Roston sült sertésmáj paradicsomos-cukkínis raguval

2011. április 14.

Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj,
40 dkg cukkíni,
1 csokor tavaszi hagyma,
3 paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
40 dkg széles metélt,
1 dl rosé bor,
3 ek olaj,
1 ek étkezési keményítő,
friss majoránna,
durvára tört bors,

Roston sült sertésmáj paradicsomos-cukkínis raguvalA májszeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és finomra vágott majoránnával, majd forró olajban készre sütjük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a szép egyenletes darabokra vágott cukkínit, a tavaszi hagymát és a paradicsomot. Felöntjük borral, és sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd felforraljuk. Kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel sűrítjük, és pár pillanat alatt készre forraljuk. Közben bő, forró vízben kifőzzük a metéltet, majd leszűrjük, és elkeverjük olvasztott vajjal. Tálaláskor a roston sült májszeleteket a tányér közepére halmozott széles metéltre helyezzük, majd ráhalmozzuk a ragut.
Csokoládés spagetti

Csokoládés spagetti

Hozzávalók: 250g spagetti, 4 ek olívaolaj, 3 ek paradicsompüré, 1Og keserű csokoládé, 3OOg darált disznó hús, 1 fej hagyma, 2 dl vörös bor, 1 csipet őrölt fahéj, 1 ek cukor, só, bors
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Sonkasaláta pennével

Sonkasaláta pennével

Hozzávalók: 220g penne (tollhegytészta), 220g tejföl, 150g majonéz, só, bors, 2 kk dijoni mustár, 2 kk finomra vágott friss tárkony, 1 avokádó félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva, 340g füstölt sonka, vastagra szeletelve,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: