Harcsa lecsósan

Harcsa lecsósan

2017 december 8.

Hozzávalók: - 80 dkg filézett harcsa - 15 dkg füstölt szalonna - 3 fej vöröshagyma - 4 db paradicsom - 8 db paprika - tejföl - bors - só - pirospaprika - liszt
Almás-sajtos csirkemell

Almás-sajtos csirkemell

2017 október 31.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé 2 fej alma reszelt sajt só, bors, majoranna bacon
Muszaka

Muszaka

2017 október 18.

Hozzávalók: 3 + 1 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 1 kk só, ½ kk bors, 50-60 dkg darált bárányhús (lehet sertés is), 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 dl paradicsompüré, 1 csipet szerecsendió, 15 dkg liszt, 2 db...
Hal - sajttal

Hal - sajttal

2017 október 11.

Hozzávalók: 80 dkg tőkehalfilé 2 dl tejföl 20 dkg sajt (lehet vegyesen) 2 ek vaj só, bors
Rakott lecsós harcsa

Rakott lecsós harcsa

2017 október 6.

Hozzávalók: • 80 dkg filézett harcsa • 15 dkg füstölt szalonna • 3 fej vöröshagyma • 4 db paradicsom • 8 db paprika • tejföl • bors • só • pirospaprika • liszt
Tepsis-zöldséges reggeli

Tepsis-zöldséges reggeli

2017 szeptember 22.

Hozzávalók 1 csomag bébispenót 1 db vöröshagyma 10 db tojás 1 l tejszín (30%) 1 db grana padano 6 db aszalt paradicsom 1 csipet só 1 csipet bors 1 csomag rukkola
Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

2017 augusztus 9.

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Gombás-juhtúrós cukkini

Gombás-juhtúrós cukkini

2017 július 21.

Hozzávalók: 4 db cukkíni 30 dkg gomba 2 db paradicsom 10 dkg juhtúró 1 csokor petrezselyem 4 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 1 ek olaj zsemlemorzsa só, bors
Hússal sült rizs

Hússal sült rizs

2017 június 1.

Hozzávalók: 90 dkg sovány sertéshús darabokra vágva, 2 ek extra szűz olívaolaj, 2 hagyma darabolva, 1 ek pirospaprika, víz, 2 piros csemegepaprika, 1 ½ csésze rizs, 10-12 dkg chorizo (kolbász) darabolva, 4 érett paradicsom, héj...
Egyszerű citromos csirke

Egyszerű citromos csirke

2017 május 2.

Hozzávalók: - 6 db csirkecomb - 1,5 kg burgonya - 1 fej fokhagyma - kb. 1,5 dl olaj - 1 dl citromlé - só, bors, esetleg vegeta
Póréhagymás tepsis csirke

Póréhagymás tepsis csirke

2017 április 28.

Hozzávalók: 2 csirkemellfilé 1 kg burgonya 25 dkg bacon 1 póréhagyma 1 cs fűszersó 2 paprika 2,5 dl tejföl 3 dl főzőtejszín 1 tojás 10 dkg sajt 6 gerezd fokhagyma 1 tk szerecsendió bors, ízlés szerint
Francia rakott spárga

Francia rakott spárga

2017 április 20.

Hozzávalók (4 személyre): - 1 kg fehér spárga - 50 dkg tészta (tagliatelles) - 2 dl tejföl - 3 evõkanál vaj - 20 dkg fõtt sonka - 20 dkg ementáli sajt - só, bors, snidling
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

2017 április 5.

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Tőkehal paradicsommal

Tőkehal paradicsommal

2017 március 22.

Hozzávalók: 5-6 paradicsom 4-5 tőkehalfilé fokhagyma só, bors, vegeta olívaolaj
Sajtos-almás csirke

Sajtos-almás csirke

2017 március 2.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 1 alma 15 dkg sajt (ínyenceknek kéksajt is lehet) olívaolaj vaj só, bors
Egyszerű pásztorpite

Egyszerű pásztorpite

2017 február 20.

Hozzávalók: - 50 dkg darált hús - 1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény - 0,5 l csirke alaplé - 25 dkg zöldborsó - 50 dkg burgonya - 1 dl tej - 12 dkg vaj - 2 tojássárgája - 6 db mogyoróhagyma - 1 sárgarépa - 50 g vaj - 2-3 babérlevél - kakukkfű,...
Brokkolis ricottatorta

Brokkolis ricottatorta

2017 január 27.

Hozzávalók 3 dkg zsemlemorzsa 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró) 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére 3 dkg parmezán sajt, reszelve só, bors 2 evőkanál vaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva 30 dkg Bonduelle...
Csirkés burrito falatok

Csirkés burrito falatok

2017 január 26.

Hozzávalók: A burritóhoz: 10 dkg sajt 1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix 1 db csirkemell filé 2 közepes db vöröshagyma 3 teáskanál oregánó 1 teáskanál fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma 20 dkg sűrített paradicsom só, bors ízlés szerint 5...
Jénaiban sült burgonya saláta

Jénaiban sült burgonya saláta

2017 január 16.

Hozzávalók 2-3 fő részére: - fél kg burgonya - 1kisebb fej vöröshagyma, - 2 db tojás, - 1 pár virsli, - 1 nagy poharas tejföl, - 15 dkg sajt, - 1 ek majonéz, - 1 ek mustár, - 1 ek liszt, - 1 mokkáskanál pirospaprika, - ízlés szerint só, -...
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

2017 január 5.

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Betyárburgonya

Betyárburgonya

2016 december 1.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 3 vöröshagyma 20 dkg parasztkolbász 10 dkg szalonna só, bors, csípős paprika olaj
Tésztában sült krumpli

Tésztában sült krumpli

2016 október 18.

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 1 kg burgonya, 25 dkg húsos szalonna, 3 ek metélőhagyma, 1 ek majoránna, só, bors, 15 dkg tejszín, 4 tojás, szerecsendió, fűszerpaprika, 1 ek tej
Hagymás karaj

Hagymás karaj

2016 október 4.

Hozzávalók: 4-6 karajszelet 3 fej hagyma só, bors, majoranna tejföl olaj
Fűszeres karfiol

Fűszeres karfiol

2016 augusztus 25.

Hozzávalók: 1 fej karfiol 4 ek majonéz 3 ek tejföl 1 tk mustár 1 ek olívaolaj (+ a sütőedénybe) só, bors kakukkfű, tárkony zsemlemorzsa parmezán
Gombás csirke burgonyaágyon

Gombás csirke burgonyaágyon

2016 július 19.

Hozzávalók: 40 dkg csirmecomb filé 30 dkg krumpli 25 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 10 gerezd fokhagyma só, bors rozmaring, ételízesítő
Baconös tepsis krumpli

Baconös tepsis krumpli

2016 július 12.

Hozzávalók: 50 dkg krumpli 15 dkg bacon 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín olaj só, bors
Gombás-hagymás csirkecombok

Gombás-hagymás csirkecombok

2016 július 8.

Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó-felső) 25 dkg gomba 3 fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma só, bors, rozmaring olaj vagy zsiradék bacon
Gombás-krumplis tepsis

Gombás-krumplis tepsis

2016 május 25.

Hozzávalók: 30 dkg burgonya 20 dkg gomba 1 fej lilahagyma 4 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín só, bors 15 dkg reszelt sajt
Lazacos pite spenóttal

Lazacos pite spenóttal

2016 május 17.

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 60 dkg lazacfilé, só, bors, 30 dkg friss vagy fagyaszott spenót, 1 fej hagyma, 1 ek vaj, 1 dl tejszín, szerecsendió, tojássárgája
Sajttal sült spárga

Sajttal sült spárga

2016 május 10.

Hozzávalók: 1 cs fehér spárga 1 cs zöldspárga 3 dkg vaj 1 ek só 1 ek cukor fél citrom leve A szószhoz: 3 dl tej 2 ek liszt 2 gerezd fokhagyma só, szerecsendió kevés vaj 30 dkg sajt
Rakott csirke almával és krumplival

Rakott csirke almával és krumplival

2016 május 3.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 80 dkg burgonya 50 dkg alma 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj só, bors, ételízesítő
Mindentbele tepsis fogás

Mindentbele tepsis fogás

2016 április 26.

Hozzávalók: darált hús csirkemell filé krumpli gomba fokhagyma tejszín sajt só, bors
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

2016 április 19.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Rakott karfiol

Rakott karfiol

2016 április 15.

Hozzávalók: - 1 fej karfiol - 1/2 kg darált hús - 1 dl rizs - 1 húsleveskocka - 2 dl tejföl - 15 dkg reszelt sajt - 1 tojásfehérje - só, bors, vaj vagy olaj
Burgonyapizza

Burgonyapizza

2016 március 11.

Hozzávalók: 2 közepes krumpli parmezán olívaolaj 2 ek paradicsompüré 2-3 szelet sonka vagy bacon 1 mozarella 1 tojás só, bors
Burgundi ponty

Burgundi ponty

2016 február 29.

Hozzávalók: - 25 dkg gomba - 1 liter burgundi bor - fél babérlevél - 5-6 szem bors - 2-3 szál kakukkfű - petrezselyem - 1 kis fej vöröshagyma - 1 kg ponty - só - kb 3 evőkanál liszt - 10 dkg vaj
Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

2016 február 25.

Hozzávalók: 25 dkg spenót (lehet mirelitt) lasagne tészta 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió füstölt sajt parmezán 1 db zsemle tej liszt olaj
Sajtos-hagymás tepsis csirke

Sajtos-hagymás tepsis csirke

2016 február 23.

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell 40 dkg burgonya 1 fej hagyma fél rúd kolbász 1 motarella (10 dkg) 1,5 dl főzőtejszín 4 gerezd fokhagyma só, bors, kakukkfű parmezán
Almás csirkesült

Almás csirkesült

2016 február 4.

Hozzávalók: 6 db csirke alsó vagy felsőcomb 2 db alma 1 kg burgonya 2 gerezd fokhagyma só, bors 10 dkg bacon 3 ek napraforgó olaj
Bajor rakott krumpli

Bajor rakott krumpli

2016 január 5.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 20 dkg sonka 4 dl tejföl 4 db tojás só , bors 5 dkg vaj zsemlemorzsa 20 dkg reszelt füstölt sajt
Háromsajtos penne

Háromsajtos penne

2015 november 18.

Hozzávalók: 50 dkg penne (tollhegy tészta), 15 dkg frissen reszelt Gruyere sajt, 15 dkg összemorzsolt kecskesajt, 9 dkg frissen reszelt cheddar sajt, 1,25 dl tejszín, 2 ek finomra vágott snidling, só, bors, bazsalikomlevelek a tálalás...
Rakott karfiol tojással

Rakott karfiol tojással

2015 október 28.

Hozzávalók: 60 dkg karfiol 10 dkg reszelt sajt 4 tojás 3 dkg vaj 2 dl tejföl 2 dkg liszt 2 dkg zsemlemorzsa só, bors
Penne salátával

Penne salátával

2015 október 27.

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Kapros-túrós burgonya

Kapros-túrós burgonya

2015 szeptember 30.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 10 dkg húsos szalonna 3 db tojás 25 dkg túró 0,5 dl tejföl 10 dkg sajt só, bors kapor
Körtés sült karaj

Körtés sült karaj

2015 szeptember 23.

Hozzávalók: 3 db körte 50 dkg sertés rövidkaraj kb 15-20 szegfűszeg 2 dl tejszín 10 dkg vaj só, bors
Rakott krumpli kaporral

Rakott krumpli kaporral

2015 szeptember 15.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 10 dkg húsos szalonna 3 db tojás 25 dkg túró 5 dl tejföl 10 dkg sajt só, bors kapor olaj
Csirkemell pesztóval

Csirkemell pesztóval

2015 szeptember 1.

Hozzávalók: 0,5 dl tejföl 1 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 ek zöld pesztó 1 kg csirkemell parmezán só, bors
Andalúziai burgonya

Andalúziai burgonya

2015 augusztus 27.

Hozzávalók: 3 dl tejföl 1 kg burgonya só, bors 3 gerezd fokhagyma metélőhagyma majonéz citromlé
Kolbásszal és almával töltött csirkemell

Kolbásszal és almával töltött csirkemell

2015 augusztus 24.

Hozzávalók: - 1 kg csirkemell - 1 szál kolbász (lehet füstölt) - 1 alma - 1 fej hagyma - zellerszár - só, zsálya - 2 db. tojás - olivaolaj
Rakott zöldbab paradicsommal

Rakott zöldbab paradicsommal

2015 július 6.

Hozzávalók: - 0,5 kg zöldbab - 0,5 kg paradicsom - vaj - só, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, snidling - 5 dkg reszelt sajt
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

2015 június 17.

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Rakott sóska

Rakott sóska

2015 június 1.

Hozzávalók: - 50 dkg sóska, - 30 dkg rizs, - 50 dkg szeletelt bacon vagy sonka - 1 csomag feta sajt, - 1 ek olaj
Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

2015 április 30.

Hozzávalók: 40 dkg sonka 50 dkg tészta 15 dkg vaj 10 dkg sajt 4 dl tejföl 3 tojás 1 fej vöröshagyma 1 ek só, bors, petrezselyem
Tepsis hús franciásan

Tepsis hús franciásan

2015 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg sertéskaraj - 10 dkg sárgarépa - 1 alma - 10 dkg zöldborsó - 2 krumpli - 1 tejföl - 1 kávéskanál liszt - 2 tojássárgája - 1 tojásfehérje - mustár - reszelt füstölt sajt
Rakott karfiol

Rakott karfiol

2015 március 18.

Hozzávalók: 1 fej karfiol 30 dkg darált sertéshús 1 fej vöröshagyma 10 dkg rizs só, bors 175 g tejföl 1 db tojás 5 dkg sajt 2 ek olaj
Gyümölcsös, fahéjas csirke

Gyümölcsös, fahéjas csirke

2015 február 26.

Hozzávalók: - 8 vékony szelet csirkemellből - őrölt fahéj - 20 dkg bacon - 15 dg füstölt sajt, - 10 dkg emmentáli vagy trappista sajt, - tetszés szerint gyümölcsök kockára vágva: alma, ananász, barackbefőtt, narancs, mandarin, körte - 3 dl tejföl -...
Sajtos rakott brokkoli

Sajtos rakott brokkoli

2015 február 17.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 10 dkg Cheddar sajt 2 dl tejszín 1 dl tej só, bors kevés liszt olaj zsemlemorzsa
Francia krumpli

Francia krumpli

2015 január 19.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2.5 dl főzőtejszín 5 dkg vaj só, bors, szerecsendió 10 dkg trappista sajt
Sós palacsinta gazdagon

Sós palacsinta gazdagon

2015 január 14.

Hozzávalók: A tésztához: 2 db tojás 1 tk só 18 dkg liszt 4 dl tej kb. 0.5 dl szódavíz a sütéshez kb 3 ek olaj A töltelékhez - 6 dkg bacon - 15 dkg sonka - 1 db póréhagyma - 4 db főtt tojás - 2 dl főzőtejszín - 10 dkg sajt (reszelt) - só,...
Ötsajtos tészta

Ötsajtos tészta

2015 január 8.

Hozzávalók: 45 dkg penne 4 dl paradicsompüré 15 dkg koktélparadicsom 10 dkg mozzarella sajt 5 dkg pecorino sajt (keményebb juhsajt) 5 dkg fontina sajt (puha, zsíros tehénsajt) 5 dkg gorgonzola 5 dl tejszín 2 ek ricotta 6 levél bazsalikom 4...
Tepsis sajtos makaróni

Tepsis sajtos makaróni

2014 december 11.

Hozzávalók: - 1 teáskanál mustár - 1 csésze görög joghurt - 2 csésze tej - 1 teáskanál pirospaprika - 1/2 teáskanál só - 1 evőkanál oregánó - 1 evőkanál bazsalikom - 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors - 2 csésze reszelt sajt - 60 dkg t...
Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

2014 november 5.

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2 dl tejföl 2 tojás 25 dkg brokkoli 20 dkb spenótlevél só, bors, fokhagyma, szerecsendió vaj, olaj
Belga rakottkrumpli

Belga rakottkrumpli

2014 november 4.

Hozzávalók: - 1 kg krumpli - 30 dkg sajt - 10 dkg vaj
Spenótos pite

Spenótos pite

2014 augusztus 13.

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Töltött kelbimbó

Töltött kelbimbó

2014 július 31.

Hozzávalók: 500g friss vagy mélyhűtött kelbimbó, friss fűszerkeverék (petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna, tárkony), 1 ek fehérborecet, 1 piros kaliforniai paprika, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 3 ek vaj, 4 ek tejszín, só,...
Rakott kel

Rakott kel

2014 július 2.

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 25 dkg darált sertéshús, 25 dkg gomba, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 4 ek olaj, 1 fej hagyma, 1 tojás, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 mk törött bors, 1 késhegynyi köménymag, ízlés szerint só; Hozzávalók...
Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

2014 június 19.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 finomra aprított zellerszár, 1 finomra aprított sárgarépa, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma, 400g szójadara vagy szójakocka, frissen őrölt bors, 315 ml vörös bor, 400g koktélparadicsom,...
Rác gyuvecs

Rác gyuvecs

2014 június 16.

Hozzávalók: 30 dkg padlizsán 40 dkg sertéscomb 1 fej hagyma 6 ek olaj 1 kk pirospaprika 30 dkg zöldpaprika 40 dkg paradicsom 20 dkg rizs 3 dkg vaj 4 dl tejföl 2 szál petrezselyem só, bors
Rakott sóska

Rakott sóska

2014 május 13.

Hozzávalók: - 50 dkg sóska, - 30 dkg rizs, - 50 dkg szeletelt bacon, - 1 cs feta, - 1 ek olaj - só, bors
Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

2014 április 3.

Hozzávalók - 12 lasagne lap, - 30 dkg friss vagy fagyaszott spenót, - 0,5 kg tehéntúró, - 2 doboz konzervparadicsom, - 75 g reszelt sajt, - 10 g parmezán, - só, bors, fokhagyma, szerecsendió, oregánó, bazsalikom
Gombás lasagne

Gombás lasagne

2014 január 30.

Hozzávalók: 35 dkg lasagne tészta, 25 dkg darált marhahús, 7 dkg főtt sonka, 50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej sonkahagyma, 40 dkg paradicsom, 20 dkg Fontina vagy más olvadós sajt, 15 dkg parmezán sajt, 4 ek olaj, só, bors
Pikáns currys csirke

Pikáns currys csirke

2013 október 21.

Hozzávalók: fél kg filézett csirkemell 3 db sárgarépa 1 db alma 3 db krumpli curry só, bors, ételízesítő kb 10 dkg liszt olaj
Rakott karfiol tojással

Rakott karfiol tojással

2013 október 2.

Hozzávalók: - 60 dkg karfiol - 10 dkg reszelt sajt - 4 tojás - 3 dkg vaj - 2 dl tejföl - egy kanál liszt - só, bors
Pezsgős pulyka

Pezsgős pulyka

2013 szeptember 3.

Hozzávalók: - 1 bébipulyka - 2 db hagyma - 2 sárgarépa - 1 közepes zeller - 20 dkg bacon - 1 cs. petrezselyem - só, kapor, zsálya - 2 dl húsleves alaplé (lehet kockából) - 4 dl pezsgő
Paradicsomos sült keszeg

Paradicsomos sült keszeg

2013 július 23.

Hozzávalók: - 80 dkg keszegfilé, - köménymag, bors, só, bazsalikom - 2 evőkanál finomliszt - 40 dkg paradicsom, - 1 hagyma, - 2 gerezd fokhagyma, - 2 dl fehérbor, - 1 evőkanál olívaolaj
Rakott húsos tészta

Rakott húsos tészta

2013 január 22.

Hozzávalók (4 személyre): - 50 dkg darált hús - 3 dl főzőtejszín - 1 fej hagyma - 4 gerezd fokhagyma - 50 dkg spagetti - 3 dl paradicsomlé - 30 dkg trapista sajt - kakukkfű, bazsalikom, oregano, bors, só
Pecorinós almás-diós palacsinta

Pecorinós almás-diós palacsinta

2012 július 16.

Hozzávalók: 200g liszt, 150g teljes kiőrlésű liszt, 375 ml tej, 2 felvert tojás, 6 ek langyos méz, 150g Pecorinó sajt, 2 vékony szeletekre vágott alma, 125g enyhén megpirított dió, 1 tk sütőpor, 4 ek olvasztott vaj, só, bors
Kelkáposztás csuka

Kelkáposztás csuka

2012 május 11.

Hozzávalók: 800g csuka, 500g kelkáposzta, 2 db citrom, 1 dl fehérbor, 10g vaj, só, babérlevél
Csicseriborsós lepény ricottával

Csicseriborsós lepény ricottával

2012 május 9.

Hozzávalók a tésztához: 400g fehér liszt, 125g csicseriborsóliszt, 15 dkg friss élesztő, 310 ml meleg víz, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj, ½ tk só; Hozzávalók a rátéthez: 125g ricotta, 125 ml darabos paradicsomkonzerv,...
Sztrapacska

Sztrapacska

2012 május 4.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tojás, 3 ek olaj, 40-50 dkg liszt, 15 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna
Sertéscsülök „pékné” módra

Sertéscsülök „pékné” módra

2012 március 26.

Hozzávalók: 3 kisebb nyers csülök, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 6 dkg füstölt szalonna, só, köménymag
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

2012 március 1.

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Sajtos-szalonnás lasagne

Sajtos-szalonnás lasagne

2012 február 28.

Hozzávalók: 3 hagyma, 3 ek olívaolaj, 1tk oregánó, 20 friss bazsalikom levél, 300g füstölt szalonna, 2 db 400g konzerv paradicsom, 250g friss lasagne tészta Hozzávalók az öntethez: 600 ml tej, 50g vaj, 2-3 ek liszt, 50g parmezán...
Rakott karfiol

Rakott karfiol

2012 február 24.

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 2 pohár tejföl, 15 dkg vaj, 5 dkg liszt, 0,5 dl tej, 3 db zsemle, 3 db tojás, 1 csomag petrezselyem, só, bors, 5 dkg hagyma, olaj, zsemlemorzsa
Koktélparadicsomos clafoutis

Koktélparadicsomos clafoutis

2012 február 9.

Hozzávalók: 500g felezett koktélparadicsom, 500g creme fraiche, 70g frissen reszelt parmezán sajt, 60g összetépkedett rukkola és valamennyi a tálaláshoz, 4 tojás, 100 ml tej, 2 ek liszt, só
Máglyarakás

Máglyarakás

2012 január 28.

Hozzávalók: 20 dkg vajaskifli vagy kalács, 3 tojás, ½ l tej, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, ½ dl rum, ½ kg alma, 3 ek barackíz
Zöldséges sült puliszka

Zöldséges sült puliszka

2012 január 25.

Hozzávalók: 400g kukoricaliszt, 250g zöldségkeverék (cikória, édeskömény, spenót, stb.), 2,5 dl víz, 125g frissen reszelt Pecorino sajt, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 1 erős, finomra vágott chili, 4 ek olívaolaj, 1-2 ek durva szemű...
Kenyérfelfújt

Kenyérfelfújt

2011 december 13.

Hozzávalók: 20 dkg fehér kenyér vékonyan felszeletelve, 5 dkg puha vaj, 2 dkg nagy szemű mazsola, 2 dkg cukrozott citrom- és narancshéj vegyesen, 6 dl tej, 4 tojássárgája, 7 dkg cukor, ½ tk vegyes fűszer (köménymag, szegfűbors,...
Feta sajtos céklás frittata

Feta sajtos céklás frittata

2011 december 1.

Hozzávalók: 1 hagyma, olívaolaj, 400g főtt és karikára vágott cékla, 100g feta sajt, kapor, 4 tojás, só
Fűszeres csirkés tortilla

Fűszeres csirkés tortilla

2011 október 27.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1-1 nagy piros, illetve zöld húsú paprika felaprítva, 2 zöld chilipaprika kimagozva és apróra vágva, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ½ mk római kömény, 2 főtt csirkemell filé apróra vágva, 220g reszelt cheddar...
Lepényhal firenzei módra

Lepényhal firenzei módra

2011 október 20.

Hozzávalók: 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 1 ek olívaolaj, 450g friss paraj blansírozva és durvára vágva, 4 dupla lepényhalfilé bőröstől, só, bors, 3 dl tej, 60 g vaj, 4 ek sima liszt, 3 dl hal- vagy zöldségalaplé, 60g...
Almával sült kolbász

Almával sült kolbász

2011 október 7.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 6 grill kolbász, 1 hagyma vékonyra szeletelve, 2 alma magház nélkül, meghámozva, felnegyedelve, 6 friss zsályalevél, 100g liszt, 2 tojás felverve, 200 ml félzsíros tej
Tárkonyos csirke

Tárkonyos csirke

2011 október 5.

Hozzávalók: 4 csirkecomb, bőr nélkül, kettévágva, 1 mk só, bors, 3 ek olívaolaj, 1 póréhagyma, 1 zellerszár, felvágva, 120g felszeletelt gomba, 1,5 dl száraz fehérbor, 4,5 dl csirkealaplé, 1 kk tárkony, 1 babérlevél, 250g mélyhűtött...
Nápolyi rakott spagetti

Nápolyi rakott spagetti

2011 szeptember 22.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 kg marhahús (fartő vagy hátszín), 18 dkg húsos füstölt szalonna, 18 dkg olasz szalámi vagy paprika nélküli kolbász, 40 dkg ricotta vagy tehéntúró, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 kg érett paradicsom,...
Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

2011 szeptember 21.

Hozzávalók: 6 dkg vaj, 2 kg meghámozott, kockákra vágott burgonya, 2 tört fokhagymagerezd, 5 dkg reszelt ementáli vagy edámi sajt, 2 ek reszelt parmezán sajt, 1 ek összevagdalt friss rozmaringlevél, só
Sonkás-zöldborsós lasagne

Sonkás-zöldborsós lasagne

2011 szeptember 17.

Hozzávalók: 25 dkg friss lasagnetészta, 10 dkg nyers füstölt sonka, csíkokra vágva, 35 dkg főtt zöldborsó, 1 kis fej hagyma kockára vágva, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 2,5 dl tejszín, 1 csokor friss bazsalikom, 7 dkg vaj, só, bors
Burgonyás rakott csirke

Burgonyás rakott csirke

2011 szeptember 15.

Hozzávalók: 1 kg meghámozott, vastagra szeletelt burgonya, 3 lebőrözött, kicsontozott csirkemell, ¼ l víz, 1 ¼ száraz fehérbor, 2 babérlevél, 1 darabka citromhéj, 6 dkg vaj, 3 ek liszt, 2 dl tej, 2 ek majonéz, 2 kk...
Hagymás-paradicsomos rakott krumpli

Hagymás-paradicsomos rakott krumpli

2011 szeptember 9.

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott, vékony karikákra vágott burgonya, 2 kicsi meghámozott vékonyra szeletel paradicsom, 1 fej hagyma, vékonyra szeletelve, só, bors, 6-8 dkg vaj, 1 ¼ dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl víz, 1 kk vegeta,...
Nachos

Nachos

2011 szeptember 7.

Hozzávalók: 400g vörös kidney bab (konzerv), 250g tortilla chips, 185g frissen reszelt cheddar sajt, 250 ml tejföl, 2 kockára vágott paradicsom, 2 finomra vágott jalapeno paprika, 1 pürésített avokádó
Görög sajtos tészta

Görög sajtos tészta

2011 július 28.

Hozzávalók: 300g leveles tészta, 1 kg friss paraj, só, bors, 300g görög juhsajt, 500g túrósajt, 4 tojás, 15 fekete olajbogyó, 2 fokhagymagerezd, 1 ek olívaolaj, 1 ek tej
Halas makaróni

Halas makaróni

2011 július 26.

Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 35 dkg friss vagy fagyasztott szardínia, 2-3 konzerv szardellafilé, 1 fej hagyma, 20 dkg édesköménygumó, 8 dkg zsemlemorzsa, 2 ek mazsola, 3 ek fenyőmag, 4 dkg durvára vágott mandula, 6 ek olívaolaj, só,...
Sajtos karfiolgratin

Sajtos karfiolgratin

2011 július 14.

Hozzávalók: 1 nagy karfiol (kb. 1 kg) rózsáira szedve, 8 db felezett koktélparadicsom, maroknyi zsemlemorzsa, 2 ek frissen reszelt parmezán, fekete bors; Hozzávalók a szószhoz: 60g vaj, 60g liszt, 600 ml tej, 1 babérlevél, 4 tavaszi...
Moussaka

Moussaka

2011 július 10.

Hozzávalók: 450g sovány darált bárányhús, 1 apróra vágott kis fej hagyma, 1 nagy fokhagymagerezd apróra vágva, 1/4 tk őrölt fahéj, 100g kukorica, 400g konzerv paradicsomkocka, 1 ek paradicsompüré, só, bors, 2 ek friss petrezselyemzöld...
Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

2011 június 17.

Hozzávalók a palacsintához: 2 dl tej, 1 dl szóda, 2 db tojás, 1 dkg cukor, csipetnyi só, 20 dkg liszt; Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tej, 20 dkg spenót, 0,5 dl olaj, 2 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só, 2 dl tejföl,...
Csirkemell sajtos olajbogyóval és paradicsommal

Csirkemell sajtos olajbogyóval és paradicsommal

2011 május 27.

Hozzávalók: 2 kicsontozott csirkemell, 3 ek kimagozott olajbogyó, 5 dkg reszelt márványsajt, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 3 dkg vaj, 1 ek liszt, só, bors
Csíkos kenyér

Csíkos kenyér

2011 május 7.

Hozzávalók: 4 szelet szeletelt kenyér, 2-3 dkg vaj, 1 ek ketchup
Fokhagymás pulykamell

Fokhagymás pulykamell

2011 április 28.

Hozzávalók: 1 fej fokhagyma héjastól, 2 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, 30g finomra vágott friss bazsalikomlevél, 2 pulykamell (kb. 550g/db), 350g nyers fűszeres kolbász, bőre lehúzva, 220g friss paraj, megtisztítva, megmosva, és darabokra...
Ananászos - camembert-es sertésborda

Ananászos - camembert-es sertésborda

2011 április 21.

Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj, 1 konzerv ananász, 2 doboz camembert, 1 dl húsleves, 10 dkg vaj, oregánó, só
Mákos guba

Mákos guba

2011 április 8.

Hozzávalók: 8 szikkadt kifli, 15 dkg mák, 5 dkg mazsola, 1-1 ek reszelt narancs és citromhéj, 5 dl tej, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, vaj
Zöldséges kagylótészta

Zöldséges kagylótészta

2011 március 30.

Hozzávalók: 24 db conchiglie (óriás kagylótészta), 50 dkg brokkoli, 3 cukkíni, 2 szál sárgarépa, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 25 dkg gruyere sajt, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 4 dkg vaj, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Sajtos rakott burgonya

Sajtos rakott burgonya

2011 március 25.

Hozzávalók: 1 ¼ kg közepes nagyságú, felszeletelt burgonya, 1 tk olaj, 4 szál összevagdalt újhagyma, 3 dl tejszín, 2 dl víz, 1 csirkeleveskocka, 10 dkg reszelt ementáli vagy edámi sajt, 1 csokor összevagdalt snidling
Sült nacho

Sült nacho

2011 március 21.

Hozzávalók: 1 kg sovány darált marhahús, 1,5 dl víz, 2 zacskó (30 g-os) taco fűszer keverék, 140 g apróra vágott zöld chilipaprika, 2 babkonzerv (420g/db), 150g reszelt Cheddar sajt, 100g apróra vágott paradicsom, 4 ek aprított zöldhagyma,...
Mexikói pásztorpite

Mexikói pásztorpite

2011 január 28.

Hozzávalók: 500g sovány darált marhahús, 50g szeletelt zöldhagyma, 2 dl salsa, 1 ½ tk chilipor, ¾ tk kömény, 300g lecsöpögtetett kukoricakonzerv, 1 tasak burgonyapüré (170g), 2 dl víz, 2 ek vaj, 100g reszelt Cheddar sajt,...
Rakott kifli

Rakott kifli

2011 január 15.

Hozzávalók: 10 kifli, 1 l tej, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 12 dkg dió, 1 kk őrölt fahéj, mazsola, 1 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 6 dkg darált mák, 1 citrom
Húsos sült rizs

Húsos sült rizs

2011 január 10.

Hozzávalók: 90 dkg sovány sertéshús csont nélkül, darabokra vágva, 2 ek extra szűz olívaolaj, 2 hagyma darabolva, 1 ek pirospaprika, víz, 2 piros csemegepaprika, 1 ½ csésze rizs, 10-12 dkg chorizo (kolbász) darabolva, 4 érett...
Római tálban sült borjúcsülök

Római tálban sült borjúcsülök

2010 december 31.

Hozzávalók: 1 kg csontos borjúlábszár adagokra vágva, 20 dkg hosszú szemű rizs, 50 dkg paradicsom, 1 nagy szál póréhagyma, 25 dkg közepesen érett gouda, só, fehér bors, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi morzsolt szurokfű
Sült pisztráng

Sült pisztráng

2010 december 15.

Hozzávalók: 2 konyhakész tengeri pisztráng (800-900g/db), 1 citrom, só, bors, 2 fej hagyma, 2 póréhagyma, 3-4 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, vaj a sütőforma kivajazásához, ¼ l száraz fehérbor
Cannelloni ricottával és gombával

Cannelloni ricottával és gombával

2010 december 8.

Hozzávalók a besamelmártáshoz: 3 kis hagyma, kevés zsálya (8 kis ág), 60g vaj, 4 ek liszt, 1,2 l tej, 1 ek reszelt citromhéj, só, bors, szerecsendió; Hozzávalók a töltelékhez: 100g fenyőmag, 350g champignon gomba, 6 ek olívaolaj,...
Mozzarellás burgonyapüré

Mozzarellás burgonyapüré

2010 december 6.

Hozzávalók: 1 kg közepes nagyságú, lisztes burgonya, ½ l víz, ¼ l tej, 1 ek vaj, só, bors, 1 csokor metélőhagyma, 2 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, 200g mozzarella sajt, vaj a sütőformához
Sült spenót

Sült spenót

2010 december 6.

Hozzávalók: 90 dkg friss spenót, 5 ek extra szűz olívaolaj, 1 fej hagyma finomra vágva, szerecsendió, só, bors, ¾ csésze reszelt feta sajt, ¼ csésze túró, ½ csésze finomra vágott petrezselyem
Csőben sült szarvasragu

Csőben sült szarvasragu

2010 november 21.

Hozzávalók: 1,5 kg szarvashús csont nélkül (pl. fartő, vesepecsenye vége, gömbölyű felsál) 4 cm-es kockákra felaprítva, 2 ek liszt, 2 ek olívaolaj, 10 dkg angolszalonna apró kockákra vágva, 1 hagyma apró kockákra vágva, 6 szál friss petrezselyem,...
Csőben sült gnocchi

Csőben sült gnocchi

2010 november 16.

Hozzávalók: só, bors, 30 dkg kész gnocchi, 3 darab olajban tartósított paradicsom, 1 ek vaj, 2 ek fenyőmag vagy mandula, ½ csomag zöldfűszer (pl. bazsalikom vagy vegyes zöldfűszer), 2 ek reszelt sajt (pl. ementáli)
Tojásfelfújt

Tojásfelfújt

2010 november 2.

Hozzávalók: 2 tojás, ¼ kg hagyma, 1 ek olívaolaj, 1 kis gerezd fokhagyma, 1 dl csirkehúsleves, só, bors, egy kevés cayenne-i bors, 7,5 dkg zöld, paprikával töltött olívabogyó, 2 ek vaj, 3 ek zsemlemorzsa, 2 ek reszelt parmezán...
Nizzai saláta

Nizzai saláta

2010 október 12.

Hozzávalók: 1 fej saláta megmosva és szárazra törölve, 220g apró újburgonya megfőzve, lecsepegtetve, kihűtve és félbevágva, 220g zsenge blansírozott zöldbab, 1 fej hagyma, nagyon vékonyra szeletelve, 3 paradicsom kimagozva és cikkelyekre vágva,...
Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics

2010 október 11.

Hozzávalók: 300g sampinyon gomba, 50g hagyma, 2 ek olaj, 200g paradicsom, 250g korpáskenyér (kb. 4 szelet), 50g Óvári sajt, ½ csokor petrezselyem, citromlé, majoránna, só, bors A teljes adag 1202,1 kcal/157,8g szénhidrát
Gombás rakott tök

Gombás rakott tök

2010 október 6.

Hozzávalók: 800g tök, 300g gomba, 60g margarin, 2 tojás, 2 dl kefir, 30g Óvári sajt, ½ citrom leve, borsikafű, zsázsa, só A teljes adag 1092 kcal/70,4g szénhidrát
Sajtos makaróni

Sajtos makaróni

2010 október 4.

Hozzávalók: 280g makaróni kis darabokra törve vagy szarvacskatészta, 60g vaj, 60g liszt, 6 dl tej, 3 dl tejszín, ½ mk só, frissen őrölt fekete bors, 1 csipet frissen reszelt szerecsendió, 1 ek magvas mustár, 280g érett cheddar...
Mézes sült csirke

Mézes sült csirke

2010 szeptember 23.

Hozzávalók: 15g vaj, 1 ek olívaolaj, 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül (kb.200 g /db), 250g mogyoróhagyma, 3 sárgarépa megtisztítva és vastagra felkarikázva, 1 nagy cukkíni megtisztítva és vastag szeletekre vágva, 1 narancs és 1 citrom...
Ausztrál zöldséges marhasült

Ausztrál zöldséges marhasült

2010 szeptember 19.

Hozzávalók: 60 dkg sovány marhafartő 3 cm-es kockákra vágva, 2,5 dl vörösbor, 1 babérlevél, tárkony, majoránna, só, bors, 2-3 ek olaj, 2 fej hagyma szeletelve, 3 db sárgarépa 2 cm-es darabokra vágva, 3 szál zellerzöld szeletelve, 2...
Görög mussaka

Görög mussaka

2010 szeptember 17.

Hozzávalók: 3 + 1 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 1 kk só, ½ kk bors, 50-60 dkg darált bárányhús (lehet sertés is), 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 dl paradicsompüré, 1 csipet szerecsendió, 15 dkg liszt, 2 db...
Kanadai húsos pite

Kanadai húsos pite

2010 szeptember 16.

Hozzávalók: 13 dkg liszt, só, bors, ½ kk mustár, 60 dkg marhahús 2 cm-es kockákra vágva, 10 dkg zsiradék, 2 db marhahúsleves kocka, 1 db közepes sárgarépa 2 cm-es kockákra vágva, 1 db közepes nagyságú hagyma szeletelve, 1 db közepes...
Csirkemáj fehér borosan, New York-i módra

Csirkemáj fehér borosan, New York-i módra

2010 szeptember 15.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek zsiradék, 20 dkg gomba szeletelve, 1 db zöldhagyma apróra vágva, 1 dl húsleves, 1 dl száraz fehér bor, 1 db babérlevél, 4-6 ek apróra vágott petrezselyem
Hússal rakott burgonyapüré

Hússal rakott burgonyapüré

2010 szeptember 3.

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 70 dkg Ella burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál szárzeller, 1 ek liszt, 1 doboz paradicsompüré, 3 dl marhahúsleves, 3 ek tej, 1 ek Worcestershire mártás, 2 dkg...
Szerb saláta

Szerb saláta

2010 szeptember 1.

Hozzávalók: 2 nagy hagyma, 2-3 zöld kaliforniai paprika, 4-5 paradicsom, 4-5 ek salátaolaj, 2-3 ek ecet, só, bors
Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

2010 augusztus 22.

Hozzávalók: 30 dkg sertéspörkölt, 2 dl tejföl, 12 db sós palacsinta
Rakott krumpli

Rakott krumpli

2010 augusztus 21.

Hozzávalók: 1 kg burgonya héjában megfőzve, 4 főtt tojás, 20 dkg kolbász, 1 ek olaj, 8 + 2 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 ek fehér mártás (1 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejjel készítve), 4 dkg zsemlemorzsa
Bajor kolbász vele sült körettel

Bajor kolbász vele sült körettel

2010 augusztus 13.

Hozzávalók: 8 sütni való bajor (fehér) kolbász, 4 szelet speck (nyers, füstölt húsos szalonna), 70 dkg burgonya, 1 cukkíni, 1 fej hagyma, 1,5 dl zöldségerőleves, 1 dl száraz fehérbor, 1 csokor petrezselyem, 1 tk Worcestershire mártás,...
Mikrós hagymás lasagne

Mikrós hagymás lasagne

2010 augusztus 12.

Hozzávalók: 8 fej vöröshagyma, 70g vaj, 3 ek liszt, ½ l tej, ¼ l zöldségalaplé, só, bors, szerecsendió, 1 csokor metélőhagyma, vaj a kikenéshez, 250g lasagne tésztalap, 80g reszelt sbrinz sajt (pikáns svájci sajt)
Juhtúrós karfiol

Juhtúrós karfiol

2010 augusztus 12.

Hozzávalók: 45 dkg karfiol, 20 dkg brokkoli, 1 nagy pohár tejföl, 1 db tojás, 30 dkg juhtúró, 15 dkg trappista vagy füstölt sajt, 1 gerezd fokhagyma, oregano, olívaolaj, bazsalikom, fűszersó, vaj, zsemlemorzsa
Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

2010 augusztus 11.

Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 dl tej, só, 10 dkg vaníliás cukor, olaj a kisütéshez
Túrós palacsinta

Túrós palacsinta

2010 augusztus 3.

Hozzávalók: 12 kisült palacsinta, 20 dkg túró, 1 tojás, 2 ek tejföl, 5 dkg cukor, citromhéj
Rakott tök

Rakott tök

2010 augusztus 2.

Hozzávalók: 1 kg gyenge spárgatök, 10 dkg olaj, 40 dkg sovány sertéshús, 1 fej hagyma, ¼ kg paradicsom, 1 dl tejföl, só, bors
Pancsovai gyuvecs

Pancsovai gyuvecs

2010 július 31.

Hozzávalók: 1 kg sertéstarja, 1 kg paprika, 1 kg paradicsom, 25 dkg rizs, 2-3 ek olaj, só, bors
Padlizsános parmigiána

Padlizsános parmigiána

2010 július 26.

Hozzávalók: 1 kg padlizsán megtisztítva és felszeletelve, 1,5 dl olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva, 700g friss paradicsom meghámozva, kimagozva és feldarabolva, só, bors, 1 ek finomra vágott friss bazsalikom, 60g sima liszt,...
Rakott ziti

Rakott ziti

2010 július 25.

Hozzávalók: 4 l víz, só, 350g ziti vagy más rövidre vágott csőtészta, ½ piros húsú paprika, 100g fontina vagy mozzarella sajt, 400 ml konyhakész paradicsommártás, 30g reszelt parmezán sajt, 10 db kimagozott olajbogyó, vaj a sütőforma...
Hagyományos töltött káposzta

Hagyományos töltött káposzta

2010 június 24.

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha), 30 dkg sertésoldalas, 10 dkg rizs, 8-10 db savanyú káposzta levél, 1 kg szálas savanyú káposzta, 5 dkg zsír, só, bors, pirospaprika, hagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt
Könnyű paella

Könnyű paella

2010 június 12.

Hozzávalók: 30g vaj, 1 felvágott hagyma, 140g barnarizs, 500 ml csirke erőleves, 250g főtt csirke feldarabolva, 250g sonka feldarabolva, 250g főtt rák páncéljától megfosztva, kipucolva, feldarabolva, 2 ek citromlé, frissen őrölt feketebors,...
Nasi goreng

Nasi goreng

2010 június 12.

Hozzávalók: 4 ek olaj, 2 felvert tojás, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 vékonyan felszeletelt hagyma, 1 piros vagy sárga paprika felvágva, 2 chili felvágva, 250g felkockázott disznóhús, 250g felkockázott csirkemell, 250g megtisztított rák,...
Virsli krumpliágyon

Virsli krumpliágyon

2010 június 4.

Hozzávalók: 2 pár virsli, 30 dkg burgonya, 2 dl tej, 3 ek olaj, 1 kis fej hagyma, paprika, só
Sajtos-barnarizses pite

Sajtos-barnarizses pite

2010 május 31.

Hozzávalók: 170 g főtt barna rizs, 250 g reszelt cheddar sajt, 4 ek reszelt parmezán sajt, 2 felvágott újhagyma, 2 reszelt cukkíni, 1 felkockázott pirospaprika, 31 g lecsepegtetett konzerv spárga felvágva, 3 ek pirított fenyőmag, 3 lazán...
Ropogós karfiol

Ropogós karfiol

2010 május 29.

Hozzávalók: 60 dkg karfiol, 25 dkg burgonya, 2 tojás, 2-2 dl tejföl és tej, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 ek liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 tk piros fűszerpaprika...
Szalonnás-káposztás rakott burgonya

Szalonnás-káposztás rakott burgonya

2010 május 27.

Hozzávalók: 80 dkg héjában főtt burgonya, 50 dkg édes fejeskáposzta, 15 dkg húsos angolszalonna, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy savanykás alma, 1 ek ételízesítő, 1 mk csombor (borsikafű), só
Cukkínis sajtos tálkák

Cukkínis sajtos tálkák

2010 május 6.

Hozzávalók: 4 cukkíni, 6 szelet raclette-sajt, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, só, pirospaprika
Paradicsomos sajtos tálkák

Paradicsomos sajtos tálkák

2010 május 5.

Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 200 g juhsajt, ½ csomó sima levelű zöldpetrezselyem, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, fűszersó, ½ citrom reszelt héja
Burgonyás pizza

Burgonyás pizza

2010 január 21.

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 15 dkg húsos szalonna, 50 dkg paradicsom, ½ tk oregánó, 1 ek petrezselyem, fokhagymás só, bors, 25 dkg maasdami sajt
Álpizza

Álpizza

2010 január 21.

Hozzávalók: 4 vastag szelet fehér kenyér, 4 olajos szardellafilé, 25 dkg konzervparadicsom, 20 dkg mozzarella sajt, 1 ek kapribogyó, 2 ek olívaolaj, 1 tk oregánó
Käsespätzle

Käsespätzle

2010 január 6.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojás, kb. 2,5 dl ásványvíz, 2 fej hagyma, 30 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, fehér bors, só
Csőben sült burgonya

Csőben sült burgonya

2009 december 30.

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1 dl tejszín, 1 ek finomra vágott metélőhagyma, 3 dkg vaj, szerecsendió, só, bors