'Nem is majonézes' zöldbab

'Nem is majonézes' zöldbab

2010 október 8.

Hozzávalók: 600g zöldbab, 20 db tojásfehérje, 1,5 dl olaj, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, só, fehér bors A teljes adag 1679,7 kcal/42,3g szénhidrát
Sütőtök főzelék

Sütőtök főzelék

2010 július 31.

Hozzávalók: 80 dkg sütőtök, 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 dl tejszín + hígításhoz tej, 1 ek méz
Szárazbab-főzelék

Szárazbab-főzelék

2010 július 2.

Hozzávalók: 25 dkg fehér- vagy tarkabab, 3 ek olaj, 2 dkg liszt, ½ fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, ecet, só, babérlevél, cukor
Sárgarépafőzelék

Sárgarépafőzelék

2010 július 2.

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, egy kis tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, só
Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

2010 július 2.

Hozzávalók: 1 kg spenót vagy 2 doboz mélyhűtött paraj, 3 ek olaj, 5 dkg liszt, 4 dl tej, bors vagy fokhagyma
Paradicsomos burgonyafőzelék

Paradicsomos burgonyafőzelék

2010 július 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 kg nyers vagy ½ liter eltett paradicsom, cukor, só
Burgonyafőzelék

Burgonyafőzelék

2010 július 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 dl tejföl, babérlevél, ecet, só
Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

2010 június 30.

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 3 ek olaj, 4 dkg liszt, 1 ek tejföl, ecet, só, petrezselyem
Karalábéfőzelék

Karalábéfőzelék

2010 június 30.

Hozzávalók: 80 dkg karalábé, 2,5 ek olaj, 2 dkg liszt, 2 dkg cukor, petrezselyem, só, 1 dl tejföl
Édeskáposzta-főzelék

Édeskáposzta-főzelék

2010 június 29.

Hozzávalók: 80 dkg káposzta, 3 ek olaj, 5 dkg liszt, 20 dkg szalonna, 1 dl tejföl, hagyma, kapor, köménymag, só
Tökfőzelék

Tökfőzelék

2010 június 28.

Hozzávalók: 1,5 kg tök, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, ½ fej hagyma, 1 csésze aludttej, 1 dl tejföl, kapor, só, pirospaprika, ecet
Zöldséges sajtleves

Zöldséges sajtleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 2 zellerszál, 2 sárgarépa, 1 zöld húsú paprika, ½ karfiol, ½ l húsalaplé, 3 ek vaj, 3 ek liszt, 750 ml tej, 150 g durvára reszelt gruyére sajt, 1 tk Wocester-szósz, őrölt paprika
Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

2010 január 2.

Hozzávalók: 40 dkg lencse. 2 dkg liszt, 1 fej hagyma, babérlevél, fűszerpaprika, tejföl, ecet, só
Éjszakázók levese

Éjszakázók levese

2009 december 30.

Hozzávalók: 25 dkg szalámi, 50 dkg hagyma, 50 dkg zöld húsú paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 50 dkg vegyes darált hús, 14 dkg és 4 dkg sűrített paradicsom, ½ l húsleves, ½ l vörösbor, 160 dkg konzerv kidneybab,...
Chili Con Carne egyszerűen

Chili Con Carne egyszerűen

2009 december 30.

Hozzávalók: 50 dkg paradicsom, 4 db zöld húsú paprika, 160 dkg konzerv vörös kidney bab, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg hagyma, 2 ek olaj, 50 dkg vegyes darált hús, 50 dkg darált bélszín vagy hátszín, 14 dkg konzerv sűrített paradicsom,...