Sajtos rizsgombóc

2017. november 9.

Hozzávalók:
30 dkg gömbölyű szemű rizs,
15 dkg darált sertéshús,
15 dkg liszt,
2 tojás,
6 dkg gouda sajt,
12 dkg mozzarella sajt,
10 dkg kifejtett zöldborsó,
1 fej hagyma,
12 dkg paradicsom,
40 dkg zsemlemorzsa,
2 ek olivaolaj,
só, frissen őrölt bors,
sáfrányos szeklice,
olaj a sütéshez

Sajtos rizsgombóc
A rizst sáfrányos szeklicével ízesített, sós vízben megpároljuk. A zölborsót sós vízben megfőzzük. Megforrósított olivaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, és nagy lángon megpirítjuk. Villával fellazítjuk az összetepadt húsdarabokat. Sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, összevágjuk és a húshoz adjuk. Fedő alatt körülbelül 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldborsót. A goudát lereszeljük, a mozarellát kockára vágjuk. A rizsbe belekeverünk 2 tojást és a reszelt sajtot. A rizsmasszából kézzel gombócokat formálunk, a közepébe mozzarellakockát teszünk. A rizsgombócokat a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük a felesleges zsíradékot.
Olasz töltött cukkini

Olasz töltött cukkini

Hozzávalók: 4 cukkini 50 dkg darált sertéshús 10 dkg mozzarella 15 dkg trappista sajt 1 dl főzőtejszín 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kk oregánó 1 kk bazsalikom só, bors, vegeta 14 dkg paradicsompüré 2 db paradicsom 3 ek olívaolaj 1...
Töltött gombafejek

Töltött gombafejek

Hozzávalók: 10 db csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 4 ek habtejszín 20 dkg darált sertéshús 5 dkg sajt 1 db füstölthús kocka olaj
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: