Hamburger házilag

Hamburger házilag

2017 augusztus 28.

Hozzávalók: - 1 kg (darált) marhahús - 2 fej vöröshagyma - 2 db tojás - 2 kk őrölt kömény - 2 kk őrölt koriandermag - 2 kk pirospaprika - olívaolaj - só, bors - zsemle (személyenként) - paradicsom - lilahagyma - kigyóuborka - salátalevél -...
Joghurtos ázsiai grillpác

Joghurtos ázsiai grillpác

2017 augusztus 15.

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 1 dl joghurt 1 dl szójaszósz 0,5 dl citromlé 2 gerezd fokhagyma (préselve) bors ízlés szerint csili
Pikáns pácos csirkemell

Pikáns pácos csirkemell

2017 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé (esetleg csontozott comb filé) 4 ek olaj 2 ek szójaszósz 1 tk csípős mustár 1 tk curry pici koriander, szegfűszeg 1 ek gyömbér, reszelve 3 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 ek mogyoróvaj
Fokhagymás keszeg

Fokhagymás keszeg

2017 augusztus 1.

Hozzávalók: keszeg só, bors, pirospaprika olaj fokhagyma citrom
Hawaii grillnyárs

Hawaii grillnyárs

2017 július 18.

Hozzávalók: 0,5 kg szűzpecsenye 1 csomag bacon 1 konzerv ananász ketchup, mustár olaj bors, ételízesítő nyárs
Grillezett gyümölcsnyárs

Grillezett gyümölcsnyárs

2017 június 12.

Hozzávalók: 6 nagyobb eper 1/4 ananász 1/2 mangó hurkapálcika vagy nyárs
Grillezett banán

Grillezett banán

2017 június 9.

Hozzávalók: 2 db banán 4 tk méz 1 ek rum fahéj
Indiai joghurtos grillpác

Indiai joghurtos grillpác

2017 június 8.

Hozzávalók: 2 dl natúr joghurt Fűszerek ízlés szerint: kurkuma, csili, római kömény 1 tk reszelt gyömbér 2- gerezd fokhagyma összenyomva
Joghurtos csirke

Joghurtos csirke

2017 április 6.

Hozzávalók: fél kg csirkemell vagy comb filé 3 dl joghurt 3 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika olívaolaj
Rák petrezselyemmel és fokhagymával

Rák petrezselyemmel és fokhagymával

2017 február 23.

Hozzávalók: 35 dkg garnélarák 2 gerezd fokhagyma 2 ek petrezselyem 6 dkg vaj 4 ek citromlé 2 ek olívaolaj só, bors
Camembert - fóliában grillezve

Camembert - fóliában grillezve

2016 augusztus 16.

Hozzávalók: 2 camembert sajt 2 gerezd fokhagyma 5 dkg dió 2 szál rozmaring 2 ek áfonyadzsem
Zöldségnyárs grillhez

Zöldségnyárs grillhez

2016 július 6.

Hozzávalók: krumpli cukkini gomba hagyma zöldfűszer-keverék olaj nyárs vagy hurkapálcika
Magyaros grillpác

Magyaros grillpác

2016 július 1.

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma olaj kevés paradicsompüré só, bors, pirospaprika, kömény
Kapros-túrós csuszaburgonya

Kapros-túrós csuszaburgonya

2016 június 20.

Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor friss kapor, só
Grillezett steak sültpaprika mártással

Grillezett steak sültpaprika mártással

2016 június 6.

Hozzávalók: 450g steak hús, 8 ek ecetes, olajmentes saláta öntet, 2 közepes méretű piros paprika, 1 gerezd felaprított fokhagyma, 1 ek kapor, 1 közepes méretű mogyoróhagyma felaprítva, 3 ek friss bazsalikom apróra vágva, olaj, 1/8 ek...
Tahi sült hal

Tahi sült hal

2016 március 17.

Hozzávalók: 1 kg tőkehal 2 gerezd fokhagyma 1 ek reszelt gyömbér 2 ek citromlé 1 ek halszósz 2 ek édes chiliszósz 1 ek rizsborecet 2 ek aprított korianderzöld 2 szál újhagyma szeletelve 1 tk szárított citromfű
Csilis harcsa

Csilis harcsa

2016 március 1.

Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 fej hagyma Fűszerek: só római kömény oregánó pirospaprika őrölt csilipaprika
Citromos–fokhagymás csirke

Citromos–fokhagymás csirke

2016 február 15.

Hozzávalók: 4 db 150 g bőr- és csontnélküli csirkemell, só, bors, 1 citrom reszelt héja, 1 ek finomra vágott rozmaring, 4 gerezd fokhagyma nagyon finomra vágva, 1 nagy tojás fehérje, 500g újburgonya, meghámozva és apróra vágva, 300g zöldbab...
Mozzarella roston színes salátával

Mozzarella roston színes salátával

2015 augusztus 3.

Hozzávalók: 1 póréhagyma póréhagyma pár szem paradicsom 1 dl olívaolaj só, bors 40 dkg durumtészta friss bazsalikom 20 dkg mozzarella sajt 20 dkg galambbegysaláta
Nyárson sült zöldséges hústekercsek

Nyárson sült zöldséges hústekercsek

2015 június 8.

60 dkg csont nélküli sertéskaraj só, bors 2 ek mustár 2 cukkíni 2 sárgarépa 4 gerezd fokhagyma 1 dl olaj
Házi fokhagymás kolbász

Házi fokhagymás kolbász

2015 március 5.

Hozzávalók: 1 kg tarja, 3 dkg zsír, só, piros paprika, bors, majoranna 2 gerezd fokhagyma
Csirkesatay

Csirkesatay

2014 augusztus 25.

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé; Hozzávalók a páchoz: 2 ek szójaszósz, 2 tk zöldcitromlé, 2 tk szezámolaj, Hozzávalók a mártáshoz: 13 dkg földimogyoró, 3 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek méz, 2 tk szójaszósz, 2,5 dl víz, 1...
Paprikás crostini

Paprikás crostini

2014 július 30.

Hozzávalók: crostini (francia vagy olasz szeletelt, pirított bagett), 1 piros kaliforniai paprika, 1 sárga kaliforniai paprika, 2 ek magnélküli, durvára vágott fekete olajbogyó, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 4 bazsalikomlevél, 4 ek...
Töltött burgonya

Töltött burgonya

2014 július 29.

Hozzávalók: 10 nagy burgonya, 250 ml víz, 500g reszelt parmezán vagy Cheddar sajt, 60g zsemlemorzsa, 1 finomra vágott hagyma, 3 ek finomra vágott petrezselyem, 2 ek olvasztott vaj, 125 ml olívaolaj, só, bors
Grillezett kukorica baconbe tekerve

Grillezett kukorica baconbe tekerve

2014 június 23.

Hozzávalók: - 4 cső kukorica - 12 szelet bacon
Grillezett tök

Grillezett tök

2014 május 26.

Hozzávalók: 5 db kisebb tök 2 ek olívaolaj 1 citrom leve 1 tk só, kakukkfű, rozmaring, bors
Tandori csirke

Tandori csirke

2014 március 26.

Hozzávalók: 4 db csirkecomb 1 fél citrom leve 2 dl joghurt 2 ek tandoori krém 2 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
Buffalo csirkeszárnyak

Buffalo csirkeszárnyak

2014 február 25.

Hozzávalók: 70 dkg csirkeszárny A marinádhoz: 12,5 dkg vaj 3 gerezd fokhagyma 1 ek gyömbér 2 ek lime vagy citrom lé 2 ek szójaszósz 2 kk Erős Pista A mártáshoz: 12,5 dkg márványsajt 1 pohár majonéz bors
Grillezett süllö baconben

Grillezett süllö baconben

2013 július 24.

Hozzávalók: - 1 kg süllő filé - só - bacon
Töltött gomba

Töltött gomba

2012 augusztus 8.

Hozzávalók: 12 közepes gomba, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 szelet meleg tejben áztatott héj nélküli fehér kenyér, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 180g frissen reszelt parmezán sajt, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 1 ek finomra vágott...
Vegetáriánus kebab mozzarellával

Vegetáriánus kebab mozzarellával

2012 július 4.

Hozzávalók: 2 vékonyra szeletelt cukkíni, 1 közepes, vékonyra szeletelt padlizsán, 16 koktélparadicsom, 8 minimozzarella, 8 friss bazsalikomlevél, 1 ek olívaolaj, só, bors
Fokhagymás dalmát hal

Fokhagymás dalmát hal

2012 június 5.

Hozzávalók: fejenként egy kicsi vagy egy fél nagy hal, 2 ek olaj, 5 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor petrezselyem
Grill csirke paradicsomos lencsével

Grill csirke paradicsomos lencsével

2012 május 25.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, 1 tk mustárpor, 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 citrom reszelt héja, ½ tk tengeri só, 2×400 g konzerv vörös vagy zöld lencse leöblítve és lecsöpögtetve, 4 finomra vágott tavaszi...
Padlizsános, cukkínis penne

Padlizsános, cukkínis penne

2012 április 27.

Hozzávalók: 500g penne, 250g padlizsán, 250g cukkíni, 250g kimagozott piros kaliforniai paprika, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 1 ek finomra vágott menta, 4 bazsalikomlevél, ½ tk frissen reszelt gyömbér, 6 ek extraszűz olívaolaj,...
Báránysült keleti ízekkel

Báránysült keleti ízekkel

2012 április 24.

Hozzávalók: 4 db, kb. 25 mm vastag bárány hátszínszelet, 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 2 ek szójaszósz, 2 ek földimogyoró olaj, 1 ek szezámolaj, 2 ek rizsbor/száraz sherry, 1 ek keserűcitromlé, 12 mm hosszú, friss gyömbér lereszelve,...
Padlizsánsaláta rostonsülttel

Padlizsánsaláta rostonsülttel

2012 április 22.

Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 ek só, 3 cukkíni, 2 paradicsompaprika, 10 dkg apró szemű gomba, 2 fej hagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, ¾ kg marhabélszín vagy érlelt hátszín, 1 csokor zsázsa, 3 ek friss bazsalikom
Roston sült újburgonya

Roston sült újburgonya

2012 április 20.

Hozzávalók: 115g szobahőmérsékletű vaj, 15 g felaprított koriander, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 újhagyma fehér része finomra aprítva, ¼ friss piros chilipaprika kimagozva és felaprítva, egy csipet reszelt citromhéj és ízlés szerint...
Pulyka tikka

Pulyka tikka

2012 április 17.

Hozzávalók: 1 tk kardamom, 1 tk kömény, 2 tk korriander, 150 ml natúr joghurt, 1 fej hagyma durvára vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 keserűcitrom kifacsart leve, só, 25 mm hosszú friss gyömbér lereszelve, ½ tk őrölt kurkuma,...
Gyors csirkesaláta

Gyors csirkesaláta

2012 április 16.

Hozzávalók: 1 fej tépősaláta vagy piros színű fodros saláta, 1 kicsi grillcsirke, 1 meghámozott, kimagozott, vékony szeletekre vágott avokádó, 2 felszeletelt zeleriszár vagy 1 kis reszelt zellergumó, 3 ek tubusos majonéz, 2 dl tejszín, 2...
Mediterrán lazac

Mediterrán lazac

2012 április 13.

Hozzávalók: kb. 800 g vastag lazacdarabok, a farkával együtt, bőröstül, 2 ek olívaolaj, 2 tk citromlé, durva só, bors, a tálaláshoz citrom
Barbecue-n készült fűszeres cukkíni szeletek

Barbecue-n készült fűszeres cukkíni szeletek

2012 április 6.

Hozzávalók: 4 nagy cukkíni (kb. 550g), 2 ek olívaolaj, 1 tk fokhagymaecet, 2 ek felaprított vegyes fűszernövény pl. majoránna, kakukkfű, petrezselyem, rozmaring és snidling (metélőhagyma), só, bors
Mozzarellás - bazsalikomos quesadilla

Mozzarellás - bazsalikomos quesadilla

2012 március 29.

Hozzávalók: olívaolaj a kenéshez, 2 lágy búzalisztből készült tortilla, 15 dkg mozarella sajt, vékonyra szeletelve, szárított, darált chili, maréknyi friss bazsalikomlevél
Meleg camembert sajt szarvasgombával, salátával

Meleg camembert sajt szarvasgombával, salátával

2012 február 1.

Hozzávalók: 1 karika camembert sajt, 1 doboz madársaláta vagy más zöldsaláta, 20g szarvasgomba hajszálvékony csíkokra vágva, olívaolaj, francia vinaigrette salátaöntet
Csirkenyárs fűszeres mogyorómártással

Csirkenyárs fűszeres mogyorómártással

2012 január 11.

Hozzávalók: 3 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 kk reszelt friss gyömbér, 1 zöldcitrom reszelt héja és leve, 1 kk thai halmártás; Hozzávalók a mogyorómártáshoz: 2 ek kókusztej, 4 ek darabos mogyoróvaj,...
Oldalas csillogó mázban

Oldalas csillogó mázban

2012 január 3.

Hozzávalók: 3 ek méz, 1 kk szójaszósz, 2 kk kínai ötfűszer-por, bors, 12 szelet húsos bordacsont
Bárányborda aszaltszilva-mártással

Bárányborda aszaltszilva-mártással

2011 december 21.

Hozzávalók: 12 szelet bárányborda (kb. 12,5 dkg/db, 2,5 cm vastag), 2 ek olívaolaj, só, bors; Hozzávalók a szilvamártáshoz: 5-6 dkg barnacukor, ½ dl sherryecet, 2,5 dl víz, ½ tk reszelt narancshéj, 2 ek friss narancslé,...
Sült halloumi fokhagymával, citrommal és chilivel

Sült halloumi fokhagymával, citrommal és chilivel

2011 december 19.

Hozzávalók: 20 dkg halloumi (kecskesajt), 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 csipet szárított, darált chili, 1 citrom leve, 2 ek olívaolaj
Sültparadicsom leves ropogós baconnel

Sültparadicsom leves ropogós baconnel

2011 december 4.

Hozzávalók: 950g paradicsom negyedelve, 2 fej hagyma vékonyra szeletelve, 4 fokhagymagerezd felaprítva, 1 ek olívaolaj, 6 szelet füstölt bacon szalonna, 2 csirkeleveskocka, 4 tk balzsamecet
Grillezett sertés babsalátával

Grillezett sertés babsalátával

2011 november 28.

Hozzávalók: 4 szelet sertés szűzpecsenye, 400g cannellini bab (konzerv), 125g morzsolt feta sajt, 2 kockára vágott paradicsom, 1 ek szárított oregánó, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, citromgerezdek, tzatziki a tálaláshoz
Hot dog salsa-val

Hot dog salsa-val

2011 november 8.

Hozzávalók: 4 sovány grill kolbász, hagyma, vaj, csípős salsa, kifli
Currywurst

Currywurst

2011 október 14.

Hozzávalók: 500g paradicsomszósz, 455g virsli, 30 ml chili szósz, 1 tk hagymasó, ½ tk cukor, 2 csipet bors, édes-nemes paprika, currypor
Kolbászos, póréhagyás, feta sajtos frittata

Kolbászos, póréhagyás, feta sajtos frittata

2011 augusztus 28.

Hozzávalók: 2 pácolt, spanyol chorizo kolbász, 125g morzsolt feta sajt, 10 tojás, 2 vékony szeletekre vágott póréhagyma, 2 ek extraszűz olívaolaj, só,bors, rukkola a tálaláshoz
Paradicsomos - olívás bruschetta

Paradicsomos - olívás bruschetta

2011 augusztus 26.

Hozzávalók a paradicsomos feltéthez: 2 nagy paradicsom, 1 finomra vágott kisebb hagyma, 1 ek összetépkedett bazsalikom, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj; Hozzávalók az olívás feltéthez: 60g kimagozott fekete olajbogyó, 30g...
Souvlaki

Souvlaki

2011 augusztus 15.

Hozzávalók: 1 citrom, 60 ml olívaolaj, 60 ml szója szósz, 1 tk oregánó, 3 gerezd passzírozott fokhagyma, 1,8 kg sertés szűzpecsenye, 220g hagyma, 2 zöld paprika, nyárs
Grillezett kenyér almával és hagymával

Grillezett kenyér almával és hagymával

2011 augusztus 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 1 fej hagyma vékonyra szeletelve, 1 piros alma kimagvazva és vékonyra szeletelve, ½ tk cukor, néhány csepp balzsamecet, 2 vastag szelet házi- vagy ciabatta kenyér, 100g juhsajt kis darabokra...
Zöldséges nyárs

Zöldséges nyárs

2011 július 19.

Hozzávalók: 16 koktélparadicsom, só, bors, morzsolt kakukkfű, 150g juhsajt, 6 olajbogyó, 1 kis (250 g-os) padlizsán, 1 kis (150 g-os) cukkíni, 8 ek olívaolaj, morzsolt oregánó, 2 tk citromlé, 600g kígyóuborka, 150g sampinyongomba,...
Citromos csirkesaláta

Citromos csirkesaláta

2011 július 15.

Hozzávalók a citromos csirkéhez: 4 db 120 g csirkedarabok, olívaolaj, 2 ek paprika, ½ tk citrombors, ½ tk szárított oregano, ¼ tk cayenne bors, ½ tk só; Hozzávalók a ropogós káposztasalátához: ¼ káposzta,...
Virsli grillezve

Virsli grillezve

2011 július 11.

Hozzávalók: 600g virsli, 100g szeletelt füstölt szalonna, 100g szeletelt középérett Gouda sajt, 2 ek kukoricaolaj, 1 zúzott fokhagymagerezd, 1 tk édes-nemes paprika
Grillezett burgonya padlizsánnal

Grillezett burgonya padlizsánnal

2011 július 9.

Hozzávalók: 800g kis újburgonya, 2 kis padlizsán, 125 ml olívaolaj, 1 csomó friss kakukkfű, 2 szál rozmaring, durva szemcséjű só, bors
Manírozott tarja

Manírozott tarja

2011 július 5.

Hozzávalók: 8 (egyenként 150g-os) sertéstarja; Hozzávalók a curry-s marinádhoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 tk curry, 1 ek szójaszósz, só, bors, 1 ek petrezselyem, 5 ek olaj; Hozzávalók a paradicsomos marinádhoz: 1...
Zöldfűszeres töltött filé

Zöldfűszeres töltött filé

2011 június 30.

Hozzávalók: 2 (egyenként 300g-os) sertésfilé Hozzávalók a töltelékhez: 2 ek zöldfűszeres mustár, 150g túró, 4 mogyoróhagyma, ½ - ½ csomó metélőhagyma, petrezselyem és tárkony, só, bors, 2 ek szójaolaj; Hozzávalók az öntethez:...
Csevap

Csevap

2011 június 29.

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahátszín, 30 dkg darált báránycomb, 40 dkg darált sertéslapocka, 1 db tojás, 2 ek mustár, 10 dkg hagyma apróra vágva, só, bors, kevés worchester szósz, 3 ek olaj
Húsnyársak gyümölcsökkel

Húsnyársak gyümölcsökkel

2011 június 22.

Hozzávalók: 125 ml víz, 200g cukor, 2 ek ecetesszencia, 1 (kb. 1 kg-os) sárgadinnye, 250g friss vagy mélyhűtött málna, 50g hámozott mandula, 500g sertés szűzpecsenye, 3 közepes nagyságú hagyma, olaj, só, bors, citrom, citromfű...
Ragacsos csirke

Ragacsos csirke

2011 június 18.

Hozzávalók: 8 ek olívaolaj, 1 ek Calvados, 4 ek almaecet, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 tk zöldbors, néhány rozmaringfű, 1 tk méz, 2 (egyenként 750g-os) konyhakész csirke
Roston sült hagymakarikák

Roston sült hagymakarikák

2011 június 14.

Hozzávalók: 6 fej lilahagyma 20 mm vastagon keresztben felszeletelve, só, bors; Hozzávalók az egyik mázhoz: 6 ek balzsamecet; Hozzávalók a másik mázhoz: 2 ek pesto szósz, 1,5 ek olívaolaj
Sajtos-snidlinges sült csirke spenóttal

Sajtos-snidlinges sült csirke spenóttal

2011 június 9.

Hozzávalók: 4 csont és bőr nélküli csirkemellfilé, 150g vékonyra szeletelt Grujére sajt, 90g vaj, 1 csomó spenót, 2 ek finomra vágott snidling, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 ek olívaolaj, só, bors
Mézes-narancsos csirke

Mézes-narancsos csirke

2011 május 31.

Hozzávalók: 4 részben kicsontozott csirkemell, 2 ek folyékony méz, 1 nagy narancs leve és finomra reszelt héja, 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 25 mm hosszú friss gyömbér lereszelve, só, bors
Roston sült naan

Roston sült naan

2011 május 23.

Hozzávalók: 4 naan kenyér
Narancsos-gyömbéres hússzeletek

Narancsos-gyömbéres hússzeletek

2011 május 16.

Hozzávalók: 2 × 225g, kb 25 mm vastag fartő vagy vesepecsenye szelet 50 ml narancslé, 50 ml fehérborecet, 50 ml citromlé, 2 ek narancsdzsem, 1 tk frissen őrölt gyömbér, 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 115 ml olívaolaj
Vesepecsenye Béarnaise mártással

Vesepecsenye Béarnaise mártással

2011 május 15.

Hozzávalók: 4 szelet vastag vesepecsenye, 750g burgonya, héjával, vékony szeletekre vágva, 125g olvasztott vaj, 4 tojássárgája, 2 ek fehérborecet, 2 ek víz, 1 ek finomra vágott tárkony, 2 ek olívaolaj, só bors, zsenge spenótlevél a...
Korianderes pisztráng citrommal

Korianderes pisztráng citrommal

2011 május 12.

Hozzávalók: 4 pisztráng (kb. 350g/db), 2 keserűcitrom héja és leve, 5 ek felaprított koriander, 2 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 2 ek száraz fehér vermut, 50 ml olívaolaj, só, bors, 4 durvára vágott újhagyma, keserűcitrom szeletek...
Csípős-ragacsos csirke

Csípős-ragacsos csirke

2011 május 5.

Hozzávalók: 1,5-2 kg-os egész csirke megtisztítva, kettévágva, 1 (330 ml) dobozos Dr. Pepper üdítőital, 10 gerezd fokhagyma, áttörve, 3 egész chilipaprika, 2 ek tabasco szósz, 5 dkg reszelt hagyma, 2 ek friss koriander, darabolva, 2 ek...
Mediterrán roston sült hal zöldségekkel

Mediterrán roston sült hal zöldségekkel

2011 április 23.

Hozzávalók: 1 ek finomra vágott friss tárkony vagy 2 csapott kk szárított tárkony, 6 ek olívaolaj, 4 szelet óriási lapos hal, lazac vagy tőkehal (kb. 180g/db), 2 fej fokhagyma egészben, külső héja leszedve, 2 ek finomra vágott friss petrezselyem,...
Ananászos - camembert-es sertésborda

Ananászos - camembert-es sertésborda

2011 április 21.

Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, 1 konzerv ananász, 2 doboz camembert, 1 dl húsleves, 10 dkg vaj, oregánó, só
Mentás bárányborda borsópürével

Mentás bárányborda borsópürével

2011 március 10.

Hozzávalók: 12 bárányborda szelet, 375g mirelit zöldborsó, 60 ml tejföl, 60 ml extraszűz olívaolaj, 2 ek frissen reszelt parmezán sajt, 2 ek fehérborecet, 2 ek finomra vágott menta, só, bors, párolt bébi sárgarépa a tálaláshoz
Grillezett ananász mentával

Grillezett ananász mentával

2011 február 26.

Hozzávalók: 1 hosszában félbevágott ananász, 90 ml méz, 60 ml narancslé, 1 narancs reszelt héja és frissen facsart leve, 2 ek frissen facsart citromlé, 2 ek finomra vágott menta
Gyümölcsös libasült

Gyümölcsös libasült

2011 február 20.

Hozzávalók: 1 fiatal liba (kb. 4 kg), só, fehér bors, 1 csomó üröm; Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg alma, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 2 ek cukor, 3-4 ek fekete kenyérből készült morzsa, 5 dkg kockára vágott húsos szalonna; Hozzávalók...
Grillezett csirke fokhagymával és citrommal

Grillezett csirke fokhagymával és citrommal

2011 február 12.

Hozzávalók: 3 kicsontozott, hosszában kettévágott csirkemell, 250g rukkola saláta, 4 cikkekre vágott paradicsom, 1 citrom leve és finomra reszelt héja, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Grillezett fánk

Grillezett fánk

2011 február 9.

Hozzávalók: 6 fahéjas, vagy sima fánk, 150g cukor, 250 ml hideg kávé, 2 ek kávélikőr, 1 tk vanília kivonat, vaníliafagylalt a tálaláshoz
Grillezett csirkemell – alaprecept

Grillezett csirkemell – alaprecept

2010 december 21.

Hozzávalók: 4 kicsontozott csirkemell, 1 ek vaj vagy olaj, só, bors
Ananászos salátával tálalt szűzpecsenye

Ananászos salátával tálalt szűzpecsenye

2010 december 11.

Hozzávalók: 600g szűzpecsenye, 200g darabolt ananász (konzerv), ½ közepes fej hagyma, 1 kisebb érett paradicsom, 2 ek olívaolaj, 1 tk szárított kakukkfű, só, cayenne-i bors, 3 ek aprított korianderzöld, ¼ tk őrölt kömé...
Rostonsült mártással

Rostonsült mártással

2010 november 14.

Hozzávalók: fejenként 2-3 szelet hús (ízlés szerint), 1 ek olaj, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 ek ketchup, 1 tk mustár, 1 tk borecet, 1 tk méz, ½ dl bor, só
Rablóhús

Rablóhús

2010 november 12.

Hozzávalók: 1 kg hús (marha-vesepecsenye, sertéskaraj, csirkemell), 5 fej hagyma, 30 dkg gomba, 20 dkg füstölt szalonna
Roston sült pulyka

Roston sült pulyka

2010 november 9.

Hozzávalók: 600g pulykamell filé, 1 dl joghurt, 10g margarin, ½ citrom héja, só, bors, gyömbér A teljes adag 1144,9 kcal/7g szénhidrát
Kolbászos dobverő

Kolbászos dobverő

2010 október 25.

Hozzávalók: 12 kolbász, 12 szál bacon, 2 ek méz, 1 ek mustár, salsa vagy ketchup a mártogatáshoz
Rákkal és parajjal töltött héjában sült burgonya mikróban készítve

Rákkal és parajjal töltött héjában sült burgonya mikróban készítve

2010 október 24.

Hozzávalók: 4 burgonya kb. 220 g /db, 180g friss, konzerv vagy mélyhűtött és kiolvasztott rákhús, összetörve, 220g mélyhűtött paraj, kiolvasztva, leszűrve és kinyomkodva, 2-3 ek natúr joghurt, 2-3 tejföl, 3 kk tárkonyos mustár, 1 csipet...
Salsás héjában sült krumpli

Salsás héjában sült krumpli

2010 október 14.

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, kb. 700g darált hús, 3-4 ek chili szósz; Hozzávalók a salsához: 1 kis hagyma finomra aprítva, 2 paradicsom apróra vágva, 2 zellerszár finomra aprítva, ¼ uborka finomra aprítva, 2 ek aprított...
Kaviárral töltött burgonya

Kaviárral töltött burgonya

2010 október 3.

Hozzávalók: 2 nagy sült burgonya, 6 dkg leszűrt füstölt lazac darabokra vágva, 1 félbevágott citromkarika, 2 ek tejföl, 2 kk fekete kaviár
Vagdalt hússal és babbal töltött héjában sült krumpli

Vagdalt hússal és babbal töltött héjában sült krumpli

2010 október 3.

Hozzávalók: 4 közepes méretű sütnivaló burgonya megszurkálva, 1 ek olívaolaj, 1 piros paprika szeletelve, 300g bárány- vagy marhahús darálva, 300g kész paradicsomszósz, 400g konzerv átmosott és lecsöpögtetett kidney bab, 4 ek friss sajt,...
Füstölt makrélás héjában sült krumpli

Füstölt makrélás héjában sült krumpli

2010 október 2.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya (175g-225g/ db), 300g kész füstölt makréla, 4 tavaszi hagyma finomra vágva, 4 ek sovány tejföl, vizitorma kockák, 1 citrom
Garnélával és lazaccal töltött héjában sült krumpli

Garnélával és lazaccal töltött héjában sült krumpli

2010 október 2.

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, 3 ek apróra vágott snidling, 4 db 175g-os bőrös lazacfilé, 2 ek majonéz, 2 ek túrós sajt, fekete bors, 100g megfőzött, megtisztított garnélarák
Szardellás töltött burgonya

Szardellás töltött burgonya

2010 október 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 közepes nagyságú összevagdalt paradicsom, késhegynyi oregáno, bors, 2 nagy sült burgonya, 4 félbevágott szardella, 2 kimagozott olívabogyó
Lime-os héjában sült krumpli tonhallal

Lime-os héjában sült krumpli tonhallal

2010 október 1.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya,(175g-225g/db), 2 konzerv tonhal sós lében, 1 lime, maroknyi friss koriander, 1 piros paprika, bors
Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával

Sütőben sült burgonya guacamoléval és salsával

2010 szeptember 30.

Hozzávalók: 4 nagy legalább 20 dkg-os burgonya, 1 fej friss saláta, a díszítéshez korianderzöld; Hozzávalók a guacamoléhoz: 1 nagy érett avokádó, 1 kis fej hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsom, 1 ek tejszínes krémsajt,...
Svájciasan töltött burgonya

Svájciasan töltött burgonya

2010 szeptember 30.

Hozzávalók: 3 dkg összevagdalt puha sajt, 2 szelet sonka csíkokra vágva, 3 szál összevagdalt újhagyma, 2 nagy sült burgonya
Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

2010 szeptember 29.

Hozzávalók: 4 sütnivaló burgonya, 1 ek olaj, 2 csirkemell csíkokra vágva, 200g sárgarépa apró csíkokra vágva, 150g bébi kukorica háromfelé vágva, 1 csomó újhagyma 3 cm-es darabokra vágva, 2 ek szójaszósz, 2 ek édes chili szósz, 3 ek...
Paradicsomsalátás héjában sült krumpli

Paradicsomsalátás héjában sült krumpli

2010 szeptember 29.

Hozzávalók: 4 burgonya (225g/db), 4 csirkemell, szárított oregánó, rozmaring vagy bazsalikom, 8 érett paradicsom, 150g sovány görög joghurt, 4 tavaszi hagyma
Lecsós héjában sült krumpli chilivel

Lecsós héjában sült krumpli chilivel

2010 szeptember 28.

Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya (175g-225g/db), 400g kész lecsó, ½ tk paprika, 2 csepp Tabasco szósz, maroknyi friss koriander, ízlés szerint tejföl, 1 konzerv kidney bab
Fokhagymás-gombás héjában sült krumpli

Fokhagymás-gombás héjában sült krumpli

2010 szeptember 28.

Hozzávalók: 225g burgonya, 15 g vaj, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 175g gomba felszeletelve, 2 ek krémsajt, 2 ek frissen aprított zöldfűszer, só, bors
Héjában sült krumpli

Héjában sült krumpli

2010 szeptember 27.

Hozzávalók: 2 nagy burgonya
Mézes-mustáros grillcsirke párolt zöldséggel

Mézes-mustáros grillcsirke párolt zöldséggel

2010 szeptember 10.

Hozzávalók: 125g csirkemellfilé, 20g méz, 1g olívaolaj, 1 tk szójaszósz, 50 ml narancslé, 1 tk mustár, 200g főtt burgonya, 160g zöldbab (370 kcal, 6g zsír)
Pácolt kardhal grillezve

Pácolt kardhal grillezve

2010 szeptember 4.

Hozzávalók: 3 ek olívaolaj, 1 nagy citrom finomra reszelt héja és átszűrt leve, 1 ek méz, 1 ek szójaszósz, 2 kk szárított oregano, ½ mk só, ½ mk Tabasco-szósz, 4 vastag szelet kardhal (kb. 175g/db), 550g apró újburgonya...
Paprikás chips

Paprikás chips

2010 augusztus 29.

Hozzávalók: 2 nagy burgonya, 3 ek olaj, só, ½ tk pirospaprika
Roston sült töltött hal

Roston sült töltött hal

2010 augusztus 5.

Hozzávalók: 4 ek olívaolaj, 220g póréhagyma megtisztítva és vékonyan felszeletelve, 2 citrom finomra reszelt héja és átszűrt leve, 220g friss zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott friss petrezselyemzöld, 350g alma meghámozva, magház nélkül és...
Töltött cukkini

Töltött cukkini

2010 július 20.

Hozzávalók: 4 cukkíni (kb. 500 g), 1 kis fej vöröshagyma, ½ csokor petrezselyemzöld, 2 ek vaj vagy margarin, 175g zsemlemorzsa, 1 tk olasz fűszerkeverék, só, fekete bors, 1 tojás, 2 ek reszelt parmezán sajt, vaj a sütőforma...
Mexikói salsa

Mexikói salsa

2010 július 18.

Hozzávalók: 4 nagy zamatos, érett paradicsom, 1 nagy gerezd fokhagyma héjastól, 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva, 1 friss zöld chilipaprika kimagozva és finomra aprítva, 1-3 tk keserűcitromlé, 3 ek felaprított koriander, só
Fajita-csirke

Fajita-csirke

2010 június 25.

Hozzávalók: 600g kicsontozott bőr nélküli csirkemell, 2 ek keserűcitromlé, 2 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 1 tk szárított szurokfű (origánum), 2 ek olivaolaj, 8 tortilla, 150 ml tejföl vagy tejszín, 50g kemény fehér sajt lereszelve,...
Kofta

Kofta

2010 június 24.

Hozzávalók: 50g egynapos száraz kenyérbél, 450g darált bárányhús, 1 fej felaprított hagyma, 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 2 tk őrölt kömény, 2 tk őrölt koriander, fél friss piros chilipaprika - kimagozva és finomra vágva, só, bors,...
Fokhagymás pitakenyér

Fokhagymás pitakenyér

2010 június 23.

Hozzávalók: 3 ek olivaolaj, 1 nagy gerezd fokhagyma finomra zúzva, fél friss piros chilipaprika, 4 fehér, barna vagy szezámmagos pitakenyér; kb. 4 nagy ropogós salátalevél felaprítva, bors
Oldalas mézzel és narancsdzsemmel

Oldalas mézzel és narancsdzsemmel

2010 június 21.

Hozzávalók: 300 ml száraz almabor, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek citromlé, 8 ek csípős narancsdzsem, 2 ek folyékony méz, 8 ek szójaszósz, 3 finomra vágott újhagyma, frissen őrölt fekete bors, 12 csontos sertésborda (az összsúlya kb....
Brokkoli batyuk

Brokkoli batyuk

2010 június 21.

Hozzávalók: 600g brokkoli rózsáira szedve, és a szára ujjnyi hosszúságura szeletelve, 1 fej kis hagyma durvára aprítva, 2 ek frissen sajtolt olivaolaj, 3-4 ek frissen reszelt parmezán sajt, só, bors
Satay

Satay

2010 június 20.

Hozzávalók: 600g sovány sertéslapocka 25 mm-es kockákra vágva, fél citrom leve, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 25 mm hosszú friss gyömbérdarab lereszelve, ¾ tk őrölt kömény és koriander, 3 ek kókusztej, só
Barbecue-n készült kukoricacsövek

Barbecue-n készült kukoricacsövek

2010 június 17.

Hozzávalók: 4 cső kukorica, olivaolaj a kenegetéshez, 25g vaj, só, bors
Fűszeres garnélapillangók

Fűszeres garnélapillangók

2010 június 16.

Hozzávalók: 16 nyers tigrisgarnéla páncélostul, 2-2 tk paprika, szárított kakukkfű, szurokfű (origánum), só, 1-1 tk mustár, cayenne-i és fekete bors, 3 ek olivaolaj, 2 tk keserűcitromlé (lime), keserűcitrom szeletek a tálaláshoz
Barbecue-n sült polenta

Barbecue-n sült polenta

2010 június 16.

Hozzávalók: 225g kukoricaliszt, 1 l víz, 50g frissen reszelt parmezán sajt, 1,5 ek felaprított petrezselyem, só, bors
Glamorgan kolbászkák

Glamorgan kolbászkák

2010 június 15.

Hozzávalók: 100g friss zsemlemorzsa, 50g reszelt sajt (kecskesajt, ementáli vagy érett Cheddar), 1 ek felaprított petrezselyem, ¾ teáskanál felaprított kakukkfű, 1 finomra vágott újhagyma, 1 tojás, 3 ek simaliszt 2 teáskanál őrölt...
Roston sült zöldségsaláta

Roston sült zöldségsaláta

2010 június 14.

Hozzávalók: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 ek frissen sajtolt olivaolaj, padlizsán 5 mm vastag szeletekre vágva, 8 újhagyma, 2 cukkíni, hosszában 5 mm vastagon felszeletelve, 1 piros húsú paprika félbevágva és kimagozva, egy nagy csokor petrezselyem...
Kolbász almapürével

Kolbász almapürével

2010 május 26.

Hozzávalók: 60 dkg sütőkolbász, 6 savanykás alma, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, só, frissen őrölt bors
Darált csirkesatay

Darált csirkesatay

2010 május 25.

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 2 sonkahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg kókuszreszelék, 3 piros chili, 2 szárított chili, 2,5 cm gyömbérgyökér, 2 tk koriandermag, 1 tk szemes bors, 1 tk rákkrém, 2 szem szegfűszeg, 2 ek zöldcitromlé,...
Provánszi gombafejek

Provánszi gombafejek

2010 május 7.

Hozzávalók: 18 közepes nagyságú sampinyongomba, 2 fokhagymagerezd, 6 ek napraforgóolaj, néhány rozmaringtű, 1 tk vagdalt kakukkfűlevél, 5 vagdalt zsályalevél, 1 elmorzsolt babérlevél
Cukkínis sajtos tálkák

Cukkínis sajtos tálkák

2010 május 6.

Hozzávalók: 4 cukkíni, 6 szelet raclette-sajt, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, só, pirospaprika
Paradicsomos sajtos tálkák

Paradicsomos sajtos tálkák

2010 május 5.

Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 200 g juhsajt, ½ csomó sima levelű zöldpetrezselyem, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, fűszersó, ½ citrom reszelt héja
Paradicsomos vagdalthús-steak

Paradicsomos vagdalthús-steak

2010 május 4.

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 600 g sovány marhavagdalt, 50 g zsemlemorzsa, 125 g (lecsöpögtetett konzerv) paradicsom, 1 ek apróra vágott turbolya vagy apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 tk Tabasco-szósz, só, frissen őrölt bors
Marha- és sertéshús-nyársak

Marha- és sertéshús-nyársak

2010 május 3.

Hozzávalók: 300 g marhabélszín, 500 g sertés szűzpecsenye, 4 hagyma, 2-3 ek napraforgóolaj, só, durvára őrölt tarka bors, rozmaring, 1 ek étolaj
Csirkemellfilé földimogyoró-mártással

Csirkemellfilé földimogyoró-mártással

2010 május 2.

Hozzávalók: 3 mogyoróhagyma, 500 g csirkemellfilé, 3 ek édes szójaszósz (ketjab manis), ½ teáskanál őrölt feketebors, olaj a grillserpenyőhöz A földimogyoró mártáshoz: 3 mogyoróhagyma vagy kis hagyma, 2 fokhagymagerezd, 2 ek...
Rostélyos chilipaprika-mártással

Rostélyos chilipaprika-mártással

2010 február 8.

Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 3 mogyoróhagyma, vaj, ¼ l húsleves, 2-4 piros chilipaprika, Worcestershire-szósz, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma
Grillezett hagymás burger

Grillezett hagymás burger

2010 január 16.

Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 fej lila hagyma, 30g vaj, 2 gerezd fokhagyma, 500g darált marhahús, 4 ek zsemlemorzsa, 2 ek mustár, 5 ek ketchup, 1 tk chili, só, bors

Ropogós malacsült

2010 január 2.

Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 5 dkg zsír, 2 dl sör, só, majoranna

Mexikói oldalas

2010 január 2.

Hozzávalók: 1,5 kg csontos oldalas, 1 ek mustár, ½ ek currypor, 1 tk csípős paprikakrém, 1 ek méz, 1 mk só, bors
Pisztáciás camembert

Pisztáciás camembert

2009 december 20.

Hozzávalók: 2 db 125g-os egész camembert sajt, 1 tojás, 150g darált pisztácia, liszt

Cajun-csirkeszárny

2009 december 20.

Hozzávalók: 1kg csirke szárny, 3 kk olaj, 4 ek prézli, csipetnyi bors, 1 kk őrölt kömény, 2 kk fokhagymasó, 2 kk pirospaprika, 2 kk fekete bors, 2 kk kakukkfű