Sajtos-szilvás penne

2018. augusztus 2.

Hozzávalók:
- 40-50 dkg karaj, csont nélkül
- 30 dkg aszalt szilva
- 10 dkg sajt, lehetőleg penészes, kevés parmezán
- 2 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl fehér bor
- 1/2 l tejszín
- 1 zacskó penne tészta
- 25 dkg gomba
- 1 dl olívaolaj
- só, bors, szerecsendió, 1 ek borókabogyó, bazsalikom

Sajtos-szilvás penne

Vágjuk apróra a húst, a szilvát, a hagymát és a gombát, a borókabocsókat vágjuk ketté, a fokhagymát pedig reszeljük le.

Pároljuk üvegesre az olajon a hagymát, majd adjuk hozzá a húst és a gombát. Miután elfőtte a levét, öntsük fel a borral és a tejszínnel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és adjuk hozzá a sajtot, a szilvát, a borókabogyót és a fűszereket.

Főzzük ki a tésztát is, majd a mártással, kevés parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk!

Brokkolis, boros tagliatelle

Brokkolis, boros tagliatelle

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 fej hagyma felaprítva, 1 piros húsú paprika vékony csíkokra vágva, 1/2 - 1/2 mk szárított rozmaring és kakukkfű, 220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt), 340g brokkoli megtisztítva és kis rózsákra szedve, 340g...
Márványsajtos spagetti dióval

Márványsajtos spagetti dióval

Hozzávalók: 10 dkg dió 10 dkg márványsajt 1 db hagyma 2 db csilipaprika 2 ek vaj 1 ek liszt 2 dl tej 1 dl alaplé (lehet kockából) 1/2 dl tejszín 40 dkg spagetti tészta só, bors
Turós-bazsalikomos tészta

Turós-bazsalikomos tészta

Hozzávalók 20 dkg ricotta (olasz túró) 5 dkg bazsalikom 5 dkg parmezán 3 dkg fenyőmag (esetleg dió) 2 gerezd fokhagyma 2 dl olivaolaj só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: