Szalonnás paradicsommártás

Szalonnás paradicsommártás

2017 november 3.

Hozzávalók: - kb 5-6 nagyobb paradicsom - 10 dkg bacon - 1 vöröshagyma - 1 cseresznyepaprika - só, bors, bazsalikom - olaj
Bellini

Bellini

2017 október 13.

Hozzávalók: 2 dl száraz pezsgő 1,6 dl őszibaracklé 1 tk porcukor 5 ml gránátalma-szirup (ízlés szerint, ki is hagyható) fél citrom (karika)
Tejszínes-fokhagymás-gombás tésztaszósz

Tejszínes-fokhagymás-gombás tésztaszósz

2017 október 3.

Hozzávalók: 50 dkg gomba 3 dl tejszín 4-5 gerezd fokhagyma 5-10 dkg bacon vagy húsos szalonna 1 ek liszt 10 dkg márványsajt só, bors, ételízesítő petrezselyem
Tepsis-zöldséges reggeli

Tepsis-zöldséges reggeli

2017 szeptember 22.

Hozzávalók 1 csomag bébispenót 1 db vöröshagyma 10 db tojás 1 l tejszín (30%) 1 db grana padano 6 db aszalt paradicsom 1 csipet só 1 csipet bors 1 csomag rukkola
Zöldfűszeres fritatta

Zöldfűszeres fritatta

2017 augusztus 22.

Hozzávalók: 8 tojás 10 evőkanál vágott zöldfűszer (többek között petrezselyem, snidling, majoránna, tárkony, kapor, kakukkfű, bazsalikom, mángold, rukkola) 4 ek vaj 1 ek teljeskiőrlésű liszt 125ml tej 2 evőkanál parmezán só, frissen őrölt bors
Fűszeres tagliatelle

Fűszeres tagliatelle

2017 augusztus 7.

Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle (szélesmetélt) 2 ek olívaolaj 2 csirkemellfilé 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl tejszín 3 ek bazsalikom 1 ek kakukkfű 1 ek oregánó
Fehérboros feketekagyló

Fehérboros feketekagyló

2017 július 26.

Hozzávalók: 1 kg friss feketekagyló 3 dl fehérbor 3 ek citromlé 3 gerezd fokhagyma fél leveskocka olívaolaj petrezselyem citrom
Aperol Spritz

Aperol Spritz

2017 július 14.

Hozzávalók: 3 rész (75 ml) Prosecco (esetleg fehérbor vagy pezsgő) 2 rész (50 ml) Aperol 1 rész (25 ml) szóda jég narancskarika
Spenótos pesto

Spenótos pesto

2017 május 10.

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Paradicsommártás

Paradicsommártás

2017 február 13.

Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál szárzeller, 1 gerezd fokhagyma, 4 ek extraszűz olívaolaj, 8 friss bazsalikomlevél, ½ csokor petrezselyem, 1 tk cukor, só, bors
Paradicsomos mozzarella

Paradicsomos mozzarella

2017 január 30.

Hozzávalók: 2 paradicsom, 25 dkg mozzarella, 1 fej lilahagyma, 8 szelet toastkenyér, 1 ek olívaolaj, 1 kk fűszerecet, bazsalikom
Brokkolis ricottatorta

Brokkolis ricottatorta

2017 január 27.

Hozzávalók 3 dkg zsemlemorzsa 38 dkg ricotta (vagy tehéntúró) 4 dkg trappista sajt, reszelve + 5 dkg a tetejére 3 dkg parmezán sajt, reszelve só, bors 2 evőkanál vaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva 30 dkg Bonduelle...
Spenótos pesto

Spenótos pesto

2017 január 25.

Hozzávalók: 10 dkg zsenge spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1 gerezd fokhagyma só, bors
Pesto bazsalikommal

Pesto bazsalikommal

2017 január 4.

Hozzávalók: 2 csokor bazsalikom, 5 dkg fenyőmag, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt parmezán, 0,75 dl olivaolaj, só, bors
Piros pesto

Piros pesto

2016 december 6.

Hozzávalók: 1 nagy piros húsú paprika, 2 ek fenyőmag, 2 érett, zamatos paradicsom, meghámozva, kimagozva és felaprítva, 50g bazsalikomlevél, 1 gerezd durvára vágott fokhagyma, 6 aszalt, olajban tárolt paradicsom, 3 ek paradicsompüré, egy...
Olasz gombasaláta

Olasz gombasaláta

2016 november 14.

Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma, 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen őrölt feketebors
Spenótos rizottó

Spenótos rizottó

2016 október 17.

Hozzávalók (4 főre): - 50 dkg spenót - 1 l húsleves alaplé - 2 ek olívaolaj - 2+2 ek vaj - 1 közepes vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1,5 dl száraz fehérbor - só, bors - 4-5 ek reszelt parmezán - 30dkg rizs
Olasz sajtkrém paradicsommal

Olasz sajtkrém paradicsommal

2016 szeptember 12.

Hozzávalók: 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, 1 tk paradicsompüré, 1 csokor finomra vágott bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Sajtos-szilvás penne

Sajtos-szilvás penne

2016 augusztus 2.

Hozzávalók: - 40-50 dkg karaj, csont nélkül - 30 dkg aszalt szilva - 10 dkg sajt, lehetőleg penészes, kevés parmezán - 2 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma - 2-3 dl fehér bor - 1/2 l tejszín - 1 zacskó penne tészta - 25 dkg gomba - 1 dl olívaolaj -...
Caprese avokádóval

Caprese avokádóval

2016 július 29.

Hozzávalók: 50 dkg mozzarella 2 db avokádó 50 dkg koktélparadicsom 8 ek olívaolaj 4 ek balzsamecet só, bors 1 csokor friss bazsalikom
Brokkolifrittata

Brokkolifrittata

2016 június 15.

Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg brokkoli, 6 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kis piros chili, 3 ek szójaszósz, 6 dkg durvára vágott földimogyoró, 1 csokor petrezselyem, 2 ek olivaolaj, só
Pestós minipizza

Pestós minipizza

2016 május 6.

Hozzávalók: 400g kész pizza tészta, 5 ek pesto, 20 szelet paradicsom, 200g reszelt mozzarella sajt
Citromos rizottó

Citromos rizottó

2016 április 20.

Hozzávalók: 30 dkg rizs 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dl fehérbor 5 dl - 1 l zöldség alaplé (lehet kockából) 5 dkg vaj 1 ek olívaolaj 10 dkg parmezán sajt só, bors 1 citrom héja fél citrom leve
Nápolyi zöldségleves

Nápolyi zöldségleves

2016 április 4.

Hozzávalók: - 2 sárgarépa, - 2 fehérrépa, - 2 karalábé, - 1/4 zeller, - 1 citrom, - 1 kk vegeta, - 1 kk paradicsompüré, - 10 dkg parmezán, - só, bors
Paradicsomos csirkés penne

Paradicsomos csirkés penne

2016 március 21.

Hozzávalók: - 1 csirkemell - parmezán sajt - bazsalikom, oregánó - 5 dkg kapribogyó - 2 paradicsom - 5 dkg szárított paradicsom - 50 dkg penne tészta - olívaolaj, só, bors
Spárgás-gombás penne

Spárgás-gombás penne

2016 március 18.

Hozzávalók: 50 dkg gomba 20 dkg spárga 1 fej hagyma 4-5 gerezd fokhagyma só, bors 2 dl főzőtejszín márványsajt ízlés szerint parmezán penne olaj 2 ek liszt
Pizzatészta házilag

Pizzatészta házilag

2016 március 8.

Hozzávalók: 40 dkg liszt 3 ek vaj 2 dl tej 1 cs élesztő só, bors oreganó, bazsalikom
Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

2016 február 25.

Hozzávalók: 25 dkg spenót (lehet mirelitt) lasagne tészta 3-4 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió füstölt sajt parmezán 1 db zsemle tej liszt olaj
Spenótos-diós tészta

Spenótos-diós tészta

2016 február 10.

Hozzávalók: 20 dkg szélesmetélt (lehet akár penne is, ízlés szerint) 20 dkg spenót felaprítva (vagy mirelit) 10 dkg dió, durvára zúzva 15 dkg kéksajt 2 dl száraz fehérbor 1 db citrom leve 2 gerezd fokhagyma olívaolaj só, bors
All'arrabbiata szósz

All'arrabbiata szósz

2016 január 19.

Hozzávalók: 4 dl sűrített paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma pepperoni vagy pici erőspaprika só, bors olívaolaj reszelt sajt petrezselyem
Olajbogyóleves

Olajbogyóleves

2015 december 14.

Hozzávalók: 20 dkg olajbogyó, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 1 dl olívaolaj, galuskatészta, só, bors, petrezselyem, feta sajt
Burgonya rizottó

Burgonya rizottó

2015 november 27.

Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 db vöröshagyma 2 ek olívaolaj 15 dkg gomba 1 dl fehérbor 2,5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) 8 dkg reszelt parmezán 1 ek vaj só, bors petrezselyem
Töltött kaliforniai paprika kuszkusszal

Töltött kaliforniai paprika kuszkusszal

2015 november 25.

Hozzávalók: 4 db piros kaliforniai paprika (kisebb) 12 dkg kuszkusz 2-3 dl víz 1 db zöldségleves kocka 4 ek olívaolaj 12 db koktélparadicsom 12 dkg mozzarella 6-7 ek joghurt friss bazsalikom kakukkfű, oregánó, menta só, bors
Háromsajtos penne

Háromsajtos penne

2015 november 18.

Hozzávalók: 50 dkg penne (tollhegy tészta), 15 dkg frissen reszelt Gruyere sajt, 15 dkg összemorzsolt kecskesajt, 9 dkg frissen reszelt cheddar sajt, 1,25 dl tejszín, 2 ek finomra vágott snidling, só, bors, bazsalikomlevelek a tálalás...
Fokhagymás, paradicsomos spagetti

Fokhagymás, paradicsomos spagetti

2015 november 16.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti 5 db paradicsom (esetleg 2 paradicsom konzerv) 4 gerezd fokhagyma só, oregánó, bazsalikom trappista sajt olívaolaj
Paradicsomos spagetti szardellával

Paradicsomos spagetti szardellával

2015 november 12.

Hozzávalók: 45 dkg spagetti 3 ek olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 db szardella filé 10 dkg olajbogyó 2 ek kapribogyó (lecsöpögtetve) 1.5 dl fehérbor só, bors, csili 80 dkg konzerv paradicsom 1 csokor bazsalikom
Brokkolis, boros tagliatelle

Brokkolis, boros tagliatelle

2015 október 29.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma felaprítva, 1 piros húsú paprika vékony csíkokra vágva, 1/2 - 1/2 mk szárított rozmaring és kakukkfű, 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 340g brokkoli megtisztítva és kis rózsákra szedve, 340g...
Penne salátával

Penne salátával

2015 október 27.

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Citromos spagetti

Citromos spagetti

2015 október 6.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta 5 dkg fenyőmag 5 ek olívaolaj 5 gerezd fokhagyma 5 csilipehely 2 db citrom 10 dkg olajbogyó petrezselyem só, bors reszelt parmezán
Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

2015 szeptember 29.

Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg zöldborsó, 2 db sárgarépa, 30 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj
Márványsajtos spagetti dióval

Márványsajtos spagetti dióval

2015 szeptember 24.

Hozzávalók: 10 dkg dió 10 dkg márványsajt 1 db hagyma 2 db csilipaprika 2 ek vaj 1 ek liszt 2 dl tej 1 dl alaplé (lehet kockából) 1/2 dl tejszín 40 dkg spagetti tészta só, bors
Olajos-fokhagymás spagetti

Olajos-fokhagymás spagetti

2015 szeptember 9.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti 5 gerezd fokhagyma 1,5 dl olívaolaj 1 csomag friss petrezselyem só, bors
Csirkemell pesztóval

Csirkemell pesztóval

2015 szeptember 1.

Hozzávalók: 0,5 dl tejföl 1 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 ek zöld pesztó 1 kg csirkemell parmezán só, bors
Turós-bazsalikomos tészta

Turós-bazsalikomos tészta

2015 augusztus 26.

Hozzávalók 20 dkg ricotta (olasz túró) 5 dkg bazsalikom 5 dkg parmezán 3 dkg fenyőmag (esetleg dió) 2 gerezd fokhagyma 2 dl olivaolaj só, bors
Mozzarella roston színes salátával

Mozzarella roston színes salátával

2015 augusztus 3.

Hozzávalók: 1 póréhagyma póréhagyma pár szem paradicsom 1 dl olívaolaj só, bors 40 dkg durumtészta friss bazsalikom 20 dkg mozzarella sajt 20 dkg galambbegysaláta
Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta

2015 július 23.

Hozzávalók: 35 dkg penne tészta 25 dkg paradicsom 15 dkg mozzarella 2 db szardella 2,5 ek olívaolaj 4 levél bazsalikom só, bors
Bruschetta al pomodoro - Paradicsomos bruschetta

Bruschetta al pomodoro - Paradicsomos bruschetta

2015 július 20.

Hozzávalók - 6-8 szelet kenyér (pl. ciabatta) - 2 gerezd fokhagyma - 6 ek extra szűz olívaolaj - só, bors - 30 dkg paradicsom - 10 bazsalikom levél
Szardellás spagetti

Szardellás spagetti

2015 július 13.

Hozzávalók: - 2 gerezd fokhagyma - 2 ek olívaolaj - 1 fej piros chili - 50 g lecsöpögtetett szardella (konzerv) - 17,5 dkg fekete olívabogyó - 1 ek kapribogyó - 40 dkg darabos paradicsomkonzerv - 1 ek paradicsompüré - só, bors - 30 dkg spagetti -...
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

2015 június 17.

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Spárgás tavaszi rizottó

Spárgás tavaszi rizottó

2015 május 27.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej finomra vágott hagyma, 3 finomra vágott fokhagymagerezd, 175 ml fehérbor, 200g rizottó rizs, 600 ml forró csirke- vagy zöldségalaplé, 10 szál spárga feldarabolva, 80g zöldborsó, 80g friss vagy fagyasztott...
Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

2015 április 15.

Hozzávalók: - 1 kg csirkemáj (lehet szívvel), - 2 fej hagyma, - 1 paradicsom, - 1 paprika, - pirospaprika, Piros Arany, só, bors, majoranna, - 1 pohár rizs, - 10 dkg zölrborsó, - 10 dkg reszelt sajt
Ötsajtos tészta

Ötsajtos tészta

2015 január 8.

Hozzávalók: 45 dkg penne 4 dl paradicsompüré 15 dkg koktélparadicsom 10 dkg mozzarella sajt 5 dkg pecorino sajt (keményebb juhsajt) 5 dkg fontina sajt (puha, zsíros tehénsajt) 5 dkg gorgonzola 5 dl tejszín 2 ek ricotta 6 levél bazsalikom 4...
Tepsis sajtos makaróni

Tepsis sajtos makaróni

2014 december 11.

Hozzávalók: - 1 teáskanál mustár - 1 csésze görög joghurt - 2 csésze tej - 1 teáskanál pirospaprika - 1/2 teáskanál só - 1 evőkanál oregánó - 1 evőkanál bazsalikom - 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors - 2 csésze reszelt sajt - 60 dkg t...
Spagetti kolbásszal és kelkáposztával

Spagetti kolbásszal és kelkáposztával

2014 november 19.

Hozzávalók: 10 dkg kolbász spagettitészta 20 dkg kelkáposzta só, bors petrezselyem 1 ek vaj olívaolaj
Padlizsánban sült zöldséges tészta

Padlizsánban sült zöldséges tészta

2014 szeptember 3.

Hozzávalók: 30 dkg gyufametélt, 5 db kisebb padlizsán 0.5 dl olívaolaj 15 dkg póréhagyma 25 dkg paradicsom 15 dkg zöldbab 2 dl paradicsomlé fél csokor bazsalikom só, bors 20 dkg reszelt füstölt sajt A mártáshoz: 50 dkg paradicsom 2 gerezd...
Almás pizza

Almás pizza

2014 augusztus 27.

Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 dkg élesztő 1 csipet cukor 1 ek konyak 25 dkg gépsonka 2 paradicsom 1 gerezd fokhagyma 2 fej hagyma 4 savanyúbb alma 1 db tojás 10 dkg reszelt sajt só, bors, kakukkfű
Nápolyi tésztasaláta

Nápolyi tésztasaláta

2014 augusztus 6.

Hozzávalók 35 dkg penne 25 dkg paradicsom 15 dkg mozzarella 2 db szardella 2,5 ek olívaolaj 4 levél bazsalikom só, bors
Szicíliai narancssaláta

Szicíliai narancssaláta

2014 augusztus 5.

Hozzávalók: 3 db narancs 1 fej hagyma olívaolaj olajbogyó 1 doboz szardella só, bors
Paprikás crostini

Paprikás crostini

2014 július 30.

Hozzávalók: crostini (francia vagy olasz szeletelt, pirított bagett), 1 piros kaliforniai paprika, 1 sárga kaliforniai paprika, 2 ek magnélküli, durvára vágott fekete olajbogyó, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 4 bazsalikomlevél, 4 ek...
Sült caprese

Sült caprese

2014 június 30.

Hozzávalók: 4 nagyobb paradicsom 1 csomag mini mozzarella 8 tk bazsalikomos (zöld) pesto
Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

2014 június 19.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 finomra aprított zellerszár, 1 finomra aprított sárgarépa, 4 gerezd finomra vágott fokhagyma, 400g szójadara vagy szójakocka, frissen őrölt bors, 315 ml vörös bor, 400g koktélparadicsom,...
Carbonara - az eredeti

Carbonara - az eredeti

2014 május 22.

Hozzávalók: 50 ml tej 5 ek extra szűz olíva olaj 40 dkg spagetti 10 dkg pancetta 3 dkg parmezán sajt (reszelt) 2 dkg pecorino sajt (reszelt) 50 ml tejszin 3 db tojás sárgája 1 db tojás fehérje 3 db hagymakarika 1/2 pohár száraz fehérbor...
Olasz sajtkrém

Olasz sajtkrém

2014 május 15.

Hozzávalók: 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, 1 tk paradicsompüré, 1 csokor finomra vágott bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Cukkinis spagetti

Cukkinis spagetti

2014 május 14.

Hozzávalók: - 30 dkg spagetti tészta - 10 dkg bacon - 10 dkg cukkini - 1 gerezd fokhagyma - só, bors, friss bazsalikom - olívaolaj
Padlizsánban sült zöldséges tészta

Padlizsánban sült zöldséges tészta

2014 április 23.

Hozzávalók: - 30 dkg metélt - 5 db kisebb padlizsán - fél olívaolaj - 15 dkg póréhagyma - 25 dkg paradicsom - 15 dkg zöldbab - 2 dl paradicsomlé - fél csokor bazsalikom - só, bors - 20 dkg reszelt füstölt sajt A mártáshoz - 50 dkg paradicsom -...
Spenótos lasagne

Spenótos lasagne

2014 április 3.

Hozzávalók - 12 lasagne lap, - 30 dkg friss vagy fagyaszott spenót, - 0,5 kg tehéntúró, - 2 doboz konzervparadicsom, - 75 g reszelt sajt, - 10 g parmezán, - só, bors, fokhagyma, szerecsendió, oregánó, bazsalikom
Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne

2014 március 12.

Hozzávalók: 50 dkg lasagne tészta 5 ek vaj 4 ek liszt 6 dl tej 0.5 tk szerecsendió 2 tk só 3 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikom 3 ek fenyőmag 70 dkg zöldspárga 1 dl olívaolaj 8 dkg parmezán sajt 15 dkg pecorino sajt 1 db padlizsán 5 ek...
Bolognai melegszendvics

Bolognai melegszendvics

2014 március 5.

Hozzávalók: 1 tasak (MAGGI Tésztás fortélyok) Bolognai spagetti alap 20 dkg virsli 10 dkg reszelt sajt 8 szelet kenyér (kb. fél kg) 1 dl tej ízlés szerint olívabogyó
Carpaccio

Carpaccio

2014 március 3.

Hozzávalók: - 30 dkg marhabélszín - só, bors - 2 ek balzsamecet - 6 ek olívaolaj - 10 dkg pecorino sajt - 20 dkg madársaláta vagy rukkola
Spenótos pesto

Spenótos pesto

2014 február 10.

Hozzávalók: 10 dkg zsenge spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1 gerezd fokhagyma só, bors
Gombás lasagne

Gombás lasagne

2014 január 30.

Hozzávalók: 35 dkg lasagne tészta, 25 dkg darált marhahús, 7 dkg főtt sonka, 50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej sonkahagyma, 40 dkg paradicsom, 20 dkg Fontina vagy más olvadós sajt, 15 dkg parmezán sajt, 4 ek olaj, só, bors
Házi cannelloni

Házi cannelloni

2014 január 15.

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 2 tojás A töltelékhez: 30 dkg darált marhahús 1 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 zeller 1 ek petrezselyem 6 dkg sonka 5 dkg szárított vargánya 4 paradicsom 1,5 dl száraz fehérbor 3 dkg finomliszt szerecsendió A...
Csirkemell pestóval

Csirkemell pestóval

2014 január 3.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 2 dl - egy üveg zöld pesto 5 dl főzőtejszín 1 dl száraz fehérbor só, bors 40 dkg penne tészta 1 tk olaj
Budai spagetti

Budai spagetti

2013 november 14.

Hozzávalók: - 25 dkg spagetti - 3 ek. olaj - 2 dl tej - 1 kis doboz paradicsompüré - 8 dkg reszelt füstös sajt - 5 dkg füstölt szalonna - 1 gerezd fokhagyma - kevés porcukor - 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors - 1 ek. só
Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

2013 október 7.

Hozzávalók: - 50 dkg csirkemáj - 25 dkg rizs - 25 dkg vegyes zöldség - 10 dkg reszelt sajt - 1 fej vöröshagyma - só, bors, ételízesítő - olaj
Klasszikus paradicsommártás

Klasszikus paradicsommártás

2013 augusztus 7.

Hozzávalók: - kb. 4 dl sűrített paradicsom (lehet otthoni, akár friss is) - 4 ek liszt, - olaj, só, cukor, - babérlevél, zellerlevél - fél vöröshagyma
Mediterrán vinaigrette

Mediterrán vinaigrette

2013 június 27.

Hozzávalók: - fél csokor metélőhagyma - 6 ek olivaolaj - 3 ek citromlé - 1 ek balzsamecet - só, bors, cukor - petrezselyem, bazsalikom
Friss, csípős paradicsommártás

Friss, csípős paradicsommártás

2013 június 13.

Hozzávalók: - kb 5-6 nagyobb paradicsom - 10 dkg bacon - 1 vöröshagyma - 1 cseresznyepaprika - só, bors, bazsalikom - olaj
Pizzatészta - alaprecept

Pizzatészta - alaprecept

2013 február 27.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dl meleg víz, 1 tk só, 1 tk cukor
Egyszerű szicíliai pesztó

Egyszerű szicíliai pesztó

2013 január 14.

Hozzávalók: - 50 db fenyőmag (vagy dió) - 3 gerezd fokhagyma - 2 db paradicsom - 1 ek aprított petrezselyemzöld - 1 kávéskanál zellerlevél - 3-4 ek extra szűz olíva olaj - 1 csipet só - 1 csipet bors (őrölt)
Házi gnocchi

Házi gnocchi

2012 november 26.

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 1 tojás - 25-35 dkg liszt - só, szerecsendió
Mandarincello

Mandarincello

2012 november 16.

Hozzávalók: - 6 mandarin, - 0,5 l vodka - 25 dkg cukor - 4 dl víz - ízlés szerint pezsgő
Zöldfűszeres Grissini

Zöldfűszeres Grissini

2012 október 12.

Hozzávalók - kb. 40 darabhoz - 1/2 kg liszt - 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő - 1 tk só - 1 tk porcukor - 125 ml natúr joghurt - 2 tk zöldfűszer keverék - 1 dl olivaolaj - 1,5 dl langyos víz
Cukkínis-pestos pizza

Cukkínis-pestos pizza

2012 június 1.

Hozzávalók: olaj, 1 fej hagyma vékonyan felszeletelve, 1 közepes cukkíni vékonyan felkarikázva, 2 ek piros pesto, 1 pizzalap, 2 tk szárított oregánó, 1 tk só, 1 tk fekete bors, 15g reszelt parmezán sajt, 1 tk bazsalikom a tálalásh...
Zöldborsós, cukkínis crostini

Zöldborsós, cukkínis crostini

2012 május 21.

Hozzávalók: 2 kis kockákra vágott cukkíni, 100g zsenge zöldborsó, 2 ek liszt, 250 ml meleg tej, 1 tojássárgája, 60g parmezán sajt, 6 szelet crostini (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet), 2 ek vaj, csipetnyi szerecsendió, só,...
Currys rizottó

Currys rizottó

2012 május 15.

Hozzávalók: 350g rizs, 750 ml zöldségleves, 6 ek száraz fehérbor, 2 hámozott, finomra vágott paradicsom, 1 fej finomra vágott hagyma, 1 finomra vágott zellerszár, 1 ek currypor, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 3 ek extraszűz olívaolaj,...
Sajtos-szalonnás lasagne

Sajtos-szalonnás lasagne

2012 február 28.

Hozzávalók: 3 hagyma, 3 ek olívaolaj, 1tk oregánó, 20 friss bazsalikom levél, 300g füstölt szalonna, 2 db 400g konzerv paradicsom, 250g friss lasagne tészta Hozzávalók az öntethez: 600 ml tej, 50g vaj, 2-3 ek liszt, 50g parmezán...
Sertésszeletek olaszos bundában

Sertésszeletek olaszos bundában

2012 február 10.

