Sajtos tallér

2017. január 6.

Hozzávalók:
kb 20 dkg különböző sajt (lehet, trapista, pannónia, pamezán, stb) reszelve
2 tojás
3 ek liszt
só, bors

Sajtos tallér
A reszelt sajtokat keverjük össze, üssük bele a tojást, keverjük el, majd adagoljuk hozzá a lisztet, a lényeg, hogy közepesen tömör masszát kapjunk. Keverjük hozzá a fűszereket is. Majd tortazsákkal adagoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, kb 2 cm átmérőjü tallérokat - ezt csinálhatjuk kiskanállal is. 200 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt süssük aranylóan ropogósra.
Mákkrém

Mákkrém

Hozzávalók: 7 dkg darált mák 1 dl habtejszín 12 dkg porcukor 2 ek citromlé 1 citrom reszelt héja 10 dkg mascarpone fél dl víz
Vajas csók

Vajas csók

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 8 tojássárgája, 2 tojásfehérje, ½ citrom reszelt héja
Egyszerű sajtosrúd

Egyszerű sajtosrúd

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1,5 dl tejföl 1 db tojás reszelt sajt a tetejére 2 tk só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: