Spárga fenyőmaggal és mandulával

Spárga fenyőmaggal és mandulával

2017 május 23.

Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 ek vaj 2 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió 5 dkg fenyőmag 5 dkg szeletelt mandula
Spárga-krémleves bazsalikommal

Spárga-krémleves bazsalikommal

2017 május 12.

Hozzávalók: 2 csokor fehér spárga 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 1 dl olívaolaj 1 tk liszt 1 ek bazsalikom 1 csipet szerecsendió só, bors
Francia rakott spárga

Francia rakott spárga

2017 április 20.

Hozzávalók (4 személyre): - 1 kg fehér spárga - 50 dkg tészta (tagliatelles) - 2 dl tejföl - 3 evõkanál vaj - 20 dkg fõtt sonka - 20 dkg ementáli sajt - só, bors, snidling
Spárga dijoni módra

Spárga dijoni módra

2016 június 2.

Hozzávalók: 700g zöld spárga, só, 4 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 k szárított tárkony, 2 ek tejföl, bors, 2 ek apróra vágott lilahagyma
Spárgás-tejszínes penne

Spárgás-tejszínes penne

2016 május 31.

Hozzávalók: 25 dkg penne 0,5 kg spárga 2 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín só, bors parmezán
Gyors spárgaleves galuskával

Gyors spárgaleves galuskával

2016 május 26.

Hozzávalók: 0,5 kg fehér spárga liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 1 tojás petrezselyem
Sajttal sült spárga

Sajttal sült spárga

2016 május 10.

Hozzávalók: 1 cs fehér spárga 1 cs zöldspárga 3 dkg vaj 1 ek só 1 ek cukor fél citrom leve A szószhoz: 3 dl tej 2 ek liszt 2 gerezd fokhagyma só, szerecsendió kevés vaj 30 dkg sajt
Gyors spárgaszósz

Gyors spárgaszósz

2016 április 11.

Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 ek vaj 2 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyem só, bors, szerecsendió 5 dkg fenyőmag 5 dkg szeletelt mandula
Csirkemell spárgával

Csirkemell spárgával

2016 április 6.

Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell filé 1 csomag spárga 1 fej hagyma 15 dkg sajt 1 krémsajt 1 pohár tejföl olaj só, bors, szerecsendió
Spárgás-gombás penne

Spárgás-gombás penne

2016 március 18.

Hozzávalók: 50 dkg gomba 20 dkg spárga 1 fej hagyma 4-5 gerezd fokhagyma só, bors 2 dl főzőtejszín márványsajt ízlés szerint parmezán penne olaj 2 ek liszt
Spárgás tavaszi rizottó

Spárgás tavaszi rizottó

2015 május 27.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej finomra vágott hagyma, 3 finomra vágott fokhagymagerezd, 175 ml fehérbor, 200g rizottó rizs, 600 ml forró csirke- vagy zöldségalaplé, 10 szál spárga feldarabolva, 80g zöldborsó, 80g friss vagy fagyasztott...
Spárgafőzelék

Spárgafőzelék

2015 április 29.

Hozzávalók: - 40 dkg zöldspárga - 2 gerezd fokhagyma - 2 dl tejföl - petrezselyem - 1 tk cukor - 2 ek liszt - csipetnyi sáfrány - 4 dkg vaj - só, bors, víz
Spárgakrémleves egyszerűen

Spárgakrémleves egyszerűen

2014 május 20.

Hozzávalók: 1 csomag spárga 5 dl víz 1 húsleveskocka 1 közepes vöröshagyma só, bors, cukor 1 ek citomlé 1 kanálnyi vaj 1 kanálnyi étolaj pirított kenyérkocka a tálaláshoz
Spárgás-baconös quiche

Spárgás-baconös quiche

2014 május 19.

Hozzávalók: A tésztához: - 20 dkg liszt - 10 dkg vaj - 1 tojás - só A töltelékhez: - 50 dkg zöld spárga - 15 dkg bacon - 3 tojás - 2,5 dl tejszín - 10 dkg sajt - só, bors, szerecsendió
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

2014 április 28.

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Majonézes spárgasaláta

Majonézes spárgasaláta

2014 április 24.

Hozzávalók: - 25 dkg spárga (lehet vegyesen) - 3 főtt tojás - 2 szál újhagyma - 1 kis gerezd fokhagyma - 1 evőkanál mustár - 3 evőkanál majonéz - 3 evőkanál joghurt - só, bors
Halfilé spárgával

Halfilé spárgával

2014 április 11.

Hozzávalók: - két szelet halfilé (személyenként) - 4 paradicsom - 1 kaliforniai paprika - fél kg spárga - vaj - kapor - szójaszósz - fél citrom leve
Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

2014 március 12.

Hozzávalók: 50 dkg lasagne tészta 5 ek vaj 4 ek liszt 6 dl tej 0.5 tk szerecsendió 2 tk só 3 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikom 3 ek fenyőmag 70 dkg zöldspárga 1 dl olívaolaj 8 dkg parmezán sajt 15 dkg pecorino sajt 1 db padlizsán 5 ek...
Gombás-spárgás rizottó

Gombás-spárgás rizottó

2011 május 26.

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborió, Carnaroli vagy Vialone Nano), 300g vékony szeletekre vágott gomba, 100g morzsolt feta sajt, 1 l forró csirke- vagy zöldségalaplé, 60 ml olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Marhahústekercs

Marhahústekercs

2010 december 27.

Hozzávalók: 800g marhacomb (4 szelet), só, bors, 3 ek enyhén csípős mustár, 60g szeletelt baconszalonna, 4 hagyma, 2 csemegeuborka, 1 csomag leveszöldség, 3 ek olaj, 250g zöldségleves, 1 ek étkezési keményítő, 3 ek víz, hústű vagy...
Tagliarini zöld spárgával

Tagliarini zöld spárgával

2010 augusztus 25.

Hozzávalók: 4 l víz, só, 750g gyenge zöld spárga, ½ citrom, 60g vaj, frissen bors, 250g tagliarini tészta, 1 ek olaj, 2-3 ág citromfű, 40-50g reszelt parmezán sajt
Sajtos-barnarizses pite

Sajtos-barnarizses pite

2010 május 31.

Hozzávalók: 170 g főtt barna rizs, 250 g reszelt cheddar sajt, 4 ek reszelt parmezán sajt, 2 felvágott újhagyma, 2 reszelt cukkíni, 1 felkockázott pirospaprika, 31 g lecsepegtetett konzerv spárga felvágva, 3 ek pirított fenyőmag, 3 lazán...
Spárga dijoni módra

Spárga dijoni módra

2010 május 22.

Hozzávalók: 700g zöld spárga, só, 4 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 k szárított tárkony, 2 ek tejföl, bors, 2 ek apróra vágott lilahagyma
Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

2010 május 18.

Hozzávalók: 400g spárga, 1 liter víz, só, ½ tk cukor, 60 g vaj, 20 dkg liszt, ¼ liter tyúkleves, 1/8 liter tejszín, bors, 1 késhegynyi szerecsendió
Sonkás spárgasaláta

Sonkás spárgasaláta

2010 május 12.

Hozzávalók: ¾ kg zöld vagy fehér spárga, 4 szelet sonka, 3 ek olívaolaj, 3 kk tárkonyecet, só, 2 kk mák, 3 dkg parmezán sajt
Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

2010 február 8.

Hozzávalók: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 1 l víz, 1 csirkeleveskocka, 6 dkg vaj, 2 ek olívaolaj, 1 lilahagyma, 1 sárgarépa, 3 szál zellerszár, 1 cukkíni, 25 dkg arborio (gömbölyű) rizs, 5 dkg reszelt parmezán sajt