Rizsleves húsgombóccal

2010. december 8.

Hozzávalók:
¾ csésze rizs,
1 fej hagyma,
1 ek vaj,
2 l húsleves,
kevés tej;

Hozzávalók a gombóchoz:
50 dkg sertés- vagy bárányhús,
3 tojás,
só, bors,
2 ek finomra aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, koriander zöldje);

Hozzávalók a tálaláshoz:
2 ek finomra aprított petrezselyem és kapor

Rizsleves húsgombóccalA rizst kiválogatjuk és megmossuk, majd a meghámozott, finomra aprított, vajban megpirított hagymával együtt feltesszük főni a húslevesben. A gombócokhoz a húst ledaráljuk, és egy tojással, 2-3 evőkanálnyi, a levesből kivett, lecsepegtetett rizzsel, sóval, borssal és a felaprított zöldfűszerekkel elkeverjük. Nyolc gombócot formálunk a masszából, és a forrásban lévő levesbe tesszük, majd alacsonyabb hőfokra állítva, csendesen készre főzzük. Minden tányérba 1-1 gombócot teszünk. Két tojást kevés tejjel elhabarunk, és állandó keverés közben óvatosan belecsurgatjuk a levesbe. Aprított zöldfűszert hintünk a tetejére, és megtöltjük a tányérokat a levessel.
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Húspogácsák batyuban

Húspogácsák batyuban

Hozzávalók: 550g darált sertéshús, 1 fej hagyma, finomra aprítva, 1 ek finomra vágott friss zsálya, 80g zsemlemorzsa, 1 tojás, felverve, só, bors, 120g stilton sajt, 8 kockára vágva, 600g vajastészta
Hagymás-kolbászos tekercs

Hagymás-kolbászos tekercs

Hozzávalók: 2-3 ek olaj, 4-5 közepes méretű, apróra vágott hagyma, 500g leveles tészta, 1 kg friss kolbászhús, 1 közepes tojás felverve
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: