Joghurtos céklaleves

Joghurtos céklaleves

2017 október 27.

Hozzávalók: 2 db cékla 2 dl joghurt 1 gerezd fokhagyma só, bors kapor
Boros gombaleves

Boros gombaleves

2017 október 20.

Hozzávalók: 2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba 1/2 szál póréhagyma 2 dl fehérbor 2 dl tejföl 7 dl zöldség alaplé tárkony (friss vagy szárított) 1 ek kókuszzsír só 1 Bonduelle egész csiperkegomba pár szelet füstölt sajt 1-2...
Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

2017 szeptember 14.

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

2017 szeptember 4.

Hozzávalók: 50 dkg szilva 5 ek cukor 5 dl tej 2 rúd fahéj 1 cs vaníliás cukor 1 cs vaníliás pudingpor
Sárgadinnye leves, főzés nélkül

Sárgadinnye leves, főzés nélkül

2017 július 31.

Hozzávalók: 2 sárgadinnye 1 l tej 1 dl tejszín porcukor fahéj vaníliás cukor citromlé 2 ek mandula, durvára törve
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2017 július 24.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél csomag vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kk fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg ízlés szerint 1 ek finomliszt
Gyors meggyleves

Gyors meggyleves

2017 június 15.

Hozzávalók: 60 dkg meggy 8 dl víz 1 dl tejföl 1 ek liszt 3 ek cukor fahéj szegfűszeg 1 citrom héja reszelve csipetnyi só
Likőrös meggyleves

Likőrös meggyleves

2017 május 30.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Borsókrémleves

Borsókrémleves

2017 május 24.

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín vaj vagy zsiradék fél póréhagyma 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió, gyömbér pirított mandula
Tönkölyleves

Tönkölyleves

2017 május 22.

Hozzávalók: 2 l zöldségleves, 20 dkg tönkölyliszt, 2 csokor fűszernövény (petrezselyem, kapor, metélőhagyma), 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 4 ek száraz fehérbor, 6 dkg vaj
Spárga-krémleves bazsalikommal

Spárga-krémleves bazsalikommal

2017 május 12.

Hozzávalók: 2 csokor fehér spárga 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 1 dl olívaolaj 1 tk liszt 1 ek bazsalikom 1 csipet szerecsendió só, bors
Körteleves pudinggal

Körteleves pudinggal

2017 május 9.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

2017 április 4.

Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma 2 ek liszt 1 l alaplé (lehet kockából) 2 ek tejföl 1 ek napraforgó olaj só, bors reszelt sajt, tortilla chipsz
Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

2017 március 21.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa fél vöröshagyma 0,5 liter zöldség alaplé (lehet kockából) 1 dl kókusztej 1 kk curry fűszrkeverék lime-lé só, bors olívaolaj csilipehely
Maceszgombóc

Maceszgombóc

2017 február 22.

Hozzávalók: 25 dkg macesz (pászka) 5 db tojás 10 dkg margarin 1 csokor petrezselyem só, bors
Póréhagymaleves

Póréhagymaleves

2017 február 8.

Hozzávalók: 2 szál póréhagyma 3 dkg vaj 1,5 dl tejföl 1 ek liszt 10 dkg sajt só, bors, vegeta víz pirítós
Sajtos brokkolileves

Sajtos brokkolileves

2017 február 3.

Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 10 dkg márványsajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 1 l alaplé (lehet kockából), 2 dl tejszín, 2 ek. liszt, só, bors, kakukkfű, pirított zsemlekocka ízlés szerinti mennyiségben
Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel

Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel

2017 január 23.

Hozzávalók: - 2 padlizsán - 1 sárgarépa - 1 fehérrépa - 1 kisebb póréhagyma - 1 kis fej vöröshagyma - 1 dl tejszín - 1/2 dl száraz fehér bor - őrölt bors - 2 dkg reszelt parmezánsajt - petrezselyem
Fokhagymaleves sajttal

Fokhagymaleves sajttal

2017 január 17.

Hozzávalók: 10 gerezd fokhagyma 40 dkg vaj 10 dkg sajt 1 hagyma 2 ek liszt 9 dl alaplé (lehet kockából) 1,25 dl főzőtejszín rozmaring, kakukkfű, babérlevél só, bors
Fokhagymaleves

Fokhagymaleves

2017 január 2.

Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 4 ek füstölt sajt, 5 gerezd fokhagyma, 3 húsleves-kocka, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem 1 ek liszt só, bors, ízlés szerint
Illatos almaleves

Illatos almaleves

2016 december 22.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Sajtos-tejszínes gombaleves

Sajtos-tejszínes gombaleves

2016 december 14.

Hozzávalók: 25 dkg gomba 1 hagyma 2 dl tejszín 15 dkg sajt só, bors, pirospaprika 1 ek liszt 1 ek olaj
Sajtgaluska (levesbe)

Sajtgaluska (levesbe)

2016 december 7.

Hozzávalók: 2 szelet rozs vagy barna kenyér 1 dl tej 1 vöröshagyma 1 tojás 2 dkg vaj 5 dkg sajt 2 ek liszt só, szrecsendió
Sajtos kenyérleves

Sajtos kenyérleves

2016 november 23.

Hozzávalók: 8 szelet félbarna kenyér, 20 dkg Gruyére (vagy friss parmezán) sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1,2 l marhahúsleves (lehet kockából), só, bors
Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

2016 november 3.

Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 sárgarépa 1 krumpli 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5 liter alaplé (lehet kockából is) só, bors 1,5 dl főzőtejszín 15 dkg reszelt füstölt sajt olaj vagy zsiradék
Narancsos répakrém-leves

Narancsos répakrém-leves

2016 november 2.

Hozzávalók: 45 dkg sárgarépa 1 hagyma 3 ek. olívaolaj 1,5 l húsleves 1 narancs reszelt héja 4 tojássárgája reszelt edami sajt
Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

2016 október 21.

Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök fél vöröshagyma 3 sárgarépa 2 fehérrépa 3 gerezd fokhagyma 1,5 cm gyömbér só, bors, ételízesítő 1 dl főzőtejszín 2 ek napraforgó olaj
Gyors kukoricaleves

Gyors kukoricaleves

2016 október 19.

Hozzávalók: - 2 doboz csemegekukorica - 2dl tejföl - 1 ek. liszt - só, bors, ételízesítő - tortilla chips
Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

2016 október 5.

Hozzávalók: 7-8 gerezd fokhagyma 1 ek vaj 2 dl zsírosabb tej 4 ek liszt só, bors (esetleg kevés szerecsendió) reszelt sajt
Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves

2016 szeptember 30.

Hozzávalók: 35 dkg gomba 1 fej hagyma 2 ek olaj 1 ek iszt 2,5 dl főzőtejszín 2 db leveskocka só, bors, petrezselyem
Amerikai paradicsomleves

Amerikai paradicsomleves

2016 augusztus 30.

Hozzávalók: 7,5 dl marha alaplé (lehet kockából) 10 dkg sárgarépa 20 dkg édesburgonya 2 ek olívaolaj 1 vöröshagyma 10 dkg sűrített paradicsom 80 dkg konzerv paradicsom vagy friss, hámozott, egész 2 ek cukor bazsalikom chilipehely
Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

2016 augusztus 11.

Hozzávalók: 5 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag kapor, 2 szál újhagyma, só, bors, ½ dl tejföl, 2 ek olivaolaj, 2 db kígyóuborka, 1 dkg dióbél
Hideg barackleves

Hideg barackleves

2016 augusztus 4.

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 kg nektarin fél tasak vaníliás pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 7 ek cukor 2 kávéskanál fahéj 2 dl habtejszín 4 dl tej szegfűszeg 1 ek liszt
Rebarbaraleves

Rebarbaraleves

2016 május 30.

Hozzávalók (4 személyre): - 40 dkg rebarbara, - 1 citrom, - 20 dkg cukor, - 1 evőkanál búzakeményítő, - 1 dl tejföl A galuskához: - 2 dl tej, - 2 evőkanál búzadara, - 3 evőkanál olaj
Gyors spárgaleves galuskával

Gyors spárgaleves galuskával

2016 május 26.

Hozzávalók: 0,5 kg fehér spárga liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 1 tojás petrezselyem
Tavaszi karalábéleves

Tavaszi karalábéleves

2016 május 4.

Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé 2 ek olaj 1 l alaplé (lehet kockából) 2 ek liszt petrezselyem só, bors
Nápolyi zöldségleves

Nápolyi zöldségleves

2016 április 4.

Hozzávalók: - 2 sárgarépa, - 2 fehérrépa, - 2 karalábé, - 1/4 zeller, - 1 citrom, - 1 kk vegeta, - 1 kk paradicsompüré, - 10 dkg parmezán, - só, bors
Fokhagymás spárgaleves

Fokhagymás spárgaleves

2016 március 30.

Hozzávalók: 50 dkg zöldspárga 1 gerezd fokhagyma vegeta, bors 1 csipet szerecsendió 1,5 dl tejföl 2 ek zabkorpa
Különleges zöldségleves

Különleges zöldségleves

2016 február 22.

Hozzávalók 4 személyre: - 4 ek olívaolaj, - 10 dkg hagyma, - 10 dkg sárgarépa, - 30 dkg pasztinák, - 20 dkg burgonya, - 1-2 gerezd fokhagyma, - 2 alma, - 1 l zöldségleves (lehet kockából), - 2 dl főzőtejszín, - 1 tk reszelt citromhéj, - só,...
Joghurtos karfiolleves

Joghurtos karfiolleves

2016 január 21.

Hozzávalók: 50 dkg karfiol, 5 dl víz, 2 ek vaj, 2 ek mandula, 1 fej hagyma, 1 ek liszt, só, szerecsendió, 2 dl joghurt, 2,5 dl tej, petrezselyem
Borleves

Borleves

2015 december 15.

Hozzávalók: 1 l fehér bór, 0,5 l víz, 10 ek cukor, 2 tk liszt 7 tojás sárgája 1 citrom leve és hámozott héja, fahéj, szegfűszeg
Olajbogyóleves

Olajbogyóleves

2015 december 14.

Hozzávalók: 20 dkg olajbogyó, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 1 dl olívaolaj, galuskatészta, só, bors, petrezselyem, feta sajt
Sajtleves

Sajtleves

2015 november 30.

Hozzávalók: 5 dkg liszt, 5 dkg olaj, 2 dkg pirospaprika, 2 l csontlé (vagy ha van burgonyafőzőlé), 5 dkg trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 1 dl tej, só, bors
Póréhagyma krémleves

Póréhagyma krémleves

2015 november 4.

Hozzávalók: 50 dkg póréhagyma 2 ek liszt 1 l zöldség alaplé (lehet kockából) 2 ek tejföl 1 ek olaj só, bors
Sütőtök leves kókusszal

Sütőtök leves kókusszal

2015 október 20.

Hozzávalók: 50 dkg sütőtök 1 vöröshagyma 5 dkg vaj 2 db leveskocka só, bors 1 mk curry 2 dl tejszín 2 ek méz 4 evőkanál kókuszreszelék
Brokkolis márványsajt-leves

Brokkolis márványsajt-leves

2015 október 13.

Hozzávalók: 1 ek olaj, 1 apróra vágott hagyma, 1 l zöldséglevesalap-lé, 50 dkg brokkoli feldarabolva, 12,5 dkg érett márványsajt, só, bors, 4 szelet kenyér
Őszi gyümölcsleves

Őszi gyümölcsleves

2015 szeptember 22.

Hozzávalók: ízlés szerint: birs, körte, alma, szilva 4 ek cukor 1 ek méz 1 db citrom 1 cs vaníliás cukor 1 ek finomliszt 2 dl főzőtejszín fahéj, szegfűszeg, gyömbér ízlés szerint só
Egyszerű hagymaleves

Egyszerű hagymaleves

2015 szeptember 10.

Hozzávalók: 5 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db újhagyma 1 db zöldségleves kocka olívaolaj só, bors sajt vagy pirított kenyérkocka - a tálaláshoz
Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

2015 április 1.

Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma 1 száll póréhagyma 1 krumpli só, bors, szerecsendió 1 zöldségleveskocka 1 ek margarin 2 ek olívaolaj 2 dl tejszín
Könnyű zöldségleves

Könnyű zöldségleves

2015 március 3.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1,5 liter alaplé (lehet kockából) 1 karalábé 1 marék kelbimbó 1 zeller 1 fej hagyma só, bors, petrezselyem
Brokkoli leves márványsajttal

Brokkoli leves márványsajttal

2015 február 10.

Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 10 dkg márványsajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 1 l alaplé (lehet kockából), 2 dl tejszín, 2 ek. liszt, só, bors, kakukkfű, pirított zsemlekocka ízlés szerinti mennyiségben
Rizsleves curryvel

Rizsleves curryvel

2015 február 3.

Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 3 ek rizs - 1 kk pirospaprika - 1 kk curry - só, bors - 1 pohár tejföl - 2 kk mustár - 5 dl húsleves alaplé (lehet kockából)
Gyors sajtleves

Gyors sajtleves

2015 január 20.

Hozzávalók: 20 dkg krémsajt 1 póréhagyma só, bors olaj 1 hús- vagy zöldségleves kocka 5 dkg reszelhető sajt
Magyaros gombaleves

Magyaros gombaleves

2014 november 24.

Hozzávalók: - 40 dkg csiperke gomba - 1 fej vöröshagyma - 2 db sárgarépa - 2 db fehérrépa - 1 fél zeller - petrezselyem - só, bors, pirospaprika - olaj
Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

Azaltszilva leves fahéjjal és vörösborral

2014 november 17.

Hozzávalók: - 50 dkg (mag nélküli) aszaltszilva - 2 dl vörösbor - 2 dl tejföl - 4 dkg liszt - 5 dkg cukor - 1 kk vaj - 2 db egész fahéj - 4 db szegfűszeg - 1 csipet szerecsendió - só
Spenótleves

Spenótleves

2014 november 6.

Hozzávalók: - 25 dkg spenót - 1 vöröshagyma - 2,5 dl tejszín - 2 gerezd fokhagyma - 1 tk vaj - só, bors, szerecsendió
Pudingos körteleves

Pudingos körteleves

2014 október 27.

Hozzávalók 4 körte fahéj szegfűszeg 5 ek barnacukor 1 ek kókuszos pudingpor 2,5 dl főzőtejszín 1 ek citromlé só
Tejszínes hagymakrémleves sajttal

Tejszínes hagymakrémleves sajttal

2014 október 7.

Hozzávalók: - 5 vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 3 dl tejszín - 1,5 l húsleves (lehet kockából) - 15 dkg reszelt sajt - 4 szelet kenyér - olívaolaj - só, bors
Szilvaleves

Szilvaleves

2014 szeptember 1.

Hozzávalók: 0,5 kg szilva 0,5 cs. vaníliás pudingpor 2 dl tejföl fahéj, szegfűszeg cukor só citromhéj
Hideg sárgadinnye-leves

Hideg sárgadinnye-leves

2014 augusztus 11.

Hozzávalók: 1-1 db kétféle sárgadinnye (lehet galia, mézharmat) 2,5 dl 30%-os tejszín 2 dl tej 2 ek méz 1 ek fehér rum só, szerecsendió
Joghurtos paradicsomleves

Joghurtos paradicsomleves

2014 augusztus 4.

Hozzávalók: 1,5 kg érett paradicsom, 125 ml joghurt, 4 friss bazsalikomlevél, 1 tk szárított oregánó, só, bors
Kaporleves

Kaporleves

2014 július 23.

Hozzávalók: 5 dkg vaj kb 7 dl húsleves (lehet kockából) 25 dkg tejföl 2 ek liszt só, kevés almaecet (kihagyható) 3 csokor kapor
Hideg sárgadinnye-leves

Hideg sárgadinnye-leves

2014 július 21.

Hozzávalók: 1 sárga- (galia) dinnye 1 mézharmat dinnye (szürkés héjú) 2,5 dl 30%-os tejszín 2 dl tej 2 ek méz 1 ek rum só, szerecsendió
Görög citromleves

Görög citromleves

2014 július 17.

Hozzávalók: 1 l zöldségleves, 2 ek liszt, 150 ml tej, 150 ml joghurt, 1 vékonyra szeletelt hagyma, 2 citrom héja és leve, 2 ek vaj, só, bors
Salátaleves tejföllel

Salátaleves tejföllel

2014 július 4.

Hozzávalók: - 2 fej saláta - 2 gerezd fokhagyma - olaj - 1 ek liszt - só - 1 pohár tejföl - tej
Karfiolleves

Karfiolleves

2014 június 11.

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, petrezselyem, 1 dl tejföl, só
Spárgakrémleves egyszerűen

Spárgakrémleves egyszerűen

2014 május 20.

Hozzávalók: 1 csomag spárga 5 dl víz 1 húsleveskocka 1 közepes vöröshagyma só, bors, cukor 1 ek citomlé 1 kanálnyi vaj 1 kanálnyi étolaj pirított kenyérkocka a tálaláshoz
Eperkrémleves

Eperkrémleves

2014 április 30.

Hozzávalók: - 40 dkg eper - 7 dl tej - 5 ek cukor - 3 dl tejszín - kicsi liszt - fahéj
Spenótleves

Spenótleves

2014 április 7.

Hozzávalók: - 25 dkg spenót - 1 vöröshagyma - 1 doboz tejszín - 2 gerezd fokhagyma - 1 tk vaj - só, bors, szerecsendió
Francia hagymaleves

Francia hagymaleves

2014 április 1.

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 2 hagyma, 1 csokor petrezselyem, 8 dl húsleves (kockából), 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg trapista sajt, 4 szelet rozskenyér, 5 dkg vaj, szerecsendió, fehér bors, só
Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

2014 március 24.

Hozzávalók: 10 levél medvehagyma 3 újhagyma 1 db fehérrépa 1 evőkanál vaj 2 dl főzőtejszín 1 db tojás 10 dkg reszelt sajt 5 dkg pörkölt mogyoró só, bors, ételízesítő
Mexikói sajtleves

Mexikói sajtleves

2014 január 27.

Hozzávalók: - 10 dkg vaj - 1 ek liszt - 40 dkg csemegekukorica - 30 dkg tömlős krémsajt - 30 dkg cheddar sajt - 2 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1 gerezd fokhagyma - só, bors, szerecsendió - chili vagy jalapeno paprika, ízlés szerint -...
Hagymaleves almával

Hagymaleves almával

2013 november 19.

Hozzávalók: - 4 fej vöröshagyma - 4 db alma - 5 dkg vaj - 1 ek olívaolaj - 1 ek étkezési keményítő - 1,3 l húsleves alaplé (lehet kockából) - 1,75 l tejföl - 1 tk kakukkfű - 1 tk oregánó - só, bors - 1 ek barna cukor - 1 kk fahéj - 1 szelet...
Zöldségleves tejjel

Zöldségleves tejjel

2013 október 1.

Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 1 leveskocka - 2 ek olaj - 2 sárgarépa - 3 gerezd fokhagyma - 4 krumpli - 20 dkg zöldborsó - fél karfiol - 2 rózsa brokkoli - só, bors, petrezselyem - 2 ek rizs - 3 dl tej
Levesgombóc

Levesgombóc

2013 szeptember 24.

Hozzávalók: - 17 dkg liszt, - 2 cs sütőpor, - 0,5 kk őrölt római kömény, - 1 ek koriander, - 1 citrom reszelt héja, - só, bors, - 1 ek citromlé, - kb 3 dkg olvasztott vaj, - 6 ek tej
Mandulaleves dinnyével

Mandulaleves dinnyével

2013 július 30.

Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 1 kis chilipaprika, 4 ek olívaolaj, 4 ek darált mandula, 4 ek lereszelt francia kenyér, 1,5 ek paradicsompüré, 1 l zöldségalaplé, só, ½ tk szerecsendió, ½ cantalup vagy görögdinnye
Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

2013 július 29.

Hozzávalók a leveshez: 2 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 3 piros húsú paprika, 400 g konzervparadicsom, 3 csík narancshéj, 1 mk őrölt gyömbér, 3 dl víz, 3 narancs leve, 1 mk só, bors; Hozzávalók...
Gyümölcsleves - főzés nélkül

Gyümölcsleves - főzés nélkül

2013 június 25.

Hozzávalók: - kb 80-90 dkg gyümölcs (lehet vegyesen, idény szerint), - 8 dl narancslé, - 2 dl tejszín, - méz, - fahéj, szegfűszeg
Citromos csicseriborsó leves

Citromos csicseriborsó leves

2013 február 11.

Hozzávalók 3 főre: - 10 dkg száraz csicseriborsó, - 1 ek extra szűz olíva olaj, - 6 dkg vöröshagyma, - 20 dkg sárgarépa, - diónyi friss gyömbér, - 1 gerezd fokhagyma, - ½ mk chili pehely, - 1 l víz, - só, - fl citrom - 1 dl tejszín, -...
Narancsos gesztenyeleves

Narancsos gesztenyeleves

2013 január 7.

Hozzávalók: - 25 dkg gesztenyepüré - 1 nagy vagy 2 kisebb narancs - méz vagy cukor - őrölt szegfűszeg - őrölt kardamom - 1 evőkanál keményítő
Thai kókuszos karfiolleves

Thai kókuszos karfiolleves

2012 december 12.

Hozzávalók: - 1 fej karfiol, - 1 szál sárgarépa, - 2 evőkanál olívaolaj, - 1 diónyi friss gyömbér, - 1 gerezd fokhagyma, - 1 doboz kókusztej, - 1 evőkanál curry fűszerkeverék, - fél zöldcitrom, - 1 szál citromfű, - 1 csokor friss korianderlevél,...
Gyors hagymaleves

Gyors hagymaleves

2012 november 15.

Hozzávalók 3 főre: - 150 g vöröshagyma - 80 g póréhagyma - 25 g vaj - 25 g búzaliszt - 6,5 dl húsleves alaplé - 1 dl száraz fehérbor - só, morzsolt kakukkfű - ementáli sajt
Hétfői zöldségleves

Hétfői zöldségleves

2012 szeptember 17.

Hozzávalók: 1 db brokkoli 2-3 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 db karalábé 1 db vöröshagyma 1-2 szál petrezselyem zöldségleves kocka vagy vegeta, só, bors
Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

2012 május 24.

Hozzávalók: 250 ml zöldségleves, 1 ek liszt, 180 ml tej, 4 ek tejföl, 300g kockákra vágott sárgarépa, 125g kockákra vágott burgonya, 1 finomra vágott póréhagyma, 1 ek finomra aprított petrezselyem, 2 ek extraszűz olívaolaj, só
Tejleves

Tejleves

2012 május 17.

Hozzávalók: 400g burgonya, 100g hagyma, 8 dl tej, 10g vaj, só
Hagymás édesburgonya-leves

Hagymás édesburgonya-leves

2012 március 9.

Hozzávalók: 90 dkg édesburgonya, 1 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl zöldségerőleves, 3 dl narancslé, 2 dl joghurt, 2 ek olaj, ½ csokor korianderlevél, só, bors, a díszítéshez korianderlevél és reszelt...
Kaporleves

Kaporleves

2012 március 2.

Hozzávalók: 2 nagy csokor friss kapor, 3 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek liszt, só, bors, cukor, citromlé
Kelbimbóleves

Kelbimbóleves

2012 január 21.

Hozzávalók: 1 tk olaj, 1 fej hagyma, 1 csomó zellerlvél, 1 közepes méretű burgonya apró kockára vágva, 1 tk curry-krém, 1,2 l zöldségleves, 550g kelbimbó felaprítva, tejföl a tálaláshoz
Spenót-krémleves

Spenót-krémleves

2012 január 13.

Hozzávalók: 500 ml zöldségleves, 1 ek liszt, 1 tojás, 250 ml tej, 150 ml főzőtejszín, 40g frissen reszelt parmezán sajt, 400g zsenge spenótlevél, 1 finomra vágott hagyma, 3 ek vaj, só
Vadgombaleves márványsajtos toasttal

Vadgombaleves márványsajtos toasttal

2011 december 22.

Hozzávalók a leveshez: 2 ½ ek sózatlan vaj, 1 felaprított hagyma, 50 dkg megtisztított és feldarabolt friss csiperke, 3 dkg szárított vargánya, 1,5 l csirkehúsleves, 1 l víz, 25 dkg friss vadon termő gomba (pl. vargánya, sárga gereben,...
Paradicsom leves

Paradicsom leves

2011 december 12.

Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 szál zellerszár, 1 gerezd fokhagyma, 2 babér levél, 1 ek olívaolaj, só, bors
Hideg paradicsomleves fűszeres croutonnal

Hideg paradicsomleves fűszeres croutonnal

2011 december 8.

Hozzávalók: 750g cseresznye paradicsom, 3-4 gerezd megtisztított fokhagyma, 1 ek frissen vágott vagy 1 tk szárított kakukkfű, 2 ek olívaolaj, 700 ml zöldséglé, 100 ml tejszín, só, bors, 1-2 tk cukor, bazsalikomlevél a tálaláshoz; Hozzávalók...
Almás céklaleves

Almás céklaleves

2011 november 25.

Hozzávalók: 2 tk olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 szál zellerszár, 40 dkg cékla, 1 zöldalma, 5 dl zöldségleves; Hozzávalók a tálaláshoz: tejföl, feta sajt
Narancsos paradicsomleves

Narancsos paradicsomleves

2011 november 21.

Hozzávalók: 900g paradicsom felezve, 2 fokhagyma gerezd finomra vágva, 4 ek olívaolaj, 2 hagyma felkockázva, 2 sárgarépa meghámozva és kockára vágva, 1 zellerszár felkockázva, 560 ml forró zöldséglé, 100 ml narancslé, 1 kis narancs a...
Paradicsomos borscs

Paradicsomos borscs

2011 november 12.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 1 kis hagyma felkockázva, 1 fokhagymagerezd felaprítva, 225g reszelt nyers cékla, 1tk frissen őrölt köménymag, ¼ t körölt fahéj, 225g érett friss paradicsom, lehúzva a héja és finomra kockázva, 250 ml...
Sült paprikás paradicsomleves

Sült paprikás paradicsomleves

2011 november 4.

Hozzávalók: 4 nagy pirospaprika, 4 meghámozott fokhagymagerezd, 1 ek szárított oregánó, 4 ek olívaolaj, 1 nagy meghámozott és felaprított hagyma, 6 nagy paradicsom, a héjuk lehúzva, 850 ml zöldséglé, 1 tk cukor, ½ csokor friss...
Paradicsom leves babbal és bazsalikommal

Paradicsom leves babbal és bazsalikommal

2011 október 29.

Hozzávalók: 10 érett piros paradicsom kettévágva, 3 fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve, 1 kimagozott piros chilipaprika feldarabolva, 50g olvasztott vaj, 1 ek balzsamecet, 2 hagyma negyedelve, 2 zellerszár finomra aprítva, 1 sárgarépa...
Almás paradicsomleves

Almás paradicsomleves

2011 október 23.

Hozzávalók: 450g meghámozott alma, magháza eltávolítva és felszeletelve, 900g érett piros paradicsom, elfelezve, 2 gerezd fokhagyma, 750 ml olívaolaj, só, bors, 425 ml víz, 1 ek paradicsompüré
Koktélparadicsomos leves pestos croutonnal

Koktélparadicsomos leves pestos croutonnal

2011 október 19.

Hozzávalók: 1,3 kg koktélparadicsom, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 4 vékonyra szeletelt hagyma, 10 bazsalikomlevél, 4 ek olívaolaj, 2 tk vörösborecet, 2 tk barnacukor, 250 ml zöldséglé, só, bors; Hozzávalók a croutonhoz: 2...
Burgonyás hagymaleves

Burgonyás hagymaleves

2011 október 4.

Hozzávalók: 160g apróra vágott hagyma, 115g vaj, 90g póréhagyma, 8 kockára vágott krumpli, 1,4 liter húsleves, kakukkfű, 2,3 ml tejszín, só, bors
Sárgarépa–krémleves

Sárgarépa–krémleves

2011 szeptember 23.

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 60 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 l tyúkhúsleves, 1,2 dl tejszín, 3 dkg vaj, só, bors, ½ csokor petrezselyem
Thai édesburgonya-leves

Thai édesburgonya-leves

2011 augusztus 21.

Hozzávalók: 1,25 l csirkealaplé, 1 kg kis kockára vágott édesburgonya, 250 ml kókusztej, 60 ml thai piros currypaszta, 1 finomra vágott hagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 1 ek extraszűz olívaolaj, friss korianderlevél a tálalá...
Paradicsomos lencseleves

Paradicsomos lencseleves

2011 augusztus 14.

Hozzávalók: 1 l zöldségalaplé, 400g hámozott paradicsom (konzerv) + a leve, 100g vörös lencse, 1 finomra vágott hagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek enyhén csípős currykrém, 2 ek olívaolaj, só, bors
Fűszeres sárgarépaleves

Fűszeres sárgarépaleves

2011 július 1.

Hozzávalók: 2 tk olaj, 1 fej hagyma kockára vágva, 1 fokhagymagerezd feldarabolva, 1 tk frissen reszelt gyömbér, 1 tk őrölt kömény, 1 tk paradicsompüré, 500g meghámozott sárgarépa felszeletelve, 1-2 ek édesítőszer (por), 1 l csirke vagy...
Citromleves

Citromleves

2011 június 13.

Hozzávalók: 1 citrom, 2 dl tejszín, ízlés szerint kevés méz vagy cukor, 1 húsleveskocka, 1 tk liszt
Hideg avokádó-krémleves

Hideg avokádó-krémleves

2011 május 10.

Hozzávalók: 1-2 chilipaprika, 1 ek olívaolaj, 3 nagy érett avokádó, 2,5 dl tejszín, 2,5 dl tej, 1-2 ek zöldcitromlé, só, bors, mentalevél a díszítéshez
Gyömbéres-fahéjas sörleves

Gyömbéres-fahéjas sörleves

2011 május 4.

Hozzávalók: 1 l világos sör, 1 citrom, 1 dl tejszín, 1 ek liszt, 2 dkg vaj, 2 tojássárgája, 4 szelet barna kenyér, 1 ek rum, őrölt fahéj, gyömbér, szerecsendió, só
Tortellinis krémleves

Tortellinis krémleves

2011 április 15.

Hozzávalók: 3 ek olívaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 l csirke- vagy zöldségalaplé, 450g frissen készült tortellini, 200g mélyhűtött zöldborsó, 2 ek kukoricakeményítő, 1,5 dl tejföl, 3 ek apróra vágott friss...
Borleves

Borleves

2011 április 2.

Hozzávalók: 6 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 ek reszelt citromhéj, szegfűszeg, egész fahéj
Tojáskrémleves

Tojáskrémleves

2011 március 27.

Hozzávalók: 4 tojássárgája, ½ l tyúkhúsalaplé, 50 ml pohár portói bor, só, ½ tk cukor, 3-4 késhegynyi fahéj, reszelt szerecsendió, 2 késhegynyi sáfrány, 2 ek tejföl, 2 ek összevágott pisztácia
Paradicsomos burgonyaleves

Paradicsomos burgonyaleves

2011 március 17.

Hozzávalók: 2 dkg vaj, 1 fej összevagdalt hagyma, 1 tört fokhagymagerezd, ½ kg felszeletelt paradicsom, 45 dkg meghámozott, felszeletelt burgonya, 2 ek összevagdalt snidling vagy újhagyma, 1 ek paradicsompüré, 1 összemorzsolt csirkeleveskocka,...
Gombakrémleves kakukkfűvel

Gombakrémleves kakukkfűvel

2011 február 20.

Hozzávalók: 1 l zöldségalaplé, 500g durvára vágott, fehér csiperkegomba, 250 ml tejszín, 1 finomra vágott hagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek friss kakukkfűlevél + a díszítéshez, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors
Holland sajtleves

Holland sajtleves

2011 január 13.

Hozzávalók: 15 dkg érett gouda, 4 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 l húsleves, só, fehér bors, 1,25 dl tejszín, 1 tojássárgája, fél-fél csomó petrezselyem és metélőhagyma, 2 szelet pirítani való kenyér, 2 dkg vaj
Póréhagymás krumplileves

Póréhagymás krumplileves

2010 december 20.

Hozzávalók: 4 apróra vágott póréhagyma, 4 nagy, felkockázott krumpli, 1 ek olaj, 800 ml csirke- vagy zöldségalap-lé, 300 ml tejföl, csipetnyi reszelt szerecsendió; Hozzávalók a tálaláshoz: pirított zsemlekocka (croutons), reszelt szerecsendió,...
Padlizsánleves paprikás tejszínnel

Padlizsánleves paprikás tejszínnel

2010 november 15.

Hozzávalók: 2 padlizsán (75 dkg/db), 1 piros vastag húsú paprika, 5 ek tejszín, csipetnyi csípős pirospaprika, só, bors, 2 ek olívaolaj, 2 hagyma durvára aprítva, 4 gerezd fokhagyma felaprítva, 1,5 l csirkeerőleves, petrezselyem
Tökleves

Tökleves

2010 október 27.

Hozzávalók: 2 + 2 ek olívaolaj, 1 apróra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 700g sütőtök húsa, 2 édesburgonya, 1,2 l zöldségleves, 200 ml tej, 4 ek tejföl, 4 szeletelt kenyér
Zabpelyhes brokkolileves

Zabpelyhes brokkolileves

2010 október 18.

Hozzávalók: 300g brokkoli, 200g sárgarépa, 100g petrezselyemgyökér, 50g hagyma, 20g zabpehely, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, fehér bors, só A teljes adag 372 kcal/45,3g szénhidrát
Gombaleves vadrizzsel

Gombaleves vadrizzsel

2010 október 16.

Hozzávalók: 10 dkg vadrizs, 7,5 dl forró víz, ½ tk só, 1,5 dkg szárított vadon termő gomba (pl. vargánya, rókagomba vagy shiitake), 2 ek vaj, 1 hagyma apróra vágva, 1 metélőzeller apróra vágva, 1,25 dl száraz fehérbor, 35-40 dkg...
Finn nyári leves

Finn nyári leves

2010 szeptember 13.

Hozzávalók: 2 ½ dl-nyi szeletelt, hámozott nyers sárgarépa, 2 ½ dl-nyi kockára vágott nyers burgonya, 2 ½ dl-nyi nyers, rózsájára szétszedett karfiol, 20 dkg apróra vágott nyers spenót, 40 dkg tisztított nyers zöldborsó,...
Argentin almaleves

Argentin almaleves

2010 augusztus 23.

Hozzávalók: 6 dkg kristálycukor, 4 nagyobb savanykás alma, 1 marék mazsola, kevés kristálycukor vagy nádcukor az ízesítéshez, 1 citrom, tojássárgája
Szőlős erdeigyümölcs-leves

Szőlős erdeigyümölcs-leves

2010 augusztus 14.

Hozzávalók: 20 dkg szőlő, 20 dkg fekete szeder, 20 dkg málna, 20 dkg kökény, 3 dkg szeletelt mandula, 2 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, cukor, ¼ vaníliarúd, citromfű
Almás burgonyaleves

Almás burgonyaleves

2010 augusztus 9.

Hozzávalók: 90 dkg Gül Baba burgonya, 3 jonatán alma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg rukola, 1 l tyúkhúsleves, 1 ek citromlé, 4 ek vaj, só, bors, csipetnyi őrölt szegfűbors; Hozzávalók a díszítéshez: szeletekre vágott alma, rukola
Mentás eperleves pirított mandulával

Mentás eperleves pirított mandulával

2010 augusztus 2.

Hozzávalók: 50 dkg eper, 4 dkg szeletelt mandula, 8 gombóc vaníliaf ízű agylalt, 5 dl tejszín, 1 dl édes vörösbor, 2 ek porcukor, 2 szál friss menta
Gyümölcsös joghurtleves

Gyümölcsös joghurtleves

2010 július 27.

Hozzávalók: 12 dkg kefír, 75g joghurt, 2 ek gabonapehely, 1 tk méz, ½ citrom, ½ nektarin, 2 ek fagyasztott áfonya, 1-2 mentalevél
Egres-leves

Egres-leves

2010 július 23.

Hozzávalók: 60 dkg egres, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Barack leves

Barack leves

2010 július 22.

Hozzávalók: ½ kg sárgabarack, 2 dl fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 dl tejföl
Ribizkeleves habgaluskával

Ribizkeleves habgaluskával

2010 július 21.

Hozzávalók: 1 l ribizke, 15 dkg porcukor, 1 dl tejföl, 1 dkg liszt, 2 tojásfehérje, 1 l víz, só
Almaleves

Almaleves

2010 július 19.

Hozzávalók: 60 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 5 dkg cukor, citromlé, kis darab fahéj, só
Kókuszos sárgadinnyeleves nyári gyümölcsökkel

Kókuszos sárgadinnyeleves nyári gyümölcsökkel

2010 július 13.

Hozzávalók: 1 db zöldcitrom, 8 dkg cukor, 1 db sárgadinnye, 20 dkg nyári gyümölcs (ribizli, málna, dinnye, feketeszeder, eper stb.), 4 dl kókusztej cukor nélkül, só, citromfű (díszítéshez)
Sárgabarackos sárgarépakrémleves

Sárgabarackos sárgarépakrémleves

2010 július 4.

Hozzávalók: 10 dkg szárított sárgabarack, 1 db chilipaprika, 2g friss gyömbér, 20 dkg sárgarépa, 2 ek olaj, késhegynyi currypor, 6 dl zöldségalaplé, késhegynyi szerecsendió, 1 dl fehérbor, só, 1 csomag koriander
Hideg meggyleves meggylikőrrel

Hideg meggyleves meggylikőrrel

2010 június 27.

Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy, 10 dkg cukor, 1 szál fahéj, 1 kk szegfűszeg, ½ citrom leve, 2 dl tejszín, 2 dl felvert tejszínhab, 1 dl meggylikőr
Cseresznye-, meggyleves

Cseresznye-, meggyleves

2010 június 13.

Hozzávalók: 60 dkg cseresznye vagy meggy, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 4-5 dkg cukor, 1 csík citromhéj, 1 rúd fahéj, só
Bodzaleves

Bodzaleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 150g bodza bogyó, 1 liter víz, 1,5 tk kukoricakeményítő, 1 meghámozott és kockára vágott alma, 1 citromhéj, ízlés szerint cukor
Barnarizses erőleves

Barnarizses erőleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 2 ½ liter marha erőleves, 4 felvágott sárgarépa, 1 felvágott hagyma, 1 szál felvágott zellerszár, 1 kis felvágott fehérrépa, 3 szál petrezselyem, 1 babérlevél, 1 ek paradicsompüré, 65 g barnarizs, 2 ek finomra vágott...

Rizses-spenótos sajtleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 póréhagyma, 450 g spenót, 50 g vaj, 120 g rizs, 1 és ¼ l marhahúsalaplé, só, bors, ½ tk szerecsendió, ½ csomó petrezselyem, 200 g tejföl, 125 ml tejszín, 180...
Sziléziai sörleves

Sziléziai sörleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 100 g mazsola, 100 g szeletelt fehér kenyér, ½ l víz, 35 g cukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 l világos sör, ½ tk fahéj, ½ tk őrölt vanília, 2 tojássárgája
Olasz bableves

Olasz bableves

2010 január 30.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 szál zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 1 sárgarépa, 2,5 dl tyúkleves, 500 g paradicsom, 400g főtt fehérbab, 250 g paraj, 1 kis cukkíni, 125 g csavart tészta, 4 bazsalikomlevél, 1 csomó petrezselyem,...
Cukkínileves

Cukkínileves

2009 december 29.

Hozzávalók: 50 dkg cukkíni, 5 dkg fűszeres vaj, 1,2 dl zöldségleves, 20 dkg fűszeres krémsajt, citromlé, 2 dl tejföl, szerecsendió, só, bors

Brokkolileves

2009 december 29.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 2 fej hagyma, 2 ek tejföl, ½ l húsleves, ½ csokor petrezselyem, 2 ek olaj, 2 ek darált mandula, 1-1 csipetnyi curry, szerecsendió, cukor, fehér bors, só