Ribizlis sütemény

2010. július 13.

Hozzávalók:
10 dkg piros ribizli,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
7,5 dkg tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
12,5 dkg liszt,
5 dkg száraz műzlikeverék,
1 tk sütőpor,
vaj és zsemlemorzsa a formákhoz

Ribizlis süteményAz muffin formákat alaposan kivajazzuk, és behintjük zsemlemorzsával. A sütőt 175 fokra melegítjük. A friss gyümölcsöt megmossuk, leszemezzük, a fagyasztottat kiolvasztás nélkül használjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejfölt. A ribizlit 1 evőkanál liszttel elkeverjük. A tésztába keverjük a maradék lisztet, a sütőport, a müzlit és végül a ribizlit.  A tésztát a formákba töltjük. 30-35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Körtés muffin

Körtés muffin

Hozzávalók: 24 dkg körte, 9 dkg teljes kiőrlésű liszt, 14 dkg finomliszt, 2 ½ tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, 1 ½ tk fahéj, ¼ tk szegfűszeg, 1 tojás, 14 dkg barna cukor, 0,8 dl olaj, 2 ek rum vagy whisky,...
Gyümölcsös muffin

Gyümölcsös muffin

Hozzávalók: 250g gyümölcs, ami friss, mirelit, vagy konzerv, 260g liszt, 2 ½ tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, 1 tojás, 120g cukor, 80 ml olaj, vagy 125g vaj/margarin, 260g tej, joghurt, vagy tejszín
Márványkoszorú

Márványkoszorú

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 17 dkg cukor, 17 dkg puha vaj, 3 tojás elhabarva, 2 dkg kakaó, 5-6 ek narancslé, 1 narancs reszelt héja, 1 ½ tk sütőpor
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: