Gyors saláta öntettel

Gyors saláta öntettel

2017 november 14.

Hozzávalók: - fél fej saláta - 2 paradicsom - fél kígyóuborka - 1 paprika - 1 sárgarépa - 1 fej lilahagyma - 3dl joghurt - 2 ek majonéz - 1 kk mustár - 1 ek cukor - só, bors, ételízesítő
Tonhalsaláta tojással

Tonhalsaláta tojással

2017 szeptember 25.

Hozzávalók: jégsaláta fél kígyóuborka 1 db paprika 2 db paradicsom 1 db ilahagyma 2 db tojás tonhalkonzerv só, bors
Tejszínes-mustáros uborkasaláta

Tejszínes-mustáros uborkasaláta

2017 augusztus 14.

Hozzávalók: 4 db uborka 1 db mogyoróhagyma 2 dl zöldség- vagy húsleves (lehet kockából) 1 dl főzőtejszín 2 tk mustár 1 ek olívaolaj 2 tk burgonyakeményítő 0,5 citrom leve friss kapor só, bors
Körtés sajtsaláta

Körtés sajtsaláta

2017 június 23.

Hozzávalók: 20 dkg brie sajt, 3 szem körte, 1 kis fej saláta, 3 ek olaj, 1 ek tárkonyecet, 5 dkg összevagdalt földimogyoró
Tökmagolajos saláta

Tökmagolajos saláta

2017 február 27.

Hozzávalók: fél fejes saláta, fél tépő saláta, ízlés szerint endivia saláta, ízlés szerint kínai kelsaláta, tökmagolaj ecet só ízlés szerint tisztított tökmag, fokhagyma
Ázsiai brokkolisaláta

Ázsiai brokkolisaláta

2017 február 2.

Hozzávalók: 1 tasak Bonduelle Vapeur brokkoli 1 kápia paprika 1 csokor újhagyma fél marék sósmogyoró fél fej fokhagyma kevés mentalevél 1 fej lilahagyma 2 ek. ecet 1 ek. porcukor 1 dl víz opcionálisan: mandarin
Pikáns csirkesaláta

Pikáns csirkesaláta

2017 január 19.

Hozzávalók: - 1 fejes saláta - 1 tölgysaláta-levél - 1 evőkanál mustár - 1 evőkanál spanyol borecet - 1 evőkanál olívaolaj - 2 paradicsom - 200 g extra vékony zöldbab - 4 sült csirkemell - só, bors
Jénaiban sült burgonya saláta

Jénaiban sült burgonya saláta

2017 január 16.

Hozzávalók 2-3 fő részére: - fél kg burgonya - 1kisebb fej vöröshagyma, - 2 db tojás, - 1 pár virsli, - 1 nagy poharas tejföl, - 15 dkg sajt, - 1 ek majonéz, - 1 ek mustár, - 1 ek liszt, - 1 mokkáskanál pirospaprika, - ízlés szerint só, -...
Rizssaláta hagymával

Rizssaláta hagymával

2017 január 9.

Hozzávalók: 80g rizs, 500g póréhagyma, 200g paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, 1 db húsleveskocka, só, bors, ecet
Rizssaláta

Rizssaláta

2016 október 12.

Hozzávalók: 40 dkg rizs, 1 kicsi paradicsompaprika, 1 kis uborka, 2 szál újhagyma, 1 konzerv kukorica, 1 kis csokor petrezselyem Hozzávalók az öntethez: 3 ek olaj, 2 ek borecet, 1 kk mustár, só, bors
Nizzai saláta

Nizzai saláta

2016 augusztus 10.

Hozzávalók: 50 dkg újkrumpli 12 dkg olajos hal 4 db tojás 20 dkg zöldbab (főtt) fekete olajbogyó ek kapribogyó fél fej fejessaláta 5 db koktélparadicsom olívaolaj A mártáshoz: 2 gerezd fokhagyma 1 tk dijoni mustár 2 ek fehérborecet 1 ek...
Nyári vitaminsaláta

Nyári vitaminsaláta

2016 július 13.

Hozzávalók: 1 sárgarépa 1 kigyóuborka 2 paradicsom 1 paprika 1 lilahagyma natur joghurt majonéz, ízlés szerint só, bors petrezselyem
Mindent bele saláta

Mindent bele saláta

2016 június 3.

Hozzávalók: 1 doboz kukorica 2 db paradicsom 1 zeller 1 kigyóuborka 1 lilahagyma 2,5 dl tejföl 2 tojás majonéz cukor, bors
Petrezselyemsaláta - tabulé

Petrezselyemsaláta - tabulé

2016 június 1.

Hozzávalók: 5 dkg száraz bulgur (szárazon) 1,2 dl víz 1 db kígyóuborka 3 db paradicsom 2 szál újhagyma 1 csokor petrezselyemzöld fél citrom 3 evőkanál olívaolaj só, bors pár mentalevél
Sváb krumplisaláta

Sváb krumplisaláta

2016 május 13.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl húsleves, 5 ek olaj, 3 ek ecet, só, bors
Joghurtos tésztasaláta

Joghurtos tésztasaláta

2016 április 18.

Hozzávalók: - 20 dkg penne, - 2 paradicsom, - 4 főtt tojás, - petrezselyem, - 2 pohár natúr joghurt, - citromlé, só, bors, oregánó, - 20 dkg trappista sajt
Citromos–fokhagymás csirke

Citromos–fokhagymás csirke

2016 február 15.

Hozzávalók: 4 db 150 g bőr- és csontnélküli csirkemell, só, bors, 1 citrom reszelt héja, 1 ek finomra vágott rozmaring, 4 gerezd fokhagyma nagyon finomra vágva, 1 nagy tojás fehérje, 500g újburgonya, meghámozva és apróra vágva, 300g zöldbab...
Currys tojássaláta

Currys tojássaláta

2016 január 27.

Hozzávalók: 8 tojás, 1 csokor zöldhagyma, 1 fej saláta, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, ½ dl paradicsomlé, 1 tk mustár, 1 tk curry, só, bors
Mustáros lencsesaláta

Mustáros lencsesaláta

2015 december 29.

Hozzávalók: 25 dkg lencse 5 dkg vaj 1 db vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 10 dkg sárgarépa 5 dl csirke alaplé (lehet kockából) só, bors 1 ek mustár 2 kk fehérborecet 1 dl olívaolaj 1 csokor petrezselyem
Amerikai céklasaláta

Amerikai céklasaláta

2015 november 11.

Hozzávalók: 1 db cékla 1 db zeller 1 db narancs 1 narancs leve 1 kisebb káposzta 1 db piros kaliforniai paprika 1 fej vöröshagyma 14 dkg csemegekukorica 1,5 dl natúr joghurt 2 ek majonéz 1 kk mustár só, bors
Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

2015 október 15.

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Káposztasaláta alaprecept

Káposztasaláta alaprecept

2015 október 12.

Hozzávalók: - 1 fej finomra gyalult káposzta A pácléhez: 4 ek ecet 5 ek kristálycukor 1 ek só 1 ek egész kömény 2 tk feketebors, egészben 1 fej vöröshagyma
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

2015 október 7.

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Almás diós zöldsaláta

Almás diós zöldsaláta

2015 szeptember 28.

Hozzávalók: - 1 alma, - 1 sárgarépa, - 2 db retek, - 0,5 kínai kel, - kb 4 levél káposzta, - citromlé, - 3 újhagyma, - 3 ek pirított dió - só
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

2015 augusztus 4.

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Mozzarella roston színes salátával

Mozzarella roston színes salátával

2015 augusztus 3.

Hozzávalók: 1 póréhagyma póréhagyma pár szem paradicsom 1 dl olívaolaj só, bors 40 dkg durumtészta friss bazsalikom 20 dkg mozzarella sajt 20 dkg galambbegysaláta
Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta

2015 július 23.

Hozzávalók: 35 dkg penne tészta 25 dkg paradicsom 15 dkg mozzarella 2 db szardella 2,5 ek olívaolaj 4 levél bazsalikom só, bors
Bulgur saláta mentával

Bulgur saláta mentával

2015 július 16.

Hozzávalók: - 40 dkg bulgur - kb 8 dkg mentalevél - 1 csokor petrezselyem - 2 citrom - 1 vöröshagyma - 1 dl extra szűz olívaolaj - 4 paradicsom - 3 dl víz - 3 tk (tengeri) só - 1 tk fahéj
Kapros lazacsaláta

Kapros lazacsaláta

2015 április 14.

Hozzávalók: - 2 adag rukkola - 2 adag madársaláta - 2 db paradicsom - 2 szál újhagyma - 2 szelet füstölt lazac - 4 szelet camembert sajt - kapor, olívaolaj - 0,5 lime (esetleg citrom)
Pisztáciás narancssaláta

Pisztáciás narancssaláta

2015 március 16.

Hozzávalók: - 6 narancs - 1 kis gumó édeskömény - csészénnyi vékonyra reszelt retek - durvára vágott koriander - 2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy pisztácia olaj - friss citromlé - só, bors - 6 evőkanál sós pisztácia - 1 csomag saláta...
Hagymás tintahalsaláta

Hagymás tintahalsaláta

2015 március 10.

Hozzávalók: 60 dkg tintahal, 3 fej lilahagyma, 1 csokor metélőhagyma, 2 szál zeller, 1 tk koriander, 1 csokor kapor, 3 paradicsom, 1 citrom, 3 gerezd fokhagyma, 3 chilipaprika, 3 tk cukor, 2 salátalevél, só, bors, ízlés szerint kb 15 rá...
Tofusaláta

Tofusaláta

2015 január 22.

Hozzávalók: 25 dkg natúr tofu, 15 dkg narancs, 8 dkg kivi, 20 dkg banán, 20 dkg szőlő, 15 dkg alma, 2 dl víz, 10 dkg méz, 4 dkg vaníliás cukor, ízlés szerint citromlé vagy citromkarikák
Juhtúrós-kelbimbós saláta

Juhtúrós-kelbimbós saláta

2014 november 27.

Hozzávalók: - 50 dkg kelbimbó - 20 dkg párizsi - 20 dkg juhtúró - 1 nagy tejföl - vegeta
Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta

2014 augusztus 6.

Hozzávalók 35 dkg penne 25 dkg paradicsom 15 dkg mozzarella 2 db szardella 2,5 ek olívaolaj 4 levél bazsalikom só, bors
Szicíliai narancssaláta

Szicíliai narancssaláta

2014 augusztus 5.

Hozzávalók: 3 db narancs 1 fej hagyma olívaolaj olajbogyó 1 doboz szardella só, bors
Waldorf saláta

Waldorf saláta

2014 július 28.

Hozzávalók: 2 db alma 1 fej jégsaláta 5 szál zeller 10 dkg dió A mártáshoz: 1 tojás sárgája 1,5 dl olaj só, porcukor 2 tk mustár 4 ek tejföl
Tabbouleh, azaz bulgur saláta

Tabbouleh, azaz bulgur saláta

2014 július 7.

Hozzávalók: - 15 dkg bulgur - 7 koktélparadicsom - 1 kígyóuborka - 1 csokor újhagyma - 2 csokor petrezselyem - 0,5 csokor menta - 4 ek citromlé - 4 ek olívaolaj - só, esetleg bors
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

2014 április 28.

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Majonézes spárgasaláta

Majonézes spárgasaláta

2014 április 24.

Hozzávalók: - 25 dkg spárga (lehet vegyesen) - 3 főtt tojás - 2 szál újhagyma - 1 kis gerezd fokhagyma - 1 evőkanál mustár - 3 evőkanál majonéz - 3 evőkanál joghurt - só, bors
Tormás tojássaláta

Tormás tojássaláta

2014 április 14.

Hozzávalók: 5 db főtt tojás 1 fej hagyma 1/2 csokor újhagyma 1/2 csokor snidling 3 ek tejföl 2 kk ecetes torma kevés citromlé 1 ek olívaolaj só, bors
Light Caesar saláta

Light Caesar saláta

2014 március 13.

Hozzávalók: 0,5 fej lilahagyma 1 fej saláta 3 db paradicsom 1 csirkemellfilé 10 dkg sajt Az öntethez: 1 pohár natúr joghurt 2-3 gerezd fokhagyma só, bors
Csirkesaláta ázsiai módra

Csirkesaláta ázsiai módra

2014 március 10.

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé 1 csomag újhagyma 1,5 dl olívaolaj 0,5 dl citromlé 0,5 dl narancslé 2 ek hallé 2 gerezd fokhagyma 1 húsos, zöld színű paprika 1 húsos, sárga színű paprika 35 dkg ázsiai szárított tészta 3 dkg retek 1 dl szójaszósz...
Joghurtos füstöltsajt-saláta

Joghurtos füstöltsajt-saláta

2014 február 20.

Hozzávalók 4 személyre: - 35 dkg leveles tépkedett saláta - 20 dkg füstölt sajt - 2 dl natúr joghurt - só - 1 kiskanál rózsabors - 0,5 dl olívaolaj - petrezselyem - vörös bazsalikom - rozmaring
Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

2014 január 21.

Hozzávalók: - 0,5 fej káposzta - 2 sárgarépa - 1 db vöröshagyma - 1,5 dl majonéz - 2 ek olaj - 1 tk almaecet - 1 ek cukor
Almás diós vöröskáposzta

Almás diós vöröskáposzta

2013 december 9.

Hozzávalók: - 1 kis fej vörös káposzta - 10 dkg bacon, - 1 alma, - 2 ek gyümölcsecet, - 5 dkg dió, - 2 ek olaj, - 0,5 kk fahéj, - 1 kk majoránna, - só, bors
Kukoricasaláta fehérboros mártással

Kukoricasaláta fehérboros mártással

2013 november 26.

Hozzávalók: 40 dkg mirelit csemegekukorica, só, 2 nagy kemény húsú paradicsom, 1 csokor petrezselyem; Hozzávalók a fehérboros mártáshoz: 1,5 dl majonéz, 1 dl tejföl, 0,8 dl száraz fehérbor, porcukor, citromlé az ízesítéshez
Joghurtos tésztasaláta

Joghurtos tésztasaláta

2013 augusztus 12.

Hozzávalók: - 20 dkg penne, - 2 paradicsom, - 4 tojás keményre főzve, - fél csokor petrezselyem, - 2 nagy pohár natúr joghurt, - citromlé, só, bors, oregánó, - 20 dkg trappista sajt
Mentás cukkinisaláta

Mentás cukkinisaláta

2013 augusztus 5.

Hozzávalók: - 1 közepes méretű cukkini - 2 dl tejföl - 2-3 ek majonéz - menta (ízlés szerint)
Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

Rizssaláta padlizsánnal és paradicsommal

2013 május 9.

Hozzávalók: - 12,5 dkg rizs - 1 zöldpaprika - 20 dkg padlizsán - 12 dkg paradicsom - 1 fej vöröshagyma - 3 evőkanál olívaolaj - 1 evőkanál balzsamecet - 2 evőkanál olaj - fél kávéskanál mustár - só, bors - fokhagyma
Tejfölös tavaszi saláta

Tejfölös tavaszi saláta

2013 április 4.

Hozzávalók: - 2 paradicsom, - 2 paprika, - 1 kígyóuborka, - zöldhagyma, - 3 fej retek, - 3 dl 12%-os tejföl, - 1 ek ecet, só, - 1 ek ecet, só, - 2 ek olaj, - 2 ek víz, - petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, oregánó
Mexikói csirkesaláta

Mexikói csirkesaláta

2013 január 4.

Hozzávalók: - 1 fejes saláta - 1 tölgysaláta-levél - 1 evőkanál mustár - 1 evőkanál spanyol borecet - 1 evőkanál olívaolaj - 2 paradicsom - 200 g extra vékony zöldbab - 4 sült csirkemell - só, bors
Görögdinnye és feta saláta pörkölt tökmaggal

Görögdinnye és feta saláta pörkölt tökmaggal

2012 július 23.

Hozzávalók: 1 pohár tökmag, 60 ml olívaolaj, 1,5 kg érett görögdinnye, 300g feta, bors, 3 citrom
Grill csirke paradicsomos lencsével

Grill csirke paradicsomos lencsével

2012 május 25.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 2 ek balzsamecet, 1 tk mustárpor, 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 citrom reszelt héja, ½ tk tengeri só, 2×400 g konzerv vörös vagy zöld lencse leöblítve és lecsöpögtetve, 4 finomra vágott tavaszi...
Körtés brie-saláta

Körtés brie-saláta

2012 május 3.

Hozzávalók: 20 dkg brie sajt, 3 szem körte, 1 kis fej saláta, 3 ek olaj, 1 ek tárkonyecet, 5 dkg összevagdalt földimogyoró
Waldorf saláta

Waldorf saláta

2012 április 25.

Hozzávalók: 3 piros alma, 2 zöld vagy sárga alma, 2 felszeletelt zeleri vagy 1 fej reszelt zeller, 6 dkg dió, 3 ek majonéz, 2 ek franciaöntet, 1 ek tejföl, 3-4 salátalevél
Padlizsánsaláta rostonsülttel

Padlizsánsaláta rostonsülttel

2012 április 22.

Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 ek só, 3 cukkíni, 2 paradicsompaprika, 10 dkg apró szemű gomba, 2 fej hagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, ¾ kg marhabélszín vagy érlelt hátszín, 1 csokor zsázsa, 3 ek friss bazsalikom
Tenger gyümölcsei saláta

Tenger gyümölcsei saláta

2012 április 19.

Hozzávalók: 20 dkg polipkarika, ½ kg királyrák, 20 dkg konzerv kagyló, 4 salátalevél, 4 ek ezersziget salátaöntet, 1 ek tejszín, 1 kis csokor összevagdalt friss petrezselyem
Gyors csirkesaláta

Gyors csirkesaláta

2012 április 16.

Hozzávalók: 1 fej tépősaláta vagy piros színű fodros saláta, 1 kicsi grillcsirke, 1 meghámozott, kimagozott, vékony szeletekre vágott avokádó, 2 felszeletelt zeleriszár vagy 1 kis reszelt zellergumó, 3 ek tubusos majonéz, 2 dl tejszín, 2...
Tésztasaláta

Tésztasaláta

2012 április 12.

Hozzávalók: 35 dkg kagylótészta, só, 1 ek olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka, 30 dkg tejeskukorica konzerv, lecsepegtetve, 2 ek tejföl, 1 adag francia öntet
Sonkás saláta citrommajonézzel

Sonkás saláta citrommajonézzel

2012 március 22.

Hozzávalók: 50 dkg Gül Baba burgonya, 17 dkg főtt, füstölt sonka, 1 szál sárgarépa, 17 dkg zöldhüvelyű bab, 22 dkg karfiol, 22 dkg bébikukorica (konzerv), 5 dkg aprószemű csiperkegomba, só, bors; Hozzávalók az öntethez: 1,5 dl majonéz,...
Téli burgonyasaláta kapros öntettel

Téli burgonyasaláta kapros öntettel

2012 március 15.

Hozzávalók: 50 dkg rózsaburgonya, 2 kis cékla, ½ kígyóuborka, 2 csemegeuborka, 1 fej lilahagyma, friss kaporág; Hozzávalók az öntethez: 2 ek vörösborecet, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, friss kapor, só, bor...
Krumpli salátás szendvics

Krumpli salátás szendvics

2012 február 12.

Hozzávalók: 1 hamburger zsemle, 1,5 ek majonéz, 2 salátalevél, 2 szelet paradicsom, 1/3 cup krumplisaláta
Téli gyümölcssaláta mákos-citromos öntettel

Téli gyümölcssaláta mákos-citromos öntettel

2012 február 2.

Hozzávalók: 100g cukor, 120 ml citromlé, 1 ek aprított hagyma, 1 tk mustár, ½ tk só, 160 ml olaj, 1 ek mák, 1 fej saláta kisebb darabokra tépve, 115g reszelt sajt, 1 marék kesu dió, 30g szárított áfonya, 1 hámozott alma...
Rukkolával töltött paradicsom

Rukkolával töltött paradicsom

2012 január 26.

Hozzávalók: 500g rukkola, 8-12 fürtös paradicsom, 1 ek citromlé, 4 ek fenyőmag, 1 ek kapribogyó, 1 csomó petrezselyem, 4 bazsalikomlevél, 4 ek olívaolaj
Hárombabos saláta

Hárombabos saláta

2012 január 8.

Hozzávalók: 220g mélyhűtött lóbab, 220g mélyhűtött zsenge zöldbab, 5 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 ek finomra vágott friss petrezselyemzöld, só, bors, 220g főtt vörös vesebab, leöblítve és lecsepegtetve,...
Meleg káposztasaláta

Meleg káposztasaláta

2011 december 14.

Hozzávalók: 2 ek olívaolaj, 2 nagy mogyoróhagyma felaprítva, 1-1,5 kg vegyes káposzta (fejes, vörös, kínai vagy kelkáposzta), torzsa nélkül 6 mm széles darabokra tépve, ½ tk köménymag, 2 savanykás zöldalma, félbevágva, magháza nélkül...
Grillezett sertés babsalátával

Grillezett sertés babsalátával

2011 november 28.

Hozzávalók: 4 szelet sertés szűzpecsenye, 400g cannellini bab (konzerv), 125g morzsolt feta sajt, 2 kockára vágott paradicsom, 1 ek szárított oregánó, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, citromgerezdek, tzatziki a tálaláshoz
Spagettisaláta

Spagettisaláta

2011 november 10.

Hozzávalók: 20 dkg natúr spagetti, 15 dkg fekete spagetti, só, 1-1 piros, sárga és zöld húsú paprika; Hozzávalók a cézáröntethez: 2 dl majonéz, 0,8 dl száraz fehérbor, 1 tk szardellapaszta, 1 tk kapribogyó, 1 citrom, 2 szál zöldhagyma,...
Sütőtökös burgonyasaláta

Sütőtökös burgonyasaláta

2011 október 8.

Hozzávalók: ½ kg meghámozott, kockákra vágott sütőtök, ½ kg meghámozott, feldarabolt burgonya, 6 felszeletelt újhagyma, 5 dkg sós földimogyoró, 1 kis meghámozott, legyalult zeller, só, bors, 1 csokor összevagdalt petrezselyem,...
Német krumplisaláta

Német krumplisaláta

2011 szeptember 26.

Hozzávalók: 1,3 kg felszeletelt krumpli, 80g apróra vágott hagyma, 2 tk só, 120 ml majonéz, 60 ml olaj, 120 ml ecet, 25g cukor, petrezselyem, bors
Csípős zöldséges burgonyasaláta

Csípős zöldséges burgonyasaláta

2011 szeptember 13.

Hozzávalók: 1 ½ kg apró szemű burgonya meghámozva, kockákra vágva, 1 kis fej összevagdalt hagyma, 15 dkg csípős paprikás szalámi, 1 kis üveg leszűrt konzerv finomfőzelék, maréknyi kimagozott, félbevágott olívabogyó, 1 kis tubus majonéz,...
Garnélarákos avokádósaláta

Garnélarákos avokádósaláta

2011 augusztus 29.

Hozzávalók a kapros öntethez: 125 ml extraszűz olívaolaj, 60 ml tejföl, 1 tojássárgája, 2 ek finomra vágott kapor, 2 tk frissen facsart citromlé, 1 tk dijoni mustár, só, bors; Hozzávalók a salátához: 24 tisztított főtt garnélarák, 2...
Toszkán kenyérsaláta

Toszkán kenyérsaláta

2011 augusztus 13.

Hozzávalók: 50 dkg szikkadt kenyér, 5 közepes paradicsom, 2 fej lilahagyma, 1 nagy fürtös uborka, 12 friss bazsalikomlevél, 1 ek vörösborecet, 4 ek olívaolaj, só, bors
Körtés, kéksajtos saláta

Körtés, kéksajtos saláta

2011 július 27.

Hozzávalók: 250g összemorzsolt kéksajt, 150g zsenge spenótlevél, 50g dió, 3 vékonyan szeletelt körte, 60 ml extraszűz olívaolaj, 2 ek frissen facsart citromlé, 1 ek méz
Citromos csirkesaláta

Citromos csirkesaláta

2011 július 15.

Hozzávalók a citromos csirkéhez: 4 db 120 g csirkedarabok, olívaolaj, 2 ek paprika, ½ tk citrombors, ½ tk szárított oregano, ¼ tk cayenne bors, ½ tk só; Hozzávalók a ropogós káposztasalátához: ¼ káposzta,...
Uborkás reteksaláta

Uborkás reteksaláta

2011 július 6.

Hozzávalók: 1 ½ tk mustármag, 1 ½ tk köménymag, ½ uborka, 20 db hónapos retek, 3 ek olívaolaj, 2 tk vörös borecet, só, maroknyi rukkola
Spenótos dinnyesaláta

Spenótos dinnyesaláta

2011 június 27.

Hozzávalók az öntethez: 120 ml fehérborecet, 100g cukor, 1 tk mustár, ½ tk hagymasó, 120 ml olaj, ½ fej apróra vágott hagyma, 1 tk mák; Hozzávalók a salátához: 350g zsenge spenót, 300g kimagozott és kockára vágott görögdinnye,...
Barnarizs-saláta

Barnarizs-saláta

2011 május 20.

Hozzávalók: 300g előfőzött barnarizs, 125g fejtett zöldborsó, 110g kukorica, 60 ml világos szójaszósz, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 vékonyra szeletelt zellerszár, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Sonkasaláta pennével

Sonkasaláta pennével

2011 április 10.

Hozzávalók: 220g penne (tollhegytészta), 220g tejföl, 150g majonéz, só, bors, 2 kk dijoni mustár, 2 kk finomra vágott friss tárkony, 1 avokádó félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva, 340g füstölt sonka, vastagra szeletelve,...
Olívás kebab

Olívás kebab

2011 március 28.

Hozzávalók a páchoz: 3 ek olívaolaj, 2-2 vékony, negyedekre vágott narancs- és citromszelet, 2 fokhagymagerezd negyedelve, 1 tk őrölt édesköménymag; Hozzávalók a kebabhoz: 170g lecsöpögtetett, magnélküli olíva, 2 sárgahúsú paprika 2 cm-es...
Fattoush

Fattoush

2011 március 11.

Hozzávalók: 8 vékony szelet szikkadt kenyér, 1 gránátalma, 1 nagy fürtös uborka, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, ½ csokor petrezselyem, ½ csokor koriander, ½ csokor mentalevél, 2 citrom leve, 1...
Paradicsomos humusz olajbogyóval

Paradicsomos humusz olajbogyóval

2011 március 9.

Hozzávalók: 400g csicseriborsó (konzerv), 30g kimagozott olajbogyó, 90 ml tahini (sós szezámmagkrém), 90 ml frissen facsart citromlé, 2 kockára vágott paradicsom, 1 kockára vágott uborka, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek extraszűz...
Moldáviai Uborska

Moldáviai Uborska

2011 február 21.

Hozzávalók: keménytojás, főtt füstölt hús, újhagyma zöldje, nyers uborka, retek, sok-sok kapor, kaukázusi kefir, só ízlés szerint, bors
Spenótos és feta sajtos saláta

Spenótos és feta sajtos saláta

2011 február 18.

Hozzávalók: ½ felkockázott bagett, 150g feta sajt, 150g olajos, szárított paradicsom, 150g zsenge spenótlevél, 3 ek extraszűz olívaolaj, 1 ek fehérborecet, só, bors
Jávai saláta gado-gado mártással

Jávai saláta gado-gado mártással

2011 január 29.

Hozzávalók a salátához: 2 nagy főtt burgonya, 2 tojás, 3 keményre főtt tojás, 20 dkg ropogós salátalevél, 20 dkg fejes káposzta, 20 dkg főtt ceruzabab, 3 szelet friss ananász, 15 dkg friss szójababcsíra, 15 dkg koktélparadicsom, 1...
Tabuli

Tabuli

2011 január 26.

Hozzávalók: 20 dkg kuszkusz, 2 dl forró víz, 2 csokor petrezselyem, 4 összevagdalt újhagyma, 4 kockára vágott paradicsom, 3 ek összevagdalt mentalevél, 3 ek citromlé, 3 ek olívaolaj
Ananászos salátával tálalt szűzpecsenye

Ananászos salátával tálalt szűzpecsenye

2010 december 11.

Hozzávalók: 600g szűzpecsenye, 200g darabolt ananász (konzerv), ½ közepes fej hagyma, 1 kisebb érett paradicsom, 2 ek olívaolaj, 1 tk szárított kakukkfű, só, cayenne-i bors, 3 ek aprított korianderzöld, ¼ tk őrölt kömé...
Fitness saláta

Fitness saláta

2010 november 22.

Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 40 dkg sonka, 1 fej brokkoli, 1 db közepes sárgarépa, 16 db fürjtojás, szerecsendió, só Hozzávalók az öntethez: 1 dl olivaolaj, ½ citrom leve, bazsalikom, 0,5 dl balzsamecet
Tunéziai répasaláta

Tunéziai répasaláta

2010 november 15.

Hozzávalók: 5-6 közepes sárgarépa meghámozva, 1 gerezd fokhagyma feldarabolva, 1 tk őrölt köménymag, só, 1 ek frissen préselt citromlé, 1 ek csípős paprikakrém, ½ csésze extra szűz olívaolaj, ½ csésze fekete mag nélküli olajbogyó,...
Póréhagymás rizssaláta

Póréhagymás rizssaláta

2010 október 19.

Hozzávalók: 80g rizs, 500g póréhagyma, 200g paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, 1 db húsleveskocka, só, bors, ecet A teljes adag 611,2 kcal/101,5g szénhidrát
Pikáns saláta

Pikáns saláta

2010 október 13.

Hozzávalók: 250g paradicsom, 150g alma, 150g őszibarack, 150g narancs, 100g zöldpaprika, 100g citrom, 1 ek salátaolaj, só, zsálya, bazsalikom, A teljes adag 366,8 kcal/52g szénhidrát
Nizzai saláta

Nizzai saláta

2010 október 12.

Hozzávalók: 1 fej saláta megmosva és szárazra törölve, 220g apró újburgonya megfőzve, lecsepegtetve, kihűtve és félbevágva, 220g zsenge blansírozott zöldbab, 1 fej hagyma, nagyon vékonyra szeletelve, 3 paradicsom kimagozva és cikkelyekre vágva,...
Vegyes káposztasaláta

Vegyes káposztasaláta

2010 október 9.

Hozzávalók: 250g burgonya, 300g gomba, 250g hagyma, 300g savanyú káposzta, 3 ek olaj, ecet, folyékony édesítőszer A teljes adag 793,4 kcal/90,8g szénhidrát
Körtés babsaláta

Körtés babsaláta

2010 szeptember 22.

Hozzávalók: 250g zöldbab, só, fekete bors, 1 fehér babkonzerv (400g), 4 paradicsom, 2 körte, 125g sovány húsos szalonna, 6 ek olaj, 3 ek fehérborecet, ½ csomó majoránna
Iráni burgonyasaláta

Iráni burgonyasaláta

2010 szeptember 14.

Hozzávalók: 4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa reszelve, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk összevágott tárkony, 1 doboz mirelit borsó (vagy 25 dkg friss), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 ek olaj, 1 ek majonéz
Fetasaláta korpás bagettel

Fetasaláta korpás bagettel

2010 szeptember 6.

Hozzávalók: 1 paradicsom, 10 dkg uborka, ½ zöldpaprika, ½ lilahagyma, 5 olívabogyó, oregánó, 40g feta sajt, 2 tk olívaolaj, 60g korpás bagett (350 kcal, 14,6g zsír)
Szerb saláta

Szerb saláta

2010 szeptember 1.

Hozzávalók: 2 nagy hagyma, 2-3 zöld kaliforniai paprika, 4-5 paradicsom, 4-5 ek salátaolaj, 2-3 ek ecet, só, bors
Sütőtök saláta

Sütőtök saláta

2010 július 29.

Hozzávalók: 70 dkg megtisztított sütőtök, 10 dkg tisztított zellergumó, 10 dkg lilahagyma, 4 db főtt tojás, 2 dl tejföl vagy kefir, 5 dkg ecetes torma, 1 csomag metélőhagyma (snidling), 2 dkg mustár, só, bors
Nyári tésztasaláta

Nyári tésztasaláta

2010 június 26.

Hozzávalók: 50 dkg rigatoni, 25 dkg mozzarella sajt, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg fekete olajbogyó, 2 ek kapribogyó, 8 friss bazsalikomlevél, 4 ek extraszűz olivaolaj, só
Roston sült zöldségsaláta

Roston sült zöldségsaláta

2010 június 14.

Hozzávalók: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 4 ek frissen sajtolt olivaolaj, padlizsán 5 mm vastag szeletekre vágva, 8 újhagyma, 2 cukkíni, hosszában 5 mm vastagon felszeletelve, 1 piros húsú paprika félbevágva és kimagozva, egy nagy csokor petrezselyem...
Görög-saláta

Görög-saláta

2010 május 20.

Hozzávalók: 3 paradicsom, 1 zöldhagyma, 1 kígyóuborka, 3 szál újhagyma, 25 dkg feta sajt, 4 ek kimagozott, fekete olívabogyó, 2 ek citromlé, 3 ek olívaolaj, só
Cézár-saláta

Cézár-saláta

2010 május 19.

Hozzávalók: 1 fej leveleire szedett saláta, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek olívaolaj, 3 szelet fehérkenyér, 20 dkg főtt, füstölt tarja, 1 ek citromlé, 1 ek tejföl, ½ kk Worcestershire-szósz, 4 összevágott szardella, 10 dkg parmezán...
Paprikasaláta

Paprikasaláta

2010 május 18.

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 piros húsú paprika, 2 hegyes zöldpaprika, 3 paradicsom, ½ kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 ek vörösborecet, só, bors, 4 ek olívaolaj, 200g juhsajt, 8 pepperóni paprika, 12 fekete ola...
Gyermekláncfű-saláta

Gyermekláncfű-saláta

2010 május 18.

Hozzávalók: 25 dkg gyermekláncfűlevél, 80 g vékonyra szeletelt sonka, 2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 30 g vaj, 1 ek szezámmag, 2 tojás, 2 ek almaecet, 1 ek calvados, só, bors, 5 ek dióolaj
Tarka salátástál

Tarka salátástál

2010 május 17.

Hozzávalók: 200 g szalámi, 200 g csiperkegomba, 1 piros húsú paprika, 300 g csicseriborsó (konzerv), 150 g mag nélküli fekete olajbogyó, 150 g articsókaszív (olajban eltéve), 2 ek olívaolaj, 1 ek vörösborecet, ½ tk oregano, só,...
Japán tofusaláta

Japán tofusaláta

2010 május 16.

Hozzávalók: 20 dkg tofu, 4 kemény tojás, 10 bébikukorica, 1 piros húsú paprika, 4 szál zöldhagyma, 1 szál szárzeller, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi darált chili, 1 ek szójaszósz, 1 ek limelé, 2 ek olívaolaj, petrezselyem
Narancssaláta

Narancssaláta

2010 május 14.

Hozzávalók: 3 narancs, 1 fej saláta, 2 fej lilahagyma, 10 dkg kimagozott fekete olajbogyó, 2 ek vörösborecet, 2 ek olívaolaj, só, bors
Carmen saláta

Carmen saláta

2010 május 14.

Hozzávalók: 320 g zellergumó, 2 tk citromlé, só, 2 tojás, 25 g szarvasgomba, 2 alma, 5 ek majonéz, 2 fej cikória
Málnás-diós saláta

Málnás-diós saláta

2010 május 12.

Hozzávalók: 50 dkg vegyes saláta, 18 dkg feta sajt, 25 dkg friss málna, 12 dkg dió, 2 szál zöldhagyma, 2 tk csípős mustár, 2 ek málnaecet, 1 ek balzsamecet, 2 ek méz, 2 ek narancslé, 1 dl olívaolaj
Kerti saláta

Kerti saláta

2010 május 12.

Hozzávalók: 2 fej leveleire szedett saláta, 12 dkg vöröskáposzta, 1 sárgarépa, 1 szárzeller, 1 zöldpaprika; Hozzávalók az öntethez: 3 ek olaj, 2 ek fehérborecet, 1 kk mustár, só, bors
Sonkás spárgasaláta

Sonkás spárgasaláta

2010 május 12.

Hozzávalók: ¾ kg zöld vagy fehér spárga, 4 szelet sonka, 3 ek olívaolaj, 3 kk tárkonyecet, só, 2 kk mák, 3 dkg parmezán sajt
Kivis kukoricasaláta

Kivis kukoricasaláta

2010 május 11.

Hozzávalók: 20 dkg kukorica, 2 csokor mustárlevél, 3 kivi, 2 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős paprika, 3 ek balzsamecet, 4 ek olívaolaj, só, bors
Paradicsomos sajtos tálkák

Paradicsomos sajtos tálkák

2010 május 5.

Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 200 g juhsajt, ½ csomó sima levelű zöldpetrezselyem, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, fűszersó, ½ citrom reszelt héja
Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával

Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával

2010 február 8.

Hozzávalók: 50 g apró lencse, 2 gyöngytyúkmell, só, bors, liszt, 1 tojássárgája, 60 g szezámmag, 50 g sárgarépa, 50 g zeller, 50 g póréhagyma, 50 g hagyma, málnaecet, olívaolaj, 100 g vaj a sütéshez, 8 levél fodroskel-saláta...
Juhtúróval töltött paradicsom

Juhtúróval töltött paradicsom

2010 január 6.

Hozzávalók: 8 közepes méretű paradicsom, 10 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 5 dkg füstölt sonka, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Sváb burgonyasaláta

2010 január 6.

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 dl húsleves, 5 ek olaj, 3 ek ecet, só, bors