Hozzávalók: 3 tojás, 45 ml tej, 180g zsemlemorzsa, 1 tk bazsalikom, 1 tk oregánó, só, bors, 40g parmezán sajt, 2 ek petrezselyem, 2 tk olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 4 szelet sertésszelet
Rukkolával töltött paradicsom

Rukkolával töltött paradicsom

2012 január 26.

Hozzávalók: 500g rukkola, 8-12 fürtös paradicsom, 1 ek citromlé, 4 ek fenyőmag, 1 ek kapribogyó, 1 csomó petrezselyem, 4 bazsalikomlevél, 4 ek olívaolaj
Pizza romana

Pizza romana

2012 január 10.

Hozzávalók: ½ adag pizzatészta, 10 dkg kukoricadara (polenta), ¼ tk só, 3 dl hideg víz, 2,5 dkg reszelt parmezán sajt, 1,5 dl paradicsommártás vagy pizzaszósz
Gombakrémes spagetti

Gombakrémes spagetti

2012 január 4.

Hozzávalók: 60g vaj, 2 mogyoróhagyma, finomra aprítva, 220g különféle gomba, megtisztítva és felszeletelve, 3 dl csirkealaplé, 340g spagetti, 2 kk kukoricakeményítő, 1,5 dl tejszín, 170g mélyhűtött zöldborsó, 280g főtt csirkehús, kockákra...
Paradicsomos bucatini

Paradicsomos bucatini

2012 január 2.

Hozzávalók: 45 dkg száraz bucatini vagy makaróni, 1 ek olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 fej hagyma apróra vágva, 45 dkg passzírozott paradicsom, 4 ek finomra vágott bazsalikom, só, bors, 10 dkg frissen reszelt pecorino vagy parmezán...
Tortellini primavera

Tortellini primavera

2012 január 1.

Hozzávalók: 450g friss, sajttal töltött tortellini, 220g sárgarépa, megtisztítva és felszeletelve, 220g brokkoli, 30g friss bazsalikomlevél, 120g fenyőmag vagy blansírozott mandula, 60g parmezán sajt, lereszelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma,...
Fenyőmagos méztorta

Fenyőmagos méztorta

2011 december 30.

Hozzávalók: 25 dkg felkockázott vaj, 10 dkg méz, 8 dkg nádcukorszirup, 10 dkg barnacukor, 3 tojás, 18 dkg pirított fenyőmag, 30 dkg liszt, 1 tk sütőpor, Hozzávalók a mázhoz: 5 dkg pirított fenyőmag, 4 ek méz
Mozzarellagolyók mentával és chilivel

Mozzarellagolyók mentával és chilivel

2011 december 28.

Hozzávalók: 30 dkg apró mozzarellagolyó, ¼ kk szárított, darált chili, 1 kk apróra vágott friss menta, 1,5 ek extra szűz olívaolaj
Mákos grissini

Mákos grissini

2011 december 27.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 kk szárított élesztő, ½ kk só, 1 ek olívaolaj, 1 dl meleg víz, 1 kk mák
Csirkés-cukkínis rizottó

Csirkés-cukkínis rizottó

2011 december 24.

Hozzávalók: 9 dl csirkehúsleves, 5 dkg vaj, 1 ek olaj, 8 csirke-alsócomb, 1 fej hagyma finomra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 40 dkg arborio rizs, só, bors, 3 cukkíni lereszelve, 5 dkg felezett dió, 2,5 dkg frissen reszelt parmezán...
Gyors tiramisu

Gyors tiramisu

2011 december 23.

Hozzávalók: 12 nagy babapiskóta, 250g mascarpone, 250g lágy krémsajt, 125 ml erős, hideg feketekávé, 3 ek porcukor, 2 ek Marsala bor vagy édes sherry, finomra reszelt csokoládé a tálaláshoz
Gorgonzolás gnocci

Gorgonzolás gnocci

2011 december 18.

Hozzávalók: 45 dkg gnocci, só, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 10 dkg gorgonzola sajt, finomra morzsolva, 2 ek frissen reszelt parmezán, 4 ek sűrű tejszín
Sütőtökös- angolszalonnás pizza

Sütőtökös- angolszalonnás pizza

2011 december 3.

Hozzávalók a pizzatésztához: 2 dl langyos víz, 2 tk szárított élesztő, 30 dkg liszt, 3 ek extra szűz olívaolaj, ½ tk só Hozzávalók a feltéthez: 25 dkg vajtök húsa, 2 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, 12,5 dkg füstölt angolszalonna...
Gombás bruschetta

Gombás bruschetta

2011 november 15.

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 fej lilahagyma, 4 szárított paradicsom, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, kevés balzsamecet, olívaolaj
Brokkolis tagliatelle

Brokkolis tagliatelle

2011 október 31.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma felaprítva, 1 piros húsú paprika vékony csíkokra vágva, 1/2 - 1/2 mk szárított rozmaring és kakukkfű, 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 340g brokkoli megtisztítva és kis rózsákra szedve, 340g...
Fusilli tejszínes pestóval

Fusilli tejszínes pestóval

2011 október 24.

Hozzávalók: 50 dkg fusilli, 25 dkg paradicsommártás, 0,6 dl tejszín, só; Hozzávalók a pestóhoz: 1 nagy csokor bazsalikom, 2 dkg reszelt pecorino (kemény juhsajt), 2 dkg parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek fenyőmag, 1,5 dl extraszűz...
Lepényhal firenzei módra

Lepényhal firenzei módra

2011 október 20.

Hozzávalók: 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 1 ek olívaolaj, 450g friss paraj blansírozva és durvára vágva, 4 dupla lepényhalfilé bőröstől, só, bors, 3 dl tej, 60 g vaj, 4 ek sima liszt, 3 dl hal- vagy zöldségalaplé, 60g...
Tejszínes pesto

Tejszínes pesto

2011 október 18.

Hozzávalók: 1 nagy csokor bazsalikom, 2 dkg lereszelt pecorino (kemény juhsajt), 2 dkg parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek fenyőmag, 1,5 dl extraszűz olívaolaj
Túrós–sajtos ravioli

Túrós–sajtos ravioli

2011 szeptember 28.

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 2 tojás, 6 ek meleg víz, 2 csipetnyi só; Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg tehéntúró, 15 dkg erős ízű sajt, 2 tojás, olvasztott vaj, ¼ csokor petrezselyem, só, bors, reszelt citromhéj; Hozzávalók...
Nápolyi rakott spagetti

Nápolyi rakott spagetti

2011 szeptember 22.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 kg marhahús (fartő vagy hátszín), 18 dkg húsos füstölt szalonna, 18 dkg olasz szalámi vagy paprika nélküli kolbász, 40 dkg ricotta vagy tehéntúró, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 kg érett paradicsom,...
Sonkás-zöldborsós lasagne

Sonkás-zöldborsós lasagne

2011 szeptember 17.

Hozzávalók: 25 dkg friss lasagnetészta, 10 dkg nyers füstölt sonka, csíkokra vágva, 35 dkg főtt zöldborsó, 1 kis fej hagyma kockára vágva, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 2,5 dl tejszín, 1 csokor friss bazsalikom, 7 dkg vaj, só, bors
Olasz fűszeres kenyér

Olasz fűszeres kenyér

2011 augusztus 30.

Hozzávalók: 75 dkg liszt, 3 dkg friss élesztő, 3 dl langyos víz, 6 ek olívaolaj, 1 tk cukor, 1-2 tk só, 1 ek oregano
Paradicsomos - olívás bruschetta

Paradicsomos - olívás bruschetta

2011 augusztus 26.

Hozzávalók a paradicsomos feltéthez: 2 nagy paradicsom, 1 finomra vágott kisebb hagyma, 1 ek összetépkedett bazsalikom, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj; Hozzávalók az olívás feltéthez: 60g kimagozott fekete olajbogyó, 30g...
Kagylós pizza

Kagylós pizza

2011 augusztus 25.

Hozzávalók a tésztához: 300g liszt, 1 csomag szárított élesztő, 4 ek olaj, ½ tk só, 125 ml langyos tej; Hozzávalók a feltéthez: 250g sampinyongomba, 360g spanyol kagyló, 200g főtt sonka, 4 hámozott paradicsom, 10 db paprikával...
Csípős olajbogyó

Csípős olajbogyó

2011 augusztus 16.

Hozzávalók: 30 dkg kimagozott zöld olajbogyó, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek extraszűz olívaolaj, 1 friss rozmaringág, ½ csokor menta, 1 tk szárított oregánó, 1 tk szárított, darált cseresznyepaprika
Toszkán kenyérsaláta

Toszkán kenyérsaláta

2011 augusztus 13.

Hozzávalók: 50 dkg szikkadt kenyér, 5 közepes paradicsom, 2 fej lilahagyma, 1 nagy fürtös uborka, 12 friss bazsalikomlevél, 1 ek vörösborecet, 4 ek olívaolaj, só, bors
Koktélparadicsomos penne

Koktélparadicsomos penne

2011 augusztus 12.

Hozzávalók: 1 kg félbevágott koktélparadicsom, 500g penne (tollhegy tészta), 250g félbevágott mozzarellagolyó, 90 ml extraszűz olívaolaj, 2 gerezd összenyomott fokhagyma, 1 finomra vágott, szárított piros chilipaprika, 1 ek finomra vágott...
Póréhagymás mini pizza

Póréhagymás mini pizza

2011 augusztus 10.

Hozzávalók: 125g liszt, ¼ tk só, 70g hideg vaj, 2 ek hideg víz, 4 szelet Gouda-sajt, 100g húsos szalonna, 2 szál póréhagyma, bors, 150g edami sajt
Grillezett kenyér almával és hagymával

Grillezett kenyér almával és hagymával

2011 augusztus 1.

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 1 fej hagyma vékonyra szeletelve, 1 piros alma kimagvazva és vékonyra szeletelve, ½ tk cukor, néhány csepp balzsamecet, 2 vastag szelet házi- vagy ciabatta kenyér, 100g juhsajt kis darabokra...
Pezsgős, korianderes rizottó

Pezsgős, korianderes rizottó

2011 július 30.

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborio, Carnaroli vagy Vialone Nano), 90g forgácsolt parmezán sajt, 60g vaj, 750 ml forró zöldségalaplé, 180 ml pezsgő vagy száraz fehér habzóbor, 1 finomra vágott hagyma, 2 ek finomra vágott koriander, só,...
Csokoládés amaretti

Csokoládés amaretti

2011 július 7.

Hozzávalók: 225g hámozott mandula, 110g cukor, 1 ek kakaó, 2 ek porcukor, 2 tojásfehérje, csipetnyi tisztított borkő, 1 tk mandulakivonat, mandulaszeletek a díszítéshez
Gombás-spárgás rizottó

Gombás-spárgás rizottó

2011 május 26.

Hozzávalók: 400g rizottórizs (Arborió, Carnaroli vagy Vialone Nano), 300g vékony szeletekre vágott gomba, 100g morzsolt feta sajt, 1 l forró csirke- vagy zöldségalaplé, 60 ml olívaolaj, 1 finomra vágott hagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Mini pizza

Mini pizza

2011 május 2.

Hozzávalók: 400g kész pizza tészta, 5 ek pesto, 20 szelet paradicsom, 200g reszelt mozzarella sajt
Tortellinis krémleves

Tortellinis krémleves

2011 április 15.

Hozzávalók: 3 ek olívaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 l csirke- vagy zöldségalaplé, 450g frissen készült tortellini, 200g mélyhűtött zöldborsó, 2 ek kukoricakeményítő, 1,5 dl tejföl, 3 ek apróra vágott friss...
Szicíliai narancsos spagetti

Szicíliai narancsos spagetti

2011 április 5.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 8 szardellafilé, 4 narancs (lehetőleg vérnarancs), 2 ek zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, ½ csokor petrezselyem, 2 ek extaszűz olívaolaj, só
Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

2011 március 23.

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 18 dkg pancetta vagy húsos füstölt szalonna, 2 tojás, 8 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek extraszűz olívaolaj, só, bors
Pestós ziti túróval

Pestós ziti túróval

2011 március 15.

Hozzávalók: 50 dkg ziti (vastag csőtészta), 50 dkg koktélparadicsom, 35 dkg tehéntúró, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek extraszűz olívaolaj, só, bors, a díszítéshez friss bazsalikomlevelek Hozzávalók a pestóhoz: 1 nagy csokor friss bazsalikom,...
Csokoládés kétszersült

Csokoládés kétszersült

2011 március 12.

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 tojás, 5 csepp vaníliaaroma, 5 dkg keserű csokoládé durvára tördelve, 5 dkg pörkölt mandulaforgács, 5 dkg fenyőmag, ½ tk sütőpor, 1 tk őrölt fahéj
Cukkínis spagetti fenyőmaggal és parmezánnal

Cukkínis spagetti fenyőmaggal és parmezánnal

2011 március 3.

Hozzávalók: 500g spagetti, 125g reszelt parmezán sajt, 90g fenyőmag, 125 ml zsírszegény tejszín, 3 aprított vagy reszelt cukkíni, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 4 ek finomra tépkedett bazsalikom, 3 ek vaj, 3 ek extraszűz olívaolaj, só,...
Téli minestrone

Téli minestrone

2011 február 6.

Hozzávalók: 220g árpagyöngy (gersli), 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, póréhagyma, 1 cukkíni, 1 nagy burgonya, ½ kis zellergumó, 7 dkg füstölt húsos szalonna, néhány spenótlevél, ½ csokor petrezselyem, 1,5 l marhahúsleves,...
Forgácsfánk csokoládés ricottával

Forgácsfánk csokoládés ricottával

2011 február 5.

Hozzávalók: 8 olasz forgácsfánk vagy babapiskóta, 250g ricotta, 125g finomra reszelt étcsokoládé, 30g finomra vágott gyömbér, 2 ek porcukor, 2 ek frissen facsart narancslé, 1 tk finomra reszelt narancshéj
Sült paprikás bruschetta

Sült paprikás bruschetta

2011 február 2.

Hozzávalók: 16 szelet francia bagett, 1 cm vastag szeletekre vágva, 2 +1 ek olívaolaj, 8-10 gerezd fokhagyma, 200g paprika, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 ek reszelt parmezán sajt, ¼ tk só, ¼ tk bors
Zöldmártás

Zöldmártás

2011 január 17.

Hozzávalók: 6 szardellafilé, ¼ csésze kapribogyó, 1 csésze finomra vágott petrezselyem zöldje és bazsalikom, 2-3 vastag szelet parasztkenyér héja nélkül, 1 ek fehér borecet, víz, 2 keménytojás sárgája, ½ csésze extra szűz...
Csokoládés tiramisu

Csokoládés tiramisu

2011 január 9.

Hozzávalók a kávésziruphoz: 200 ml víz, 1 ek instant kávépor, 150g cukor; Hozzávalók a krémhez: 200 ml hideg tejszín, 250g mascarpone, 4 ek kávélikőr vagy konyak, 100g babapiskóta, 100g keserűcsokoládé
Zöldbab olívaolajjal

Zöldbab olívaolajjal

2011 január 3.

Hozzávalók: 200g finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma finomra vágva, ½ csésze extra szűz olívaolaj, 1 csésze paradicsom, héj nélkül, apróra vágva, 30 dkg zsenge, fiatal zöldbab, kb. 2 cm-es darabokra vágva, ½ csésze víz,...
Panettone

Panettone

2010 december 3.

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 12 dkg cukor, 1,25 dl langyos tej, 1 zacskó vaníliás cukor, ½ üvegcse vaníliaaroma, 1 üvegcse citromaroma, 6 tojás, jó csipetnyi só, 25 dkg vaj, 6-6 dkg pirított cukrozott narancs-...
Aioli

Aioli

2010 november 27.

Hozzávalók: 8 gerezd fokhagyma darabolva, tengeri só, 8 tojássárgája, 1 ½ csésze extra szűz olívaolaj, 2 ek friss citromlé vagy több, ½ csésze növényi olaj
Csőben sült gnocchi

Csőben sült gnocchi

2010 november 16.

Hozzávalók: só, bors, 30 dkg kész gnocchi, 3 darab olajban tartósított paradicsom, 1 ek vaj, 2 ek fenyőmag vagy mandula, ½ csomag zöldfűszer (pl. bazsalikom vagy vegyes zöldfűszer), 2 ek reszelt sajt (pl. ementáli)
Túrós puffancs

Túrós puffancs

2010 november 13.

Hozzávalók: 45 dkg túró, 3 nagy tojás, 2 ek cukor, 2 ek ánizs- vagy narancslikőr, 1 csésze liszt, sütőpor, ¼ tk só, extra szűz olíva olaj, ¼ csésze porcukor
Sajtos-pulykás melegszendvics olajbogyókrémmel

Sajtos-pulykás melegszendvics olajbogyókrémmel

2010 november 8.

Hozzávalók a csípős olajbogyókrémhez: 1 gerezd fokhagyma felaprítva, 7,5 dkg magnélküli Nicoise olajbogyó, 1 ek lecsepegtetett kapribogyó felaprítva, 2 szardellafilé (5 percig annyi vízbe áztatva, amennyi ellepi, majd lecsepegtetve és szárazra...
Nizzai saláta

Nizzai saláta

2010 október 12.

Hozzávalók: 1 fej saláta megmosva és szárazra törölve, 220g apró újburgonya megfőzve, lecsepegtetve, kihűtve és félbevágva, 220g zsenge blansírozott zöldbab, 1 fej hagyma, nagyon vékonyra szeletelve, 3 paradicsom kimagozva és cikkelyekre vágva,...
Olasz csokoládétorta

Olasz csokoládétorta

2010 október 10.

Hozzávalók: 20 dkg összevagdalt étcsokoládé, 20 dkg vaj, 2 tojás, 14 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (őszi- és sárgabarack, datolya, szilva kimagozva, összevagdalva), 3-4 dkg durvára darált mogyoró, 13 dkg darabokra tördelt babapiskóta
Tagliarini zöld spárgával

Tagliarini zöld spárgával

2010 augusztus 25.

Hozzávalók: 4 l víz, só, 750g gyenge zöld spárga, ½ citrom, 60g vaj, frissen bors, 250g tagliarini tészta, 1 ek olaj, 2-3 ág citromfű, 40-50g reszelt parmezán sajt
Mikrós hagymás lasagne

Mikrós hagymás lasagne

2010 augusztus 12.

Hozzávalók: 8 fej vöröshagyma, 70g vaj, 3 ek liszt, ½ l tej, ¼ l zöldségalaplé, só, bors, szerecsendió, 1 csokor metélőhagyma, vaj a kikenéshez, 250g lasagne tésztalap, 80g reszelt sbrinz sajt (pikáns svájci sajt)
Pármai sonka dinnyével

Pármai sonka dinnyével

2010 július 23.

Hozzávalók: 40 dkg pármai sonka, 2 kisebb sárgadinnye, 12 szem fekete olajbogyó, 4 fodros salátalevél, 1 kisebb piros húsú paprika, bors, só
Töltött cukkini

Töltött cukkini

2010 július 20.

Hozzávalók: 4 cukkíni (kb. 500 g), 1 kis fej vöröshagyma, ½ csokor petrezselyemzöld, 2 ek vaj vagy margarin, 175g zsemlemorzsa, 1 tk olasz fűszerkeverék, só, fekete bors, 1 tojás, 2 ek reszelt parmezán sajt, vaj a sütőforma...
Bolognai mártás

Bolognai mártás

2010 július 17.

Hozzávaló: 2 ek olivaolaj, 1 nagy, összevagdalt hagyma, 1 közepes, összevagdalt sárgarépa, 1 összevagdalt zellerszár, 2 tört fokhagymagerezd, 50 dkg marhahús darálva, 4 dl marhahúsleves, kockából, 3 dl vörösbor, 1 kg meghámozott, összevagdalt...
Tiramisu trifle

Tiramisu trifle

2010 július 16.

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone sajt, 20 dkg áttört tehéntúró, 1 ½ dl tejszín, 4 tojás szétválasztva, 10 dkg cukor, 6 dl feketekávé, 2 ek konyak, 50 dkg babapiskóta, 4 ek kakaó, a díszítéshez 1 ½ dl habbá vert tejszín
Bazsalikomos pesto

Bazsalikomos pesto

2010 július 12.

Hozzávalók: 2 csokor bazsalikom, 5 dkg fenyőmag, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt parmezán, 0,75 dl olivaolaj, só, bors
Ricottagnocchi

Ricottagnocchi

2010 július 6.

Hozzávalók: 50 dkg nagyon friss ricotta vagy tehéntúró, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 3 tojás, 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors
Olívagolyók

Olívagolyók

2010 július 4.

Hozzávalók: 7,5 dkg liszt, 12,5 dkg reszelt ementáli sajt, 6 dkg vaj, 1 csipet cayenne-i bors, 1 tk olasz fűszerkeverék, 10 dkg töltött olajbogyó Darabonként (25 darab) kb. 50 kcal/2g szénhidrát
Fűszeres grissini

Fűszeres grissini

2010 június 24.

Hozzávalók: ½ kocka élesztő, 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 tk só, ½ dl olívaolaj, 2 tk szárított oregáno, 2-2 tk frissen aprított kakukkfű és majoránna, liszt a kinyújtáshoz Darabonként (60 darab) kb. 30 kcal/4g s...
Gyümölcsös florentin

Gyümölcsös florentin

2010 június 19.

Hozzávalók: 8 dkg vaj, 11 dkg porcukor, 0,8 dl tej, 6 dkg átszitált rétesliszt, 10 dkg mazsola, 4 dkg cukrozott cseresznye, 4 dkg apróra vágott, cukrozott narancshéj, 5 dkg hámozott, felszeletelt mandula, 15 dkg kis darabokra vágott...
Piros pesto szósz

Piros pesto szósz

2010 június 18.

Hozzávalók: 1 nagy piros húsú paprika, 2 ek fenyőmag, 2 érett, zamatos paradicsom, meghámozva, kimagozva és felaprítva, 50g bazsalikomlevél, 1 gerezd durvára vágott fokhagyma, 6 aszalt, olajban tárolt paradicsom, 3 ek paradicsompüré, egy...
Olasz gombás rizottó

Olasz gombás rizottó

2010 június 11.

Hozzávalók: 60g vaj, 1 finomra vágott hagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 250g felszeletelt gomba, 1 ek paradicsompüré, 1 ¼ liter forró marha vagy csirke erőleves, 30g vaj, 2 ek parmezán sajt, 440g arborio rizs, 125 ml száraz...
Rizottó zsenge spenóttal és gorgonzolával

Rizottó zsenge spenóttal és gorgonzolával

2010 június 3.

Hozzávalók: 1 l csirke erőleves, 2 ek olivaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 finomra vágott hagyma, 440g arborio rizs, 125 ml fehérbor, 200g gorgonzola sajt kis darabokra törve, só, frissen őrölt feketebors
Tiramisu

Tiramisu

2010 május 26.

Hozzávalók: 5 tojás, 30 db babapiskóta, 50 dkg Mascarpone krémsajt, 2,5 dl feketekávé, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg cukor, 1 ek kakaó
Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

2010 február 8.

Hozzávalók: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg spárga, 1 l víz, 1 csirkeleveskocka, 6 dkg vaj, 2 ek olívaolaj, 1 lilahagyma, 1 sárgarépa, 3 szál zellerszár, 1 cukkíni, 25 dkg arborio (gömbölyű) rizs, 5 dkg reszelt parmezán sajt
Olasz bableves

Olasz bableves

2010 január 30.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 szál zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 1 sárgarépa, 2,5 dl tyúkleves, 500 g paradicsom, 400g főtt fehérbab, 250 g paraj, 1 kis cukkíni, 125 g csavart tészta, 4 bazsalikomlevél, 1 csomó petrezselyem,...
Kagylós pizza

Kagylós pizza

2010 január 21.

Hozzávalók: 1 adag pizza-tészta, 25 dkg gomba, 25 dkg spanyol kagyló, 20 dkg főtt sonka, 4 hámozott paradicsom, olajbogyó, 25 dkg edami sajt, 5 kis piros erős paprika, ½ ek zöld bors, ½ - ½ tk oregánó, bazsalikom,...

Kolbászos Calzone

2010 január 21.

Hozzávalók: 90 dkg liszt, 4,5 dkg élesztő, 4,5 dl meleg víz, 35 dkg kolbász, 60 dkg túró, 3 ek olívaolaj, só, bors
Paradicsomos focaccia

Paradicsomos focaccia

2010 január 21.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl meleg víz, 6 ek olívaolaj, 1 tk cukor, 1 tk só, 50 dkg paradicsom, 1 ek oregánó, 1 tk durva szemű só

Krémsajttal töltött focaccia

2010 január 21.

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 30 dkg krémes friss sajt (pl. orda), 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl meleg víz, 6 ek olívaolaj, 1 tk cukor, 1 tk só
Focaccia

Focaccia

2010 január 21.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 dl meleg víz, 6 ek olívaolaj, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tk durva szemű só
Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

2010 január 6.

Hozzávalók: 20 dkg száraztészta, 4 dkg vaj, 14 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg liszt, oregánó, kakukkfű, só, bors

Brokkolileves csíkokra metélt palacsintával

2009 december 28.

Hozzávalók: 3 palacsinta, 30 dkg brokkoli, 4 dl húsleves

Lencsés tészta olasz módra

2009 december 24.

Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 1 fej hagyma, 4 zellerszál, 4 ek olívaolaj, rozmaring, 20 dkg apró szemű lencse, 1 babérlevél, 1 l zöldségleves, 25 dkg cellentani tészta, só, fehérbors

Húsleves tojással

2009 december 21.

Hozzávalók: 1,5 dl húsleves, 2 tojás, 2 ek liszt finomságúra darált zsemlemorzsa, 2 ek pecorino- vagy parmezánsajt, 1 ek zöldfűszer (petrezselyem, bazsalikom)