Chillis avokádókrém

Chillis avokádókrém

2017 október 19.

Hozzávalók: 2 db avokádó 1 db lime leve 1 db paradicsom ½ fej hagyma 2 szál friss koriander chillis olívaolaj
Fetás tonhalkrém

Fetás tonhalkrém

2017 szeptember 28.

Hozzávalók: 30 dkg tonhal (konzerv) 15 dkg feta 2 db újhagyma 5 ek tejföl 1 tk mustár petrezselyem
Fetás szendvicskrém

Fetás szendvicskrém

2017 szeptember 11.

Hozzávalók: 20 dkg feta sajt 0,5 dl olívaolaj bazsalikom, petrezselyem só, bors pár csepp citromlé
Avokádókrém csilivel

Avokádókrém csilivel

2017 szeptember 8.

Hozzávalók: 2 db avokádó 1 db lime leve 1 db paradicsom ½ fej hagyma 2 szál friss koriander csilis olívaolaj
Egyszerű tojássaláta

Egyszerű tojássaláta

2017 szeptember 6.

Hozzávalók: 5 tojás 1 lilahagyma vagy újhagyma 2 dl tejföl 3 ek majonéz 1 kk mustár só, bors, majoranna
Kapros-uborkás céklakrém

Kapros-uborkás céklakrém

2017 augusztus 31.

Hozzávalók: 4 cékla fél kígyóuborka 1 pohár kefir 1 pohár tejföl só, bors, kapor
Majonézes brokkolikrém

Majonézes brokkolikrém

2017 augusztus 30.

Hozzávalók: só, kb. 6 evőkanál majonéz, őrölt fekete bors, citromlé, mustár 50 dkg Bonduelle fagyasztott brokkoli
Marokkói sárgarépakrém

Marokkói sárgarépakrém

2017 augusztus 8.

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, fahéj, gyömbér, kömény, pirospaprika méz, ízlés szerint citromlé
Cukkinikrém joghurttal

Cukkinikrém joghurttal

2017 augusztus 2.

Hozzávalók: 1 cukkini 1 ek olívaolaj 2,5 dl joghurt 1-2 gerezd fokhagyma chili menta fél citrom leve só, bors
Erős padlizsánkrém

Erős padlizsánkrém

2017 június 19.

Hozzávalók: - 2 kisebb padlizsán, - 2 gerezd fokhagyma - 1,5 dl natúr joghurt, - pár mentalevél - 0,5 dl olívaolaj, - 1-2 friss chili paprika
Hagymás tojáskrém

Hagymás tojáskrém

2017 május 18.

Hozzávalók: 5 db tojás 1 fej lilahagyma 10 dkg vaj 1 kk dijoni mustár 2 ek tejföl só, bors
Sárgarépás túrókrém

Sárgarépás túrókrém

2017 március 7.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró 2 ek tejföl 1 sárgarépa só, bors, szerecsendió 1 kávéskanál őrölt kömény
Spenótos pesto

Spenótos pesto

2017 január 25.

Hozzávalók: 10 dkg zsenge spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1 gerezd fokhagyma só, bors
Olívás túrókrém

Olívás túrókrém

2017 január 24.

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró 2 dl tejföl 10 dkg olajbogyó 3 gerezd fokhagyma só, bors
Gyors melegszendvics krém

Gyors melegszendvics krém

2017 január 13.

Hozzávalók: 10 deka májkrém 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma petrezselyem só, bors, esetleg csili
Piros pesto

Piros pesto

2016 december 6.

Hozzávalók: 1 nagy piros húsú paprika, 2 ek fenyőmag, 2 érett, zamatos paradicsom, meghámozva, kimagozva és felaprítva, 50g bazsalikomlevél, 1 gerezd durvára vágott fokhagyma, 6 aszalt, olajban tárolt paradicsom, 3 ek paradicsompüré, egy...
Májas paprikafalatok

Májas paprikafalatok

2016 augusztus 17.

Hozzávalók: 20 dkg máj 2 ek édes mustár 2-3 kápia paprika 4 szelet rozskenyér 3-4 dkg vaj kevés zsír és apróra vágott hagyma a sütéshez 1-2 szár újhagyma balzsamecet ízlés szerint bors, majoranna vagy friss koriander
Csirkés szendvicskrém

Csirkés szendvicskrém

2016 június 7.

Hozzávalók: 2 db csirkecomb filé 5 dkg vaj 2 db tojás 3 dkg mustár 3 szál újhagyma 10 dkg vöröshagyma 1 dl alaplé (lehet kockából) só, bors csipetnyi porcukor 2 csokor petrezselyem
Almás melegszendvics

Almás melegszendvics

2016 április 27.

Hozzávalók: 12 szelet zsúrkenyér, 25 dkg gépsonka, 4 alma, 10 dkg vaj
Grúz céklakrém

Grúz céklakrém

2016 április 8.

Hozzávalók: 25 dkg cékla 5 dkg dió 1 gerezd fokhagyma 1 ek balzsamecet 1 tk rozmaring só, bors fél gránátalma
Céklakrém fetával

Céklakrém fetával

2016 február 26.

Hozzávalók: 1 db cékla 15 dkg feta 1 fej vöröshagyma 2 dl natúr joghurt 1 gerezd fokhagyma bors, köménymag
Hagymás brokkolikrém

Hagymás brokkolikrém

2016 február 17.

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 lilahagyma 2 ek majonéz 1 tk mustár só, bors vegeta 1 kk citromlé
Napraforgókrém

Napraforgókrém

2015 december 10.

Hozzávalók: 20 dkg napraforgómag 2 db lilahagyma 2 gerezd fokhagyma só, bors 1 dl víz 2 ek élesztőpehely (ez kis is hagyható)
Sárgarépás szendvicskrém

Sárgarépás szendvicskrém

2015 szeptember 2.

Hozzávalók: 2 db sárgarépa 15 dkg füstölt sajt 2 gerezd fokhagyma 8 ek majonéz 3 ek tejföl só, bors
Padlizsánkrém túróval

Padlizsánkrém túróval

2015 július 29.

Hozzávalók: 1 padlizsán 25 dkg túró 2 dl tejföl 3 gerezd fokhagyma só, bors
Gombás melegszendvicskrém

Gombás melegszendvicskrém

2015 május 18.

Hozzávalók 50 dkg gomba 1 hagyma 1 tojás 1 ek tejföl olaj só, bors, pirospaprika borsikafű
Fokhagymás-szalonnás túrókrém

Fokhagymás-szalonnás túrókrém

2014 március 20.

Hozzávalók: - 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos császárszalonna - 50 dkg sovány tehéntúró (a fele juhtúró is lehet) - 3-4 evőkanál tejföl - őrölt fehér bors - 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
Pikáns padlizsánkrém

Pikáns padlizsánkrém

2013 augusztus 27.

Hozzávalók: - 1 nagyobb padlizsán, - 1 zöldhagyma, - olivaolaj, só, bors, pirospaprika
Zöldborsós, cukkínis crostini

Zöldborsós, cukkínis crostini

2012 május 21.

Hozzávalók: 2 kis kockákra vágott cukkíni, 100g zsenge zöldborsó, 2 ek liszt, 250 ml meleg tej, 1 tojássárgája, 60g parmezán sajt, 6 szelet crostini (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet), 2 ek vaj, csipetnyi szerecsendió, só,...
Baconnel tekert sajtos-almás kifli

Baconnel tekert sajtos-almás kifli

2012 február 26.

Hozzávalók: 2 alma 16 cikkre vágva, 1 ek barnacukor, 8 szelet cheddar sajt, 16 szelet bacon, 1 csomag leveles tészta
Krumpli salátás szendvics

Krumpli salátás szendvics

2012 február 12.

Hozzávalók: 1 hamburger zsemle, 1,5 ek majonéz, 2 salátalevél, 2 szelet paradicsom, 1/3 cup krumplisaláta
Gombakrémes crostini

Gombakrémes crostini

2012 január 19.

Hozzávalók: 300g finomra vágott csiperkegomba, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 150g friss krémsajt, 4-8 szelet crostini (pirítós), 4-6 ek olívaolaj, só
Gombás bruschetta

Gombás bruschetta

2011 november 15.

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 fej lilahagyma, 4 szárított paradicsom, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, kevés balzsamecet, olívaolaj
Tepertőkrém

Tepertőkrém

2011 november 13.

Hozzávalók: 25 dkg tepertő, 2 főtt tojás, 3 fej lilahagyma, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 ek mustár
Almás mogyoróvajas szendvics

Almás mogyoróvajas szendvics

2011 szeptember 5.

Hozzávalók: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 15g mogyoróvaj-krém, 1 kis alma
Paradicsomos - olívás bruschetta

Paradicsomos - olívás bruschetta

2011 augusztus 26.

Hozzávalók a paradicsomos feltéthez: 2 nagy paradicsom, 1 finomra vágott kisebb hagyma, 1 ek összetépkedett bazsalikom, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj; Hozzávalók az olívás feltéthez: 60g kimagozott fekete olajbogyó, 30g...
Gyümölccsel és jégkrémmel töltött keksz

Gyümölccsel és jégkrémmel töltött keksz

2011 augusztus 9.

Hozzávalók: 480 ml vanília, csokoládé vagy eper fagylalt, 16 db Chocolade Chips cookies (keksz csoki darabkákkal), 120 ml banán vékonyan felszeletelve, 120 ml apró eper, 240 ml félédes csokoládé reszelék, 1 ek olaj, finomra vágott dió, karamelladarabok,...
Fokhagymás steak bagettel

Fokhagymás steak bagettel

2011 augusztus 7.

Hozzávalók: 4 vastag szelet marhafilé, 2 hosszában félbevágott bagett, 60g rukkola, 2 vékonyra szeletelt paradicsom, 2 vékony szeletekre vágott lilahagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, barbecue-szósz...
Pulykás, camembertes és áfonyás bagel

Pulykás, camembertes és áfonyás bagel

2011 augusztus 4.

Hozzávaló: 4 félbevágott bagel (zsömlével helyettesíthető), 60g cukorborsócsíra vagy borsórügy, 90 ml krémsajt, 90 ml vörösáfonya-szósz, 8 szelet sült, fűszeres pulykamell, 8 vékony szelet camembert, só, bors
Grillezett kenyér almával és hagymával

Grillezett kenyér almával és hagymával

2011 augusztus 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 1 fej hagyma vékonyra szeletelve, 1 piros alma kimagvazva és vékonyra szeletelve, ½ tk cukor, néhány csepp balzsamecet, 2 vastag szelet házi- vagy ciabatta kenyér, 100g juhsajt kis darabokra...
Baguette

Baguette

2011 július 16.

Hozzávalók: 500g liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 tk só, 1 ek olaj, 125 ml langyos tej, 200 ml langyos víz
Szendvicsnyárs

Szendvicsnyárs

2011 június 7.

Hozzávalók: 8 vékony szelet szendvicskenyér, 10 dkg vörös lazac vagy olajos hal, 2 kk majonéz, 4 db lapsajt, 1 csomag összevagdalt snidling, ketchup, 1 kis fej saláta
Töltött zsemle

Töltött zsemle

2011 május 9.

Hozzávalók: 4,5 dl zöldségalaplé vagy víz, 120g hosszú szemű fehér rizs, 80g zöld lencse átöblítve, 4 ek olívaolaj, 1 piros húsú paprika finomra vágva, 60g cheddar sajt lereszelve, só, bors, 2 ek liszt, 2 tojás felverve, 120g zsemlemorzsa,...
Csíkos kenyér

Csíkos kenyér

2011 május 7.

Hozzávalók: 4 szelet szeletelt kenyér, 2-3 dkg vaj, 1 ek ketchup
Édes és csípős csirketekercs

Édes és csípős csirketekercs

2011 március 29.

Hozzávalók: 4 lepény vagy pita, 400g főtt csirkehús, 100g saláta, 90 ml majonéz, 2 finomra vágott paradicsom, 1 vékonyra szeletelt uborka, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 ek thai édes chiliszósz, só, bors
Hamburger falatkák

Hamburger falatkák

2011 február 16.

Hozzávalók: 300g mirelit levelestészta, 1 tojás, 3 ek szárított darált hagyma, 2 ek tej, 1 ek Worcestershire szósz, ½ tk só, 1/8 tk bors, 5 ek zsemlemorzsa, 500g sovány darált marhahús, ketchup
Sült paprikás bruschetta

Sült paprikás bruschetta

2011 február 2.

Hozzávalók: 16 szelet francia bagett, 1 cm vastag szeletekre vágva, 2 +1 ek olívaolaj, 8-10 gerezd fokhagyma, 200g paprika, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 ek reszelt parmezán sajt, ¼ tk só, ¼ tk bors
Gombás melegszendvics

Gombás melegszendvics

2010 október 11.

Hozzávalók: 300g sampinyon gomba, 50g hagyma, 2 ek olaj, 200g paradicsom, 250g korpáskenyér (kb. 4 szelet), 50g Óvári sajt, ½ csokor petrezselyem, citromlé, majoránna, só, bors A teljes adag 1202,1 kcal/157,8g szénhidrát
Céklás szendvicskrém

Céklás szendvicskrém

2010 október 8.

Hozzávalók: 40g light margarin, 80g cékla, metélőhagyma, őrölt kömény, só A teljes adag 229,6 kcal/4,7g szénhidrát
Paradicsomos kecskesajtos kétszersült

Paradicsomos kecskesajtos kétszersült

2010 július 27.

Hozzávalók: 1 paradicsom, 1 főzőhagyma, 5 metélőhagymaszál, 75g kecskesajt, 1 kk citromlé, só, bors, 1 szelet kétszersült
Meggydzsem

Meggydzsem

2010 június 13.

Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 60 dkg cukor, 3 dl víz
Cseresznyeíz

Cseresznyeíz

2010 június 13.

Hozzávalók: 1 kg cseresznye, 35 dkg cukor, késhegynyi szalicil
Meggyíz

Meggyíz

2010 június 13.

Hozzávalók: 1 kg meggy, 70 dkg cukor, késhegynyi szalicil

Tonhalkrémmel töltött bagel

2010 január 16.

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 37,5 dkg liszt, só, 1 ek cukor, 1 tojás, 135 g lecsepegtetett tonhal, 20 dkg tejszínes krémsajt, bors, saláta levél
Kéksajttal töltött rozsos bagel

Kéksajttal töltött rozsos bagel

2010 január 16.

Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 1 tojás, 20 dkg liszt, 17.5 dkg rozsliszt, 1 ek cukor, só, 10 dkg gorgonzola sajt, 20 dkg tejszínes krémsajt, 10 dkg zellerszár, 20 dkg szőlő, só
Paradicsomos-fűszeres sajtkrém

Paradicsomos-fűszeres sajtkrém

2010 január 16.

Hozzávalók: 10 dkg márványsajt, 5 dkg füstölt sajt, 1 dl langyos tej, 1/2 fej hagyma, 1 tk paradicsompüré, 1 mk curry, szerecsendió, só, fehér bors
Uborkás szendvicskrém

Uborkás szendvicskrém

2010 január 16.

Hozzávalók: 1 szál kígyóuborka, 1 fej hagyma, 3 db paradicsom, 3 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma, pár csepp citromlé, 1 csokor friss kapor, 1 tk méz, só, fehér bors

Ruszki szendvics

2010 január 16.

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 ek majonéz, 1 tk torma, 8 szelet füstölt lazac hajszálvékonyra vágva, almaszeletek, 8 barnakenyér szelet
Fokhagymás sajtkrém

Fokhagymás sajtkrém

2010 január 16.

Hozzávalók: 5 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg juhsajt, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, só

Almás majonéz

2010 január 16.

Hozzávalók: 4 savanykás alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1kh szegfűszeg, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk csípős mustár, só, bors