Sajtos makaróni

2010. október 4.

Hozzávalók:
280g makaróni kis darabokra törve vagy szarvacskatészta,
60g vaj,
60g liszt,
6 dl tej,
3 dl tejszín,
½ mk só,
frissen őrölt fekete bors,
1 csipet frissen reszelt szerecsendió,
1 ek magvas mustár,
280g érett cheddar sajt lereszelve,
3 paradicsom felszeletelve,
friss petrezselyemzöld a díszítéshez

Sajtos makaróniMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Kifőzzük a száraztésztát. A felolvasztott vajat elkeverjük a liszttel és mérsékelt tűzön pirítjuk 1 percig, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk. Kevergetve beforraljuk mártás sűrűségűre, majd kis lángon főzzük 2 percig. A lábast lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a mustárt, a reszelt sajt háromnegyed részét. Mindaddig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad. A kifőtt tésztát alaposan lecsurgatjuk, a sajtos mártáshoz keverjük, majd lapos hőálló edénybe téve, megszórjuk a maradék sajttal. A tetejére rárakjuk a paradicsomszeleteket, majd a sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Cannelloni ricottával és gombával

Cannelloni ricottával és gombával

Hozzávalók a besamelmártáshoz: 3 kis hagyma, kevés zsálya (8 kis ág), 60g vaj, 4 ek liszt, 1,2 l tej, 1 ek reszelt citromhéj, só, bors, szerecsendió; Hozzávalók a töltelékhez: 100g fenyőmag, 350g champignon gomba, 6 ek olívaolaj,...
Penne salátával

Penne salátával

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Spenótos pite

Spenótos pite

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: