Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

2017 szeptember 4.

Hozzávalók: 50 dkg szilva 5 ek cukor 5 dl tej 2 rúd fahéj 1 cs vaníliás cukor 1 cs vaníliás pudingpor
Sárgadinnye leves, főzés nélkül

Sárgadinnye leves, főzés nélkül

2017 július 31.

Hozzávalók: 2 sárgadinnye 1 l tej 1 dl tejszín porcukor fahéj vaníliás cukor citromlé 2 ek mandula, durvára törve
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2017 július 24.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kk fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg ízlés szerint 1 ek finomliszt
Gyors meggyleves

Gyors meggyleves

2017 június 15.

Hozzávalók: 60 dkg meggy 8 dl víz 1 dl tejföl 1 ek liszt 3 ek cukor fahéj szegfűszeg 1 citrom héja reszelve csipetnyi só
Likőrös meggyleves

Likőrös meggyleves

2017 május 30.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Körteleves pudinggal

Körteleves pudinggal

2017 május 9.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Illatos almaleves

Illatos almaleves

2016 december 22.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2016 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél tasak vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kávéskanál fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg 1 ek liszt
Őszi gyümölcsleves

Őszi gyümölcsleves

2015 szeptember 22.

Hozzávalók: ízlés szerint: birs, körte, alma, szilva 4 ek cukor 1 ek méz 1 db citrom 1 cs vaníliás cukor 1 ek finomliszt 2 dl főzőtejszín fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint só
Cseresznye krémleves

Cseresznye krémleves

2015 június 19.

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye ízlés szerint cukor 2 cs vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 3 db szegfűszeg 1 mk gyömbér szerecsendió fél citrom (leve és reszelt héja) 1/2 cs vaníliás pudingpor 2 dl tejszín
Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

2014 november 17.

Hozzávalók: - 50 dkg (mag nélküli) aszaltszilva - 2 dl vörösbor - 2 dl tejföl - 4 dkg liszt - 5 dkg cukor - 1 kk vaj - 2 db egész fahéj - 4 db szegfűszeg - 1 csipet szerecsendió - só
Pudingos körteleves

Pudingos körteleves

2014 október 27.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Szilvaleves

Szilvaleves

2014 szeptember 1.

Hozzávalók: 0,5 kg szilva 0,5 cs. vaníliás pudingpor 2 dl tejföl fahéj, szegfűszeg cukor só citromhéj
Hideg sárgadinnye-leves

Hideg sárgadinnye-leves

2014 augusztus 11.

Hozzávalók: 1-1 db kétféle sárgadinnye (lehet galia, mézharmat) 2,5 dl 30%-os tejszín 2 dl tej 2 ek méz 1 ek fehér rum só, szerecsendió
Hideg sárgadinnye-leves

Hideg sárgadinnye-leves

2014 július 21.

Hozzávalók: 1 sárga- (galia) dinnye 1 mézharmat dinnye (szürkés héjú) 2,5 dl 30%-os tejszín 2 dl tej 2 ek méz 1 ek rum só, szerecsendió
Eperkrémleves

Eperkrémleves

2014 április 30.

Hozzávalók: - 40 dkg eper - 7 dl tej - 5 ek cukor - 3 dl tejszín - kicsi liszt - fahéj
Mandulaleves dinnyével

Mandulaleves dinnyével

2013 július 30.

Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 1 kis chilipaprika, 4 ek olívaolaj, 4 ek darált mandula, 4 ek lereszelt francia kenyér, 1,5 ek paradicsompüré, 1 l zöldségalaplé, só, ½ tk szerecsendió, ½ cantalup vagy görögdinnye
Gyümölcsleves - főzés nélkül

Gyümölcsleves - főzés nélkül

2013 június 25.

Hozzávalók: - kb 80-90 dkg gyümölcs (lehet vegyesen, idény szerint), - 8 dl narancslé, - 2 dl tejszín, - méz, - fahéj, szegfűszeg
Narancsos paradicsomleves

Narancsos paradicsomleves

2011 november 21.

Hozzávalók: 900g paradicsom felezve, 2 fokhagyma gerezd finomra vágva, 4 ek olívaolaj, 2 hagyma felkockázva, 2 sárgarépa meghámozva és kockára vágva, 1 zellerszár felkockázva, 560 ml forró zöldséglé, 100 ml narancslé, 1 kis narancs a...
Almás paradicsomleves

Almás paradicsomleves

2011 október 23.

Hozzávalók: 450g meghámozott alma, magháza eltávolítva és felszeletelve, 900g érett piros paradicsom, elfelezve, 2 gerezd fokhagyma, 750 ml olívaolaj, só, bors, 425 ml víz, 1 ek paradicsompüré
Citromleves

Citromleves

2011 június 13.

Hozzávalók: 1 citrom, 2 dl tejszín, ízlés szerint kevés méz vagy cukor, 1 húsleveskocka, 1 tk liszt
Argentin almaleves

Argentin almaleves

2010 augusztus 23.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Szőlős erdeigyümölcs-leves

Szőlős erdeigyümölcs-leves

2010 augusztus 14.

Hozzávalók: 20 dkg szőlő, 20 dkg fekete szeder, 20 dkg málna, 20 dkg kökény, 3 dkg szeletelt mandula, 2 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, cukor, ¼ vaníliarúd, citromfű
Almás burgonyaleves

Almás burgonyaleves

2010 augusztus 9.

Hozzávalók: 90 dkg Gül Baba burgonya, 3 jonatán alma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg rukola, 1 l tyúkhúsleves, 1 ek citromlé, 4 ek vaj, só, bors, csipetnyi őrölt szegfűbors; Hozzávalók a díszítéshez: szeletekre vágott alma, rukola
Mentás eperleves pirított mandulával

Mentás eperleves pirított mandulával

2010 augusztus 2.

Hozzávalók: 50 dkg eper, 4 dkg szeletelt mandula, 8 gombóc vaníliaf ízű agylalt, 5 dl tejszín, 1 dl édes vörösbor, 2 ek porcukor, 2 szál friss menta
Gyümölcsös joghurtleves

Gyümölcsös joghurtleves

2010 július 27.

Hozzávalók: 12 dkg kefír, 75g joghurt, 2 ek gabonapehely, 1 tk méz, ½ citrom, ½ nektarin, 2 ek fagyasztott áfonya, 1-2 mentalevél
Egres-leves

Egres-leves

2010 július 23.

Hozzávalók: 60 dkg egres, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Barack leves

Barack leves

2010 július 22.

Hozzávalók: ½ kg sárgabarack, 2 dl fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tejföl
Ribizkeleves habgaluskával

Ribizkeleves habgaluskával

2010 július 21.

Hozzávalók: 1 l ribizke, 15 dkg porcukor, 1 dl tejföl, 1 dkg liszt, 2 tojásfehérje, 1 l víz, só
Almaleves

Almaleves

2010 július 19.

Hozzávalók: 60 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Kókuszos sárgadinnyeleves nyári gyümölcsökkel

Kókuszos sárgadinnyeleves nyári gyümölcsökkel

2010 július 13.

Hozzávalók: 1 db zöldcitrom, 8 dkg cukor, 1 db sárgadinnye, 20 dkg nyári gyümölcs (ribizli, málna, dinnye, feketeszeder, eper stb.), 4 dl kókusztej cukor nélkül, só, citromfű (díszítéshez)
Sárgabarackos sárgarépakrémleves

Sárgabarackos sárgarépakrémleves

2010 július 4.

Hozzávalók: 10 dkg szárított sárgabarack, 1 db chilipaprika, 2g friss gyömbér, 20 dkg sárgarépa, 2 ek olaj, késhegynyi currypor, 6 dl zöldségalaplé, késhegynyi szerecsendió, 1 dl fehérbor, só, 1 csomag koriander
Hideg meggyleves meggylikőrrel

Hideg meggyleves meggylikőrrel

2010 június 27.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Cseresznye-, meggyleves

Cseresznye-, meggyleves

2010 június 13.

Hozzávalók: 60 dkg cseresznye vagy meggy, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 4-5 dkg cukor, 1 csík citromhéj, 1 rúd fahéj, só
Bodzaleves

Bodzaleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 150g bodza bogyó, 1 liter víz, 1,5 tk kukoricakeményítő, 1 meghámozott és kockára vágott alma, 1 citromhéj, ízlés szerint cukor
Sziléziai sörleves

Sziléziai sörleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 100 g mazsola, 100 g szeletelt fehér kenyér, ½ l víz, 35 g cukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 l világos sör, ½ tk fahéj, ½ tk őrölt vanília, 2 tojássárgája