Sajtos karfiolgratin

2011. július 14.

Hozzávalók:
1 nagy karfiol (kb. 1 kg) rózsáira szedve,
8 db felezett koktélparadicsom,
maroknyi zsemlemorzsa,
2 ek frissen reszelt parmezán,
fekete bors;

Hozzávalók a szószhoz:
60g vaj,
60g liszt,
600 ml tej,
1 babérlevél,
4 tavaszi hagyma, letisztítva és felaprítva,
mustár,
150g Cheddar sajt reszelve

Sajtos karfiolgratinForraljunk vizet egy nagy fazékban, tegyük bele a karfiolt és főzzük 10 percig, amíg megpuhul. Szűrjük le. A szószhoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá kevés tejet, amíg krémes lesz. Tegyük vissza a tűzre, és fokozatosan adjuk hozzá a maradék tejet. Forraljuk fel, tegyük bele a babérlevelet és kavargatva főzzük 5 percig.  Adjuk hozzá a tavaszi hagymát és főzzük néhány percig. Vegyük ki a babérlevelet. Keverjük hozzá a mustárt és a Cheddar sajtot. Tegyük a tűzálló tálat a sütőbe néhány percig, hogy felmelegedjen. Rakjuk a karfiolt a tálba. Öntsük rá a szószt. Szórjuk meg a paradicsommal, zsemlemorzsával és parmezánnal. Süssük, amíg a teteje meg nem pirul.

Forrás: Good to know

Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 2 pohár tejföl, 15 dkg vaj, 5 dkg liszt, 0,5 dl tej, 3 db zsemle, 3 db tojás, 1 csomag petrezselyem, só, bors, 5 dkg hagyma, olaj, zsemlemorzsa
Kolumbiai sajtos burgonya

Kolumbiai sajtos burgonya

Hozzávalók: 4 db hámozott burgonya, 3 dkg zsiradék, 1 ek liszt, 1 kk só, 1 fej vöröshagyma vékonyan szeletelve, 1 db paradicsom szeletelve, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt
Lepényhal firenzei módra

Lepényhal firenzei módra

Hozzávalók: 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 1 ek olívaolaj, 450g friss paraj blansírozva és durvára vágva, 4 dupla lepényhalfilé bőröstől, só, bors, 3 dl tej, 60 g vaj, 4 ek sima liszt, 3 dl hal- vagy zöldségalaplé, 60g...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: