Rostélyos chilipaprika-mártással

2010. február 8.

Hozzávalók:
1 kg rostélyos,
3 mogyoróhagyma,
vaj,
¼ l húsleves,
2-4 piros chilipaprika,
Worcestershire-szósz,
bazsalikom,
petrezselyem,
metélőhagyma

Rostélyos chilipaprika-mártássalA steaket megsütjük. A mogyoróhagymát felaprítjuk, megpirítjuk a vajon, majd felöntjük levessel és hozzáadjuk a chilipaprikát. A levest a felére sűrítjük, végül hozzákeverjük a Worcestershire-szószt és a fűszernövényeket. A húst a mártással meglocsolva tálaljuk.

Grillezett steak sültpaprika mártással

Grillezett steak sültpaprika mártással

Hozzávalók: 450g steak hús, 8 ek ecetes, olajmentes saláta öntet, 2 közepes méretű piros paprika, 1 gerezd felaprított fokhagyma, 1 ek kapor, 1 közepes méretű mogyoróhagyma felaprítva, 3 ek friss bazsalikom apróra vágva, olaj, 1/8 ek...
Narancsos-gyömbéres hússzeletek

Narancsos-gyömbéres hússzeletek

Hozzávalók: 2 × 225g, kb 25 mm vastag fartő vagy vesepecsenye szelet 50 ml narancslé, 50 ml fehérborecet, 50 ml citromlé, 2 ek narancsdzsem, 1 tk frissen őrölt gyömbér, 1 gerezd finomra zúzott fokhagyma, 115 ml olívaolaj
Csirkesatay

Csirkesatay

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé; Hozzávalók a páchoz: 2 ek szójaszósz, 2 tk zöldcitromlé, 2 tk szezámolaj, Hozzávalók a mártáshoz: 13 dkg földimogyoró, 3 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek méz, 2 tk szójaszósz, 2,5 dl víz, 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: