Nyári vitaminsaláta

Nyári vitaminsaláta

2018 július 13.

Hozzávalók: 1 sárgarépa 1 kigyóuborka 2 paradicsom 1 paprika 1 lilahagyma natur joghurt majonéz, ízlés szerint só, bors petrezselyem
Zöldborsós gombaragu

Zöldborsós gombaragu

2018 június 19.

Hozzávalók: 30 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1-1 fehér és sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma olaj só, bors, ételízesító liszt tejföl petrezselyem
Bazsalikomos sárgarépa

Bazsalikomos sárgarépa

2018 március 7.

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa 2 evőkanál olívaolaj 1 csipet só 1 csipet frissen őrölt fehér bors 1 csokor friss bazsalikom 2 dkg vaj
Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

2018 február 13.

Hozzávalók: 2 evőkanál napraforgóolaj 0,5 kg pulykamell 400 g fagyasztott zöldborsó 2 db közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db közepes sárgarépa 2 db közepes fehérrépa 1 db közepes zeller 20 dkg csiperkegomba 270 g tejföl 1,5...
Legényfogó leves

Legényfogó leves

2018 február 2.

Hozzávalók: 25 dkg csirkemell 1 fej vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 20 dkg fehérrépa 20 dkg gomba babérlevél bazsalikom 1 tk mustár 2 dl tejföl 1 ek liszt 1 ek olaj só, bors
Csípős-savanyú leves

Csípős-savanyú leves

2018 január 26.

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell filé 2 közepes db sárgarépa 1 szál póréhagyma 1,5 l csirke alaplé (kockából) 5 dkg bambuszrügy (konzerv) 2 db tojás 1,5 ek szójaszósz 1 ek fehérborecet 2 ek erőspaprika krém 1 ek étkezési keményítő
Karácsonyi káposztasaláta

Karácsonyi káposztasaláta

2017 december 13.

Hozzávalók: 2 sárgarépa 1/2 fej káposzta 100 g pekándió 1 fej hagyma 2 rózsabors A dresszinghez: 2 ek. juharszirup 2 ek. dijoni mustár 8 ek. olívaolaj 4 ek. borecet
Curry, sütőtökkel

Curry, sütőtökkel

2017 november 29.

Hozzávalók: 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 3 zöldpaprika 4 gerezd fokhagyma 1 chilipaprika 70 dkg sütőtök 2 tk currypor 0,5 tk koriandermag 1 tk kurkuma 1 tk mustármag 2 dl kókusztej só, bors
Gyors saláta öntettel

Gyors saláta öntettel

2017 november 14.

Hozzávalók: - fél fej saláta - 2 paradicsom - fél kígyóuborka - 1 paprika - 1 sárgarépa - 1 fej lilahagyma - 3dl joghurt - 2 ek majonéz - 1 kk mustár - 1 ek cukor - só, bors, ételízesítő
Nyírségi húsgombócleves

Nyírségi húsgombócleves

2017 október 25.

Hozzávalók 25 dkg darált hús 2 ek rizs 1 ek zsemlemorzsa 1 tojás 1 fej hagyma só, bors 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 3 db burgonya 1 marék zöldbab 1 marék zöldborsó 1 paradicsom 1 kápia paprika 1 kk pirospaprika...
Sajtos mártogatós

Sajtos mártogatós

2017 október 16.

Hozzávalók: 1 doboz tejföl 1 tubus krémsajt - lehet füstölt is 3 gerezd fokhagyma só, bors tetszés szerint csíkokra vágott zöldségek: uborka, zeller, sárgarépa, stb.
Sárgarépás sertésragu

Sárgarépás sertésragu

2017 október 10.

Hozzávalók: 1 kg karaj 5 sárgarépa 2 fehérrépa 1 fej hagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 ek liszt só, bors, pirospaprika, ételízesítő olaj
Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

Sajtleves gazdagon, zöldségekkel

2017 szeptember 19.

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Szójaszószos csirkemell

Szójaszószos csirkemell

2017 augusztus 24.

Hozzávalók: 100 ml világos szójaszósz 1 ek méz 1 ek sűrített paradicsom 1 kk őrölt gyömbér 1 gerezd zúzott fokhagyma (nagy gerezd) 75 dkg csirkemell filé (kis kockákra vágva) 2 ek olívaolaj 200 g zöldborsó (1 doboz, lecsepegtetve) 1 kis db sárgarépa...
Marokkói sárgarépakrém

Marokkói sárgarépakrém

2017 augusztus 8.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika méz, ízlés szerint citromlé
Tepsis-répás csirkecomb

Tepsis-répás csirkecomb

2017 június 27.

Hozzávalók: - 6 csirkefelsőcomb - 80 dkg burgonya - 3 répa - 3 lilahagyma - 1 fej fokhagyma - 10 dkg bacon - kakukkfű, rozmaring, só, bors - fél citrom - olívaolaj
Serpenyős krumpli

Serpenyős krumpli

2017 június 26.

Hozzávalók: 1 kg krumpli 3 sárgarépa 1 vöröshagyma 2 tk kakukkfű 3 ek vaj 20 dkg márványsajt só, bors
Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

2017 május 19.

Hozzávalók: 60 dkg csirke (farhát, szárny) 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 karalábé 3 ek liszt 2 dl tejszín 3 levél bazsalikom 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó) 1 csokor petrezselyem 1 ek tárkony 1...
Házi répás kenyér

Házi répás kenyér

2017 május 8.

Hozzávalók: - 65 dkg liszt - 2,5 dkg friss élesztő (vagy fél kiló liszthez elegendő mennyiségű élesztőpor) - 10 dkg margarin - 2 kiskanál só - 2 evőkanál cukor - 2,5 dl friss sárgarépalé - 0,5 dl tej - 2 db tojás
Kínai zöldséges tészta

Kínai zöldséges tészta

2017 április 18.

Hozzávalók: - 20 dkg káposzta - 10 dkg zöldborsó - 1 nagy fej hagyma - 1 sárgarépa - 1 csomag spagetti tészta - 1 kávéskanál gyömbér - 2 kávéskanál őrölt bors - 6 evőkanál szója szósz - 6 evőkanál olaj - 1 tojás - só
Tavaszi leves csirkével

Tavaszi leves csirkével

2017 április 12.

Hozzávalók: - fél csirkemell - 5-6 szál vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa) - só, őrölt bors - kis pohár rizs - 1 kis doboz tejföl - petrezselyem - olaj - zöldségleves kocka
Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

2017 március 21.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa fél vöröshagyma 0,5 liter zöldség alaplé (lehet kockából) 1 dl kókusztej 1 kk curry fűszrkeverék lime-lé só, bors olívaolaj csilipehely
Sárgarépás túrókrém

Sárgarépás túrókrém

2017 március 7.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró 2 ek tejföl 1 sárgarépa só, bors, szerecsendió 1 kávéskanál őrölt kömény
Egyszerű pásztorpite

Egyszerű pásztorpite

2017 február 20.

Hozzávalók: - 50 dkg darált hús - 1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény - 0,5 l csirke alaplé - 25 dkg zöldborsó - 50 dkg burgonya - 1 dl tej - 12 dkg vaj - 2 tojássárgája - 6 db mogyoróhagyma - 1 sárgarépa - 50 g vaj - 2-3 babérlevél - kakukkfű,...
Paradicsommártás

Paradicsommártás

2017 február 13.

Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál szárzeller, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek extraszűz olívaolaj, 8 friss bazsalikomlevél, ½ csokor petrezselyem, 1 tk cukor, só, bors
Répás-diós sütemény

Répás-diós sütemény

2017 február 6.

Hozzávalók: 3 tojás, ¼ l olaj, 23 dkg barna cukor, 20 dkg rétesliszt, ½ csomag sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, csipetnyi só, 2 kk őrölt fahéj, 10 dkg összevagdalt dió, 25 dkg reszelt sárgarépa Hozzávalók a túrómázhoz:...
Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel

Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel

2017 január 23.

Hozzávalók: - 2 padlizsán - 1 sárgarépa - 1 fehérrépa - 1 kisebb póréhagyma - 1 kis fej vöröshagyma - 1 dl tejszín - 1/2 dl száraz fehér bor - őrölt bors - 2 dkg reszelt parmezánsajt - petrezselyem
Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

2017 január 5.

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Keleti zöldségragu

Keleti zöldségragu

2016 november 22.

Hozzávalók: 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 padlizsán 15 dkg gomba 1 cukkini 2 dl tej 1 ek liszt só, bors, ételízesítő, kömény curry, fahéj olaj
Bakonyi vagdalt

Bakonyi vagdalt

2016 november 7.

Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 zsemle, tej az áztatáshoz, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kiskanálnyi ételízesítő, 2 evőkanál olaj, só, törött bors A körethez: 60 dkg burgonya, 2...
Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

Sütőtökkrémleves - füstölt sajttal

2016 november 3.

Hozzávalók: 1 kg sütőtök 1 sárgarépa 1 krumpli 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma kb 1,5 liter alaplé (lehet kockából is) só, bors 1,5 dl főzőtejszín 15 dkg reszelt füstölt sajt olaj vagy zsiradék
Narancsos répakrém-leves

Narancsos répakrém-leves

2016 november 2.

Hozzávalók: 45 dkg sárgarépa 1 hagyma 3 ek. olívaolaj 1,5 l húsleves 1 narancs reszelt héja 4 tojássárgája reszelt edami sajt
Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

2016 október 21.

Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök fél vöröshagyma 3 sárgarépa 2 fehérrépa 3 gerezd fokhagyma 1,5 cm gyömbér só, bors, ételízesítő 1 dl főzőtejszín 2 ek napraforgó olaj
Amerikai paradicsomleves

Amerikai paradicsomleves

2016 augusztus 30.

Hozzávalók: 7,5 dl marha alaplé (lehet kockából) 10 dkg sárgarépa 20 dkg édesburgonya 2 ek olívaolaj 1 vöröshagyma 10 dkg sűrített paradicsom 80 dkg konzerv paradicsom vagy friss, hámozott, egész 2 ek cukor bazsalikom chilipehely
Gyors répatorta

Gyors répatorta

2016 augusztus 18.

Hozzávalók: 180g sárgarépa, 75g konzerv darabos ananász, 80g barna cukor, 75 durvára vágott dió, 50g egész a díszítéshez, 300g krémsajt, 60g porcukor, fél narancs leve, 200g liszt, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék,...
Nápolyi zöldségleves

Nápolyi zöldségleves

2016 április 4.

Hozzávalók: - 2 sárgarépa, - 2 fehérrépa, - 2 karalábé, - 1/4 zeller, - 1 citrom, - 1 kk vegeta, - 1 kk paradicsompüré, - 10 dkg parmezán, - só, bors
Különleges zöldségleves

Különleges zöldségleves

2016 február 22.

Hozzávalók 4 személyre: - 4 ek olívaolaj, - 10 dkg hagyma, - 10 dkg sárgarépa, - 30 dkg pasztinák, - 20 dkg burgonya, - 1-2 gerezd fokhagyma, - 2 alma, - 1 l zöldségleves (lehet kockából), - 2 dl főzőtejszín, - 1 tk reszelt citromhéj, - só,...
Mustáros lencsesaláta

Mustáros lencsesaláta

2015 december 29.

Hozzávalók: 25 dkg lencse 5 dkg vaj 1 db vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg sárgarépa 5 dl csirke alaplé (lehet kockából) só, bors 1 ek mustár 2 kk fehérborecet 1 dl olívaolaj 1 csokor petrezselyem
Gyors, joghurtos raguleves

Gyors, joghurtos raguleves

2015 október 26.

Hozzávalók: - 50 dkg pulykamell - 2 fej vöröshagyma - 2 db sárgarépa - 1 db fehérrépa - 1 db karalábé - negyed zeller - 20 dkg zöldborsó - fél fej karfiol - só, bors, kurkuma - 2 dl natúr joghurt - 1 ek étkezési keményítő - olívaolaj ...
Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

2015 október 15.

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

2015 október 7.

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

2015 szeptember 29.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg zöldborsó, 2 db sárgarépa, 30 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj
Almás diós zöldsaláta

Almás diós zöldsaláta

2015 szeptember 28.

Hozzávalók: - 1 alma, - 1 sárgarépa, - 2 db retek, - 0,5 kínai kel, - kb 4 levél káposzta, - citromlé, - 3 újhagyma, - 3 ek pirított dió - só
Sárgarépás szendvicskrém

Sárgarépás szendvicskrém

2015 szeptember 2.

Hozzávalók: 2 db sárgarépa 15 dkg füstölt sajt 2 gerezd fokhagyma 8 ek majonéz 3 ek tejföl só, bors
Nyárson sült zöldséges hústekercsek

Nyárson sült zöldséges hústekercsek

2015 június 8.

60 dkg csont nélküli sertéskaraj só, bors 2 ek mustár 2 cukkíni 2 sárgarépa 4 gerezd fokhagyma 1 dl olaj
Spenótos vitaminkoktél

Spenótos vitaminkoktél

2015 június 5.

Hozzávalók: 20 dkg friss spenót 4 szál répa 5 szál zellerzöld 2 gerezd fokhagyma 0,5 citrom leve őrölt bors 3 ek lenmag olaj 5 dl víz
Tepsis hús franciásan

Tepsis hús franciásan

2015 április 9.

Hozzávalók: - 50 dkg sertéskaraj - 10 dkg sárgarépa - 1 alma - 10 dkg zöldborsó - 2 krumpli - 1 tejföl - 1 kávéskanál liszt - 2 tojássárgája - 1 tojásfehérje - mustár - reszelt füstölt sajt
Csirke vörösborban (coq au vin)

Csirke vörösborban (coq au vin)

2015 március 17.

Hozzávalók: 1,5 kg csirkecomb 10 dkg húsos szalonna 2 sárgarépa 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehérrépa 1 zellerszár olaj 1 babérlevél só, bors, kakukkfű, petrezselyem 15 dkg erdei gomba 7,5 dl vörösbor 1 tk liszt 2 ek konyak
Könnyű zöldségleves

Könnyű zöldségleves

2015 március 3.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1,5 liter alaplé (lehet kockából) 1 karalábé 1 marék kelbimbó 1 zeller 1 fej hagyma só, bors, petrezselyem
Csirke vadas

Csirke vadas

2014 december 9.

Hozzávalók: - 1 kg csirkecomb - 3 db újhagyma - 50 dkg sárgarépa - 25 dkg fehérrépa - 30 dkg zeller - 2 ek zsír - 3 db babérlevél - só, bors - 1 kk kakukkfű - 1 ek mustár - 1 tk méz - 1 citrom leve - 1 csokor petrezselyem - 3.5 dl tejföl...
Magyaros gombaleves

Magyaros gombaleves

2014 november 24.

Hozzávalók: - 40 dkg csiperke gomba - 1 fej vöröshagyma - 2 db sárgarépa - 2 db fehérrépa - 1 fél zeller - petrezselyem - só, bors, pirospaprika - olaj
Zöldséges sajtkrémleves

Zöldséges sajtkrémleves

2014 október 14.

Hozzávalók: 5 dkg apró szemű bab 5 dkg lencse 5 dkg sárgarépa 5 dkg zöldbab 10 dkg gomba 1 fej hagyma 5 dkg füstölt szalonna 1 l húsleves (lehet kockából) 15 dkg zsíros sajt 1,5 dl tejszín 1 dl fehérbor só, bors, babérlevél
Szüreti köleskása

Szüreti köleskása

2014 szeptember 29.

Hozzávalók: 25 dkg köles 1 ek zsír 3 db sárgarépa 2 db fehérrépa 2 szál zellerzöld 2 csokor petrezselyem 2 db fehér paprika 2 db paradicsom 3 db burgonya só, bors, ételízesítő
Sütőtökös curry

Sütőtökös curry

2014 szeptember 23.

Hozzávalók: 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 3 zöldpaprika 4 gerezd fokhagyma 1 chilipaprika 70 dkg sütőtök 2 tk currypor 0,5 tk koriandermag 1 tk kurkuma 1 tk mustármag 2 dl kókusztej só, bors
Garganelli húsmártással

Garganelli húsmártással

2014 augusztus 28.

Hozzávalók: 50 dkg garganelli tészta, 12 dkg darált sertéshús, 25 dkg darált marhahús, 6 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 40 dkg hámozott paradicsom, 2,5 dl száraz vörösbor, 3 dl marhahúsleves,...
Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

2014 június 19.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 finomra aprított zellerszár, 1 finomra aprított sárgarépa, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma, 400g szójadara vagy szójakocka, frissen őrölt bors, 315 ml vörös bor, 400g koktélparadicsom,...
Zöldségfasirt

Zöldségfasirt

2014 április 29.

Hozzávalók: 2 db sárgarépa 1 db karalábé 1 db közepes zeller 1 csokor petrezselyemzöld 2 db tojás 1 gerezd fokhagyma só, bors, zsemlemorzsa olaj a sütéshez
Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

2014 március 24.

Hozzávalók: 10 levél medvehagyma 3 újhagyma 1 db fehérrépa 1 evőkanál vaj 2 dl főzőtejszín 1 db tojás 10 dkg reszelt sajt 5 dkg pörkölt mogyoró só, bors, ételízesítő
Ludaskása

Ludaskása

2014 február 12.

Hozzávalók: 80 dkg libahús (libaaprólék, szárny, zúza, nyak, szív) 4 db sárgarépa 3 db fehérrépa 10 dkg zeller 15 dkg gomba 15 dkg zöldborsó 10 dkg zeller 2 fej vöröshagyma 5 dkg libazsír 25 dkg rizs 1 csokor petrezselyem 5 gerezd fokhagyma só,...
Bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves

2014 február 11.

Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg gomba 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 15 dkg vöröshagyma 3 dl tejföl 2 ek liszt 1 ek fűszerpaprika 1 csokor kapor 1 db paradicsom só, bors 2 ek olaj
Gombás lasagne

Gombás lasagne

2014 január 30.

Hozzávalók: 35 dkg lasagne tészta, 25 dkg darált marhahús, 7 dkg főtt sonka, 50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej sonkahagyma, 40 dkg paradicsom, 20 dkg Fontina vagy más olvadós sajt, 15 dkg parmezán sajt, 4 ek olaj, só, bors
Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

2014 január 21.

Hozzávalók: - 0,5 fej káposzta - 2 sárgarépa - 1 db vöröshagyma - 1,5 dl majonéz - 2 ek olaj - 1 tk almaecet - 1 ek cukor
Házi cannelloni

Házi cannelloni

2014 január 15.

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 2 tojás A töltelékhez: 30 dkg darált marhahús 1 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 zeller 1 ek petrezselyem 6 dkg sonka 5 dkg szárított vargánya 4 paradicsom 1,5 dl száraz fehérbor 3 dkg finomliszt szerecsendió A...
Zöldségek borban párolva

Zöldségek borban párolva

2014 január 6.

Hozzávalók: - 5 db kisebb sárgarépa - 1,5 db cukkini - 10 dkg gomba - 2 dl fehérbor - 10 g fenyőmag - 1 ek vaj - só, bors, kakukkfű - 5 dkg parmezán sajt
Almával sült cékla

Almával sült cékla

2013 december 11.

Hozzávalók: - 1 kg cékla - 2 sárgarépa - 2 alma - 4 ek olívaolaj - só, bors, bazsalikom, oregánó - 4 ek balzsamecet
Brassói savanyúság

Brassói savanyúság

2013 november 18.

Hozzávalók: - 0,5 kg fehér fejes káposzta, - 35 dkg vöröskáposzta, - 25 dkg zöldpaprika, - 25 dkg kicsi, gömbölyű zöldpaprika, - 25 dkg kicsi uborka, - 4 db apróbb, savanyítani való zölddinnye, - 0,5 kg karfiol, - 1 sárgarépa, - kapor, zellerzöld, -...
Töltött libanyak

Töltött libanyak

2013 november 11.

Hozzávalók 4 személyre - őrölt bors - só - tej - 1 fej vöröshagyma - 1-2 sárgarépa - 1 csomag petrezselyem zöldje - 1 tojás - 2 zsemle - 2 vargányagomba - 20 dkg libaaprólék - 10 dkg pecsenyelibamáj - 2 libanyak bőre - étolaj
Pikáns currys csirke

Pikáns currys csirke

2013 október 21.

Hozzávalók: fél kg filézett csirkemell 3 db sárgarépa 1 db alma 3 db krumpli curry só, bors, ételízesítő kb 10 dkg liszt olaj
Sörös marharagu

Sörös marharagu

2013 október 18.

Hozzávalók: 90 dkg puha hátszín lezsírozva és kockára vágva, 1 mk só, frissen őrölt fekete bors, 2 ek olaj, 2 fej hagyma vastagon felszeletelve, 1 kk cukor, 3 dl barna sör, 4,5 dl marhahúsalaplé, 3 mk szárított kakukkfű, 1 babérlevél,...
Zöldségleves tejjel

Zöldségleves tejjel

2013 október 1.

Hozzávalók: - 1 fej vöröshagyma - 1 leveskocka - 2 ek olaj - 2 sárgarépa - 3 gerezd fokhagyma - 4 krumpli - 20 dkg zöldborsó - fél karfiol - 2 rózsa brokkoli - só, bors, petrezselyem - 2 ek rizs - 3 dl tej
Zöldségfasírt

Zöldségfasírt

2013 szeptember 25.

Hozzávalók: - 1 répa - 1 szem burgonya - 1 cukkini - 1 zsemle - 1 db tojás - kb 8 gerezd fokhagyma - vegeta, só, bors - zsemlemorzsa - olaj a sütéshez
Pezsgős pulyka

Pezsgős pulyka

2013 szeptember 3.

Hozzávalók: - 1 bébipulyka - 2 db hagyma - 2 sárgarépa - 1 közepes zeller - 20 dkg bacon - 1 cs. petrezselyem - só, kapor, zsálya - 2 dl húsleves alaplé (lehet kockából) - 4 dl pezsgő
Töltött karalábé

Töltött karalábé

2013 augusztus 13.

Hozzávalók: - 8 db karalábé, - 50 dkg darálthús, - 15 dkg rizs, - olaj, - 1 fej vöröshagyma, - 1 tojás, - 1 dl tejföl, - 1 ek liszt, - só, bors, cukor, petrezselyem, kapor - 1 sárgarépa
Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

Paradicsomos zöldségleves sajtos gombóccal

2013 július 29.

Hozzávalók a leveshez: 2 ek olívaolaj, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 3 piros húsú paprika, 400 g konzervparadicsom, 3 csík narancshéj, 1 mk őrölt gyömbér, 3 dl víz, 3 narancs leve, 1 mk só, bors; Hozzávalók...
Színes zöldségfasírt

Színes zöldségfasírt

2013 június 12.

Recept - 1 csicseriborsó konzerv - 2 nagy sárgarépa - 1 csomag újhagyma - 1 csokor petrezselyem - 10 dkg zöldborsó - 5 ek kukoricaliszt - 1 tojás - 2 gerezd fokhagyma - 1 tk koriander mag - 1/2 tk cayenne bors - 1 tk őrölt római kömény -...
Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

2013 március 27.

Hozzávalók: - 15 dkg répa, - 1,5 dl olaj, - 10 dkg aszalt barack, - 18 dkg rétesliszt, - 15 dkg cukor, - 1 tk. őrölt szegfűszeg, - 0,5 cs sütőpor, - 3 db tojás
Mézes répakoktél

Mézes répakoktél

2013 március 14.

Hozzávalók 2 személyre: - 2 db sárgarépa - 3 dl natúr joghurt, esetleg kefír - 2 ek tejszín - kevés vaj - 1-2 ek méz - chili, szerecsendió
Citromos csicseriborsó leves

Citromos csicseriborsó leves

2013 február 11.

Hozzávalók 3 főre: - 10 dkg száraz csicseriborsó, - 1 ek extra szűz olíva olaj, - 6 dkg vöröshagyma, - 20 dkg sárgarépa, - diónyi friss gyömbér, - 1 gerezd fokhagyma, - ½ mk chili pehely, - 1 l víz, - só, - fl citrom - 1 dl tejszín, -...
Szalámis sárgarépa mazsolával

Szalámis sárgarépa mazsolával

2013 február 6.

Hozzávalók 4-6 főre: - 6 szál közepes méretű, darabolt sárgarépa - 10 szelet csíkokra vágott szalámi - ½ csésze mazsola - ½ teáskanál őrölt fahéj - ½ teáskanál őrölt köménymag - 1,5 dkg vaj - 4 szál karikára vágott újhagyma...
Farsangi kocsonya

Farsangi kocsonya

2013 január 31.

Hozzávalók: - 1,5 kg disznóhús (disznóbôr, köröm, fül) - 2 szál sárgarépa - 1 szál fehérrépa - fél zeller - egy közepes fej hagyma - egy csomag petrezselyem - 2 babérlevél - egész bors, só
Sárgarépafelfújt

Sárgarépafelfújt

2013 január 8.

Hozzávalók: - 1 kg sárgarépa - 80 dkg burgonya - 20 dkg főtt sonka - 15 dkg szalonna - 1 ek. olaj - 20 dkg ementáli sajt (reszelve) - 3 ek. vaj - 4 ek. liszt - 2,5 dl tej - 2,5 dl húsleves - só, bors, ételízesítő - 2 csomó snidling - 2 ek....
Thai kókuszos karfiolleves

Thai kókuszos karfiolleves

2012 december 12.

Hozzávalók: - 1 fej karfiol, - 1 szál sárgarépa, - 2 evőkanál olívaolaj, - 1 diónyi friss gyömbér, - 1 gerezd fokhagyma, - 1 doboz kókusztej, - 1 evőkanál curry fűszerkeverék, - fél zöldcitrom, - 1 szál citromfű, - 1 csokor friss korianderlevél,...
Fahéjas sült zöldségek fetával

Fahéjas sült zöldségek fetával

2012 november 29.

Hozzávalók: - 2 közepes cukkini - 3 db sárgarépa - 2 db kápia paprika - 1 csomag újhagyma - 20 dkg feta sajt Öntet: - 4 ek olívaolaj - 2 tk citromlé - 2 tk őrölt fahéj - só és bors
Zöldséges zsírégető!

Zöldséges zsírégető!

2012 szeptember 21.

Hozzávalók: - egy marék zeller levél - 3 darab sárgarépa - 1 cékla - pár szál petrezselyem - 1 uborka
Hétfői zöldségleves

Hétfői zöldségleves

2012 szeptember 17.

Hozzávalók: 1 db brokkoli 2-3 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 db karalábé 1 db vöröshagyma 1-2 szál petrezselyem zöldségleves kocka vagy vegeta, só, bors
Csirkebirijani

Csirkebirijani

2012 augusztus 30.

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 50 dkg rizs, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 nagy paradicsom, 7,5 dl tyúkhúsleves, 5 dkg aranymazsola, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt kurkuma, 1 tk frissen reszelt gyömbér,...
Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

Hideg sárgarépa-krémleves tejföllel

2012 május 24.

Hozzávalók: 250 ml zöldségleves, 1 ek liszt, 180 ml tej, 4 ek tejföl, 300g kockákra vágott sárgarépa, 125g kockákra vágott burgonya, 1 finomra vágott póréhagyma, 1 ek finomra aprított petrezselyem, 2 ek extraszűz olívaolaj, só
Diós sárgarépatorta

Diós sárgarépatorta

2012 május 16.

Hozzávalók: 350g liszt, 4 tojás, 300g cukor, 400g finomra reszelt sárgarépa, 100g darált dió, 50g mazsola, 2 tk sütőpor, 1 tk vanilia kivonat, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk gyömbér, ½ tk szerecsendió, csipetnyi őrölt szegfűszeg,...
Reform zöldséges rétes

Reform zöldséges rétes

2012 május 7.

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30g vaj, 30g liszt, 1 dl tej, 100g sárgarépa, 100g zöldborsó, 100g petrezselyemgyökér, 100g karfiol, 1 ek olaj, 2 db tojássárgája, só, fehérbors, szerecsendió
Tésztasaláta

Tésztasaláta

2012 április 12.

Hozzávalók: 35 dkg kagylótészta, só, 1 ek olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka, 30 dkg tejeskukorica konzerv, lecsepegtetve, 2 ek tejföl, 1 adag francia öntet
Sonkás saláta citrommajonézzel

Sonkás saláta citrommajonézzel

2012 március 22.

Hozzávalók: 50 dkg Gül Baba burgonya, 17 dkg főtt, füstölt sonka, 1 szál sárgarépa, 17 dkg zöldhüvelyű bab, 22 dkg karfiol, 22 dkg bébikukorica (konzerv), 5 dkg aprószemű csiperkegomba, só, bors; Hozzávalók az öntethez: 1,5 dl majonéz,...
Tejszínes csirkeleves

Tejszínes csirkeleves

2012 március 19.

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, bors, fél citrom héja, pirított zsemlekocka
Hagymás édesburgonya-leves

Hagymás édesburgonya-leves

2012 március 9.

Hozzávalók: 90 dkg édesburgonya, 1 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl zöldségerőleves, 3 dl narancslé, 2 dl joghurt, 2 ek olaj, ½ csokor korianderlevél, só, bors, a díszítéshez korianderlevél és reszelt...
Mézes-mustáros csirke sárgarépával

Mézes-mustáros csirke sárgarépával

2012 február 20.

Hozzávalók: 4 csirkemell-filé, 2 ek vaj, 1 dl almalé, 1 konzerv bébi répa, 2 ek mustár, 1 tk méz, 3 ek mézes pörkölt földimogyoró
Savanykás céklaleves

Savanykás céklaleves

2012 február 19.

Hozzávalók: 30 dkg friss savanyú káposzta, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 35 dkg friss cékla, 15 dkg zeller, 50 dkg sertés- vagy marhahús, 1 db zöldpaprika, 5 dkg közepes méretű hagyma, 15 dkg burgonya, 1 db citrom, 0,75 l paradicsomlé,...
Szotyis sárgarépatorta

Szotyis sárgarépatorta

2012 január 14.

Hozzávalók: 375g liszt, 250g barnacukor, 3 tojás, 300g reszelt sárgarépa, 100g darált mogyoró, 2 ek napraforgómag, 2,5 tk sütőpor, 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt szerecsendió, ½ tk szódabikarbóna, 250 ml olaj, csipetnyi...
Rizses csirkehúsleves

Rizses csirkehúsleves

2012 január 5.

Hozzávalók: 30g vaj, 1 ek olívaolaj, 450g kicsontozott csirkemell, bőr nélkül és kis kockára vágva, 1 l csirkealaplé, 2 sárgarépa, megtisztítva és vékonyra szeletelve, 1 nagy fej hagyma, apróra vágva, 80g hosszú szemű barna rizs, 2 ek...
Tortellini primavera

Tortellini primavera

2012 január 1.

Hozzávalók: 450g friss, sajttal töltött tortellini, 220g sárgarépa, megtisztítva és felszeletelve, 220g brokkoli, 30g friss bazsalikomlevél, 120g fenyőmag vagy blansírozott mandula, 60g parmezán sajt, lereszelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma,...
Paradicsom leves

Paradicsom leves

2011 december 12.

Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 szál zellerszár, 1 gerezd fokhagyma, 2 babér levél, 1 ek olívaolaj, só, bors
Almás céklaleves

Almás céklaleves

2011 november 25.

Hozzávalók: 2 tk olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 szál zellerszár, 40 dkg cékla, 1 zöldalma, 5 dl zöldségleves; Hozzávalók a tálaláshoz: tejföl, feta sajt
Narancsos paradicsomleves

Narancsos paradicsomleves

2011 november 21.

Hozzávalók: 900g paradicsom felezve, 2 fokhagyma gerezd finomra vágva, 4 ek olívaolaj, 2 hagyma felkockázva, 2 sárgarépa meghámozva és kockára vágva, 1 zellerszár felkockázva, 560 ml forró zöldséglé, 100 ml narancslé, 1 kis narancs a...
Füstölt kolbász babbal

Füstölt kolbász babbal

2011 november 14.

Hozzávalók: 1 füstölt kolbász felkarikázva, 2 sárgarépa meghámozva és felkockázva, 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz, 415g konzerv sült bab, 300 ml víz
Paradicsom leves babbal és bazsalikommal

Paradicsom leves babbal és bazsalikommal

2011 október 29.

Hozzávalók: 10 érett piros paradicsom kettévágva, 3 fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve, 1 kimagozott piros chilipaprika feldarabolva, 50g olvasztott vaj, 1 ek balzsamecet, 2 hagyma negyedelve, 2 zellerszár finomra aprítva, 1 sárgarépa...
Kínai zöldséges metélt

Kínai zöldséges metélt

2011 október 13.

Hozzávalók: 35 dkg kínai tojásos metélt, 2 cukkíni, 2 szál sárgarépa, 3 szál zöldhagyma, 1 ek sötét szójaszósz, 5 ek olaj
Pappardelle zöldpaprikával

Pappardelle zöldpaprikával

2011 október 9.

Hozzávalók: 40 dkg pappardelle tészta (szélesmetélt), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 50 dkg zöldpaprika, 1 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 12 dkg reszelt parmezán sajt, ½ csokor petrezselyem, 2 dkg vaj, 4 ek extraszűz olívaolaj,...
Túrós–sajtos ravioli

Túrós–sajtos ravioli

2011 szeptember 28.

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2 tojás, 6 ek meleg víz, 2 csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 15 dkg erős ízű sajt, 2 tojás, olvasztott vaj, ¼ csokor petrezselyem, só, bors, reszelt citromhéj; Hozzávalók...
Sárgarépa–krémleves

Sárgarépa–krémleves

2011 szeptember 23.

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 60 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 l tyúkhúsleves, 1,2 dl tejszín, 3 dkg vaj, só, bors, ½ csokor petrezselyem
Nápolyi rakott spagetti

Nápolyi rakott spagetti

2011 szeptember 22.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 kg marhahús (fartő vagy hátszín), 18 dkg húsos füstölt szalonna, 18 dkg olasz szalámi vagy paprika nélküli kolbász, 40 dkg ricotta vagy tehéntúró, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 kg érett paradicsom,...
Répás-mézes muffin

Répás-mézes muffin

2011 augusztus 23.

Hozzávalók: 1 darab 2 deciliteres bögre a mérésekhez, 2 bögre liszt, 2 tk szódabikarbóna, 1 tk mézeskalács fűszerkeverék, ½ bögre cukor, ½ bögre méz, 2 ½ bögre reszelt sárgarépa, ½ bögre mazsola, 3 tojás, 1...
Sajtos édesburgonya és sárgarépa püré

Sajtos édesburgonya és sárgarépa püré

2011 július 21.

Hozzávalók: 1 kg édesburgonya, 1 kg sárgarépa, 2 ek olívaolaj, 3 ek tej, 150g morzsolt sajt, só, bors
Citromos csirkesaláta

Citromos csirkesaláta

2011 július 15.

Hozzávalók a citromos csirkéhez: 4 db 120 g csirkedarabok, olívaolaj, 2 ek paprika, ½ tk citrombors, ½ tk szárított oregano, ¼ tk cayenne bors, ½ tk só; Hozzávalók a ropogós káposztasalátához: ¼ káposzta,...
Fűszeres sárgarépaleves

Fűszeres sárgarépaleves

2011 július 1.

Hozzávalók: 2 tk olaj, 1 fej hagyma kockára vágva, 1 fokhagymagerezd feldarabolva, 1 tk frissen reszelt gyömbér, 1 tk őrölt kömény, 1 tk paradicsompüré, 500g meghámozott sárgarépa felszeletelve, 1-2 ek édesítőszer (por), 1 l csirke vagy...
Farmer ragu

Farmer ragu

2011 június 10.

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg szemes kukorica, 25 dkg gomba, 25 dkg fejtett zöldborsó, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 mk chili, 1 cseresznyepaprika, 1 dl tejszín, só
Barnarizs-saláta

Barnarizs-saláta

2011 május 20.

Hozzávalók: 300g előfőzött barnarizs, 125g fejtett zöldborsó, 110g kukorica, 60 ml világos szójaszósz, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 vékonyra szeletelt zellerszár, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Marhahúsalaplé

Marhahúsalaplé

2011 április 18.

Hozzávalók: kb.3 kg velős csont feldarabolva, 4 fej hagyma héjastól feldarabolva, kb. 3 kg marhalábszár kockára vágva, 5 l víz, 4 sárgarépa megtisztítva és felszeletelve, 6 zellerszár megmosva és felszeletelve, 2 póréhagyma felszeletelve,...
Zöldséges kagylótészta

Zöldséges kagylótészta

2011 március 30.

Hozzávalók: 24 db conchiglie (óriás kagylótészta), 50 dkg brokkoli, 3 cukkíni, 2 szál sárgarépa, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 25 dkg gruyere sajt, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 4 dkg vaj, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Édes és csípős csirketekercs

Édes és csípős csirketekercs

2011 március 29.

Hozzávalók: 4 lepény vagy pita, 400g főtt csirkehús, 100g saláta, 90 ml majonéz, 2 finomra vágott paradicsom, 1 vékonyra szeletelt uborka, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 ek thai édes chiliszósz, só, bors
Mentás bárányborda borsópürével

Mentás bárányborda borsópürével

2011 március 10.

Hozzávalók: 12 bárányborda szelet, 375g mirelit zöldborsó, 60 ml tejföl, 60 ml extraszűz olívaolaj, 2 ek frissen reszelt parmezán sajt, 2 ek fehérborecet, 2 ek finomra vágott menta, só, bors, párolt bébi sárgarépa a tálaláshoz
Régimódi sertésragu Brain Jones módra

Régimódi sertésragu Brain Jones módra

2011 február 24.

Hozzávalók: 1,5 kg sertéslapocka, 5 dkg zsír, 15 dkg póréhagyma, 5 dkg liszt, 2 dl barna sör a raguba + 18 dl a szakácsba, kevés tabasco-mártás, 7 dkg gomba, 1 szelet citromhéj, fűszercsomag (petrezselyem, kakukkfű, 1 babérlevél gézbe...
Spagetti húsgombóccal

Spagetti húsgombóccal

2011 február 13.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 50 dkg darált marhahús, 1 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 7 dkg liszt, 1 adag paradicsommártás, 1 fej hagyma, ½ csokor petrezselyem, friss bazsalikomlevelek, 6 ek olívaolaj, só, bors Hozzávalók...
Téli minestrone

Téli minestrone

2011 február 6.

Hozzávalók: 220g árpagyöngy (gersli), 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, póréhagyma, 1 cukkíni, 1 nagy burgonya, ½ kis zellergumó, 7 dkg füstölt húsos szalonna, néhány spenótlevél, ½ csokor petrezselyem, 1,5 l marhahúsleves,...
Jókai-bableves

Jókai-bableves

2011 január 30.

Hozzávalók: 1 füstölt sertéscsülök, 25 dkg tarkabab, 2 ek olaj, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1 paradicsom, 2 ek liszt, pirospaprika, só, 1 csokor...
Kacsamell zöldségkörettel és burgonyával

Kacsamell zöldségkörettel és burgonyával

2011 január 24.

Hozzávalók a húshoz: 2 kacsamell filé (300g/db), 2 ek olaj, bors, 2 ek cukor, 125 ml portói bor, 2 tk ételízesítő (pl. vegeta); Hozzávalók a burgonyához: 500g burgonya, só, 2 tojássárgája, 25g vaj, szerecsendió, 2 ek tej; Hozzávalók...
Zöldséggel borított halfilé

Zöldséggel borított halfilé

2011 január 11.

Hozzávalók: 200g cukkíni, 100g sárgarépa, 1 ek olaj, kb. 600g halfilé (4 db), só, bors, 150g tejföl, curry, zsiradék a tepsihez
Gesztenyeleves bacon szalonnával

Gesztenyeleves bacon szalonnával

2010 december 14.

Hozzávalók: 1 ek olaj, 1 apróra vágott hagyma, 4-6 szelet füstölt bacon szalonna, apróra vágva, 1 apróra vágott zellerszár, 2 meghámozott, apróra vágott sárgarépa, 200g konyhakész gesztenye, 2 zöldségleves kocka, 1 ek friss, apróra vágott...
Fűszeres hús rolád sárgarépával és tésztával

Fűszeres hús rolád sárgarépával és tésztával

2010 december 12.

Hozzávalók: 4 borjú- vagy sertésszelet (100g /db), só, bors, 4 ek enyhén csípős mustár, 1 csomag mélyhűtött, apróra vágott vegyes zöldfűszer, 750g sárgarépa, 1 ek olaj, 3 dl húsleves; Hozzávalók a tésztához: 2 l víz, 2 ek só, 250g...
Fűszeres hering

Fűszeres hering

2010 december 11.

Hozzávalók: 8 konyhakész sós hering (kb. 12 dkg/db), 3 fej lilahagyma, 2 sárgarépa, 1 kis tormagyökér, 2 alma, 1 citrom leve, 2,5 dl borecet, 5 dl víz, 3 ek cukor, 10 szem fehér bors, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 csomó...
Szalonnás lencse

Szalonnás lencse

2010 november 28.

Hozzávalók: 6 dkg kolozsvári vagy bacon szalonna, 1 kk olaj, 1-2 kk currypor, 3 dl csirkehúsleves, 6,5 dkg vörös lencse, 15 dkg mirelit vegyes zöldség (pl. karfiol, sárgarépa, cukkíni), só, bors
Csicseriborsóleves

Csicseriborsóleves

2010 november 27.

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó (éjszakára vagy néhány órára beáztatva), 45 dkg sovány bárányhús, 1 nagy hagyma feldarabolva, ¼ csésze extra szűz olívaolaj, 1 tk bors, só, 1 tk őrölt gyömbér, 1 rúd fahéj, csipetnyi sáfrány, 1...
Juharszirupos kacsa

Juharszirupos kacsa

2010 november 26.

Hozzávalók: 2 kacsa (2.2-2.5 kg/db), só, frissen őrölt bors, 1 narancs, 1 metélőzeller 5 cm-es darabokra aprítva, 1 sárgarépa 5 cm-es darabokra vágva, 1 nagy fej hagyma nyolcadokra vágva, 10 dkg valódi juharszirup, 1 ek balzsamecet, narancsgerezdek,...
Fitness saláta

Fitness saláta

2010 november 22.

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 40 dkg sonka, 1 fej brokkoli, 1 db közepes sárgarépa, 16 db fürjtojás, szerecsendió, só Hozzávalók az öntethez: 1 dl olivaolaj, ½ citrom leve, bazsalikom, 0,5 dl balzsamecet
Húsgombócos finomfőzelék

Húsgombócos finomfőzelék

2010 november 17.

Hozzávalók: 2,5 dl zöldség- vagy csirkehúsleves, 15 dkg mélyhűtött vegyes zöldség (pl. sárgarépa, cukkini, karfiol és kelbimbó), 10 dkg sütnivaló kolbász, só, bors, őrölt koriander, ½ kk közepesen csípős mustár, 1 ek kukoricagríz,...
Tunéziai répasaláta

Tunéziai répasaláta

2010 november 15.

Hozzávalók: 5-6 közepes sárgarépa meghámozva, 1 gerezd fokhagyma feldarabolva, 1 tk őrölt köménymag, só, 1 ek frissen préselt citromlé, 1 ek csípős paprikakrém, ½ csésze extra szűz olívaolaj, ½ csésze fekete mag nélküli olajbogyó,...
Mártogatós Frankenstein ujjaival

Mártogatós Frankenstein ujjaival

2010 október 29.

Hozzávalók: kész guacamole, 5 bébi répa, 4 sárgarépa, töltött olivabogyó, piros szőlő, mandula forgács, tejföl
Répás muffin

Répás muffin

2010 október 25.

Hozzávalók a tésztához: 200g barna cukor, 200 ml olaj, 2 tojás, 200g liszt, ½ tk szódabikarbóna, ½ tk sütőpor, csipet só, 1 tk fahéj, 200g sárgarépa, 50g dió, 1 tk vanília kivonat Hozzávalók a krémhez: 225g porcukor,...
Zabpelyhes brokkolileves

Zabpelyhes brokkolileves

2010 október 18.

Hozzávalók: 300g brokkoli, 200g sárgarépa, 100g petrezselyemgyökér, 50g hagyma, 20g zabpehely, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, fehér bors, só A teljes adag 372 kcal/45,3g szénhidrát
Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

Héjában sült krumpli szilvás csirkeraguval

2010 szeptember 29.

Hozzávalók: 4 sütnivaló burgonya, 1 ek olaj, 2 csirkemell csíkokra vágva, 200g sárgarépa apró csíkokra vágva, 150g bébi kukorica háromfelé vágva, 1 csomó újhagyma 3 cm-es darabokra vágva, 2 ek szójaszósz, 2 ek édes chili szósz, 3 ek...
Lencseleves kolbásszal

Lencseleves kolbásszal

2010 szeptember 25.

Hozzávalók: 2 ek növényi olaj, 350g főzőkolbász karikára vágva, 2 sárgarépa megtisztítva és felszeletelve, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 zellerszár megtisztítva és vékonyra szeletelve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek finomra vágott friss...
Mézes sült csirke

Mézes sült csirke

2010 szeptember 23.

Hozzávalók: 15g vaj, 1 ek olívaolaj, 4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül (kb.200 g /db), 250g mogyoróhagyma, 3 sárgarépa megtisztítva és vastagra felkarikázva, 1 nagy cukkíni megtisztítva és vastag szeletekre vágva, 1 narancs és 1 citrom...
Alufóliás sárgarépa

Alufóliás sárgarépa

2010 szeptember 22.

Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió
Ausztrál zöldséges marhasült

Ausztrál zöldséges marhasült

2010 szeptember 19.

Hozzávalók: 60 dkg sovány marhafartő 3 cm-es kockákra vágva, 2,5 dl vörösbor, 1 babérlevél, tárkony, majoránna, só, bors, 2-3 ek olaj, 2 fej hagyma szeletelve, 3 db sárgarépa 2 cm-es darabokra vágva, 3 szál zellerzöld szeletelve, 2...
Kanadai húsos pite

Kanadai húsos pite

2010 szeptember 16.

Hozzávalók: 13 dkg liszt, só, bors, ½ kk mustár, 60 dkg marhahús 2 cm-es kockákra vágva, 10 dkg zsiradék, 2 db marhahúsleves kocka, 1 db közepes sárgarépa 2 cm-es kockákra vágva, 1 db közepes nagyságú hagyma szeletelve, 1 db közepes...
Iráni burgonyasaláta

Iráni burgonyasaláta

2010 szeptember 14.

Hozzávalók: 4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa reszelve, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk összevágott tárkony, 1 doboz mirelit borsó (vagy 25 dkg friss), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek olaj, 1 ek majonéz
Finn nyári leves

Finn nyári leves

2010 szeptember 13.

Hozzávalók: 2 ½ dl-nyi szeletelt, hámozott nyers sárgarépa, 2 ½ dl-nyi kockára vágott nyers burgonya, 2 ½ dl-nyi nyers, rózsájára szétszedett karfiol, 20 dkg apróra vágott nyers spenót, 40 dkg tisztított nyers zöldborsó,...
Édes-savanyú sertéshús

Édes-savanyú sertéshús

2010 szeptember 12.

Hozzávalók: 40 dkg sertéshús (dió vagy lapocka), 4 ek szójaszósz, 1 tojásfehérje, só, bors, 3 ek + 1 tk étkezési keményítő, 1-1 zöld és piros húsú paprika, 1 sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 doboz nem édesített darabolt konzervananász (27 dkg)...
Hússal rakott burgonyapüré

Hússal rakott burgonyapüré

2010 szeptember 3.

Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 70 dkg Ella burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál szárzeller, 1 ek liszt, 1 doboz paradicsompüré, 3 dl marhahúsleves, 3 ek tej, 1 ek Worcestershire mártás, 2 dkg...
Tofuburger

Tofuburger

2010 július 29.

Hozzávalók: 70g tofu, 1 tk olívaolaj, 50g sárgarépa, 10g hagyma, só, bors, majoránna, petrezselyem, 1 zsemle, 20g póréhagyma, 20g paradicsom
Bolognai mártás

Bolognai mártás

2010 július 17.

Hozzávaló: 2 ek olivaolaj, 1 nagy, összevagdalt hagyma, 1 közepes, összevagdalt sárgarépa, 1 összevagdalt zellerszár, 2 tört fokhagymagerezd, 50 dkg marhahús darálva, 4 dl marhahúsleves, kockából, 3 dl vörösbor, 1 kg meghámozott, összevagdalt...
Sárgabarackos sárgarépakrémleves

Sárgabarackos sárgarépakrémleves

2010 július 4.

Hozzávalók: 10 dkg szárított sárgabarack, 1 db chilipaprika, 2g friss gyömbér, 20 dkg sárgarépa, 2 ek olaj, késhegynyi currypor, 6 dl zöldségalaplé, késhegynyi szerecsendió, 1 dl fehérbor, só, 1 csomag koriander
Sárgarépafőzelék

Sárgarépafőzelék

2010 július 2.

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, egy kis tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, só
Vegyes tavaszi főzelék

Vegyes tavaszi főzelék

2010 június 28.

Hozzávalók: 40 dkg kifejtett zöldborsó, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg karalábé, 3 ek olaj, 2 dkg liszt, ¼ l tej, cukor, petrezselyem, só
Barnarizses erőleves

Barnarizses erőleves

2010 június 5.

Hozzávalók: 2 ½ liter marha erőleves, 4 felvágott sárgarépa, 1 felvágott hagyma, 1 szál felvágott zellerszár, 1 kis felvágott fehérrépa, 3 szál petrezselyem, 1 babérlevél, 1 ek paradicsompüré, 65 g barnarizs, 2 ek finomra vágott...
Kerti saláta

Kerti saláta

2010 május 12.

Hozzávalók: 2 fej leveleire szedett saláta, 12 dkg vöröskáposzta, 1 sárgarépa, 1 szárzeller, 1 zöldpaprika; Hozzávalók az öntethez: 3 ek olaj, 2 ek fehérborecet, 1 kk mustár, só, bors

Tavaszi tekercsek

2010 február 8.

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 1 sárgarépa, 15 g zeller, 25 g uborka, 25 g mángold, 25 g szójababcsíra, 1 gerezd fokhagyma, 2 tk szezámolaj, 1 tk mentalevél, 1 tk gyömbér, ½ tk reszelt torma, 2 cl szójaszósz, só, bors, 12...
Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával

Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával

2010 február 8.

Hozzávalók: 50 g apró lencse, 2 gyöngytyúkmell, só, bors, liszt, 1 tojássárgája, 60 g szezámmag, 50 g sárgarépa, 50 g zeller, 50 g póréhagyma, 50 g hagyma, málnaecet, olívaolaj, 100 g vaj a sütéshez, 8 levél fodroskel-saláta...
Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

2010 február 8.

Hozzávalók: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 1 l víz, 1 csirkeleveskocka, 6 dkg vaj, 2 ek olívaolaj, 1 lilahagyma, 1 sárgarépa, 3 szál zellerszár, 1 cukkíni, 25 dkg arborio (gömbölyű) rizs, 5 dkg reszelt parmezán sajt

Citromos csirkehúsleves gombóccal

2010 január 30.

Hozzávalók a leveshez: 30 g vaj, 1 fej hagyma, 2 sárgarépa, 2 zellerszár, ½ tk szegfűbors, 1 kk citromlé, 1 ek koriander, 900 g csirke, 1,5 l csirkealaplé, ½ kk só, bors; Hozzávalók a gombóchoz: 170 g liszt, 2...
Zöldséges sajtleves

Zöldséges sajtleves

2010 január 30.

Hozzávalók: 2 zellerszál, 2 sárgarépa, 1 zöld húsú paprika, ½ karfiol, ½ l húsalaplé, 3 ek vaj, 3 ek liszt, 750 ml tej, 150 g durvára reszelt gruyére sajt, 1 tk Wocester-szósz, őrölt paprika
Olasz bableves

Olasz bableves

2010 január 30.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 szál zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 1 sárgarépa, 2,5 dl tyúkleves, 500 g paradicsom, 400g főtt fehérbab, 250 g paraj, 1 kis cukkíni, 125 g csavart tészta, 4 bazsalikomlevél, 1 csomó petrezselyem,...

Marhahús burgundi módra

2009 december 21.

Hozzávalók: 1,5 kg marhalapocka, 15 dkg húsos szalonna, só, fehérbors, 40 dkg sárgarépa, 1 póréhagyma, 6 dkg vaj, 2 ek liszt, 1 pohárka konyak, 1 l burgundi vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 szál kakukkfű, 3 szál...
Mézes-ropogós csülök

Mézes-ropogós csülök

2009 december 20.

Hozzávalók: 2 kisebb csülök, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 hagyma, 2 szegfűszeg, 1 csokor petrezselyem, 2 dl fehérbor, 1 kis darab fahéj, 2 babérlevél, 2 narancs, 1 ek borecet, 2 ek méz