Roston sült zöldségsaláta

2010. június 14.

Hozzávalók:
2 gerezd zúzott fokhagyma,
4 ek frissen sajtolt olivaolaj,
padlizsán 5 mm vastag szeletekre vágva,
8 újhagyma,
2 cukkíni, hosszában 5 mm vastagon felszeletelve,
1 piros húsú paprika félbevágva és kimagozva,
egy nagy csokor petrezselyem zöldje,
16 fekete olajbogyó félbevágva,
2 ek kapribogyó,
egy adag piros pesto szósz

Roston sült zöldségsalátaA fokhagymát tegyük olajba, és hagyjuk benne egy óra hosszat, hogy átitatódjon. Olajozzuk meg a barbecue rostélyát és melegítsük elő. Kenegessük meg a zöldségeket a fokhagymás olajjal. Ha szükséges, adagonként süssük meg a zöldségeket a forró rostélyon, amíg megpuhulnak és foltokban megperzselődnek. A paprikát vágjuk csíkokra. Az összes zöldséget, a petrezselymet, az olajbogyót és a kapribogyót keverjük össze a piros pesto szósszal.
Fetasaláta korpás bagettel

Fetasaláta korpás bagettel

Hozzávalók: 1 paradicsom, 10 dkg uborka, ½ zöldpaprika, ½ lilahagyma, 5 olívabogyó, oregánó, 40g feta sajt, 2 tk olívaolaj, 60g korpás bagett (350 kcal, 14,6g zsír)
Töltött cukkini

Töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkíni (kb. 500 g), 1 kis fej vöröshagyma, ½ csokor petrezselyemzöld, 2 ek vaj vagy margarin, 175g zsemlemorzsa, 1 tk olasz fűszerkeverék, só, fekete bors, 1 tojás, 2 ek reszelt parmezán sajt, vaj a sütőforma...
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: